pappous_soulis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Με αφορμή δυο αλλόκοτα/συμβολικά (?) όνειρα,τα οποία έχουν ανατριχιαστική ομοιότητα,θέλω να σας ρωτήσω ποια είναι η γνώμη σας,ή η εμπειρία σας πάνω στα προφητικά όνειρα. Σας έχουν βγει ποτέ αληθινά? Και επί τη ευκαιρία,είναι "κακό" να βλέπεις κάποιον αποθανόντα στον ύπνο σου?
Chrisxxx Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Συνηθως τα ονειρα σχετιζονται με αυτρα που περασες την προηγουμενη πλεγμενα μεταξυ κατα εναν περιεργο τροπο... Επειδη μου εχει τυχει ομως να δω πολλες φορες κατι στον υπνο μου και την ιδια ακριβως να τη ζησω καιρο αργοτερα δινω μεγαλη σημασια στα ονειρα χωρις ομως αυτα να με επηρεαζουν στις αποφασεις μου. Τωρα το να βλεπεις καποιον που δεν ζει στα ονειρα σου ειναι κακο μονο αν δεν τον γουσταρες οσο ζουσε
pappous_soulis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Πάντα αποκωδικοποιώ τα όνειρά μου με βάση το τι έζησα την προηγούμενη μέρα,το τι πράγματα με απασχολούν και τα λοιπά,όμως κάποια όνειρα απλά δεν ερμηνεύοντε με το τρόπο αυτό. Ας γίνω πιο συγκεκριμένος. Ένας θείος μου,αγαπητό πρόσωπο,πέθανε πριν 2-3 χρόνια απο καρκίνο. Πριν απο 7-8 μήνες,είδα στον ύπνο μου ότι είμασταν όλο το σόι μαζεμένοι για τραπέζι σ'ένα σπίτι.Και ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ένας στενός συγγενής μου ο οποίος στεκόταν όρθιος και είχε γύρει πάνω στο τραπέζι (σαν να σχηματίζει ένα Γ το σώμα του) και ακριβώς πάνω απο αυτόν,στεκόταν ο θείος μου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Φοβήθηκα πολύ όταν το'δα άλλα δεν έγινε κάτι σχετικό με τον συγγενή μου. Σήμερα όμως,μίλησα με την μητέρα μου και μου είπε πως είδε στον ύπνο της τον ίδιο να κάθεται σε μια καρέκλα,ενώ είμασταν σε ένα ξένο σπίτι,και πάνω στα πόδια του να έχει καθήσει ο θείος μου. Όταν μου το είπε μου σηκώθηκε η τρίχα,και ψιλοφοβάμαι εδώ που τα λέμε. Πέραν αυτού,τις τελευταίες μέρες έχει δει λέει κι άλλα όνειρα (άσχημα) σχετικά με αυτόν. Γενικά δε πιστεύω σε τέτοια πράγματα,άλλα με κάνει και ανησυχώ αυτή η "σύμπτωση".
Chrisxxx Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτο μπορει να ερμηνευτει και ως φοβος να μην χαθει αυτο το προσωπο, τωρα το οτι ειδαν 2 ατομα περιπου το ιδιο ονειρο ειναι καπως περιεργο.
Snolly Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Παραμύθια της Χαλιμάς. Διαστρεβλωμένες εικόνες από το παρελθόν μας είναι τα όνειρα και τίποτε παραπάνω.
adamakos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 και εγω δεν πολυπιστευω στα ονειρα η επιστημη εχει πει οτι ειναι στην ουσια εμπειριες της ζωης μας απλως μπερδεμενες βασικα με ''συμφερει'' να ειναι ετσι εχω το κεφαλι μου ησυχο
Sellers Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Πρώτον... Αν τα όνειρα είναι προφητικά, γνωρίζουν τι θα γίνει στο μέλλον δηλαδή, τότε θα έπρεπε όλα τα όνειρα σου να βγαίνουν ή να προφητεύουν κάτι. Εκτός και αν χωρίζονται σε κατηγορίες προφητικά και μή προφητικά πράγμα που νομίζω ότι ακούγεται χαζό. Συνήθως δεχόμαστε μόνο τα άσχημα όνειρα ενώ όταν το όνειρο είναι καθημερινό ή δεν έχει κάποια ιδιαίτερη πλοκή ούτε σημασία το δίνουμε ούτε ''προφητικό'' το αποκαλούμε. Δεύτερον... Για να δεις ότι τα προφητικά όνειρα είναι απλά και μόνο φαντασία των ανθρώπων, γιατί πρέπει και καλά να είναι συμβολικά? Αν τελικά είναι προφητικό γιατι δεν βλέπεις τι ακριβώς θα γίνει και το βλέπεις κωδικοποιημένο? Τρίτον και σημαντικότερον για μένα είναι το εξής: Αν όντως είναι προφητικό τότε σίγουρα δεν το παράγει το μυαλό σου. (Εκτός βέβαια αν το 90% που δεν χρησιμοποιούμε έχει τέτοιες ιδιότητες που ενεργοποιούντε κατα την διάρκεια του ύπνου). Συνεπώς τι? Ο Θεός?
ellilili Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Γενικά δεν πιστεύω σε όνειρα και τέτοια αλλά προχτές είδα κάτι πολύ περίεργο. Είδα ενα φώς σαν το φώς προβολέα αλλά έπεφτε απο τόσο ψηλά στον ουρανό που δεν ξεχώριζες την πηγή του. Και απο εκεί κατέβαιναν κάποιες μορφ'ες με φωτοστέφανα (κατέβαιναν με πολύ μεγάλη ταχύτητα) αλλά δεν ξεχώριζαν πρόσωπα πιο πολύ σαν σκιές ήταν τα σώματα τους. Επίσης ακουγόταν ένα ουρλιαχτό και ένιωθα οτι δεν μπορούσα να μιλήσω και να κινηθώ. Ξέρει κανείς τι μπορεί να σημαίνει;
Chrisxxx Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Σημαινει οτι βλεπεις πολυ περιεργα ονειρα. Καλου κακου παρε καμια ιδεα απο εδω http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=270610 ποτε δεν ξερεις... Χαρηκα που σε γνωρισα...
jimarass Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Στη φύση είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ένα πεδίο, κάτι σαν τον αιθέρα που πίστευαν παλιά, όπου η πληροφορία να μεταδίδεται ακαριαία ή τουλάχιστον να επιτρέπει την αλληπεπίδραση από απόσταση από πουλύπλοκες δομές όπως ο εγκέφαλος. Όταν ο καρχαρίας και άλλα ζώα έχουν έκτη αίσθηση, γιατί όχι και ο άνθρωπος.
FilipposMD Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Στη φύση είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ένα πεδίο, κάτι σαν τον αιθέρα που πίστευαν παλιά, όπου η πληροφορία να μεταδίδεται ακαριαία ή τουλάχιστον να επιτρέπει την αλληπεπίδραση από απόσταση από πουλύπλοκες δομές όπως ο εγκέφαλος. Όταν ο καρχαρίας και άλλα ζώα έχουν έκτη αίσθηση, γιατί όχι και ο άνθρωπος. Πολύ πιθανό; Κάτι, για το οποίο δεν υπάρχει καν σοβαρή ένδειξη, είναι πολύ πιθανό; Και πού στηρίζεις την εκτίμησή σου για μεγάλη πιθανότητα; Επίσης οι καρχαρίες τι κάνουν, βλέπουν το μέλλον; Τέλος πάντων, αν σκεφτείτε πόσες χιλιάδες όνειρα βλέπουμε στη ζωή μας, το να επαληθευτούν 5, 10 ή 50 είναι σχεδόν βέβαιο. Εγώ έχω δει πάρα πολλές φορές άσχημα όνειρα με συγγενείς και φίλους να κινδυνεύουν ή να πεθαίνουν. Αν αύριο επαληθευθεί ένα, θα πρόκειται για μια απολύτως αναμενόμενη (στατιστικά) σύμπτωση.
Chrisxxx Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Εμενα παντως μου τυχαινει πολυ συχνα να δω ενα ονειρο και μετα απο καποιο χρονικο διαστημα 5-6 μηνες να ζησω ακριβως τη στιγμη που ειδα στο ονειρο. Αυτο που θεωρω ακομα πιο περιεργο ειναι οτι ενω δεν εχω δωσει σημασια στο ονειρο οταν συμβαινει μου ερχεται αμεσως στο μυαλο οτι την εχω ξαναζησει (οτι την ειδα σε ονειρο δηλαδη). Οι σκηνες αυτες ειναι στιγμες της καθημερινοτητας οπως ενα μονο με καποιο φιλο ή κατι τετοιο...
phsonia Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Να πω ότι όλα τα όνειρα δεν προκύπτουν στο υποσυνειδητό μας με τον ίδιο τρόπο και επομένως δεν έχουν την ίδια σημασία.Μπορεί μέσα στην ημέρα να έχεις συζητήσει κάτι και να επηρεαστείς.Όμως υπάρχουν όνειρα που σε άσχετη φάση να έχουν προφητική σημασία.Μου έχει τύχει τουλάχιστον 4-5φορές στη ζωή μου και ''έπαθα'' με τα γεγονότα που επακολούθησαν...'Οπως και έχω δει κομμάτια της ζωής μου σε ''ταινία'' σε φάση που έπεφτα σε κώμα και μερικά έχουν γίνει delete...Κάτι υπάρχει!!!
jimarass Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Πολύ πιθανό; Κάτι, για το οποίο δεν υπάρχει καν σοβαρή ένδειξη, είναι πολύ πιθανό; Και πού στηρίζεις την εκτίμησή σου για μεγάλη πιθανότητα; Επίσης οι καρχαρίες τι κάνουν, βλέπουν το μέλλον; Τέλος πάντων, αν σκεφτείτε πόσες χιλιάδες όνειρα βλέπουμε στη ζωή μας, το να επαληθευτούν 5, 10 ή 50 είναι σχεδόν βέβαιο. Εγώ έχω δει πάρα πολλές φορές άσχημα όνειρα με συγγενείς και φίλους να κινδυνεύουν ή να πεθαίνουν. Αν αύριο επαληθευθεί ένα, θα πρόκειται για μια απολύτως αναμενόμενη (στατιστικά) σύμπτωση. Αναφέρομαι στα ένστικτα. Όταν έχεις να δεις κάποιον 5 χρόνια, τον έχεις ξεχάσει εντελώς, και ξαφνικά ένα βράδυ τον βλέπεις στο όνειρό σου και την άλλη μέρα τον πετυχαίνεις στο μετρό, ε αυτό δεν είναι τύχη. Όταν η μάνα ή ο σύζυγος αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο από απόσταση σε κλάσματα δευτερολέπτου, όταν τα δίδυμα βιώνουν μερικές φορές κοινές αισθήσεις, αυτό δεν είναι τυχαίο γεγονός. Δεν ξέρουμε ακόμα τι είναι αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι απαρατήρητο. Υπάρχουν θεωρίες κοσμολογίας που αναφέρουν πως πχ το σύμπαν είναι ουσιαστικά μια ουσία, που επιτρέπει μεταφορά πληροφορίας γρηγορότερα από το φως. Υπάρχουν θεωρίες πως πχ κατά την κίνηση σώματος, δεν μεταφέρεται ύλη, αλλά ένα πεδίο που μεταδίδεται σαν κύμα έλκοντας ακαριαία τα σωματίδια ύλης γύρω του, δηλαδή τα σώματα που βλέπεις να κινούνται δεν είναι το νερό της θάλασσας, αλλά το κύμα της θάλασσας!! Τίποτα δενέχει αποδειχθεί, αλλά όταν η επιστημονική κοινότητα, μπροστά στο χάος της άγνοιας που τη περιβάλει , είναι τόσο ανοιχτή σε τέτοιες θεωρίες, το να δίνω μεγάλη πιθανότητα στην ύπαρξη ενστίκτου είναι πιστεύω το λογικότερο. ps Το να ρίξεις 400 φορές συνεχόμενα ντόρτια είναι ένα πιθανό γεγονός. Αν το κάνεις όμως στις πρώτες 400 δοκιμές, μόνο τύχη δεν θα είναι!!!
FilipposMD Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Επειδή νυστάζω πολύ για να γράψω, παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από το http://www.skepdic.gr/entries/Ni/lawtryllynum.htm, για όσους δυσκολεύονται με τις πιθανότητες: Κάποιο άνθρωποι εκπλήσσονται όταν ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν 16 εκατομμύρια άλλα άτομα στον πλανήτη που έχουν την ίδια ημερομηνία γέννησης. Σε ένα τυπικό ποδοσφαιρικό αγώνα με 50000 οπαδούς, οι περισσότεροι οπαδοί θα μοιράζονται την ημερομηνία γέννησης τους με 135 άλλους περευρισκομένους. (μια προφανής εξαίρεση είναι αυτοί που γεννήθηκαν στις 29 Φλεβάρη. Θα υπάρχουν μόνο 34 οπαδοί που γεννήθηκαν αυτή τη μέρα) Ίσως να εκπλαγείτε περισσότερο από το γεγονός ότι "αν επιλέξουμε 23 τυχαίους ανθρώπους, η πιθανότητα να έχουν τουλάχιστον δυο άτομο γενέθλια την ίδια μέρα είναι 50%" ( Martin ). Από την άλλη, μπορεί να πείτε ότι η πιθανότητα να συμβεί κάτι είναι μια στο εκατομμύριο. Τέτοιες πιθανότητες ίσως να σας φαντάζουν τόσο μεγάλες ώστε να μπορείτε να αποκλείσετε τη σύμπτωση και την τυχαιότητα. Όμως, με ένα δείγμα 6 δισεκατομμυρίων ατόμων στον κόσμο, το "μια στο εκατομμύριο" συμβαίνει αρκετά συχνά. Θεωρήστε ότι η πιθανότητα να έχει κάποιο άτομο ένα όνειρο για ένα αεροπορικό δυστύχημα και το άλλο πρωί να συντρίβεται κάποιο αεροπλάνο, είναι μια στο εκατομμύριο. Με 6 δισεκατομμύρια ανθρώπους που έχουν 250 διαφορετικά όνειρα κάθε βράδυ ο καθένας, κατά μέσο όρο (Hines, 50), πρέπει να υπάρχουν γύρω στα 1.5 εκατομμύρια άτομα κάθε μέρα όπου τα όνειρα τους είναι φαινομενικά ενορατικά. Ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερος μιας και έχουμε τη τάση να θυμόμαστε τα πράγματα που πραγματικά μας αναστατώνουν, και τα δεδομένα για τα όνειρα είναι συνήθως ασαφή και διφορούμενα, επιτρέποντας έτσι ενα μεγάλο αριθμό γεγονότων να "κολλάνε" με αυτά. Βεβαίως, ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι του αρέσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.