patrickdrd Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Καλημέρα σε όλους! Ξέρει κανείς να με κατατοπίσει σχετικά με το θέμα του gps; Ξεφυτρώνουνε σαν τα μανιτάρια, το θέμα είναι ποιο επιλέγουμε και με ποια κριτήρια; Αν υπάρχει κάποιος που έχει ασχοληθεί με το θέμα πρόσφατα, θα με ενδιέφερε να ακούσω την γνώμη ή/και πρότασή του. Φαντάζομαι η δυνατότητα αναβάθμισης είναι ένα κριτήριο; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
furious99 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Ψάξε ένα PNA που να έχει τουλάχιστον επεξεργαστή Samsung 400mHz και δέκτη Sirf Star III. Από software Destinator7+χάρτεςGI (ψάξε λίγο στο google αν στη συσκευή που σε ενδιαφέρει περνιέται - το λεγόμενο "ξεκλείδωμα" ... οι περισσότερες συσκευές μπορούν να πάρουν Destinator εύκολα κάποιες δύσκολα... αν θες να αποφύγεις το ψάξιμο παίρνεις μια συσκευή της MLS με Destinator και είσαι έτοιμος )
patrickdrd Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 άρα εσύ προτείνεις το τελευταίο, σε τι κόστος είναι αυτό γιατί στο site τους δεν βρήκα τιμή... επίσης, όταν λες "να πάρουν Destinator" τι εννοείς; του περνάς το πρόγραμμα ή/και χάρτες; για να γίνει αυτό το συνδέεις με pc και του περνάς πράγμματα που έχεις κατεβάσει; και με την μνήμη τι γίνεται; μήπως πρέπει να δω αν παίρνει επέκταση;
Inkjjl Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Εγώ ένα P1i έχω πάντως κι έχω βάλει Tom Tom 6!Πολύ ικανοποιητικό αν και για Αθήνα όχι στα επίπεδα του Destinator!Φυσικά υπάρχει και Garmin XT αλλά δεν έχω συμβατό δέκτη για να το χρησιμοποιήσω!Αν κάποιος ενδιαφέρεται για Tom Tom 6 UIQ ας μου στείλει PM!
furious99 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 άρα εσύ προτείνεις το τελευταίο,σε τι κόστος είναι αυτό γιατί στο site τους δεν βρήκα τιμή... http://www.skroutz.gr/c/315/gps_navigators.html?keyphrase=mls επίσης, όταν λες "να πάρουν Destinator" τι εννοείς; του περνάς το πρόγραμμα ή/και χάρτες; Ναι σε μια κάρτα SD (το MLS τα έχει έτοιμα, του περνάς μόνο τις αναβαθμίσεις χαρτών) για να γίνει αυτό το συνδέεις με pc και του περνάς πράγμματα που έχεις κατεβάσει δεν είναι απαραίτητο μπορείς να τα περάσεις στην SD κατευθείαν με ένα card reader (ή αν έχεις laptop με card reader ενσωματωμένο ; και με την μνήμη τι γίνεται; μήπως πρέπει να δω αν παίρνει επέκταση; SD κάρτες... τα MLS έχουν ήδη μαζί νομίζω ... η επέκταση μνήμης με πιο μεγάλη κάρτα SD δεν κάνει πιο γρήγορη τη συσκευή, απλά μπορείς να βάλεις πιο πολλούς χάρτες δηλαδή και άλλων χωρών εκτός από Ελλάδα .... .... ....
patrickdrd Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ίσως το καλύτερο που υπάρχει είναι της MLS, σε τι κόστος όμως;
furious99 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Το 3850 δες 175 ευρώ από το link του skroutz παραπάνω...
pp6210 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 αν θες αξιόπιστη λύση, τότε αυτό που σου προτείνει ο φίλος furious99 είναι το καλύτερο. αν θες κάτι φτηνό και πρακτικό, πέρνα μια βόλτα από κανένα μεγάλο Κοτσώβολο και δες τα κινέζικά του RYE (αν τα έχει ακόμα), εγώ είχα πάρει 3 τέτοια, στα 120 Ε το καθένα, είναι ξεκλέιδωτα και τους βάζεις άνετα destinator7 -μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό. Απλά να ξέρεις οτι όλα τα κινέζικα έχουν μεγάλο ποσοστό failure, το οποίο σημαίνιε οτι αν σου κάτσει στραβή πρέπει να το πας πίσω και να το αλλάξεις.
mpentenis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 προταση μου: Μην πας σε PNA αλλά σε PDA το οποίο θα έχει περισσότερες δυνατότητες σαν συσκευή και επιλογές σαν GPS. Σαν συσκευή μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν GPS, ατζεντα, προσβαση σε ασυρματο δυκτιο/ιντερνετ κλπ. Απο θέμα εφαρμογών, μπορείς να βάλεις πάνω χάρτες για δρόμο(destinator-tomtom-miomap), Θάλασσα (garmin, με τους ίδιους χάρτες που έχουν και τα σκάφη), βουνό (garmin-anavasis) Σε PNA δύσκολα θα τα βάλεις αυτά αφού οι περισσότερες συσκευές ειναι κλειδωμένες και ξεκινάνε απευθείας με το πρόγραμμα που έχει πάνω η συσκευή. http://www.meimaris.com/product.asp?intProdID=2155 η τιμή που δίνει το κατάστημα ειναι πραγματικά....λιώμα!(αν δεν το είχα ήδη θα το έπαιρνα με την μια....) αν δεν σε ενδιαφέρει το WiFi και Bluetooth, τοτε δες και το http://www.e-gate.gr/Product.aspx?id=005544 (ειναι ίδιο με το προηγούμενο απλά δεν έχει τους 2 δεκτες) και τα 2 παίρνουν τις εφαρμογές που ανέφερα νωρίτερα
ripperakos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Μεταξύ ΜΙΟ C220 με MIO Map (129 ευρώ) και GlobalNav 300 με Navimate Pro (114 ευρώ) ποιο θα επιλέγατε;;
furious99 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Μεταξύ ΜΙΟ C220 με MIO Map (129 ευρώ) και GlobalNav 300 με Navimate Pro (114 ευρώ) ποιο θα επιλέγατε;; Το global nav δεν το έχω υπόψιν, το mio C220 είναι παλιά συσκευή καλύτερα να προτιμήσεις το mio moov 200 http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=moov+200 ή το MLS που προτείνω παραπάνω...
ripperakos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 To GlobalNav έχει και bluetooth carkit...αλλά δεν το βρίσκω στο ιντερνετ και δεν ξέρω αν παίρνει Destinator και τι άλλα χαρακτηριστικά έχει!!! Η αγορά θα γίνει από τον Γερμανό αποκλειστικά γιατι θέλω να εκμεταλευτώ ένα ποσό από επιδότιση σύνδεσης κινητού...
kdiamant Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Καλησπέρα! Για να καταλάβω επειδή έχω μπερδευτεί με όλα αυτά που ακούω και διαβάζω. Αν πάρω πλέον ένα απο τα καινούργια Mio π.χ. το Moov200 με τους χάρτες MioMap 2008 είναι οι ίδιοι χάρτες που έχει και το Destinator? Με ενδιαφέρει να έχει την καλύτερη κάλυψη για Αθήνα γενικά. Να προτιμήσω Mio Moov 200 ή MLS Destinator A3850 απο πλευράς καθαρά καλύτερης κάλυψης? Επίσης και στα 2 η ενημέρωση χαρτών είναι τσάμπα? Ευχαριστώ πολύ!
furious99 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Καλησπέρα! Για να καταλάβω επειδή έχω μπερδευτεί με όλα αυτά που ακούω και διαβάζω. Αν πάρω πλέον ένα απο τα καινούργια Mio π.χ. το Moov200 με τους χάρτες MioMap 2008 είναι οι ίδιοι χάρτες που έχει και το Destinator? Με ενδιαφέρει να έχει την καλύτερη κάλυψη για Αθήνα γενικά. Να προτιμήσω Mio Moov 200 ή MLS Destinator A3850 απο πλευράς καθαρά καλύτερης κάλυψης? Επίσης και στα 2 η ενημέρωση χαρτών είναι τσάμπα? Ευχαριστώ πολύ! Για το MLS οι χάρτες είναι οι γνωστοί της GI και τρέχει Destinator... Tα mio moov επίσημα δεν αναφέρεται ότι φοράνε χάρτες GI, αλλά κάποιοι που τα πήραν ισχυρίζονται πώς ναι (τον τελευταίο χάρτη) και η κατάσταση είναι συγκεχυμένη όσον αφορά τις αναβαθμίσεις και ποιος θα τις παρέχει. Ρώτα σε αυτούς που φέρνουν τα MIO και στο navimania.gr το forum της GI και ενημέρωσέ μας, αν μπορείς...
zombietone Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Βρηκα στα Multirama για 99 ευρω το Vector XM99.... http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=PDAs&cp_id=143105 Τι λεει αυτο αξιζει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.