Προς το περιεχόμενο

Μεταγραφη κειμενου απο το acrobat sto word

louben

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους.Απιδια μια ερωτηση.ΞΕρει καποιος πως μπορω κειμενο του ACROBAT να το μεταγραψω στο word?Γιατι εχω ενα κειμενο σε pdf(το οποιο συμπεριλαμβανει και πολυτονικη γραμματοσειρα) και με τη διαδικασια copy paste sto word μου τα βγαζει ακαταλαβιστικα.Τι μπορω να κανω?

Ευχαριστω

Δημοσ.

Δεν ασχοληθεί ποτέ με κάτι τέτοιο, αλλά φαντάζομαι πως με μια μετατροπή σε αρχείο .doc θα γίνει η δουλειά. Δες στο google για convert pdf to word, θα βρεις αρκετά έως πολλά

Δημοσ.

Pαιδια οπως παντα εξυπηρετικοι.Απλα τωρα εχω νεο προβλημα.

Αφου μετατρεψα(με το professional) το αρχειο σε word μου λεει οτι το μεγεθος του αρχειου ειναι πολυ μεγαλο(580ΜΒ) και δεν μπορει να αναοιξει.Υπαρχει καποιος τροπος να ανοιξω το αρχειο αυτο παρα το μεγεθος του????

Δημοσ.

Μα δεν αμφισβήτησα αυτό που συμβαίνει! Λέω το εξής: Ψάξου με το Acrobat Pro ή με την ανάλυση/color depth των εικόνων σου, για να μειώσεις το τελικό filesize. Δεν το έχω το πρόγραμμα για να σε βοηθήσω περαιτέρω, μακάρι να μπορούσα.

Δες και αυτό το link. Ίσως θέλεις να κρατήσεις τα αρχεία εικόνας έξω από το Word file και να τα έχεις ως linked, αν δε μπορείς να βρεις έναν τρόπο να μειώσεις το μέγεθός τους.

Δημοσ.

Τα ακαταλαβίστικα είναι ελληνικό κείμενο, σωστά; Επειδή κι εγώ έχω βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπος με παρόμοιο πρόβλημα, να σου πω τι έχω καταλάβει από την εμπειρία μου:

α) Κάποιες φορές, με αντιγραφή και επικόλληση στο Word, μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, αν χρησιμοποιήσουμε στο Word την εντολή Επιδιόρθωση κατεστραμμένου κειμένου (που όμως έχει αφαιρεθεί από την έκδοση 2007 - υπάρχει παρόλ' αυτά τρόπος να γίνει με τρίτο πρόγραμμα, δες εδώ).

β) Πολλές φορές δεν λειτουργεί η παραπάνω μέθοδος. Τότε ο μόνος τρόπος είναι η οπτική αναγνώριση χαρακτήρων με Finereader ή παρόμοιο πρόγραμμα, και τα αποτελέσματα είναι συνήθως αρκετά ικανοποιητικά. Αν πρόκειται όμως για πολυτονικό κείμενο, τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί το Finereader δεν αναγνωρίζει πολυτονικά κείμενα, ωστόσο κάνει τη μετατροπή, και το αποτέλεσμα χρειάζεται εκτεταμένες διορθώσεις. Σ' αυτό μπορεί να βοηθήσει αρκετά ο Αυτόματος Πολυτονιστής της Magenta.

Δημοσ.
Pαιδια οπως παντα εξυπηρετικοι.Απλα τωρα εχω νεο προβλημα.

Αφου μετατρεψα(με το professional) το αρχειο σε word μου λεει οτι το μεγεθος του αρχειου ειναι πολυ μεγαλο(580ΜΒ) και δεν μπορει να αναοιξει.Υπαρχει καποιος τροπος να ανοιξω το αρχειο αυτο παρα το μεγεθος του????

Μετάτρεψε μία μόνο σελίδα σε word και μετά ανέβασέ την εδώ να δούμε τι πρόβλημα έχει.

Κατά πάσα πιθανότητα στο έκανε εικόνες και όχι κείμενο, γι' αυτό και είναι τόσο μεγάλο, οπότε πρέπει να αλλάξεις τις ρυθμίσεις.

Όταν λες ότι χρησιμοποίησες το professional, εννοείς το acrobat ή το finereader;

Δημοσ.
Κατά πάσα πιθανότητα στο έκανε εικόνες και όχι κείμενο, γι' αυτό και είναι τόσο μεγάλο, οπότε πρέπει να αλλάξεις τις ρυθμίσεις.

Κι έλεγα να το πω, αλλά έγραψε «γυρω στις 600 σελιδες pdf με καποιες εικονες», οπότε υπέθεσα ότι καταλάβαινε τη διαφορά επεξεργάσιμου κειμένου από μορφή image...

Δημοσ.

Σύμφωνοι, αλλά έλεγε για το .pdf, όχι για το .doc.

Οπότε αν το πρόγραμμα μετατροπής που χρησιμοποίησε "τα βρήκε σκούρα", ή αν του έβαλε λάθος επιλογές, μπορεί να μετάτρεψε και το κείμενο σε εικόνες.

Δημοσ.

λοιπον παιδια καταρχας να διευκρινησω οτι εχω το adobe acrobat 8 professinal.

1)Καταρχας προσπαθησα να αλλαξω τις ρυθμισεις των εικονων για να βγει το μεγεθος μικροτερο.Αν και το πετυχα και τωρα το αρχειο ανοιγει σε word δεν μπορω να το επεξεργαστω(πχ να σβησω κατι, να κανω αποκοπη κτλ).

2)Οσο για την αντιγραφη απο το acrobat και επικολληση στο word βγαινει καπως ετσι.

11170637gh3.th.jpg

Με το fine reader δυσκολο να ασχοληθω γιατι μιλαμε για τεραστιο ογκο ( πανω απο 10000 σελιδες pdf).

οποτε θα με ενδιεφερε τυχον λυση ειτε στο πρωτο ειτε στο δευτερο.

Καμια ιδεα????

Δημοσ.

Κάνε αυτό που λέει ο alkisg:

Μετάτρεψε μία μόνο σελίδα σε word και μετά ανέβασέ την εδώ να δούμε τι πρόβλημα έχει.

...γιατί, για να λες ότι δε σου βγαίνει σε επεξεργάσιμη μορφή, μάλλον ισχύει τελικά αυτό:

Κατά πάσα πιθανότητα στο έκανε εικόνες και όχι κείμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...