paschalis.m Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Γεια, ενδιαφερομαι να αγορασω ενα λαπτοπ και απλα θα ηθελα να ακουσω καποια γνωμη μιας και θελω να ειναι συμβατο με linux (ubuntu, suse, mandriva, κλπ). επειδη θα το παρω απο το e-shop δεν εχω την δυνατοτητα να το δοκιμασω με κανα livecd οποτε αν καποιος εχει αποψη επι του θεματος θα ηθελα τη γνωμη του. βρηκα ενα toshiba : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905234 ομως δεν γνωριζω τι παιζει με την καρτα γραφικων και το wifi. το ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι μεχρι 800 ευρω. Ευχαριστω
kapodistrias Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Το linux από οτι ξέρω μπαίνει σε όλους τους υπολογιστές.Τώρα εξαρτάται πώς θα το κάνεις install...(dual boot,μέσω virtual machine). Με το wifi δεν θα έχεις λογικά πρόβλημα.Με την κάρτα γραφικών μπορεί να έχεις αν θέλεις compiz κτλ...Αλλιώς,οι περισσότερες καινούριες εκδόσεις νομίζω έχουν drivers.Έαν όμως τα έχεις μέσω virtual machine ίσως χάσεις σε κάποια θέματα 3D και μάλιστα δεν θα μπορείς να έχεις compiz.Επίσης,τα linux δεν υποστηρίζουν τα κουμπάκια που έχουν πολλά laptop πάνω πάνω.Έχουν πάντως βγει κάτι drivers σε κάποια μοντέλα.
Droidlock Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Ξεχασε το προς το παρον με καρτα γραφικων ati και λειτουργικο συστημα linux. Αν εγκαταστησεις windows τοτε ok.
rodez Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Γιατι να το ξεχασει με ati?? Εγω με την ιδια ακριβως καρτα (3470)δεν εχω κανενα προβλημα σε ubuntu.
intelquad Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 φιλε μου εαν δε το θες για games αλλα για εργασια μονο μια πολυ καλη και σχετικα καλη επιλογη ειναι το asus eee το οποιο εχει περασμενα λινθχ κατα την αγορα!
Droidlock Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Τοτε μακαρι να εφτιαξαν και οι drivers της ati για το λειτουργικο συστημα linux.
kapodistrias Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Κ εγώ πάντως ati έχω και δεν έχω πρόβλημα...τουλάχιστον με τα suse.
michalis2610 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 paschalis.m πρέπει να μας πεις πέραν της συμβατότητας με linux και το χρηματικό όριο που θέτεις τι σκοπεύεις να κάνεις με το φορητό, τι μέγεθος κτλ.
paschalis.m Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 καταρχην ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. το καλυτερο που θα μπορουσα να ακουσω ειναι το εξης: "εγω εχω αυτο και δουλευει". 800 ευρω μπορω να διαθεσω και μεχρι 15,4 inches.
michalis2610 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 καταρχην ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.το καλυτερο που θα μπορουσα να ακουσω ειναι το εξης: "εγω εχω αυτο και δουλευει". 800 ευρω μπορω να διαθεσω και μεχρι 15,4 inches. Ναι δεν είναι ακριβώς έτσι. Βασικό ρόλο πέραν το χρηματικό παίζει και τι χρήση σκοπεύεις να κάνεις. Και εγώ σε τουλάχιστον 5 δικά μου laptop (HP Compaq nx7400, HP pavilion 6356ea, Toshiba M45, Dell XPS M1330, FS V3505 έχω τρέξει έστω και δοκιμαστικά linux. Αλλά από αυτά μόνο το Dell είναι προς πώληση πλεόν σε τιμή εκτός προυπολογισμού για εσένα αλλά και για εντελώς άλλου τύπου χρήση. Θα είμαι λίγο απόλυτος για το πια είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα χρήματα γενικά αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Δυστυχώς υπάρχει σε μόνο ένα κατάστημα (για αυτό δίνω direct link και όχι skroutz) και ακόμα δεν είναι διαθέσιμο όμως αξίζει 1000%. Κοίτα τα http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=11537 και http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=11533 . Είναι κορυφή, καμία σχέση με τα consumer laptops. Αλλιώς χτύπα όπου βρεις το ΗΡ 6715 με τα 400 ευρώ. Παίζει σε πολλά καταστήματα. Από τα μεγάλα Mediamarkt, Kotsovolos-Electroworld μέχρι τα πιο μικρά (βλέπε skroutz). Βάλε του άλλα 2GB RAM στο κενό slot και με σύνολο 3 θα πετάει σε περιβάλλον linux. Με 450 ευρώ θα έχεις καθαρίσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.