Προς το περιεχόμενο

Παράνομο να συνδέεσαι σε wifi χωρίς κωδικό;

^NaST^

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά να σας ρωτήσω κάτι, αν κάποιος με φορητό υπολογιστή συνδεθεί στο internet μέσω wifi από κάποιου άλλου τη σύνδεση ο οποίος είτε δεν έχει κωδικό και το έχει ανοιχτό το δίκτυό του είτε έχει Conn-X και δεν έχει αλλάξει τον default κωδικό (δηλαδή 1234567890123) υπάρχει περίπτωση να σε πιάσουν; Γίνεται δηλαδή να βρουν ότι ο συγκεκριμένος υπολογιστής μπήκε την τάδε ώρα με αυτήν την σύνδεση;

Δημοσ.

δεν ειναι παρανομο αλλα δεν ειναι σωστο να το εκμεταλλευτεις για βαρυ downloading λογω της αγνοιας καποιου.

Το να δει ποιος εισαι μπορει να το δει ο ιδιος ο χρηστης απο το interface του router του

Δημοσ.

Δε νομίζω ν' ασχοληθεί κάποιος με το να βρει ποιος μπήκε στο δικτυό του αν καταλάβει ότι του κλέβουν σύνδεση. Θα βάλει password ή θ αλλάξει πρωτόκολλο ασφαλείας. Ακόμα και να ψάξει για σένα, σιγά μη σε βρει.

Αν έχεις όρεξη για διάβασμα δε κι εδώ.

Δημοσ.

Κανονικά είναι "παράνομο"...Φαντάσου το κάπως σαν να μπαίνεις σε ένα σπίτι επειδή έχει την εξώπορτα ανοιχτή...

Κατά την γνώμη μου όμως από την στιγμή που κάποιο δίκτυο δεν έχει κωδικό είναι "ελεύθερο" για όλους...Και αυτό γιατί δεν χρησιμοποιείς κάποια παράνομη μέθοδο για να συνδεθείς,απλά συνδέεσαι...

Στην πραγματικότητα όμως όπως είπε και ο antonl κανείς δεν θα κάτσει να σε ψάξει αν μπείς στο δίκτυό του ή να σε μυνήσει...Το ποιο πιθανόν είναι να το ασφαλήσει καλύτερα για να σε πετάξει έξω...

Α!Αν θέλει μπορεί να σε βρεί πάντος...

Αυτά από εμένα...

Δημοσ.

αυτά είναι θέματα ηθικής...και όχι παρανομοίας... (που όταν δεν υπάρχει ηθική συνήθως ξεπερνάμε τα όρια της νομιμότητας)

rules to ethical hacking...

http://www.computerhope.com/jargon/e/ethihack.htm

http://www.amazon.com/Unofficial-Guide-Ethical-Hacking-Miscellaneous/dp/1931841721#sipbody

http://www.preplogic.com/products/mega-guides/samples/31250_Certified_Ethical_Hacker_Sample.pdf

http://www.research.ibm.com/journal/sj/403/palmer.html

Δημοσ.

λοιπον....αποτι εχουμε πει και σε αλλο θρεντ,ναι ειναι 100% παρανομο και οι παρομοιωσεις περι εξωπορτας ειναι ολιγον τι ατυχεις...τωρα αν θελει ο αλλος ,θεωρητικα μιλωντας,υπαρχει ενας απλος μαθηματικος τυπος με τον οποιο μπορεις να βρεις απο τι αποσταση εκπεμπει αυτος που συνδεεται στο δικτυο σου.Πανω απο 100-200 μετρα αποκλειεται να ειναι (διαφορετικα λογω παρεμβολων δεν θα συνδεοταν)

Δημοσ.

Είναι παράνομο.

Έχε υπόψιν σου επίσης, ότι μια και όλα τα data περνάνε από τον υπολογιστή του, θα είναι σχετικά εύκολο να τσιμπήσει τπτ δικά σου δεδομένα...

(Εντάξυ δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται - βλ. SSL..., αλλα παίζει)...

Δημοσ.

Η παραβίαση του ιδιωτικού (ή επαγγελματικού) δικτύου είναι παράνομη, και είναι ποινικό αδίκημα ( παραβίαση προσωπικών δεδομένων και απορρήτου επικοινωνιών μέχρι κοινή κλοπή).

Είναι το ίδιο με το να σου κλέβει κάποιος ηλεκτρικό ρεύμα - νερό - τηλέφωνο (θυμάστε παλιά περιπτώσεις που παρεμβάλλονταν στα καλώδια του ΟΤΕ και έκαναν ροζ τηλέφωνα χρησιμοποιώντας γραμμές ανυποψίαστων συνδρομητών?? Το ίδιο είναι).

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί κάποιος αν θέλει να παραβιάσει τα ρολόγια-συνδέσεις του νόμιμου κατόχου - χρήστη και να κλέψει αυτό που θέλει. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί ή πρέπει να το κάνει.

Το ίδιο ισχύει και για τις ασύρματες επικοινωνίες. Ουσιαστικά πρόκειται για κλοπή εύρους ζώνης και παραβίαση του δικτύου του θύματος.

Αν το θύμα αντιληφθεί τέτοια περίπτωση, ίσως να μην το ψάξει και απλά να εφαρμόσει κάποιες δικλείδες ασφαλείας για να αποτρέψει την κλοπή στο μέλλον.

Αν όμως ενδιαφερθεί περισσότερο, μπορεί να βρει τον κλέφτη πολύ εύκολα, και να τον ταυτοποιήσει (με βάση την mac address της wifi κεραίας που συνδέθηκε στον router του και καταγράφεται στα log files του) .

Με αρκετή ακρίβεια και με απλές εφαρμογές μπορεί να βρει από ποιο σημείο γίνεται η σύνδεση (triangulation) και να τσακώσει τον κλέφτη αν θέλει.

Ακόμη κι αν δεν την ψάξει ο ίδιος, όλοι έχουν κάποιον γνωστό που σκαμπάζει 5 πράγματα από αυτά. Αρκεί να το πάρουν χαμπάρι και να έχουν τη διάθεση να το κυνηγήσουν.

Δεν συζητάμε την ακραία περίπτωση που θα ειδοποιήσει την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος (είναι αυτόφωρη νομίζω η διαδικασία).

Εάν γίνει αυτό και βρεθεί ο κλέφτης , θα πρέπει να αποδείξει κιόλας ότι δεν είναι ελέφαντας.

Ας πούμε, το θύμα μπορεί εύκολα να ζητήσει αποζημιώσεις απο τον κλέφτη (πέρα από την κλοπή του bandwidth) , για ενδεχόμενη απώλεια εσόδων - κλοπή προσωπικών δεδομένων, καταστροφή αρχείων, hacking κλπ. και η βαλίτσα πηγαίνει πολύ μακριά.

Αν πχ. χρησιμοποιεί το δίκτυο για δουλειά και εξαιτίας της κλοπής bandwidth καθυστερεί η δουλειά του μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για θετικές και αποθετικές ζημίες που του προκάλεσε αυτή η κλοπή.

Μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για την ψυχική ταλαιπωρία που υπέστη λόγω της αργής σύνδεσης.

Μπορεί να επικαλεστεί ότι εκτός από το bandwidth έχασε και αρχεία τα οποία περιείχαν προσωπικά δεδομένα ή δουλειά που πρέπει να ξαναγίνει κλπ.

Μπορεί να ισχυριστεί ότι έγινε προσπάθεια να του κλαπούν κωδικοί τραπεζών - Pins κλπ.

Θέλετε και άλλα??

Γι αυτό μην το παίρνετε και τελείως αψήφιστα, γιατί δεν είναι καθόλου παιχνίδι .

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Όταν μου έκλεβαν ίντερνετ (είχα μόνο wep) βρήκα τον ένοχο με την βοήθεια ενός sniffer (sto router). Δεν άλλαξα τον κωδικό, περίμενα λίγο και ο ένοχος συνδέθηκε στα e-mail του (με pop). Η διεύθυνση ε-μαιλ είχε και το επώνυμό του οπότε κοιτώντας στα κουδούνια της απέναντι πολυκατοικίας τον βρήκα...

Οπότε ήξερα το e-mail του έστειλα ένα ωραίο ε-μαιλ οτι ξέρω ότι είσαι ο τάδε ότι μπαίνεις στο ιντερνετ μου και ότι μένεις εκει κτλ... δεν ξαναμπήκε...

Επίσης ήξερα και όλα τα site που είχε επισκευτεί :D (άσχετο αλλά ούτε οι χάκερ δεν είναι ασφαλείς...)

Δημοσ.
Δε νομίζω ν' ασχοληθεί κάποιος με το να βρει ποιος μπήκε στο δικτυό του αν καταλάβει ότι του κλέβουν σύνδεση. Θα βάλει password ή θ αλλάξει πρωτόκολλο ασφαλείας. Ακόμα και να ψάξει για σένα, σιγά μη σε βρει.

Αν έχεις όρεξη για διάβασμα δε κι εδώ.

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΩ ΑΣΥΡΜΑΤΟ INTERNET ΤΗΣ COSMOTE KAI ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕS ΕΔΩ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ INTERNET ΚΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΕΓΩ,ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΔΩΣΩ ΤΟ ROYTER MOY;ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ;

Δημοσ.

@pantelis3:

Δυο θέματα αρκούν.

μπορω να κλειδωσω το ασυρματο router μου;

οδηγιεs για κλειδωμα ασυρματου router;

Στο μεν πρώτο σου δίνουν οδηγίες στο δε δεύτερο σε ρωτάνε τι μάρκα είναι το router, χωρίς ν απαντάς σε κάποιο απ αυτά.

Επίσης μου φαίνεται περίεργο το να ξέρεις πώς μπορείς να δεις ότι συνδέονται άλλοι μέσω της σύνδεσής σου και να γνωρίζεις μάλιστα ότι κατεβάζουν mp3 και να μην έχεις δει στο manual πώς μπορείς να κλειδώσεις το router.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...