Προς το περιεχόμενο

πιάσιμο από την ωμοπλάτη μέχρι τα δάχτυλα

patrickdrd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι προγραμματιστής κι έχω ένα πόνο που ξεκινάει από την ωμοπλάτη πίσω και

κατεβαίνει από το πίσω μέρος του χεριού κατά μήκος μέχρι τα δάχτυλα,

έχω δει κανα 2 ορθοπεδικούς,

έχω κάνει την θεραπεία με τα αντιφλεγμονώδη που μου δώσανε πριν από κάνα μήνα,

έχω κάνει και ηλεκτρομυογράφημα (δεν βρέθηκε σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα) και ακτινογραφία στον αυχένα (τίποτα κ από αυτό) κι

εκεί που όλα φαινόντουσαν καλύτερα, ξαφνικά χειροτέρεψε,

ίσως λόγω a/c,

αλειφόμουνα κανα 4αρι μέρες με counterpain, αλλά δεν βελτιωνόταν και χθες πήρα και την voltaren,

τι συμβαίνει λέτε;

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπορεί να είναι οτιδήποτε.Απο ένα "αθώο" νεύρο που κάπου έχει πιαστεί ή κάτι πολύ χειρότερο.

Κακά τα ψέματα,απο το internet διάγνωση δέν γίνεται.Δοκίμασες να πάρεις γνώμες και απο άλλους γιατρούς;Μήν περιορίζεσαι μόνο σε 1-2 γιατρούς,ειδικά απο την στιγμή που αναφέρεις οτι επιδεινώθηκε η κατάσταση.

Δημοσ.

Αν και για τετοια θεματα πρεπει να πηγαινεις κατευθειαν σε γιατρο και οχι να ρωτας για "διαγνωση" στο νετ.. εκανα μια μικρη αναζητηση..

Αυχενικο Συνδρομο

επισης κανε μια ερευνα για αυχενικη δισκοπαθεια ....

" Aυχενική δισκοπάθεια - δισκοκήλη

H δισκοπάθεια και ιδιαίτερα η δισκοκήλη της αυχενικής μοίρας μπορεί να είναι ένα ασυμπτωματικό απεικονιστικό εύρημα. Mπορεί όμως να αποτελεί την απαρχή και να γίνει πρόξενος συμπτωμάτων περιορισμένου (ατελούς) ή σπανιότερα, πλήρους αυχενικού συνδρόμου.

Eντοπίζεται συνήθως στα μεσοσπονδύλια διαστήματα A5-A6 και A6-A7 επειδή η κινητικότητα και οι τραυματισμοί είναι αυξημένοι στη περιοχή αυτή. Στο 15% εντοπίζεται στο A4-A5 διάστημα.

Kλινική εικόνα[1]

1) Tοπικά συμπτώματα στον αυχένα. Πόνος, δυσκαμψία, περιορισμός εύρους κινητικότητας, μυικός σπασμός και τοπική ευαισθησία στην πίεση παρασπονδυλικά.

2) Pιζιτικά συμπτώματα. Aυχενοβραχιόνιος νευραλγία. Στις περιπτώσεις αυτές πιέζονται οι ρίζες από οπισθοπλάγια δισκοκήλη. O βήχας και το πτέρνισμα συνήθως επιτείνουν τον πόνο. Aνάλογα με το βαθμό πίεσης ή τα περιριζιτικά φλεγμονώδη φαινόμενα μπορεί να έχουμε αισθητικές διαταραχές, διαταραχές αντανακλαστικών ή μυική αδυναμία που εντοπίζονται στο μυοτόμιο της πάσχουσας ρίζας.

H δισκοκήλη στο A5-A6 πιέζει την A6 ρίζα. O πόνος και οι αισθητικές διαταραχές εντοπίζονται στην προσθιοπλάγια επιφάνεια του βραχίονα, στην έξω επιφάνεια του αντιβραχίου και στον αντίχειρα ή στο δείκτη.

H δισκοκήλη A6-A7 πιέζει την A7 ρίζα και εκδηλώνεται με πόνο και αισθητικές διαταραχές στην οπίσθια επιφάνεια του ώμου και του βραχίονα, στην οπίσθια - εξωτερική επιφάνεια του αντιβραχίου και το μέσο δάκτυλο. Eλάττωση του αντανακλαστικού του τρικέφαλου και της μυικής ισχύος διαπιστώνεται σε βαρύτερες καταστάσεις.

3) Mυελικά συμπτώματα από μαζική οπισθοκεντρική δισκοκήλη κατά την οποία πιέζεται ο νωτιαίος μυελός (Eικόνα 3). Δεν είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο. Συνήθως συνυπάρχουν στένωση νωτιαίου σωλήνα, οστεόφυτα, υπερτροφία συνδέσμων ή σύνδρομο αστάθειας. Eκδηλώνεται με μυική αδυναμία στα κάτω άκρα, αυξημένα τενόντια αντανακλαστικά, θετικό σημείο Bαbinski και Hoffman. O ασθενής αδυνατεί να τρέξει, ενώ βαδίζει με ανοιχτά πόδια λόγω αστάθειας. Oι ορθοκυστικές διαταραχές είναι ενδεχόμενες. Στα άνω άκρα έχουμε αδυναμία και ελάττωση των αντανακλαστικών στο επίπεδο της βλάβης και αύξηση των αντανακλαστικών κάτω από το επίπεδο της βλάβης.

Aυχενική μυελοπάθεια ισχαιμικού τύπου5 μπορεί να προκαλέσει δισκοκήλη που πιέζει τις αρτηρίες, οι οποίες αρδεύουν το νωτιαίο μυελό (πρόσθια νωτιαία αρτηρία, κλάδος σπονδυλικής).

H θεραπεία της δισκοκήλης είναι συνήθως συντηρητική με αντιρευματικά φάρμακα, φυσικοθεραπεία, τοπικές εγχύσεις και πολύ σπάνια, χρειάζεται εγχειρητική επέμβαση. Σε περιπτώσεις αρχόμενης συμπιεστικής μυελοπάθειας χρειάζεται προσοχή, επιθετικότερη αντιφλεγμονώδης αγωγή, αυχενικές επισκληρίδιες και παρατρηματικές εγχύσεις, ενώ πολλοί ασθενείς καταλήγουν στο χειρουργείο."

τα ειχα ψαξει και εγω αυτ απαλιοτερα λογω μουδιασματων στα δυο ακριανα δακτυλα.. τελικα το μουδιασμα περασε μονο του.. απλα το ξεκουρασα

Η δικη μου συμβουλη ειναι να πας να σε τσεκαρει εναας γιατρος.. το πιθανοτερο θαναι κουραση η κατι αλλο που δεν θαξιζει να ανησυχεις.. :-)

Δημοσ.
Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι προγραμματιστής κι έχω ένα πόνο που ξεκινάει από την ωμοπλάτη πίσω και

κατεβαίνει από το πίσω μέρος του χεριού κατά μήκος μέχρι τα δάχτυλα,

έχω δει κανα 2 ορθοπεδικούς,

έχω κάνει την θεραπεία με τα αντιφλεγμονώδη που μου δώσανε πριν από κάνα μήνα,

έχω κάνει και ηλεκτρομυογράφημα (δεν βρέθηκε σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα) και ακτινογραφία στον αυχένα (τίποτα κ από αυτό) κι

εκεί που όλα φαινόντουσαν καλύτερα, ξαφνικά χειροτέρεψε,

ίσως λόγω a/c,

αλειφόμουνα κανα 4αρι μέρες με counterpain, αλλά δεν βελτιωνόταν και χθες πήρα και την voltaren,

τι συμβαίνει λέτε;

Mπορεί να είναι άσχετο...αλλά μήπως κάθεσαι σε θέση που παίζει κλιματισμός κατά πάνω σου ? Την έχω πατήσει πρόσφατα και δεν μου έχει περάσει εντελώς.

Δημοσ.

ακριβώς αυτό έγινε κάποιες από τις προηγούμενες μέρες,

κοιμήθηκα το βράδυ κ το a/c έπεφτε ακριβώς πάνω μου,

λες να είναι ψύξη δηλαδή;

κ αν ναι, πως θεραπεύεται;

εσύ τι έκανες;

Δημοσ.
ακριβώς αυτό έγινε κάποιες από τις προηγούμενες μέρες,

κοιμήθηκα το βράδυ κ το a/c έπεφτε ακριβώς πάνω μου,

λες να είναι ψύξη δηλαδή;

κ αν ναι, πως θεραπεύεται;

εσύ τι έκανες;

Μάλλον κάτι τέτοιο έχεις πάθει και άσε τους γιατρούς, που θα σε τρελάνουν στις εξετάσεις.Aν αντέχεις πολύ ζεστό μπάνιο τέτοια εποχή, άφησε ζεστό νερό να πέφτει αρκετή ώρα στο σημείο και πολύ προσεκτικά μετά, να τυλιχτείς με μπουρνούζι πετσέτα.Μη βρεθείς σε χώρο που αλλάζει πολύ η θερμοκρασία, κατά προτίμηση ξάπλωσε για μια ωρίτσα στα ζεστά.Θα νιώσεις πολύ καλύτερα ελπίζω...Περαστικά σου!!!

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ φίλη,

αν και κάπου αλλού διάβασα για πάγο :P

anyway,

θα το δοκιμάσω,

το σημείο έγραψα και στο αρχικό post,

είναι από την ωμοπλάτη και κατεβαίνει μέχρι την παλάμη,

μάλλον κάποιο νεύρο,

θα επιχειρήσω να επισκεφτώ (κ άλλον...) ορθοπεδικό αύριο το απόγευμα

Δημοσ.

Ο πάγος κάνει κάτι καλό αν είναι τραυματισμός και απλά μουδιάζει προσωρινά το σημείο.Αν έχεις πάθει ψύξη τότε θέλεις ζεστασιά.:o

Δημοσ.

Ναι μωρε ασε τους γιατρους, ασε τους υδραυλικους, ασε τους μηχανικους, ασε τους οδοντογιατρους, αστα να πανε.

Αστο να παραλυσει πρωτα τελειως να μη μπορεις να δουλεψεις και μετα πηγαινε.

Δημοσ.

Δεν είναι και το κατάλληλο μέρος ενα τεχνολογικό φόρουμ για τέτοια ζητήματα... αλλά ο άνθρωπος έχει παει ήδη σε 2 γιατρούς που του είπαν οτι δεν εχει πρόβλημα... δεν είχαν πρόβλημα να του πάρουν τα χρήματα του όμως!

Ισως θα πρέπει να δει κάποιον γιατρό άλλης ειδικότητας. Το πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο της ψύξης, αφού το καλοκαίρι τα καίμε παραπάνω απ'οσο πρεπει.

Δημοσ.

μπορει να μην ειναι τιποτα

μπορει να ειναι ψυξη, μπορει να μην εγινε καλη διαγνωση, η να εχει κατι αλλο

ναι λοιπον, εφοσον επιμενει ο πονος, πρεπει να επιμεινει στο ψαξιμο με γιατρους, αυτη ειναι η γνωμη μου εμενα. Εχω βαρεθει να ακουω, αστους σκιτζηδες, φακελακηδες, αμορφωτους και τελικα οσοι τα λενε αυτα να καταληγουν στο κρεββατι του πονου με οσφυαλγιες, αυχενικα για μηνες και χρονια κ.τ.λ. που μπορουσαν να εχουν θεραπευτει στο αρχικο σταδιο με μια θεραπεια και δυο συμβουλες.

Δημοσ.

Αν ειναι μουδιασμα η μυρμηγκιασμα εχεις δισκο εκανες καμια αποτομη κινηση ή σηκωσες βαρος?

το ηλεκτρομυογραφημα σιγα μη δειξει τιποτα απλα σε τρυπανε οι μλκες και σου λενε α ενταξει εισαι δεν θα πεθανεις...

Παντως αν ειναι δισκος μην πας και κανεις σπονδυλοδετηση τη γαμησες

Δημοσ.
Αν ειναι μουδιασμα η μυρμηγκιασμα εχεις δισκο εκανες καμια αποτομη κινηση ή σηκωσες βαρος?

το ηλεκτρομυογραφημα σιγα μη δειξει τιποτα απλα σε τρυπανε οι μλκες και σου λενε α ενταξει εισαι δεν θα πεθανεις...

Παντως αν ειναι δισκος μην πας και κανεις σπονδυλοδετηση τη γαμησες

ποστ ονειρο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...