Προς το περιεχόμενο

Δεν ξερω τι κάρτα γραφικών έχω!

gpapava

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες.

Πως γίνεται να μάθω τι κάρτα γραφικών έχει το πισι ενός φίλου μου;

Άνοιξα το πισι να δω την κάρτα αλλά δεν γράφει τίποτα απολύτως πάνω.

Κατέβασα drivers και από nvidia και ati αλλά μου λέει ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο hardware. Μάλλον πρέπει να βρω ακριβώς το μοντέλο. Αλλα πως;;;

Τι να κάνω; :shock::shock::shock:

Δημοσ.

Βγες σε παραθυρο DOS

στο C:\...\> debug (enter)

-d c000:0 14f (enter)

-q (enter)

Δεξια εμφανιζεται text το bios. Πιθανότατα θα δεις και τo chip της καρτας

Δημοσ.
Αν η καρτα ειναι πρασινη ειναι NVIDIA , αν ειναι κοκκινη ειναι ΑΤΙ....

Του ποτε ειναι το PC ?

Δεν είναι και απόλυτο αυτό.... Έχω γιγαβαητ ραδεον που είναι μπλέ, και κόκκινη νβιδια της gainward

Κατα τα άλλα όπως ειπώθη, gpu-z

Δημοσ.

Αν δεν εχει περασμενους Drivers κανενα προγραμμα δεν αναγνωριζει καρτα..

Αν εχει τοτε απλα παει στο Display Options...

Σπανια βλεπεις αλλα χρωματα...Μεχρι και ασημι Geforce υπηρχαν....Απλα το 90% ειναι πρασινες και το 90% των Radeon κοκκινες.

Δημοσ.

Αν έιναι ενσωματωμένη απλώς δες το μοντελο της μητρικής του και ψάξε στο google για το μοντέλο της κάρτας γραφικών του.

Αλλιώς δοκίμασε

Start->Run->dxdiag

και πάνε στην καρτέλα Display, εκεί θα λέει τα πάντα για την κάρτα γραφικών του.

Αλλιώς αν δεν την αναγνωρίζει καθόλου το σύστημα του τότε βγάλε την κάρτα του και ψάξε να βρείς τον μοντέλο του chipset της, το αναγράφει πάνω.

Τέλος αν όλα αποτύχουν (λέμε τώρα..) η λύση είναι images.google.gr και βάζεις τυχαία μοντέλα καρτών γραφικών από ati και nvidia (π.χ. ati 2400pro), σύμφςνα με την ημερομηνία αγοράς του υπολογιστή και την τιμή του τότε (δηλαδή αν ηταν το 2004 και στα 1000 ευρώ κοίτα για χ1600 και 7600 ας πούμε). Φυσικά αυτά που θα βλέπεις ότι ταιριάζουν εμφανισιακά θα τα σημειώνεις για να κατεβάσεις τους αντίστοιχους drivers στο τέλος ;)

Δημοσ.
GPU-Z

Τι πιο απλό? :P

Δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας -> ιδιότητες -> ρυθμίσεις -> για προχωρημένους -> προσαρμογέας

Στο κουτάκι που γράφει "Τύπος Προσαρμογέα", είναι το μοντέλο της κάρτας γραφικών.

gdfgdfgdgjo3.jpg

EDIT: αν δεν έχεις περασμένα drivers, τότε πιθανώς να μην δείχνει τίποτα εκεί... Οπότε κατέβασε το GPU-Z

Δημοσ.

Εγω αποτι καταλαβα την καρτα του ΔΕΝ την εχει αναγνωρισει το συστημα και αρα την εχει δηλωμενη σαν απλη VGA καρτα...Γιαυτο και μας ρωταει....Αλλιως δεν βλεπω τον λογο.

Δημοσ.

πω,πω..με το που θα ξεκινισει το pc το πρωτο πραγμα που διαβαζει σε "μαυρη οθονη" ειναι η καρτα γραφικων!πατησε απλα pause και σημειωσε το μοντελο και ψαξε στο google! ΕΛΕΟΣ....

Δημοσ.
πω,πω..με το που θα ξεκινισει το pc το πρωτο πραγμα που διαβαζει σε "μαυρη οθονη" ειναι η καρτα γραφικων!πατησε απλα pause και σημειωσε το μοντελο και ψαξε στο google! ΕΛΕΟΣ....

Σωστός ο φίλος....Τόσο απλό, τόσο ταπεινό ;)

Δημοσ.

και μετα ξυπνησες...δεν το κανουν ολες οι καρτες γραφικων αυτο...

γιατι θες να βρεις τι κάρτα εχεις?για να περασεις drivers η για να δεις αν κάνει για παιχνίδια?σου ανεβάζει ανάλυση τώρα ή παίζει αλλα αντι άλλων?αν έχεις χρώματα και ανάλυση τότε έχεις drivers οπότε με οποιοδήποτε πρόγραμμα θα βρεις ποιά είναι (ακομα και αν πατήσεις το window key και pause, πας hardware--> device manager-->display adapter ή τα αντίστοιχα στα ελληνικά).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...