sickboy.01 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Θα μπω στο ψητό, για να μην σας πρήζω. Έχω pc από το 1995, οπότε το μόνο λειτουργικό που έχω δουλέψει ποτέ είναι τα Windows (ξέρω, ας πρόσεχα). Ήθελα πάντα ένα mac, αλλά για πολλούς λόγους (ζούμε σ'ένα windows-based κόσμο δυστυχώς) δεν 'τολμούσα' να κάνω αυτό το βήμα.. Όπως είναι λοιπόν φυσικό ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ του τι 'παίζει' με τα mac (για να μην παραξηγήσετε τις βλακώδεις ερωτήσεις που πρόκειται να κάνω). Μέχρι που μου χάρισαν σήμερα ένα PowerBook G3 333Mhz/512K cache/64MB ram/4GB HD/8MB video ram. Ξέρω πως είναι αρκετά παλιό μοντέλο αλλα είναι καλό για να το ξεχαρβαλώσω και να αρχίσω να ασχολούμαι με το αντικείμενο, χωρίς φυσικά να έχω τρελές απαιτήσεις. Κανα internet το πολύ-πολύ. Ο προηγούμενος κάτοχος έχει εγκατεστημένο το MacOS ver 8.κάτι στα ΓΑΛΛΙΚΑ (οπότε ο βαθμός δυσκολίας έχει αυξηθεί επικίνδυνα). Θα ξεκινήσω λοιπόν με το αγαπημένο μου format, άρα έφτασε το σημείο που θα αραδιάσω και κάποιες από τις χιλιάδες ερωτήσεις που μου προέκυψαν : 1 - Αν βάλω κάποια έκδοση του Mac OS X 10 (10.1, 10.2 ή 10.3) θα τα καταφέρει το υπερμηχάνημά μου ή θα βγάλει δίπλα από το γνωστό μηλαράκι καμία μούτζα? 2 - Αν υπάρχει κάποιο site που να έχει αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης (για γκαγκα σαν εμένα) για το λειτουργικό που θα προτείνετε, θα σας ήμουν υποχρεωμένος.. Αυτά για αρχή, ευχαριστώ προκαταβολικά..
zbutsom Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν ξέρω αν αξίζει να παιδευτείς με ένα μηχάνημα 10ετίας. Πάντως διάβασε εδώ τις ελάχιστες απαιτήσεις για τα λειτουργικά που αναφέρεις: http://support.apple.com/kb/HT2176 Εγώ γύρισα από vista σε mac φέτος το Φλεβάρη και δεν το έχω μετανιώσει. Μάλιστα αρχικά φόρτωσα και vista καλού-κακού αλλά σιγά-σιγά τα εγκατέλειψα εντελώς καθώς τα κάνω όλα καλύτερα με το mac. Ο μόνος λόγος που δεν έχω διαγράψει τα vista είναι σε περίπτωση που κάποια στιγμή θελήσω να παίξω κανά παιχνίδι.
sickboy.01 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν ξέρω αν αξίζει να παιδευτείς με ένα μηχάνημα 10ετίας. Πάντως διάβασε εδώ τις ελάχιστες απαιτήσεις για τα λειτουργικά που αναφέρεις: http://support.apple.com/kb/HT2176 Εγώ γύρισα από vista σε mac φέτος το Φλεβάρη και δεν το έχω μετανιώσει. Μάλιστα αρχικά φόρτωσα και vista καλού-κακού αλλά σιγά-σιγά τα εγκατέλειψα εντελώς καθώς τα κάνω όλα καλύτερα με το mac. Ο μόνος λόγος που δεν έχω διαγράψει τα vista είναι σε περίπτωση που κάποια στιγμή θελήσω να παίξω κανά παιχνίδι. το έχω διαβάσει ήδη αυτό το site και λέει ότι το 10.3 μπορεί να εγκατασταθεί σε - PowerBook G3--Bronze Keyboard models only το οποίο τυχαίνει να είναι (μάλλον) και το μοντέλο που έχω (με τα διαφανή πλήκτρα). Απλά μου φαίνεται πολύ 'αισιόδοξη' αυτή η άποψη..
zbutsom Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Φαντάζομαι ότι δεν υπηρχε ένα και μοναδικό μοντέλο. Όπως δεν υπάρχει ένα και μοναδικό iMac σήμερα, αλλά υπάρχουν αρκετά (20", 24") και αναβαθμίζονται κάθε 6 μήνες (περίπου). Κοίτα τί προδιαγραφές ζητάει ως ελάχιστες. Με 64ΜΒ μνήμη Ram δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις πολλά.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Έχω βάλει MacOS X 10.3 σε PowerMacintosh G3 Desktop και τρέχει μια χαρά. Δεν λέω ότι είναι το πιο γρήγορο μηχάνημα αλλά πάντως δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. In fact, το μηχάνημα είναι εν ζωή και δουλεύει μια χαρά με 10.3.
sickboy.01 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Έχω βάλει MacOS X 10.3 σε PowerMacintosh G3 Desktop και τρέχει μια χαρά. Δεν λέω ότι είναι το πιο γρήγορο μηχάνημα αλλά πάντως δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. In fact, το μηχάνημα είναι εν ζωή και δουλεύει μια χαρά με 10.3. Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Η παρατήρησή σου κύριε paredwse με κάνει να ελπίζω ότι κάτι μπορεί να γίνει και με το δικό μου μηχάνημα (και σύντομα μάλλον γιατί τα cd με το panther έχουν ήδη καταφθάσει σπίτι μου). Απλά αν μπορείς διευκρίνησε μου πόση RAM έχει το δικό σου G3 γιατι στο site που μου έστειλες γράφει ότι μπαίνουν μέχρι και 768. Άντε τώρα να googlάρω ''Πως να κάνετε install το panther σε μηχάνημα που καίει κάρβουνο, ενώ είστε άσχετος''
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.