Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα no boot

christian-ago

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα ολοκαίνουριο Pc ψιλοτούμπανο. Λοιπόν μια μέρα ακουγόταν ένας

περίεργος ήχος από το τροφοδοτικό σαν "ελικοπτεράκι" που γύριζε σαν παλαβό.

Τέλος πάντων για να φτάσω σε αυτό το συμπέρασμα έπρεπε να αποσυνδέσω όλους τους ανεμιστήρες κάνοντας χειροκίνητα restart καμιά 10 αριά φορές.

Το πρόβλημα τώρα είναι ότι καθώς ανοίγει κανονικά το σύστημα,

μου εμφανίζει τη γνωστή οθόνη ότι και καλά τα windows δεν έκλεισαν σωστά, οπότε θέλετε Κανονική εκκίνηση, Ασφαλής Λειτουργία, Τελευταίες γνωστές ρυθμίσεις κλπ....

Εγώ λοιπόν όποια και να πατήσω κάνει το εξής: Εμφανίζει για ένα δεπτερόλεπτο

την γνωστή μαύρη οθόνη με τα παράθυρα, χωρίς όμως να κινείται η μπάρα,

και αμέσως μετά μια μπλε οθόνη για κλάσματα δεπτερολέπτου που έμοιαζε σαν αυτές που κολλάει το σύστημα όταν δεν έχει επαρκή μνήμη να εκπληρώσει για όλες τις εφαρμογές που έχεις ανοίξει. Βασικά είναι η κλασσική μπλε οθόνη.

Εγώ λοιπόν αν αφήσω το σύστημα θα κάνει restart μόνο του επ άπειρον κάνοντας όλα αυτά που σας είπα, με τελευταία οθόνη την μπλε που σας είπα.

Είναι όλα συνδεδεμένα σωστά μέσα. Έκανα reset cmos όχι ότι είχε καμιά σχέση...

Για δώστε μου τα φώτα σας.

Δημοσ.

Το ίδιο συνέβαινε* σε μένα μετά από BIOS reset, όταν είχαν δηλωθεί οι SATA σαν IDE κι όχι σαν ACHI (ή κάπως έτσι). Έβλεπα για ένα δευτερόλεπτο την startup οθόνη των XP/Vista, καπάκι μπλε οθόνη στο πολύ γρήγορο (δεν προλάβαινα καν να δω τι λέει) και reboot.

*: Για την ακρίβεια μου συνέβηκε χθες 1-3πμ γιατί νόμιζα πως το load saved settings που χει το BIOS έχει αποθηκεύσει όλες τις ρυθμίσεις και δεν μπήκα στον κόπο να το ελέγξω ο @#$#%#

Δημοσ.
Το ίδιο συνέβαινε* σε μένα μετά από BIOS reset, όταν είχαν δηλωθεί οι SATA σαν IDE κι όχι σαν ACHI (ή κάπως έτσι). Έβλεπα για ένα δευτερόλεπτο την startup οθόνη των XP/Vista, καπάκι μπλε οθόνη στο πολύ γρήγορο (δεν προλάβαινα καν να δω τι λέει) και reboot.

*: Για την ακρίβεια μου συνέβηκε χθες 1-3πμ γιατί νόμιζα πως το load saved settings που χει το BIOS έχει αποθηκεύσει όλες τις ρυθμίσεις και δεν μπήκα στον κόπο να το ελέγξω ο @#$#%#

Κατάλαβα , αλλά πως το ελύσες το προβλήμα?

Δημοσ.

Αν μπαίνει σε ασφαλή λειτουργία συνήθως είναι από τα win. Μήπως τα win έχουν πρόβλημα. Αν έκανες τόσα restart χωρίς να αποσυνδέσεις το σκληρό μπορεί να πειράχτηκαν τα win.

Δημοσ.
Κατάλαβα , αλλά πως το ελύσες το προβλήμα?

Όπως σου είπα άλλαξα κάποια settigns στο BIOS σχετικά με τους σκληρούς. Νομίζω IDE->ACHI. Δες αν υπάρχει και τίποτα άλλο σχετικό μ αυτούς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...