Προς το περιεχόμενο

Boήθεια με Norton Ghost ή κάτι τέτοιο!

naskoos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Χρειάζομαι τα φώτα σας Insomnites....

Μέτα από κάθε format στον υπολογιστή μου, μου βγαίνει η πίστη να εγκαταστήσω όλα τα προγράμματα και τους οδηγούς απ' την αρχή και ας τα έχω καλά αρχικοποιημένα....

Εχω ακούσει κάποια πράγματα για το norton ghost (ότι βάζεις κατευθείαν τα προγράμματα στον υπολογιστή χωρίς εγατάσταση) γι' αυτό και το κατέβασα (norton ghost v14) δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο!

Επίσης έχω διαβάσει και κάποια πράγματα για virtual disks (vmware) αλλά το μόνο που καταφερα ήταν να αυξήσω τη σύγχιση στο κεφάλι μου!

Τι θέλω απο σας?

Πείτε μου σας παρακαλώ μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο ή μπα! Αν ναι, πείτε μου πώς (ή δώστε μου κάποιο σχετικό link)!

Αν όχι δεν πειράζει θα συνηθίσω απλώς στην ιδέα του χάσιμου πολύ χρόνου μετά από κάθε format!

Σας Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

Καταρχάς, virtual disks, VMware κλπ είναι άλλη κατηγορία προγραμμάτων, άσχετη με αυτό που ρωτάς. Λογικό να μπερδεύτηκες. Ξέχνα τα, προς το παρόν.

Για το Ghost, με απλά λόγια: Τα προγράμματα τύπου Ghost δε μπορούν μετά από format με μία κίνηση να σου εγκαταστήσουν αυτόματα πολλά προγράμματα. Αυτό που κάνουν είναι να «φωτογραφίζουν» την τρέχουσα κατάσταση του λειτουργικού συστήματος, μαζί με όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα και τις ρυθμίσεις τους, και να τη γράφουν σε ένα αρχείο που το λέμε image. Αυτό το αρχείο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε στιγμή, αντί να κάνεις format, για να επαναφέρεις το σύστημά σου στην ίδια ακριβώς κατάσταση που βρισκόταν όταν τραβήχτηκε το image. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Από μία άποψη, είναι καλύτερο από το να κάνεις format, γιατί όπως είπες και εσύ ο ίδιος γλυτώνεις χρόνο. Από την άλλη όμως, όσο το image αρχίζει και παλιώνει, την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να κάνεις χρήση του, η κατάσταση στην οποία θα φέρει το σύστημα θα είναι λίγο περίεργη: Θα λείπουν αρκετά Windows updates, θα είχες στο μεταξύ εγκαταστήσει επιπλέον προγράμματα ή νέες εκδόσεις των υπαρχόντων, πιο νέους drivers κλπ. Πράγματα δηλαδή που θα πρέπει να ξανακάνεις. Γι' αυτό, μερικοί χρήστες προτιμούν να εγκαθιστούν το Λ/Σ, να κάνουν όσα updates υπάρχουν εκείνη τη στιγμή διαθέσιμα, να κάνουν διάφορες ρυθμίσεις στο Λ/Σ (εικονική μνήμη, εμφάνιση, διάφορα tweaks) και να περνάνε μόνο drivers μαζί με ένα πολύ βασικό σετ προγραμμάτων (π.χ. αποσυμπίεση αρχείων). Αφού τελειώσουν όλα αυτά, τότε παίρνουν image. Πριν αρχίσουν να εγκαθιστούν πολλά και βαριά προγράμματα. Άλλοι πάλι δεν εγκαθιστούν ούτε καν αυτά τα βασικά, μόνο tweaking του Λ/Σ και μετά image...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...