Προς το περιεχόμενο

"Το Linux πρέπει να γίνει cool για να πετύχει"


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγώ είμαι χάκσορ,όχι εξπέρ,να φανταστείς δεν έβαλα ακόμα γρανάζια στον κύβο.

 

Εγώ για ότι δε ξέρω δε μιλάω αλλά φροντίζω να μάθω.

Κι εγώ επειδή βαριόμουν παλαιότερα να ψάχνω να βρω πράγματα όπως πως βλέπεις ταινία με υπότιτλους:lol:,χρησιμοποιώ απο τότε win

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωπ μ' έπιασες,κι εγώ γιατί δούλευα το alien απο κονσόλα;:cry:

Ας μείνουμε στο Blu-ray και την video-κλήση

 

Θα το ανοίξουν όταν δώσει η αγία Google προστάτιδα του open source τον κώδικα της μηχανής της :P

 

Για video-κληση υπαρχει το skype αν το εχεις δοκιμασει και οσο για το blue-ray υπαρχει υποστηριξη αλλα για "λιγο" παλαιοτερες version :P

 

http://www.inout.gr/showthread.php?t=14579

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αστο ρε federer , δεν ήξερες , είπες εκεί την κοτσανούλα σου και τέρμα.

 

Μη πάς να βγείς και απο πάνω οταν κοροιδεύεις πράγματα που για άλους ειναι αυτονόητα και εσύ δεν έχεις ιδέα.

 

+1.Ειναι δυσκολο για καποιον που δεν ξερει καν τι ειναι γραμμη εντολων,να καταλαβει την δυναμη της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι μπραβο!!!Θανατος σε οσους θελουν απλα να κανουν την δουλεια τους με παραθυρα!!Στην πυρα το 99.99% του πολυθυσμου που δεν ξερει τι ειναι το terminal και δεν τον ενδιαφερει στην τελικη!!Να τους δεσουμε ολους στην ομονοια και να γελαμε με το υποαναπτυκτο τεχνολογικο τους επιπεδο!!Γιατι αλλωστε για ολα φταιει ο BILL...που τωρα βλεπει τι γραφουμε...και φυσικα εγω τα παιρνω απο την microsoft....(ειστε ανωτεροι...χακερια..γκουρου της πληροφορικης...το παραδεχομαι...εσεις χακαρατε την νασα και το πενταγωνο?)

 

Τώρα μιλάς σωστά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα πόσο τραγικός μπορεί να είναι κάποιος όταν ισχυρίζεται πως επειδή το Linux έχει κονσόλα είναι και το καλύτερο λειτουργικό. Έτσι, τέτοια να λέτε και να δείτε πόσος κόσμος θα ρθει στο Linux...

 

Ο τύπος στο άρθρο λέει τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει για να ρθει κόσμος στο Linux και σωστά τα λέει. Αν νομίζετε ότι θα κάτσει ο καθένας να γ@μηθεί για να μπορέσει να στήσει σωστά μια διανομή, τότε είστε γελασμένοι. Ο μέσος χρήστης θέλει να γίνεται η δουλεία του εύκολα χωρίς να πρέπει να μπει σε κονσόλα.

 

Πρέπει το περιβάλλον να γίνει πιο όμορφο. Δεν συγκρίνεται το deafult περιβάλλον με αυτό των Vista και MacOS, είναι μακράν χειρότερο. Και τι αν μπορείς να το κάνεις διαστημικό; Είναι εύκολο; Όχι. Οπότε κι εκεί έχει δίκιο ο Liu.

 

Φυσικά το θέμα οδηγών δεν σηκώνει συζήτηση. Είναι πίσω και θα συνεχίσει να είναι όσο την υποστήριξη την παρέχουν οι χρήστες και όχι οι εταιρείες.

 

Όσο για παιχνίδια που ειπώθηκαν παραπάνω, δεν είναι επιχείρημα αυτό. Ποιό είναι το ποσοστό των κατόχων pc που είναι gamers? Αν το Linux ήταν όπως θα έπρεπε να είναι, δεν θα δίσταζε κανείς να κάνει dual boot με windows για να παίζει και κάνα παιχνιδάκι. Όπως κάνουν πολλοί Mac users δηλαδή.

 

Με λίγα λόγια, καλό θα ήταν το Linux να ακολουθήσει το παράδειγμα του MacOS όσον αφορά στην φιλικότητα και εμφάνιση. Και την κονσόλα του θα έχει και απ' όλα για όποιον θέλει να την χρησιμοποιήσει. Αλλά δεν θα ταλαιπωρεί τον χρήστη. Απλά θα δουλεύει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το unix δεν ειναι ενα λειτουργικο για τις μαζες που δεν εχουν ορεξη για να μαθουν και να ασχοληθουν και δεν πιστευω να ενδιαφερει τους developers των διανομων (εκτος της ubuntu) να δημιουργησουν ενα λειτουργικο που κρυβει απο τον χρηστη αυτα που πρεπει να ξερει.Στο κατω κατω ειναι ενα εργαλειο ο υπολογιστης που για να το χρησιμοποιησεις πρεπει να μαθεις τι ειναι ικανος να κανει.Για να λεγεσαι χρηστης ενημερωμενος και skilled πρεπει να ασχοληθεις και λειτουργικο που προσφερει απλοχερα τη δυνατοτητα να μπεις στο πετσι του ειναι μονο το gnu/linux και το unix.Τα windows δημιουργουν παθητικους χρηστες ,οπως και το mac os x αν δεν ασχοληθεις με τις προερχομενες απο τον freebsd kernel ιδιοτητες του και εργαλεια.Δεν απαιτει κανεις να γινεις guru η προγραμματιστης αλλα πρεπει να συμμετεχεις στη διαδοση και σωστη χρηση του linux.Και διαδοση οχι σαν μια τζαμπα και της μοδας πλεον εναλλακτικη αλλα ως ενα παραθυρο στις δυνατοτητες του υπολογιστη και στις δικες σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το unix δεν ειναι ενα λειτουργικο για τις μαζες που δεν εχουν ορεξη για να μαθουν και να ασχοληθουν και δεν πιστευω να ενδιαφερει τους developers των διανομων (εκτος της ubuntu) να δημιουργησουν ενα λειτουργικο που κρυβει απο τον χρηστη αυτα που πρεπει να ξερει.

 

Πρώτα να πούμε ότι το Linux δεν είναι unix,το "σαν" unix δεν το κάνει unix και μην αρχίσεται για unix wars και μίζες.

Το unix είναι για τις μάζες γιατί πολύ απλά το δημοφιλεστερο unix λειτoυργικό δηλαδή το Leopard είναι πιο εύχρηστο και απο Windows.

 

Για να λεγεσαι χρηστης ενημερωμενος και skilled πρεπει να ασχοληθεις και λειτουργικο που προσφερει απλοχερα τη δυνατοτητα να μπεις στο πετσι του ειναι μονο το gnu/linux και το unix.Τα windows δημιουργουν παθητικους χρηστες ,οπως και το mac os x αν δεν ασχοληθεις με τις προερχομενες απο τον freebsd kernel ιδιοτητες του και εργαλεια

 

Ο υπολογιστής είναι φρυγανιέρα,κανέναν δεν ενδιαφέρει πως λειτουργεί,το μόνο που νοιάζει τους πάντες είναι να λειτουργεί.ΟΚ ωραία να θες να μάθεις περισσότερα για τον υπολογιστή σου αλλά την κυρα Μάρω απο το Αγρίνιο δεν την νοιάζει,και το θέμα είναι τι πρέπει(κατα τη γνώμη του Liu) να γίνει για να απλωθεί το Linux.

Οι απόψεις περί ανωτερότητας λόγω terminal και ότι μαθαίνω πως δουλεύει το pc οδηγούν το Linux να είναι το OS λίγων geek elite χρηστών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

περα απο τα γραφικα που λενε οι διαφοροι πωρωμενοι για τους δικους τους λογους οι οποιοι ειναι και ανευ ουσιας

 

θα ηθελα να ηξερα ποσοι απο οσους διατεινονται οτι το linux ειναι δυσχρηστο και δυσκολο εχουν δοκιμασει καποια διανομη

 

βασικα η απαντηση ειναι κανενας γιατι πολυ απλα ουτε η κονσολα ειναι αναποφευκτη ουτε το Linux ειναι τοσο δυσκολο οσο λενε επειδη ετσι εχουν ακουσει

 

στην πραγματικοτητα ειναι πολυ ποιο ευκολο απο τα Windows

 

ο καθενας κανει οτι θελει και οτι του ταιριαζει και καλα κανει στην τελικη αλλα καλο ειναι να μιλαμε για πραγματα που ξερουμε και οχι οσα φανταζομαστε η οσα μας ειπε ο καθε τυχαρπαστος

 

η αληθεια ειναι απλη

 

το Linux υποφερει απο ελλειψή drivers υλικου πολυ καινουργιου ως επι το πλειστον

 

σε θεματα ευκολιας,ταχυτητας,σταθεροτητας,αξιοπιστιας,υποστηριξης νεων τεχνολογιων ειναι πολυ μπροστα απο οποιαδηποτε εκδοση windows

 

προγραμματα υπαρχουν πολλα για καθε δουλεια και ειναι απλα και αποτελεσματικα

 

κονσολα θα χρειαστεις μονο οταν θελησεις να σκαλισεις και ακομα και τοτε δεν ειναι τπτ το τραγικο,αλλα μπορεις να κανεις τις δουλειες σου χωρις αυτην

 

προβληματα υπαρχουν αλλα οχι στον βαθμο που εχει καποιος με τα win και φυσικα μονο αν επιλεξεις να ρισκαρεις για να ακολουθεις κατα ποδας τις εξελιξεις η για να κανεις ψιλοταρζανιες

 

αγνοηστε τους πωρωμενους και τους "μα windows χρησιμοποιει ολος ο κοσμος" και δεν θα χασετε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

elven ,θα μου πεις τι εσυ τι ειναι το linux και τι το unix?Αυτο για τη φρυγανιερα και τους παντες ειναι καθαρα υποκειμενικα και αστοχο οσο δεν παιρνει.Για να μιλας εσυ τωρα καποιος εχει γραψει κωδικα και για να κανεις οτι κανεις με ηλεκτρονικα μεσα επισης καποιος εχει παιδεψει αυτο που δεν σου δοθηκε και πολυ γενναιοδωρα.Αυτα..και το θεμα εχει βγει offtopic εντελως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Αυτός που αναπτύσσει ένα πρόγραμμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης διατηρεί την εξουσία του στους χρήστες, διατηρώντας τους διηρημένους και αβοήθητους. Είναι διηρημένοι επειδή τους απαγορεύεται να το μοιραστούν με οποιονδήποτε. Είναι αβοήθητοι επειδή δεν έχουν το πλάνο (τον πηγαίο κώδικα του προγράμματος), κι επομένως δεν έχουν τη δυνατότητα να το αλλάξουν. Αυτή η εξουσία δημιουργεί πολύ μεγάλες εταιρίες όπως οι Adobe, Apple και Microsoft, που χρησιμοποιούν την εξουσία τους για να την επεκτείνουν περισσότερο."

Richard Stallman.

Αποσπασμα απο αυτην την συνεντευξη openhealth.homelinux.net/richard-stallman/

Ολες οι αλλες διαφορες (τεχνικου τυπου)με τα ιδιωτικα OS για μενα ερχονται σε δευτερη μοιρα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξερω τι λενε αλλα εγω εβαλα το ubuntu μεσω του wubi πριν κανα δυο ημερες. Μετα τον αρχικο ενθουσιασμο (περιβαλλον, ταχυτητα, το γεγονος πως ΟΛΑ δουλευαν!-ακομα και το bluetooth) μετα πηγα να εγκαταστησω το amsn.

Ακολουθησα καποιες οδηγιες, εκανα run αυτο που κατεβηκε, αυτο αρχισε να κανει κατι μαγικα μονο του και μετα απο κανα 5λεπτο ειδα ενα σφαλμα.

Μετα γυρισα στα Vista μου.

Επομενη δοκιμη στα επομενα δυο χρονια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...