Προς το περιεχόμενο

Σχεσεις εξ' αποστασεως

iwannam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
[...] είτε γιατί love leads to fear, fear leads to hate, hate leads to anger, anger leads to suffering.

[...]

Η απάντηση, όπως αντιλαμβάνεσαι, είναι λίγο-πολύ δεδομένη:

Do or do not. There is no try.

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Η σχέση εξ' αποστάσεως είναι destined to fail. Το ποσοστό αποτυχίας είναι ανάλογο του μεγέθους που προκύπτει από:

1. Τα km tης αποστάσεως

2. Το χρονικό διάστημα

Φυσικά στα παραπάνω υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως π.χ. η ηλικία των ενδιαφερόμενων, η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τώρα κ.α.

Η σχέση πιθανότατα να λήξει για 2 λόγους. Είτε γιατί όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, μάτια που δε βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται, είτε γιατί love leads to fear, fear leads to hate, hate leads to anger, anger leads to suffering.

Φυσικά η ζωή δεν είναι βιβλίο να την διαβάσεις για να την μάθεις και ότι και αν σου πούμε εμείς εδώ θα πας και θα κάνεις το αντίθετο γιατί πολύ απλά δε το έχεις ζήσει, which is ok γι' αυτό λέγεται και ζωή.

Μου θύμισες τον Sheldon Cooper από το The Big Bang Theory

Τεράστια μορφή...

DjLina παρακαλώ όχι Greeklish...

Sorry για το Offtopic αλλά o Cue έτσι όπως το ανέλυσε μου θύμισε την σειρά!

Δημοσ.

μιας και τοχω παρει αποφαση να μιλησω σοβαρα σημερα,πιστευω κι εγω πως οι σχεσεις εξ αποστασεως ειναι urban legend.Δηλαδη σε μια γνωριμια με εναν ανθρωπο,οταν εξαντληθει το παθος (3-12μηνες) θελεις κατι αλλο για να μεινεις κοντα του,ΑΚΑ αγαπη...Πως ομως να αγαπησεις κατι που δεν το ζεις,δεν το νιωθεις,δεν τοχεις κοντα σου?

απο την αλλη βεβαια , πολυ καλος φιλος κανει διδακτορικο σε ξενη χωρα,ειχε 2χρονια σχεση με ατομο απο Ελλαδα πριν μεταναστευσει,σημερα αυτα τα 2 χρονια εχουν γινει 5 και ζουν αυτοι καλα κι εμεις καλυτερα...το οτι ξενομαμαει ξενομαμαει που και πουαυτος ,αλλα την λατρευει την κοπελα και ολα μεταξυ τους πανε σε στυλ τα πουλακια τιτιβιζουν πανω απτα γαργαρα ρυακια,οι πεταλουδες πετουν κλπ κλπ ..αλλα ισως να φταιει που και οι δυο τους ειναι τοσο υπεραπασχολημενοι που δεν εχουν χρονο να γνωρισουν/κοιταξουν αλλους ανθρωπους...

Δημοσ.

Να συμπληρωσω πως ο μονος τροπος να διατηρηθει μια σχεση εξ' αποστασεως ειναι να υπαρχει καποια προοπτικη να βρεθουν μαζι στο μελλον (οχι σε καποιο γηροκομειο ;) ).

Δημοσ.
εχουν μελλον τετοιου ειδους σχεσεις..? ποιοι ειναι οι καλυτεροι τροποι για να κρατησουν?

Η σχέση εξ' αποστάσεως είναι destined to fail. Το ποσοστό αποτυχίας είναι ανάλογο του μεγέθους που προκύπτει από:

1. Τα km tης αποστάσεως

2. Το χρονικό διάστημα

Αυτα τα 2ειναι πολυ σημαντικα σιγουρα.Τελικα ομως απο καποιες εμπειριες μου εχω καταλαβει οτι δεν παιζει και πολυ μεγαλο ρολο το αν η σχεση ξεκιναει εξ αρχης με την αποσταση η αν αυτο προκυπτει..Ειναι πολυ σχετικες και οι 2περιπτωσεις.

Στην περιπτωση σχεση που μετα προκυπτει αποσταση σου κακοφαινεται γιατι εχεις συνηθισει να εισαι κοντα με τον αλλο δεν μπορεις να συνηθισεις την αλλαγη.Πολλοι,με το που πρεπει ο ενας να φυγει μακρια δεν δινουν καν ευκαιρια στην σχεση,ακομα και πολυ καλα να ειναι τα πραγματα,γι'αυτον ακριβως τον λογο΄ επειδη ξερουν οτι δεν θα το αντεξουν και προτιμουν να τελειωσουν ''αρτιοι''.Απ'την αλλη βεβαια,αφου εισαι ηδη καιρο με τον αλλο εχεις δημιουργησει καποιες προυποθεσεις που μπορουν να διατηρησουν την σχεση απο αποσταση.Αυτο ομως γινεται οταν υπαρχει αποσταση.Η σχεση απλα διατηρειται η φθειρεται.Δεν γινεται να εξελιχθει.Οποτε εδω παιζει ο βασικος παραγοντας ποσο καιρο θα εισαι μακρια απ΄τον αλλο και ποσο συχνα θα τον βλεπεις.

Στην αλλη περιπτωση που η αποσταση ειναι de facto απ'την αρχη ειναι κατα πολλους πολυ πιο δυσκολο να κρατησει,κατα την αποψη μου οχι.Ναι μεν δεν εχεις κατορθωσει να δημιουργησεις αρκετες προυποθεσεις(συναισθηματα,δεσιμο κτλ) που θα σε κανουν να το παλεψεις περισσοτερο,εχεις ομως την δυνατοτητα να δεις τα πραγματα λιγο πιο χαλαρα,να μην πιεζεις την κατασταση και ως εκ θαυματος να δεις οτι τα πραγματα πανε μια χαρα..Δεν μενεις απαραιτητα στην ταμπελα ''σχεση'',ακομα και αν και οι 2το νιωθουν ετσι και οταν τελικα ξανασυναντιεστε βλεπεις οτι ειστε πολυ καλα,αρκει βεβαια να υπαρχει καθημερινη επικοινωνια απο ιντερνετ,τηλεφωνο κτλ και το ατομο αυτο να μην ειναι και ο πρωτος τυχοντας.

Παλι φυσικα παιζει ο παραγοντας ποσο συχνα θα τον βλεπεις τον αλλο γιατι εδω μιλαω για μια σχεση που πχ για ενα μηνα ειστε μαζι,για 1μηνα μακρια.

Δημοσ.

απο τη στιγμη που αποφασιζεις να ξεκινησεις μια σχεση η οποια ξερεις οτι θα καταληξει εξ αποστασεως κ καποια (κατα πασα πιθανοτητα δεδομενη) στιγμη στο μελλον να ειστε παλι μαζι σημαινει οτι το χεις δεχτει κ θελεις να εξελιχθει! κ αν υπαρχουν κ καλες προοπτικες τοτε τα πραγματα ειναι σαφως καλυτερα.επισης σαυτες τις περιπτωσεις το δεσιμο ειναι μεγαλυτερο απο τη αρχη, αφου ξεροντας οτι θα φυγει θες να τον γνωρισεις οσο περισσοτερο γινεται ωστε να καταλαβεις αν θες να μπεις σαυτο το τρυπακι ή οχι...

Δημοσ.
απο τη στιγμη που αποφασιζεις να ξεκινησεις μια σχεση η οποια ξερεις οτι θα καταληξει εξ αποστασεως κ καποια (κατα πασα πιθανοτητα δεδομενη) στιγμη στο μελλον να ειστε παλι μαζι σημαινει οτι το χεις δεχτει κ θελεις να εξελιχθει! κ αν υπαρχουν κ καλες προοπτικες τοτε τα πραγματα ειναι σαφως καλυτερα.επισης σαυτες τις περιπτωσεις το δεσιμο ειναι μεγαλυτερο απο τη αρχη, αφου ξεροντας οτι θα φυγει θες να τον γνωρισεις οσο περισσοτερο γινεται ωστε να καταλαβεις αν θες να μπεις σαυτο το τρυπακι ή οχι...

Σιγουρα θελεις να εξελιχθει αλλα το οτι το θελουμε δεν σημαινει οτι μπορει να γινει κιολας..Ωραια ειναι ολα αυτα που λες και απ'την στιγμη που αρχιζεις με τετοιο σκεπτικο προδιαθετεις θετικα τα πραγματα αλλα στην πραξη δεν ειναι τοσο απλα τελικα..

Δημοσ.
τοτε ας σκεφτουμε κ την πιθανοτητα οτι δεν υπαρχουμε ουτε εμεις... ή οτι ειμαστε απλα σκεψεις καποιου αλλου (διαβαζα ενα βιβλιο της προαλλες κ εχω επηρεαστει, ο κοσμος της σοφιας αν ξερεις...)

Η πιθανότητα να επιτύχει μια σχέση άπό απόσταση βρίσκεται ως εξής

p είναι η πιθανότητα επιτυχίας άρα p<1

a= αντρας

γ= γυναίκα

t= ο χρόνος που είναι μαζί

dt= o χρόνος μαζί όταν συναντιούνται

η το πλήθος των συναντήσεων σε ορισμένο χρόνο

άρα

ad=γd

(a+γ)t=1

dt=n(a+γ)t

λύνοντας ως πρός n έχουμε τελικά

p< n/ d+t+dt

δηλαδή με κάποια που μένει στη Θεσ/νίκη τα έχουμε δυο χρόνια και τη βλέπουμε 10 φορές το χρόνο απο δύο ημέρες η πιθανότητα είναι

p< 10/550+2+2 δηλαδή p<1,8% δηλαδή... μάματα

Ελπίζω να βοήθησα!:-D

Δημοσ.
Σιγουρα θελεις να εξελιχθει αλλα το οτι το θελουμε δεν σημαινει οτι μπορει να γινει κιολας..Ωραια ειναι ολα αυτα που λες και απ'την στιγμη που αρχιζεις με τετοιο σκεπτικο προδιαθετεις θετικα τα πραγματα αλλα στην πραξη δεν ειναι τοσο απλα τελικα..

σιγουρα δεν ειναι απλα, οπως και οι σχεσεις γενικα, ειτε ειναι εξ αποστασεως ειτε οχι.

θα σας πω σε 1 χρονο αν τελικα λειτουργουν ή οχι.!:rolleyes:

Δημοσ.
τοτε ας σκεφτουμε κ την πιθανοτητα οτι δεν υπαρχουμε ουτε εμεις... ή οτι ειμαστε απλα σκεψεις καποιου αλλου (διαβαζα ενα βιβλιο της προαλλες κ εχω επηρεαστει, ο κοσμος της σοφιας αν ξερεις...)

Το αγαπημένο μου βιβιλίο!Ειδικά προς το τέλος..

Και μόνο που το διάβασες αυτό θα καταλάβαινες οτι τα ερωτήματα περι σχέσεων είναι πολύ χαζά σε σχέση αυτά που έχει το βιβιλιο.:P

Παντως αν δεν εχεις δοκιμάσει να κανεις σχεση ετσι, δεν χανεις τιποτα.Εγω πιστεύω πως είναι στον ανθρωπο.Δηλαδή υπάρχουν σχέσεις κοντινες που δεν ειναι σχεσεις,αλλά και μακρινες που είναι πιο σοβαρές.

Δημοσ.

όπως ήδη είπαν κάποιοι:

έχει να κάνει με την απόσταση

το χρονικό διάστημα

και την συχνότητα της επικοινωνίας (με κάποιο τρόπο..τουλάχιστον μέσω ομιλίας..)

Θεωρώ όμως πως έχει να κάνει ακόμη:

με την προσωπικότητά των ατόμων (π.χ κοινονικοτητα,χόμπυ, ζηλια..κ.α)

με την απασχόληση και των δύο (δουλεία, φοιτητές ή οχι).

από το επίπεδο της σχέσης, μέχρι τότε..(πόσο κοντά είναι ο ένας στον άλλον, το πόσο ενδιαφέρεται, τι σημαίνει για τον καθένα η σχέση αυτή..?)

ποιος είναι ο λόγος για αυτό?! λόγω ανάγκης? Εννοώ δηλ. σπουδές, δουλεία/ οικονομική ανάγκη, υγεία, σπουδάζατε μαζί αλλά τώρα ο καθένας θα πάει στο πατρικό του ή κάτι αλλο..

τι αναζητά/περιμένει ο καθένας απο αυτή ή γενικα από μια σχέση..

είχατε μιλήσει ποτέ για αυτό ή ήταν ξαφνικό..?ή απλά κάποιος το ανακοίνωσαι στον άλλον σαν δεδομένο . - ?

υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να ξαναβρεθείτε και πάλι κοντά??! :shifty:

Σίγουρα δ υπάρχουν μαγικά φίλτρα άλλα ανάλογα την περίπτωση..Άλλοτε ποίανει και άλλοτε όχι.. και δεν υπάρχουν στοιχεία ώστε να σου απαντήσει κάποιος σοβαρά :X Ρώτα κάποιον κοντινό σου ο οποίος θα είναι αντικειμενικός, όσο το δυνατόν..

στην τελική εσεις θα πρέπει να είστε αυτοί, εφόσον συζητάτε, και αν και οι δύο είστε πρόθυμοι να δεχτήτε το γεγονός αυτό, της εξ' αποστάσεως σχέσης, και δ θέλετε να χωρίσετε..να κάνετε απο κοινού συμβιβασμούς :whistle:, ανάλογα τις συνθήκες

για παράδειγμα εαν ο ένας κάθεται όλη μέρα και βαριέται,ενώ ο άλλος δ έχε χρόνο ούτε να φάει θα τα βλέπει διαφορετικά..Σίγουρα θα υπάρξουν παράπονα/γκρίνιες και απο τις δύο μερίες, να μην βλέπεστε συχνά.. αλλά αν αξιζε, η σχέση ως τώρα, κάτι θα βρεθεί..και προφανώς θέλετε να κρατήσετε την σχέση αυτή, αλλιώς θα΄ταν κρίμα να παιδεύεστε και δυο τσάμπα αν δ έχει κανένα νόημα..

Πεστε ότι είναι σαν το φανταριλίκι..

Πάντα υπάρχουν δυσκολίες όσον αφορά τις σχέσεις..έτσι και αλλίως ελάχιστες είναι οι σχέσεις που κρατάνε χρόνια.. Ασχετα με την απόσταση..Πόσον μάλλον όταν είναι και ερωτικής φύσεως..απο φίλους έχω δει, ότι σίγουρα δ υπάρχει τόσος χρόνος για συναντησεις. αλλά είναι ανάλογα το πόσο ενδιαφέται να παλέψει κανείς για κάτι..όλα είναι σχετικά

Δημοσ.

τώρα δεν ξέρω αν πιάνεται για σχέση εξ αποστάσεως. Είμαι 7 μήνες με την κοπέλα μου, είμαστε και οι 2 Θεσσαλονικείς αλλά εγώ πέρασα Σέρρες κι αυτή Θεσσαλονίκη (μάλιστα όταν "τα φτιάξαμε" σπούδαζα ήδη εκεί άρα δεν μας προέκυψε, το επιλέξαμε). Την βλέπω minimum 3 φορές την βδομάδα (παρ. σαβ. κυρ.) και αραιά και που έρχεται κι αυτή Σέρρες και καθόμαστε 3ήμερα κ έτσι... Δεν μας έχει δημιουργήσει πρόβλημα η απόσταση ως τώρα, και δεν το βλέπω να μας δημιουργεί. Ντάξει, χρυσώνουμε λίγο την Wind με τα Non Stop, αλλά ντάξει, χαλαρά... Το πρώτο 2μηνο ήταν δύσκολο, που ήταν ο χρόνος προσαρμογής. Επομένως εγώ ψηφίζω ΝΑΙ στις σχέσεις εξ αποστάσεως !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...