Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για τη δημιουργία σωστού airflow.

toad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, προσπαθώ να φτιάξω σωστό airflow για το πισί μου που ζεσταίνεται αρκετά τώρα το καλοκαίρι και θέλω τις συμβουλές σας.

pc_airflow_modified.jpg

Όπως βλέπετε, 1 χ 120αρι fan κάτω και μπροστά και 1 χ 80άρι fan πάνω φυσάνε μέσα στο case. Όλα τα άλλα (δηλαδή 2 χ 80άρια κάτω και πίσω, fan extractor, cpu, northbridge (δεν φαίνεται καλά αυτό είναι ακριβώς αριστερά του cpu fan) και το 120άρι πίσω και πάνω) φυσάνε έξω.

Μήπως θα έπρεπε να βάλω ένα από τα κάτω 80άρια και στέλνει μέσα ή να τα καταργήσω τελείως αυτά. Τα έβαλα αναλογιζόμενος την θερμότητα που ελκύεται από τη 2ερη 4850.

Σχόλια please!

Δημοσ.

Κρατώ τις επιφυλάξεις μου για το 1 χ 80άρι fan πάνω που φυσάει μέσα στο case.

Αν αναλογιστούμε οτι ο κρύος αέρας κάθεται και ο θερμός το αντίθετο, ίσως να έπρεπε να εξάγει το ζεστό αέρα από το κουτί το συγκεκριμένο ανεμιστήρι...

Γενικότερα όμως, όπως λέει κι ο Heatspreader, έτσι είναι το σωστό airflow.

Δοκίμασε να τοποθετήσεις ακόμα 1 χ 120αρι fan στο front panel του case, (μη σου πω και 2) τα οποία θα φυσάνε κατευθείαν πάνω στις vga και στην ψύκτρα της cpu.

Δημοσ.

Θα έβαζα και άλλα 120αρια μπροστά αλλά αυτό δεν ξέρω πώς να τα βιδώσω γιατί αυτό το case δέχεται 120αρια μόνο πάνω στο hdd case που είναι μόνο ένα, γκρρρρρρρρρρρρρ.

Δημοσ.

Έκανα παλιότερα κάτι παντέτες και έδεσα ένα 120αρι με σύρμα και το είχα κρεμασμένο στον αέρα αλλά μου πήρε τα αυτιά και το έβγαλα. Θα αποσυνδέσω το 80αρι πάνω όπως είπε ο φίλος heatspreader να δώ τί γίνεται.

Δημοσ.

Θερμοκρασίες πάνω κάτω οι ίδιες με το 80αρι πάνω αποσυνεδεμένο. Τελικά πρέπει να μπει air condition στο δωμάτιο και να ξεμπερδέψω, πιο πολύ ώρα κοιτάω τα temps παρά κάνω άλλα πράγματα .... ο.Ο

Δημοσ.

Φίλε sage τα δύο 80άρια κάτω ΄εφαρμόζουν΄ τέλεια αν 'σπάσεις΄το εξωτερικό περίβλημα του case για τη θέση του δεύτερου τροφοδοτικού. Τώρα σκέφτομαι θα κάτσω να φτιάξω thread με bios settings όπου όλοι οι χρήστες asus maximus και rampage να ανταλλάξουμε απόψεις.

Δημοσ.

Δοκίμασε το αντίθετο. Να βγάλεις ανεμιστήρες αντί να βάλεις.

π.χ. Τους 2 που βρίσκονται κάτω στο πίσω μέρος του case. Κάλυψε με κάτι την τρύπα.

Ο ανεμιστήρας που βρίσκεται στην οροφή πάντα βγάζει αέρα, χωρίς να σημαίνει πως είναι πάντα απαραίτητος όμως.

Δοκίμασε να του ρίξεις στροφές στο 1/3 - 2/3 της ισχύος του.

To fan πίσω από την ψύκτρα της cpu στα 3/3 της ισχύος του.

Tα fan πάνω στην ψύκτρα της cpu και μπροστά στο case σου στα 1/3 - 2/3 της ισχύος τους.

Με τί ψύχεις τις vga σου;

Τί θερμοκρασίες έχεις και με τι ambient;

/sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...