Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ATI, μάλλον...

zafeirakhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοι φίλοι, χρειάζομαι τη βοήθεια σας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Έχω το παρακάτω μηχανάκι:

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+

ASUS M2N-E SLI

SHARKOON REBEL9 VALUE SILVER

Thermaltake 500W

2GB RAM (προσεχώς 4GB)

Gigabyte Radeon HD2400XT, όλα αγορασμένα από το e-Shop και συναρμολογημένα από εμένα. Δεν έχω φοβερές απαιτήσεις -internet, photoshop, divx authoring και καμιά φορά κανένα παιχνίδι, όχι από τα πολύ απαιτητικά. Το πρόβλημά μου είνα οτι κάποιες φορές -όχι πάντα- και ενώ δουλευώ είτε ελαφριές εφαρμογές π.χ Subtitle Workshop είτε βαρύτερες π.χ Photoshop, μου βγάζει system error και απο τις λεπτομέρειες μου βγάζει πρόβλημα σε κάποιο ati*********.dll (δεν είναι το ίδιο καθε φορά). Θα ήθελα να σημειώσω οτι είναι η πρώτη φορά που δουλεύω με κάρτα γραφικών ATI και δεν ξέρω τί να κάνω. Εγκατέστησα τους drivers από το CD της κάρτας, τους τελευταίους από το site της Gigabyte αλλα και τους τελευταίους Catalyst απο το site της ATI. Η κάρτα έχει παθητική ψύξη το κουτί όμως έχει έναν ανεμιστήρα 250mm στο πλάϊ. Δεν ξέρω τί να κάνω: να αλλάξω το σύστημα ψύξης της κάρτας, να αλλάξω κάρτα (σε αυτή την περίπτωση δε μπορώ να φύγω πάνω από τα 150?).

Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Για αρχη, τσεκαρε τις θερμοκρασιες της με το Gpu-z.

Εκτος κι αν τις δεις > 90C, δεν αλλαζεις cooler.

Μπορεις να την δοκιμασεις, σε αλλο pc?

Δημοσ.

Κάνε απεγκατάσταση τα driver της κάρτας γραφικών...μπες από ασφαλή λειτουργεία και κάνε scan με κάποιο προγραμμα driver cleaner για να σβήσεις τυχόν υπολείματα των driver...έπειτα κάνε ένα registy clean με το ccleaner...Τέλος κάνε επανεκείνηση και εγκατέστησε τα drivers που έχει στο cd της κάρτας (για να αποκλήσεις τυχόν ασυμβατότητα με τα καινούρια drivers σε περιπτωση που όλο αυτό δεν δουλέψει)

Γνώμη μου είναι ότι το πρόβλημά σου προέρχεται από λειτουργικό ή drivers...Δεν πιστέυω ότι αυτό έχει σχέση με το hardware..Αν δεν βαριέσαι στην τελική τράβα και ενα formataki :)

Φιλικά...

Δημοσ.

Eπειδη ειχα παρομοιο προβλημα με την καρτα μου δοκιμασε τα εξης.Απεγκατεστησε ολο το λογισμικο ατι που εχεις εγκαταστησει και κανε ξανα εγκατασταση τους drivers αποτο cd της καρτας σου.Μετα τη επανεκκινηση και αφου εχεις κατεβασει τον τελευταιο οδηγο απο το site ths gigabyte κανε uninstall ΜΟΝΟ τον ati driver(απο προσθαφ.προγραμ) και βαλε τον καινουριο της gigabyte .Mε λιγα λογια θα πρεπει να συνδιασεις να εχεις εγκατεστημενα το catalyst center toυ cd της καρτας σου με τον τελευταιο ati driver απο gigabyte site.Μονο ετσι δουλευει σωστα ο vpu recover στις καρτες 2400,2600,2900 gigabyte

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...