Evilsmile Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Καλημέρα, έχω βάλει στο μυαλό μου να αρχίσω τον προγραμματισμό.... Ποια θεωρείτε ότι είναι η κατάλληλη γλώσσα προγραμματισμού για αρχή;
stathakis21 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 εμεις σε τμημα πληροφορικης ξεκινησαμε με C...
Blondeamon Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Πάντα με C ξεκινάς για να μπείς στο νόημα. Όμως εάν θέλεις να ασχοληθείς με κάτι συγκεκριμένο ίσως καλύτερα να μην αρχίσεις με αυτή. Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις?
Evilsmile Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Πάντα με C ξεκινάς για να μπείς στο νόημα. Όμως εάν θέλεις να ασχοληθείς με κάτι συγκεκριμένο ίσως καλύτερα να μην αρχίσεις με αυτή. Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις? Όπως είπες θέλω απλά να μπω στο νόημα.... και όπου τραβήξει!
mariosCS Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 εμεις σε τμημα πληροφορικης ξεκινησαμε με C... Εμείς σε τμήμα πληροφορικής ξεκινήσαμε με Java
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Μπορείς να ξεκινήσεις και με C++, δεν είναι απαραίτητο να μάθεις C πρώτα για να πας σε C++ αν και κάτι τέτοιο θα σε βοηθούσε αρκετά. http://www.research.att.com/~bs/bs_faq.html#prerequisite
sectoras Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ άρχισα με c++ και τώρα έχω κλίσει προς c#. Πάντως χωρίς άπειρο διάβασμα, βιβλία, tutorials, παραδείγματα απο άλλους κώδικες κλπ, δεν μαθαίνεις τιποτα. Καλή τύχη
dt008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Μπορείς να δεις και τη C#, σίγουρα είναι καλό να ξέρεις και C/C++, αλλά με τη C# μπορείς να κάνεις πάρα πολλές εφαρμογές. Είναι και η πιο καινούρια από όλες τις γλώσσες που αναφέρθησαν, οπότε και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα καλύτερα στοιχεία τους, αλλά και να βάλει καινούρια (π.χ. lambda expressions, iterators, events) Για βοηθήματα για τη C# και το .ΝΕΤ γενικότερα κοίτα τα Links στην υπογραφή μου. Καλή τύχη κ από εμένα σε ό,τι κι αν διαλέξεις
ippo00 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Κάποτε θα σου έλεγα C ή Python αλλά δεν έχει κανένα νόημα. Ξεκίνα με ότι βρείς μπροστά σου και μάθε να προγραμματίζεις. edit: lamba, iterators, events δεν είναι νέα στοιχεία της... C#
dt008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Κάποτε θα σου έλεγα C ή Python αλλά δεν έχει κανένα νόημα. Ξεκίνα με ότι βρείς μπροστά σου και μάθε να προγραμματίζεις. edit: lamba, iterators, events δεν είναι νέα στοιχεία της... C# εννοώ δεν υπάρχουν στις γλώσσες που αναφέρθηκαν πιο πάνω (C, C++, Java - η Java έχει μεν iterators, αλλά ο μηχανισμός της για implementation του Listener design pattern, ήτοι event, δεν είναι και ο πιο κομψός, IMHO).
nicker Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Ρε παιδια δεν ειναι τυχαιο που σε ολα τα τμηματα Πληροφορικης της χωρας (σε ολα τα ιδρυματα) τα μαθηματα προγραμματισμος ειναι C/C++. Πιστευω οτι ειναι η ιδανικη γλωσσα για να μαθεις να σκεφτεσαι προγραμματιστικα (Δεν ειμαι σιγουρος αν το εχω καταφερει αυτο). Φυσικα αν ειναι καποιος στο 0 η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να ξεκινησει απο C. Τωρα παιζει να ειναι κ λαθος η γνωμη μου. Θα περιμενω να διαβασω κ τις δικιες σας αποψεις.
dt008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 δεν θα έλεγα ότι έχεις άδικο, γενικά πιστεύω ότι κάποιος που τα καταφέρνει με τους pointers (που θεωρείται κάπως "δύσκολο" για αρχάριους), μπορεί μετά να καταφέρει να μάθει αρκετές γλώσσες. το παν βέβαια που πρέπει να μάθει κανείς είναι οι ιδέες, και αυτές δεν αλλάζουνε, σε όποια γλώσσα και να γράφεις.
nicker Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Το θεμα ειναι αλλο : Οταν εισαι σε καποιο καλο επιπεδο στην C/C++ ποια γλωσσα της "μοιαζει" για να ασχοληθεις μαζι της; Ειχα δανειστει απο την βιβλιοθηκη του τει ενα βιβλιο για java και (οσο διαβασα) βρηκα πολλα κοινα στοιχεια!
clevercitizen Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δες και το βιβλίο Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον Γ΄Λυκείο Τεχν κατεύθυνση.... Για εισαγωγή στην αλγοριθμική σκέψη είναι αρκετά καλογραμμένο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.