Προς το περιεχόμενο

Η HOL ζητάει πίσω τον ρούτερ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Πρόσφατα έκανα αίτηση διακοπής του συμβολαίου μου με την HOL (τηλεφωνία και ιντερνετ) και με έκπληξη έλαβα ενα τηλεφωνημα για να με ενημερώσουν πως θα γίνει η επιστροφή του εξοπλισμού.

Πράγματι, η φράση "...στην τιμή [του πακέτου] περιλαμβάνεται όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός.." έχει διττή σημασία. Εγώ νόμιζα οτι ο εξοπλισμός μου άνηκε (και ουσιαστικά τον πλήρωνα μέσω του παγιου) ενω μπορεί κάλλιστα να σημαίνει οτι μου τον χρησιδανίζουν. Πράγματι, αυτός είναι ο όρος που εκ των υστέρων βρήκα στα ψιλά γράμματα του συμβολαίου.. Οπότε τους τον γυρνάω και σε καλή μεριά!

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω όποιον από σας έχει κάποια εμπειρία είναι το εξής: Η επιστροφή του εξοπλισμού είναι πάγια πολιτική που ακολουθούν οι εταιρίες επικοινωνιών ή πρόκειται για τερτίπι της HOL; Εαν έχετε διακόψει συμβόλαιο με άλλη εταιρία, σας ειχε ζητηθεί πίσω τίποτα; Αν ναι, πόσοι από σας το είχατε συνειδητοποιήσει εκ των προτέρων;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για την HOL το χω ξανακούσει. Αν ψάξεις λίγο (ή αρκετά :P) στο forum θα διαβάσεις ανάλογο περιστατικό. Για άλλον ISP δεν έχω κάτι υπόψη.

Δημοσ.

Παλιότερα, που είχα HOL, είχα επιστρέψει το router και μάλιστα με δικά μου έξοδα (αν θυμάμαι καλά). Επίσης κράτα την απόδειξη από την courier (αν το στείλεις έτσι) γιατί εμένα με είχαν πάρει μετά από 1 χρόνο και μου είχαν ζητήσει ξανά το router.Μόλις τους είπα οτι το είχα στείλει και έχω και την απόδειξη αποστολής μου είπαν οτι θα το κοιτάξουν και δε με ξαναενόχλησαν.

Γενικά μόνο από τη ΗΟL έχω ακούσει αυτήν την τακτική. Αν εξαιρέσεις τα έξοδα αποστολής, δεν είναι και τίποτα να το στείλεις πίσω. Όποια σύνδεση και να κάνεις θα σου δώσουν modem-router

Δημοσ.

κανα fritz!box φανταζομαι, ειναι λιγο ξεφτιλα αυτο που κανει η Hol παρολα αυτα ειναι πολλοι αυτοι που δεν το στελνουν και απλα το καθυστερουν, θεωρω οτι δεν αξιζει να ασχοληθεις και να τους το στειλεις.

Ειναι παντως παγια τακτικη της Hol εδω και χρονια, σου λεει σου δινω ενα παρα πολυ καλο ρουτερ(για τα παλια δεδομενα, γιατι σημερα υπαρχουν ρουτερ που ανταποκτινονται πολυ καλυτερα στις 24αρες γραμμες) απλα το θελω μετα πισω, εχει και αυτο μια λογικη και στην τελικη δεν γινεσαι "συλλεκτης"

Δημοσ.
Παλιότερα που είχα HOL είχα επιστρέψει το router και μάλιστα με δικά μου έξοδα (αν θυμάμαι καλά). Επίσης κράτα την απόδειξη από την courier (αν το στείλεις έτσι) γιατί εμένα με είχαν πάρει μετά από 1 χρόνο και μου είχαν ζητήσει ξανά το router.Μόλις τους είπα οτι το είχα στείλει και έχω και την απόδειξη αποστολής μου είπαν οτι θα το κοιτάξουν και δε με ξαναενόχλησαν.

Γενικά μόνο από τη ΗΟL έχω ακούσει αυτήν την τακτική. Αν εξαιρέσεις τα έξοδα αποστολής δεν είναι και τίποτα να το στείλεις πίσω. Όποια σύνδεση και να κάνεις θα σου δώσουν modem-router

Οχι, ενταξει, τα έξοδα θα είναι δικά τους.

Ευχαριστώ πάντως για την πολύτιμη πληροφορία.. Θα κρατήσω την απόδειξη σε ένα συρτάρι σε περίπτωση που με θυμηθούν στο μακρινό μέλλον!

Από περιεργεία τι router ήταν?

Ααα.. Ήταν ενα ωραίο Fritzbox, πολύ καλό... Μεταξύ άλλων, υποστήριζε και SIP: είχα κοτσάρει ένα τηλέφωνο και έπαιρνα μέσω voipbuster με κλείστό υπολογιστή.. Ωραία χρόνια τότε!

κανα fritz!box φανταζομαι, ειναι λιγο ξεφτιλα αυτο που κανει η Hol παρολα αυτα ειναι πολλοι αυτοι που δεν το στελνουν και απλα το καθυστερουν, θεωρω οτι δεν αξιζει να ασχοληθεις και να τους το στειλεις.

Ειναι παντως παγια τακτικη της Hol εδω και χρονια, σου λεει σου δινω ενα παρα πολυ καλο ρουτερ(για τα παλια δεδομενα, γιατι σημερα υπαρχουν ρουτερ που ανταποκτινονται πολυ καλυτερα στις 24αρες γραμμες) απλα το θελω μετα πισω, εχει και αυτο μια λογικη και στην τελικη δεν γινεσαι "συλλεκτης"

Θα το στείλω φυσικά, εξάλλου το λέει και το συμβόλαιο οπότε δεν μπορώ να κάνω και τίποτα. Απλώς το αναφέρω εδω γιατι μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που ψαρεύουν τον κόσμο και ειχα την περιεργεια να δώ τι τρέχει και με τις άλλες εταιρίες. Πολύ γυφτιά, ρε παιδί μου.. Σου νοικιάζουν το ρουτερ και μετά στο ζητάνε πίσω για να τον στείλουν σε άλλον (φαντάζομαι)..

Από την άλλη είναι κι αυτό που λες, ετσι ραγδαία που αυξάνονται οι ταχύτητες, έτσι κι αλλιώς αυτα τα ρούτερ μπορεί να σε περιορίζουν λίγο. Ωστόσο εγώ την είχα βρεί με την SIP τηλεφωνία και θα το χρησιμοποιούσα. Και μου φάνηκε πολύ αναξιοπρεπές το οτι σε κάνουν να νομίζεις οτι τον αγοράζεις. Φαντασου να ημουν ..ανήσυχο πνεύμα και να τον είχα ανοίξει από μέσα να δω πως είναι! :S

Δημοσ.
οταν η hol εδινε το fritz οι υπολοιποι σου διναν κανα Usb της πλακας, λογικο ειναι να το ζηταει πισω

Nαι ρε παιδί μου, αυτό πουμε πειραξε εμένα είναι οτι δεν ηταν καθόλου σαφές εκ των προτέρων οτι θα τον γυρίσω..

Εγω φευγω για εξωτερικό τώρα και μπορεί κάλλιστα να το είχα χαρίσει.

Επίσης πολύς κόσμος μπορεί να επιλέξει HOL γιατι δίνει καλύτερο εξοπλισμό με την προοπτική οτι θα τον κρατήσει.

Πιστεύω οτι σκόπιμα δεν ήταν περισσότερο σαφείς σ'αυτό το θέμα.

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, και ο ΟΤΕ σου ζητάει/ζήταγε πίσω το netmod αν σταματήσεις την ISDN σου. Η τακτική της HOL πάντως ήταν γνωστή εδώ και χρόνια περί ενοικίασης στην ουσία του εξοπλισμού.

Δημοσ.

εξ αρχης αν τους ρωτησεις,οταν πανε να σου πασαρουν την υπηρεσια,στο λενε...Οσοι εχω ρωτησει τουλαχιστον μουτοχουν πει...Απο κει και περα λογικο μου φαινεται,αφου οι ισπς ταχουν βρει σκουρα με τον ανταγωνισμο κι εχουν ελαχιστα περιθωρια κερδους.

Δημοσ.

εμενα δεν μου το ζητησαν πισω και μαλιστα εχω 2 νετφαστερ και 1 fritz box wlan 7140 σκυλι ετσι... εχω διακοψει εδω και 1 χρονο και δν με ενοχλησαν μαλον γιατι μπλεχτικε και σε κατι και η αγαπητη σε ολους ΕΕΕΤ

γιατι με κοροιδευαν μπροστα στα ματια μου αρα ...

Δημοσ.

Παιδιά δεν το έχω ψάξει για να γνωρίζω επακριβώς απλώς νομίζω πως ισχύει αυτό που λέει ο dimitris2006.Αν δεν συμπληρώσεις μια περίοδο υποχρεωτικής παραμονής στην εκάστοτε εταιρεία τότε έχεις κάποιες επιβαρύνσεις...Για παράδειγμα στην Forthnet αν φύγεις πριν τον 1 χρόνο πρέπει να καταβάλλεις 70Ε..Δεν ξέρω για την HOL πάντως αν δεν σε υποχρέωσε να πληρώσεις κάτι αλλο ενώ φεύγεις πριν τον 1 χρόνο τότε είναι πιο λογικό να στο ζητήσουν..Αν όμως εχεις συμπληρώσει την χρονική αυτή περίοδο διακόψεις και στο ζητήσουν πίσω τότε....

Δημοσ.
Παιδιά δεν το έχω ψάξει για να γνωρίζω επακριβώς απλώς νομίζω πως ισχύει αυτό που λέει ο dimitris2006.Αν δεν συμπληρώσεις μια περίοδο υποχρεωτικής παραμονής στην εκάστοτε εταιρεία τότε έχεις κάποιες επιβαρύνσεις...Για παράδειγμα στην Forthnet αν φύγεις πριν τον 1 χρόνο πρέπει να καταβάλλεις 70Ε..Δεν ξέρω για την HOL πάντως αν δεν σε υποχρέωσε να πληρώσεις κάτι αλλο ενώ φεύγεις πριν τον 1 χρόνο τότε είναι πιο λογικό να στο ζητήσουν..Αν όμως εχεις συμπληρώσει την χρονική αυτή περίοδο διακόψεις και στο ζητήσουν πίσω τότε....

και ολα αυτα πρεπει να τα ξεκαθαριζουν και οι οροι που μας εχουν στειλει με την ενεργοποιηση της γραμμης

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...