Προς το περιεχόμενο

Χρήμα και ευτυχία

lefi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βασικα ο ανθρωπος ειναι αχαριστος και δεν ξερει τι θελει. και την απολυτη ευτυχια να εχει (σουπερ οικογενια λεφτα υγεια διασκεδαση) παντα θα γκρινιαζει οτι δεν ειναι καλα. γτ απλα οριζουμε την ευτυχια μεσα απο την δυστυχια και αμα πρωτα δεν περασεις τα πανδηνα δεν προκειται να εκτιμησεις τα καλα.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προφανως θα προσπαθησεις να βγαλεις χρηματα αλλά (...)

Ναι , εντάξει , οι ανάγκες για φιλία ,για αγάπη για μια γυναίκα κτλ κάποια στιγμή θα ικανοποιηθούν για τον καθένα και αυτό είναι σχετικά ΕΥΚΟΛΟ - όταν αυτό γίνει τότε θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες ανάγκες ώστε να αποκτήσει ο άνθρωπος νέα κίνητρα για να συνεχίσει να ζει με ενδιαφέρον για την ζωή και όχι ως ένα παθητικός παρατηρητής. Κάποια στιγμή στην ζωή σκάνε θεμετάκια και με τις φιλίες και με τις αγάπες και έρωτες...

Sad but true αλλά και τα ευγενή αυτά αισθήματα κάποτε τα βαριέσαι αν προσκολληθείς μόνο σε αυτά. Από την άλλη ακόμα και τα πολλά χρήματα κάποια στιγμή τα βαριέται ο άνθρωπος και αυτά - πολλοί λίγοι έχουν καταφέρει να νιώσουν ολοκλήρωση μέσα απο την υπαρξή τους (αν τους πιστέψουμε ... ) , είναι κάτι που δεν νομίζω οτι περιγράφεται μέσα απο το συναίσθημα της αγάπης έτσι όπως εμείς οι πολλοί ξέρουμε , ενώ σίγουρα τα χρήματα είναι ένα σκαλοπάτι ξεπερασμένο για αυτούς αν οι συνθήκες στις οποίες κινήθηκαν το απαιτούσαν ...

Δημοσ.

Αρα καταληγουμε οτι το Ιδανικο ειναι να νιωσουμε πρωτα καλα ψυχικα δημιουργοντας σχεσεις φιλικες/ερωτικες με αλλους ανθρωπους και ελπιζουμε να εχουμε αρκετα χρηματα ωστε να εχουμε μια ανετη ζωη ικανοποιώντας και τις καταναλωτικες αναγκες μας, εχοντας παραλληλα αρκετο ελευθερο χρονο για να χαρουμε χρημα-φιλους-οικογενεια.

Δημοσ.

Φέρνουν και δεν φέρνουν την ευτυχία.

Μέτρον άριστον.

Applies to money too.Δηλαδή,καλό είναι να έχεις αρκετά ώστε να ζεις μια ποιοτική ζωή και να μπορείς να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν,άλλα μέχρι εκεί.

Τα κότερα,τα ακριβά αμάξια και οι βίλες δεν αντικαθιστούν τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι,τις φιλίες και την αμοιβαία αγάπη.

Δημοσ.

Τα κότερα,τα ακριβά αμάξια και οι βίλες

Ποιόν πρώην υπουργό μου θυμίζεις ποιόν πρώην υπουργό μου θυμίζεις να δεις....:-)

Δημοσ.
Με πληγώνεις Manuel , εγώ μίλησα και για αγάπη και για επικοινωνία και για ανάγκη αναγνώρισης , αλλά φαίνεται πως κανένας δεν μου δίνει σημασία ... :cry: η πυραμίδα του Maslow το αναφέρει χαρακτηριστικά , ίσως αυτό να βοηθήσει :

So sorry. Δε διάβασα προσεκτικά όλα τα ποστς γιατί ένιωθα πως η κουβέντα ήταν εντελώς αλλού. Σωστούτσικη μου φαίνεται η πυραμίδα.

Δημοσ.

Το θεμα δεν ειναι μονο ποσα χρηματα εχουμε εμεις αλλα ποσα εχουν και οι αλλοι. Γενικα ο ανθρωπος θελει να συγκρινει τον εαυτο του με τους αλλους. Αν ολοι για παραδειγμα ειχαν ενα μεγαλο σπιτι, 2 αμαξια και πηγαιναν διακοπες 2 φορες το χρονο και ενας ειναι μονο ενα αμαξι και μικροτερο σπιτι μπορει να ενιωθε οτι κατι του λειπει. Αν ομως και οι αλλοι ηταν στην ιδια κατασταση η χειροτερη μπορει να ενιωθε ευτυχισμενος.

Δημοσ.
Θα θεσω μονο μια βασικη προυποθεση για την ευτυχια.Την υγεια.

Απο εκει και περα ολα ειναι σχετικα και εξαρταται το ατομο.

Οσον αφορα τα λεφτα και την ευτυχια πιστευω οτι επηρεαζουν αλλα το βλεπω καπως αντιθετα οχι ποτε επηρεαζουν τα πολλα θετικα αλλα ποτε επηρεαζει η ελλειψη τους αρνητικα.

Οπως το βλεπω αν καποιος δεν εχει αρκετα χρηματα να ζησει αξιοπρεπως αυτο ειναι προβλημα.

Απο τη στιγμη ομως που εχει τη δυνατοτητα να ζει αξιοπρεπως(σπιτι,διατροφη,ενδυση υποδηση) η ευτυχια ειναι θεμα 1)φιλοσοφικης θεωρησης του ατομου περι ζωης,υλισμου,αυτογνωσιας κτλ

2)τι ανθρωποι τον περιβαλλουν και τον αγαπουν για αυτο που ειναι

+100000000

Δημοσ.

θα το πω με (πραγματικη) παραβολη.

καποτε(πριν πολλαααα χρονια) ενας συγγενης ειχε αγορασει με αιματηρες οικονομιες ενα οικοπεδακι στην Αθηνα στου διαολου τη μανα.ειχε πλερωσει 17(δεκαεπτα)μυρια δραχμουλες.Σημερα το "οικοπεδακι" αυτο κανει....9.000.000 ευρω και το πιο εξευτελιστικο ενοικιο που μπορεις να ζητησεις για αυτο(και πρεπει να σου πουν κι ευχαριστω) ειναι γυρω στα 10.000 ευρω το μηνα.

Λεπτομερεια:Τα τελευταια 20 χρονια ο συγγενης αυτος ζει παραλυτος.

και οσο για το χρημα vs ευτυχια...απλα να εισαι σε θεση να ζεις τη ζωη που θες με το 50% των χρηματων που κερδιζεις...Το παρακατω το λεω στεναχωρα,το παραπανω το λεω περιττο.

Δημοσ.

Aν ηταν να ειμαι δυστυχισμενος,

θα προτιμουσα η αιτια να ηταν, γιατι δε ξερω τι να κανω τα λεφτα μου,

παρα γιατι δεν εχω μια και δεν ξερω τι να πρωτοπληρωσω...

Οσο για την υγεια... στατιστικα αυτοι που εχουν χρημα

εχουν καλυτερη ποιοτητα ζωης και αρα υγεια.

Κι αν καποιος χασει την υγεια, τα λεφτα μπορει να κανουν τη διαφορα μεταξυ ζωης/θανατου.

Το καλυτερο φαρμακο για τη φτωχεια ειναι τα διαφορα γνωμικα κλισε και η θρησκοληψία.

Δημοσ.

Να πω και γω την εξυπνάδα μου ?

Στο τέλος κανείς δεν μένει από χρήματα αλλά από χρόνια…

Είδατε κανένα γέρο να ξεμένει από χρήμα?

Ο παππούς μου μου έλεγε ,όταν ήμουν μικρός και είχα ζωή δεν είχα , (στερήθηκα το βούτυρο το κρέας κτλ) τώρα που έχω δεν μπορώ να φάω τπτ τα δίνω στους γιατρούς και τα φάρμακα, το ένα έχει χοληστερίνη το άλλο ανεβάζει την πίεση το άλλο δημιουργεί άλατα κτλ κτλ…

Εκανε οικονομίες στερήθηκε , δημιούργησε ένα τπτ και στο τέλος θα τα φάνε οι κληρονόμοι …. 1 x 2 θα πάρει όπως θα πάρουμε όλοι.

Δεν αξίζει να μαζεύεις χρήματα…

Και ούτε παίζει κανένα απολύτως ρόλο στην ευτυχία

Ναι η φτώχια φέρνει γκρίνια αλλά ενώνει κιόλας

Οι περισσότερες σχέσεις σήμερα ακόμη και σε παντρεμένα ζευγάρια είναι ασυνεννόητες και για αυτό δοκιμάζονται…μια νορμάλ κατάσταση δε γκρινιάζει.

Lucifer σπαμάρεις

Δημοσ.

Το σίγουρο είναι ότι αν τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, αναλαμβάνουν δράση τα αντικαταθλιπτικά. Η χρήση τους στατιστικά , ολοένα και αυξάνεται στην Ελλάδα τουλάχιστον.

Κατα την γνώμη μου, η ευτυχία προέρχεται από την ψυχική υγεία. Η ψυχική υγεία καθορίζεται από πολλούς παράγοντες που από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρουν.

Συνήθως η απαισιοδοξία για το μέλλον είναι αυτή που καταπιέζει. Δηλαδή, αν βλέπεις ότι ο κόσμος πάει κατά διαόλου, που είναι και η πραγματικότητα. Αν αυτό δεν το αντιλαμβάνεσαι, είτε γιατί δεν πάει μέχρι εκεί το μυαλό σου, είτε γιατί είσαι χοντρόπετσος και ενδιαφέρεσαι μόνο για το τομάρι σου, τότε δεν έχεις ανάγκη και μόνο τα χρήματα σου λείπουν.:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...