Προς το περιεχόμενο

πιάσιμο από την ωμοπλάτη μέχρι τα δάχτυλα

patrickdrd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είδα και 4ο ορθοπεδικό προχθές,

ο οποίος διέγνωσε τενοντίτιδα και θεραπεία με voltaren (χάπια) βραδείας αποδέσμευσης,

άρα, για να ανακεφαλαιώσουμε, έχουμε:

1ος ορθοπεδικός (ΚΑΤ - ειδικευόμενος):

καμία διάγνωση, παραπομπή σε νευρολόγο και μικροχειρούργο και

φαρμακευτική αγωγή με Movatec (αντιφλεγμονώδες)

2ος ορθοπεδικός (ΙΚΑ):

παραπομπή σε εξετάσεις (ηλεκτρομυογράφημα και ακτινογραφία αυχένα),

καμία διάγνωση (μετά και τις εξετάσεις δεν βρέθηκε τπτ),

αλλά παρόλα αυτά αγωγή με Acroxia (αντιφλεγμονώδες) και Neurobion από το πρώτο κιόλας ραντεβού

3ος ορθοπεδικός (Λαϊκό):

διάγνωση για καρπιαίο σωλήνα ή αυχενικό,

πέρασμα κολλάρου και πρόταση για συνέχιση της παραπάνω αγωγής και προσθήκη του norgestic (αντιφλεγμονώδες και αναλγητικό)

4ος ορθοπεδικός (ΙΚΑ, διαφορετικός από τον προηγούμενο):

διάγνωση τενοντίτιδα και αγωγή με voltaren (χάπια) βραδείας αποδέσμευσης

τα συμπεράσματα δικά σας..

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ναι, μετά τον τελευταίο καλύτερα,

τα voltaren μάλλον βοηθάνε τελικά :-)

Διάβασες για το pennsaid που έχει ίδια έκδοχα με το voltaren ?

Δημοσ.

αυτό βρε συ γράφει ότι είναι για οστεοαρθρίτιδες,

δεν πρέπει να είναι το ίδιο ακριβώς,

αλλά ούτως ή άλλως,

όπως είπε κ ένας φίλος φυσικοθεραπευτής,

οι αλοιφές αυτές δεν πρέπει να κάνουν κ τπτ σπουδαίο,

γιατί δεν εισχωρούν ιδιαίτερα βαθιά,

κ εγώ μια μέρα με έντονο πόνο πασαλειβόμουνα και με counterpain και με voltaren, αλλά ο πόνος δεν υποχωρούσε

Δημοσ.

Οκ. Εμένα με βοήθησε τώρα στα γεράματα :lol::lol::lol: ...

Μετά άρχισα και λίγο γυμναστήριο και επανήλθα.

Τώρα όλα Οκ και στα δικά σου!!!

Άντε να μας πεις ότι πέρασε εντελώς γιατί άμα μπλέξεις με γιατρούς...:cry:

Δημοσ.

έτσι ακριβώς είναι, όπως τα λες...

γυμναστήριο κ εγώ γράφτηκα πριν με πιάσει αυτό,

αν κ ένας φίλος κ ο φυσικοθεραπευτής που είπα πριν μου συνέστησαν να μην το επισκέπτομαι όσο είμαι... αρρωστάκι :P

Δημοσ.

ετσι ή αλλιως ο καθενας μας ειναι υπευθυνος για την υγεια του τελικα, και (λογικα) θα ψαξει οσο χρειαστει για να βρει τον γιατρο που θα τον ικανοποιησει με τον τροπο που θα τον ακουσει, θα τον εξετασει και θα του δωσει κατευθυνσεις. αν δε μεινει ικανοποιημενος απ΄τον πρωτο εχει υποχρεωση να ψαξει καλυτερα. το ιδιο ισχυει και για να βρεις καλο φυσιοθεραπευτη ομως.

διαγνωσεις μεσω νετ δεν θα επρεπε να γινονται. αλλα στην τελικη υπευθυνος ειναι ο καθενας μας - κι αμα θελει να παει και σε χαρτοριχτρα για το προβλημα του δε μπορει κανεις να τον εμποδισει. ουτε ειναι υπευθυνη σταση (για μενα) απ΄τη μια να μήν εισαι ευχαριστημενος απ΄τον ενα γιατρο κι απ΄την αλλη να καταπινεις ο,τι σου γραφει. αν αυτος παιρνει δωρακια απ΄τις εταιριες το στομαχι ειναι δικο σου! πρωτα εμπιστευεσαι καποιον, μετα ακολουθεις τη θεραπεια που σου προτεινει και μετα τρεχεις να βρεις αλλον. με το να τα κανουμε ολα ανακατα (και ισως να ακουμε και μερικους ακομα φιλους απ΄το νετ) δε βλεπω και πολυ φως στην ακρη του τουνελ ... ουτε για τους ασθενεις, ουτε για τις ''φαρες'' γιατρων και λοιπων επαγγελματιων υγειας (τρομαρα μας).

σωστη σταση και στη δουλεια και στην ξεκουραση, ασκηση με μετρο, καλη διατροφη πανε με ολα :-) μή ξεχνιομαστε

Δημοσ.

προσωπικά,

αν αναφέρεσαι σε μένα,

ακολούθησα όλους τους παραπάνω κ επειδή δεν είδα γιατρειά,

για αυτό και κατευθύνθηκα αλλού,

αλλά ούτως ή άλλως δεν μπορούσα να ξέρω εκ των προτέρων αν αυτά που λέει ο εκάστοτε γιατρός είναι "σωστά" ή όχι

όσο για το τελευταίο έχεις απόλυτο δίκιο και σίγουρα προλαμβάνει κάποιος πάρα πολλά πιθανά δεινά ακολουθώντας το

Δημοσ.
προσωπικά,

αν αναφέρεσαι σε μένα,

ακολούθησα όλους τους παραπάνω κ επειδή δεν είδα γιατρειά,

για αυτό και κατευθύνθηκα αλλού,

αλλά ούτως ή άλλως δεν μπορούσα να ξέρω εκ των προτέρων αν αυτά που λέει ο εκάστοτε γιατρός είναι "σωστά" ή όχι

όσο για το τελευταίο έχεις απόλυτο δίκιο και σίγουρα προλαμβάνει κάποιος πάρα πολλά πιθανά δεινά ακολουθώντας το

δεν ειχα προθεση να θιξω κανεναν, πολυ περισσοτερο καποιον που υποφερει και ψαχνεται. απλα εγραψα ο,τι εγραψα γιατι μου φανηκε οτι απουσιαζει η κοινη λογικη μερικες φορες. αν δε σε ικανοποιει το πώς σε αντιμετωπισε ενας γιατρος, εχεις υποχρεωση απεναντι στον εαυτο σου να ψαξεις για καλυτερο. μήν αφηνεις ομως ενα προβλημα υγειας αδιαγνωστο γιατι δε ξερεις ποτε τι συνεπειες μπορει να εχει αυτο. μήν καταπινεις ο,τι σου γραφουν και μήν περιμενεις σωτηρια απ΄το νετ.

αυτα και περαστικα.

Δημοσ.

το θεμα ειναι ποιον να εμπιστευτεις

εγω υποφερω 2 μηνες απο αυτο και ελαχιστη βελτιωση εχω δει

αν δεν εχεις λεφτα και γνωστο σου καλο γιατρο και περιμενεις τι θα σου κατσει στο Ικα πεθανες

περαστε μια βολτα απο Ικα και νοσοκομεια να δειτε τι γινεται και τι λεει ο κοσμος

Δημοσ.

...

αν δε σε ικανοποιει το πώς σε αντιμετωπισε ενας γιατρος, εχεις υποχρεωση απεναντι στον εαυτο σου να ψαξεις για καλυτερο. μήν αφηνεις ομως ενα προβλημα υγειας αδιαγνωστο γιατι δε ξερεις ποτε τι συνεπειες μπορει να εχει αυτο. μήν καταπινεις ο,τι σου γραφουν και μήν περιμενεις σωτηρια απ΄το νετ.

αυτα και περαστικα.

έχεις δίκιο,

αλλά όταν έχεις δει 4 γιατρούς και μόνο ο ένας έκανε διάγνωση

(ο τελευταίος με την τενοντίτιδα που μάλλον είχε κ δίκιο);

θέλω να πω δηλαδή πως με θλίψη μου ανακαλύπτω το χάλι που επικρατεί,

αν κ εν μέρει έχω κ εγώ ένα μερίδιο ευθύνης που πήγα στα εφημερεύοντα 2 φορές (με αφόρητο πόνο πάντως),

αλλά γιατί κύριοι πρέπει στα εφημερεύοντα να είναι μόνο ένας ειδικευόμενος γιατρός;

δεν πρέπει/θα πρεπε να υπάρχει κ ένας επιμελητής;

επίσης με το "μην καταπίνεις ότι σου γράφουν" διαφωνώ,

και ποιος είμαι εγώ στην τελική που θα αμφισβητώ τον κάθε γιατρό;

ναι μεν συμφωνώ ότι μας φορτώνουν φάρμακα για να τα παίρνουν από τις εταιρείες-ιατρικούς επισκέπτες,

αλλά όταν πονάς και πήγες σ'ένα γιατρό,

εννοείται ότι θα ακολουθήσεις αυτό που προτείνει για να δεις αν θα δεις γιατρειά

Δημοσ.

σε ενα πα΄λιοτερο νημα ειπα να δωσω τα φωτα μου σε ενα παληκαρι που ειχε ακριβως τα ιδια συμπτωματα με μενα αλλα 100 τοις εκατο τα ιδια και του ειχα πει οτι ειναι συνδρομο ωλενιαιου σωληνα η cubital tunnel syndrome το οποιο εχω και εγω εδω και εναμισι χρονο και ξερω το μανικι που ειναι..εχω παρει μη στεροειδη αντιφλεγμονωδη μαζι με βιταμινες Β κομπλεξ (ετσι λεγονται εδω) αποτελεσμα δεν ειδα και παμε για χειρουργειο...

θα μου πειτε γιατι δεν το εγχειρησα?δεν ειμαι ασφαλισμενος πουθενα, λεφτα δεν παιζουν μια για ιδιωτικη κλινικη περιμενω να παρω πτυχιο τους προσεχεις μηνες και να παω φανταρος για να κανω την εγχειρηση..

τα βολταρεν οταν τα εδωσε ο γιατρος ρωτησε αν εχεις ιστορικο με ελκος , καρδιακα προβληματα κλπ?η σου ειπε αντε παρε αυτα και θα δουμε..

τεσπα δεν γουσταρω να μπαινω σε νηματα οπου χρειαζονται ιατρικες συμβουλες.μια φορα ειπα και μου την ειπαν και ας ειχα το ιδιο προβλημα και εγω..το θεμα ειναι να το ψαξεις περισοτερο και εκτος ιατρικης δλδ ανατομικα μαξιλαρια , πως καθεσαι στο πισι κλπ..

καλη μας επιτυχια με το συστημα υγειας μας:lol:

Δημοσ.

επίσης με το "μην καταπίνεις ότι σου γράφουν" διαφωνώ,

και ποιος είμαι εγώ στην τελική που θα αμφισβητώ τον κάθε γιατρό;

Είσαι ένας σκεπτόμενος άνθρωπος 33 χρονών και απ΄τη στιγμή που δηλώνεις "Software Engineer / Web Developer" πιστεύω πως διαθέτεις κάποια αντίληψη που ξεπερνάει τουλάχιστον το μέσο όρο. Έχεις λοιπόν όχι μόνο την κρίση, αλλά και την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό σου να αμφισβητείς όχι μόνο τον κάθε γιατρό, αλλά και τον μηχανικό που σου φτιάχνει το αυτοκίνητο, τον εργολάβο που σου χτίζει το σπίτι, όπως και τον κάθε αυτόκλητο σωτήρα που έχει γνώσεις και λύσεις για τα πάντα. Η εποχή των "αυθεντιών" έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

ναι μεν συμφωνώ ότι μας φορτώνουν φάρμακα για να τα παίρνουν από τις εταιρείες-ιατρικούς επισκέπτες,

αλλά όταν πονάς και πήγες σ'ένα γιατρό,

εννοείται ότι θα ακολουθήσεις αυτό που προτείνει για να δεις αν θα δεις γιατρειά

Από κει και πέρα, η αμφισβήτηση δεν μπορεί να στηρίζεται σε ισοπεδωτικές παραδοχές του τύπου οι γιατροί τα παίρνουν από τις εταιρείες, οι βουλευτές από τη Siemens, οι μπάτσοι πουλάνε ναρκωτικά, αλλά πρέπει να στηρίζεται σε κάποια κριτήρια αξιολόγησης που στη δική σου, ιατρικά ελαφριά περίπτωση, είναι απλά: ο χ γιατρός που έτυχε να δω, με εξέτασε με προσοχή; ακούμπησε πάνω μου το χέρι του; ρώτησε το ιστορικό μου; με λίγα λόγια έδειξε ενδιαφέρον να με βοηθήσει; αν ναι, ακολουθώ τις οδηγίες του και του γίνομαι με την καλή έννοια τσιμπούρι, μέχρι να δω βελτίωση - αν όχι, άντε γεια μεγάλε και πάω αλλού ή αν είναι ιδιώτης, πάρε 10 ευρώ για το χρόνο σου και άντε στο καλό.

θέλω να πω δηλαδή πως με θλίψη μου ανακαλύπτω το χάλι που επικρατεί

Το χάλι όπως το περιγράφεις, τώρα το ανακάλυψες που πόνεσες; Σου φαίνεται διαφορετικό από την κατάσταση που επικρατεί στο σύνολο της κοινωνίας που ζούμε; Μήπως το Ιατρικό Σώμα στελεχώνεται από Ελβετούς; Ή μήπως (τη στιγμή που για να μικρύνουν οι λίστες αναμονής και να λέει ο εκάστοτε Υπουργός ότι το ΙΚΑ προσφέρει περίθαλψη, καθορίζουν 10λεπτα (!!!) ραντεβού), πιστεύεις ότι έχει τη δυνατότητα ο (σπάνιος όπως θέλουν μερικοί) καλός γιατρός να σου προσφέρει σωστή περίθαλψη κάτω από αυτές τις συνθήκες;

Και αφού οι γιατροί αποτελούμε το βάλτο της ελληνικής ουτοπικής κοινωνίας, άκουσες ποτέ να γίνεται απεργία για καλύτερη υγειονομική περίθαλψη; Όλοι φωνάζουν όταν απειλείται κάποιο κεκτημένο, οι μισοί (;) Έλληνες ζουν εις βάρος του συνόλου με τις κάθε λογής λαμογιές που βγαίνουν καθημερινά στη φόρα και συ μόλις τώρα ανακάλυψες το χάλι που επικρατεί και φυσικά ότι κάποιοι έγιναν πλούσιοι γράφοντάς σου 2-3 κουτάκια Voltaren και Norgesic...

αλλά γιατί κύριοι πρέπει στα εφημερεύοντα να είναι μόνο ένας ειδικευόμενος γιατρός;

δεν πρέπει/θα πρεπε να υπάρχει κ ένας επιμελητής;

Γιατί, πέρα απ' όσα προανέφερα, το πρόβλημά σου δεν ήταν αυτό που λέμε επείγον περιστατικό εφημερίας. Ο ειδικευόμενος που σε είδε έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε. Σου έδωσε κάτι για να μη πονάς και σε παρέπεμψε σε τακτικό ιατρείο. Δεν υπάρχει νοσοκομείο χωρίς επιμελητές (στις μεγάλες πόλεις τουλάχιστον). Την ώρα που πήγες μπορεί να βρισκόταν στο Χειρουργείο, να έτρωγε ή πολύ απλά να ξεκουραζόταν. Μη ξεχνάμε ότι η εφημερία κρατάει 32 ώρες (μαζί με το 8ωρο της επόμενης μέρας) κι αν κάποιοι νομίζουν ότι ένας επιμελητής που ίσως είναι 50 και 60 χρονών, μπορεί να δουλεύει τόσες ώρες χωρίς ξεκούραση, τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί.

αν δεν εχεις λεφτα και γνωστο σου καλο γιατρο και περιμενεις τι θα σου κατσει στο Ικα πεθανες

αντί λοιπόν να περιμένεις' date=' κάνεις αυτό:

αν δε σε ικανοποιει το πώς σε αντιμετωπισε ενας γιατρος, εχεις υποχρεωση απεναντι στον εαυτο σου να ψαξεις για καλυτερο. μήν αφηνεις ομως ενα προβλημα υγειας αδιαγνωστο γιατι δε ξερεις ποτε τι συνεπειες μπορει να εχει αυτο.

και κυρίως δεν αφήνεσαι στα χέρια διαφόρων αυτόκλητων θεραπευτών και "υπερεπιστημόνων" από τα διάφορα -σταν, που η άτιμη η κοινωνία τους έριξε στα μέρη μας - εκτός κι αν νομίζεις πως αυτοί είναι οι μόνοι καλοί στην Ελλάδα και (μας) δουλεύουν για την ψυχή της μάνας τους.

Δημοσ.

τα βολταρεν οταν τα εδωσε ο γιατρος ρωτησε αν εχεις ιστορικο με ελκος , καρδιακα προβληματα κλπ?η σου ειπε αντε παρε αυτα και θα δουμε..

δεν είμαι σίγουρος,

μάλλον όχι,

γιατί ήτανε πολύ ξεπέτας,

μετά όταν διάβασα το χαρτί έμεινα!

ευτυχώς δεν έχω κάτι απ'αυτά,

αν κ έχω... κληρονομικό θέμα με το καρδιακό :P

όσο για τον φίλο παραπάνω,

οφείλω να αναγνωρίσω πως αφότου διάβασα με προσοχή το ποστ του, έχει δίκιο σε όλα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...