Προς το περιεχόμενο

Vista,τα Προτιμάτε? ναι ή οχι και γιατι?

mkyprian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας,

εδω θα ηταν καλο να πειτε τις γνωμες σας,το γιατι προτιματε τα Vista η οχι...

εγω παιδια πειρα ενα λαπτοπ τελευταια(Α300-15Β) και αρχικα κολλουσε, εχει Vista Premium 32bit.

κολλουσε στο 1)mouse,2)γενικα το pc 3) ο mozilla και δεν μπορουσες να τον κλεισεις.

Τωρα, μετα απο 2 μηνες περιπου δεν μου κολλαει και ειναι μια χαρα και το εχω και δουλευει παρα πολλες ωρες....μεχρι και μερες :X.

Εντομεταξυ εχω καποιες ερωτησεις για να επιβεβαιωθω αν ειμαι σωστος,να απαντησουν οσοι ξερουν.

ΜΟΝΟ στα VISTA: 1) λειτουργει η επεκταση μνημης στις καρτες γραφηκων σωστα? (δηλαδη σαν εγω εχω HD3650 512mb με επεκταση μνημης στα 1279mb.)

2) υπαρχει επισημα το Direct X 10 σωστα?

οποτε αν ισχυουν αυτα και δεν μας κολλανε τα Vista γιατι να προτειμαμε XP ?

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κοίταξε να δεις, τα Vista είναι ένα βαρύ λειτουργικό. Επίσης, όταν πρωτοβγήκαν, είχαν αρκετά προβλήματα λόγω ασυμβατότητας με hardware. Εν έτοι 2008, πολλά προβλήματα έχουν διορθωθεί, ενώ έχει βγει και το 1ο Service Pack. Προσωπικά πιστεύω πλέον πως τα Vista είναι πιο σταθερο λειτουργικό σύστημα.

Όσον αφορά τις ερωτήσεις σου τώρα:

1)Η επέκταση μνήμης λειτουργεί μόνο όταν υπάρχει μία απαιτητική εφαρμογή και χρειάζεται πάνω από 512ΜΒ (π.χ. παιχνίδι) και "δανείζεται" μνήμη από τη RAM.

2)Σαφώς, από τότε που κυκλοφόρησαν τα Vista.

Υ.Γ. Με γεια ο καινούριος υπολογιστής.

Δημοσ.

ευχαριστω. αλλα η επεκταση γινεται μονο με τα Vista καπου διαβασα νομιζω,σωστα?

επισης για να γινει η επεκταση πρεπει να εχεις απο 2GB ram και πανω για να γινει.

δηλαδη να εχεις καρτα με επεκταση μνημης,να εχεις απο 2GB ram και πανω και η βασικη προυποθεση τα Vista σωστα?

Δημοσ.

δεν εχω κανενα προβλημα εδω και ενα χρονο που τα χρησιμοποιω, ακομα και χωρις το service pack τα παντα δουλευαν ρολοι στο notebook. Για διπυρηνους επεξεργαστες τα vista ειναι η καλυτερη επιλογη

Δημοσ.

Δε νομίζω πως σε περιορίζει το λειτουργικό. Άλλωστε αυτό είναι θέμα drivers της κάρτας γραφικών και όχι του λειτουργικού. Όσον αφορά τώρα το μέγεθος της RAM, δεν "πρέπει", αλλά στα vista χρειάζεται μιας και όπως προανέφερα είναι βαρύ λειτουργικό. Στα XP και με 1GB νομίζω θα είσαι εντάξει.

Σου προτείνω πάντως άμα δεν είναι λόγω ασυμβατότητας με κάποιο πρόγραμμα ζωτικής σημασίας να μην αλλάξεις λειτουργικό διότι τα Vista κατά τη γνώμη μου είναι πιο αξιόπιστα και σταθερά. Η απόφαση δική σου όμως ...

Δημοσ.

xp για παντα,

τα βιστα θελουν καρτες γραφικων, μνημες,

ειναι πολυ αργο λειτουργικο,

τα βγαλα και ησυχασα,

το θεμα ειναι γιατι μου τα πηρε ο γκειτς

για αυτη τη @απαρια?

Δημοσ.

προσφατα πηρα ενα πολυ φτηνο λαπτοπ (hp 6715s) ερχοταν με βιστα και ενω ειμουν πολυ καλοπροαιρετος, η κατασταση ηταν τραγικη, εκαναν 4-5 λεπτα μεχρι να ξεκινησουν και σερνοταν τα παντα απιστευτα.με το που περασα τα χρ το μηχανακι πεταει σε οποιαδηποτε εργασια (ιντερνετ,ταινιες,photoshop,flash κ.α. ) δεν βλεπω πουθενα τον λογω να εδινα ενα καρο λεφτα για να κανω τα ιδια πραματα σε λαπτοπ με βιστα

Δημοσ.

Με το sp1 τα πράγματα έχουν στρώσει αρκετά και εξερτάται πάντα απο τους 'οδηγούς'΄σε υποσυστήματα αλλά και απο το πόσο φορτωμένα ειναι απο προγράμματα. Εκείνο που μου άρεσε πάντως στο μικρό υποφορητό msi wind είναι ότι τα xp μπουτάρουν σε λιγότερο απο 10 δεύτερα...

Δημοσ.

XP γιατί παίζω και αρκετά games και θεωρώ λαλακία να χάνω σε επιδόσεις για eye candy και superfetch (τέρμα αχρείαστο για μένα). Έτσι κι αλλιώς eye candy μπορώ να έχω στα XP με themes και ObjectDock και είμαι κύριος... 400ΜΒ μέγιστη χρήση μνήμης με FF,MP και Live Messenger αρκετά παράθυρα του Windows Explorer, Real Temp και και και...

Δημοσ.

Πλέον τα vista είναι αρκετά ώριμα. Θέλουν κάποια αρχικά μαζεματάκια με ένα φορτηγό υπηρεσίες που τρέχουν αλλά και τα XP το ίδιο θέλουν...

Σε μέτριο ως γρήγορο μηχάνημα με 2GB+ μνήμης και σε heavy multitasking τα vista πηγαίνουν καλύτερα απο τα XP λόγω πολύ καλύτερης διαχείρησης μνήμης. Δεν είναι σε καμία περίπτωση κατάλληλα για αργά μηχανήματα. Σε μέτρια μηχανήματα δείχνουν μία αδράνεια στην καθημερινή χρήση αλλά σε ζόρικο multitasking εκεί που τα XP λιώνουν το δίσκο, τα vista χασμουριούνται.

Μερικά από τα προβλήματα που μου έλυσαν:

- Δεν κλείνω ποτέ τα PC μου, ακόμα και όταν δεν τα χρησιμοποιώ εκτελούν προγραμματισμένες εργασίες. Το ρεκόρ απροβλημάτιστης χρήσης των XP χωρίς επανεκκίνηση σε σκληρή καθημερινή χρήση είναι 3 μέρες, σε vista είναι 20.

- Στα XP (μετά από τη σκληρή χρήση που λέγαμε) κάποια στιγμή τελείωναν τα GDI resources και δεν άνοιγαν νέα παράθυρα. "Λυνόταν" με ματσακονιές. Στα vista (32 και 64) κανένα πρόβλημα.

- Στα XP σε όλα μου τα PC αντιμετώπιζα κάποια στιγμή πρόβλημα με το δίκτυο (Cannot open Shared Folder (Not enough server storage)) που "λυνόταν" επίσης με ματσακονιές.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι εννοούν όσοι λένε πως τα XP είναι εξαιρετικά αξιόπιστα... Προβλέψιμα ναί, ξέρεις πως κάτι θα βρουν να σε ταλαιπωρήσουν. Πιο αξιόπιστα από τα -ο Θεός να τα κάνει λειτουργικά- 95/98/ME ναι. Οσοι ασχολούνται με internet/word/games/divX encoding κ.λ.π. δε στίβουν τα μηχανάκια τους οπότε δεν μετράνε. Για αυτούς τα XP είναι μια χαρά. Για δουλειές IT επίσης είναι μια χαρά, μπορεί να στίβουν το μυαλό τους αλλά όχι το PC τους. Για developers, γραφίστες, DTPίστες, animators κ.λ.π. τα vista είναι πολύ καλύτερη επιλογή.

Τα Vista είναι τέλεια; Καμία σχέση. Είναι, απλά, το πιο καλοστημένο λειτουργικό της ms. Κρεμάνε πολύ σπάνια, είναι πιο σταθερά, είναι bloated, αλλά αν τα στήσεις σωστά και αν έχεις μέτριο έως σουπερ ντούπερ μηχάνημα είναι καλύτερη επιλογή από τα XP. Και εννοείται πως τα 64bit είναι προτιμότερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...