Προς το περιεχόμενο

Ποιο προγραμμα ειναι το κατάλληλο

petza78

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω ένα προγραμματάκι απλό οπου θα έχω αρκετες γραμμες πάνω απο 80.000 και γύρω στις 25-30 κάθετες στηλες και αυτο θα μεγαλώνει καθημερινά . Ξεκίνησα να το κάνω σε excel αλλο μου έχουν πει οτι θα έχω προβλήματα σε αυτην την μορφή

Υπάρχει κανένα προγραμμα (εύκολο για τι δεν το κατέχω ) ωστε να μπορω να φτιάξω το προγραμματάκι και να μην έχω πρόβλημα με την λειτουργεία του?

Θέλω να είναι σε μορφή της μορφοποίησης όπως το excel και να μπορω να χρωματίζω τα κελιά του . Δέν θα βάλω τίποτα ιδιαίτερους τύπους (μόνο ονόματα , αριθμους και ημερομηνίες δηλαδι κείμενα , όχι μαθηματικους τύπους περίεργους)

Η access μπορει να με εξυπηρετήση?

Δημοσ.
άμα το αρχείο της Access γίνει πάνω από 1GB μπορεί να έχεις πρόβληματα. Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις RDBMS, τσέκαρε τον SQL Server 2008 Express που είναι και δωρεάν

http://www.microsoft.com/express/sql/default.aspx

O sql express δεν έχει γραφικό περιβάλλον για να φτιάξει κάποιος φόρμες και οθόνες, και θα χρειαστεί και άλλη εφαρμογή για να φτιάξει UI (και μάλιστα να τα κάνει και edit).

Επίσης έχει περιορισμό στα 2GB μέγεθος αρχείων, 1GB Ram και 1 CPU.

Επιπρόσθετα , ο query proccessor του sql express είναι κομμένος σε σχέση με τις εμπορικές εκδόσεις, και σκάνε κάποια queries είτε λόγω result set είτε λόγω πολυπλοκότητας.

εκτός από access δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι που να καλύπτει και UI και DB.

Χρωματάκια βέβαια και τέτοια κόλπα για end users μόνο το excel τα κάνει.

Μετά πάμε σε development εφαρμογής.

Κανένα dataset όμως δεν μπορεί να διαχειριστεί τόσες πολλές εγγραφές ταυτόχρονα (θα πρέπει να μειωθεί το recordset που θα χρησιμοποιείται στην οθόνη)...

Γενικά αυτό το project δεν αντιμετωπίζεται έτσι στα πρόχειρα...

Δημοσ.

α)Αν το κάνω σε EXCEL τι προβλήματα θα δημιουργηθούν ?

β)Το αρχείο δεν θα ξεπεράσει το 50ΜΒ (υπολογίζω γύρω στα 10-15ΜΒ μάξιμουμ )

ενα παραδειγμα παρακατω

<a href=http://img161.imageshack.us/img161/446/72894499vg8.th.jpg' alt='72894499vg8.th.jpg'>thpix.gif[/img]

Δημοσ.

Το τι θα χρησιμοποιήσεις εξαρτάται από τις ανάγκες σου. Τι τύπου δεδομένα θέλεις να αποθηκέυσεις και πως θέλεις να τα διαχειριστής αργότερα. Αν θες απλά να κάνεις εισαγωγή κάποιων στοιχείων και να πάρεις κάποια αθροίσματα ή μέσους όρους τότε το excel σε καλύπτει. Αν θες πιο πολύπλοκα query του τύπου: φέρε μου αυτούς που πληρούν τα τάδε κριτίρια τότε η Access είναι μονόνδρομος. Επίσης με την access θα μπορείς να κάνεις πιο δομημένη καταχώρηση δεδομένων γιατί κάποια επαναλανβανόμενα πεδία θα είναι πινακοποιήμενα.

Δημοσ.

Πέρα από το να έχεις μαζεμένα τα δεδομένα τι άλλο θέλεις να κάνεις;

Νομίζω πάντως ότι η Access είναι μια χαρά λύση για σένα. Με το Excel μπορεί και να έχεις πρόβλημα με τα δεδομένα, ενώ με Access θα είσαι ok!

Δημοσ.
O sql express δεν έχει γραφικό περιβάλλον για να φτιάξει κάποιος φόρμες και οθόνες, και θα χρειαστεί και άλλη εφαρμογή για να φτιάξει UI (και μάλιστα να τα κάνει και edit).

υπάρχει το SQL Server Management Studio

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=c243a5ae-4bd1-4e3d-94b8-5a0f62bf7796&displaylang=en

και με χρήση των wizards από το Visual Studio (υπάρχουν και στις express εκδόσεις), μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις εφαρμογές για full management των πινάκων, κυριολεκτικά με click-click approach, χρησιμοποιώντας την τεχνική του data binding.

για τους περιορισμούς που λες, όντως ισχύουν. Αλλά έχεις δει την access πως πάει όταν φτάσει σε μεγάλο μέγεθος; Προσωπικά θα επιμείνω σε SQL Server.

Δημοσ.

Αυτο που θέλω να κάνω είναι να κρατάω στατιστική απο το Πάμε Στοίχημα.

π.χ η Άρσεναλ στην απόδοση 1,50-3,00-5,00 να μου δείχνει πόσες φορες έπαιξε και τι έχει φέρει.(σκορ , under/over τελικο σημειο)

Όλα τα κελια θα είναι με απλό κείμενο δεν θα βάλω μέσα κανέναν μαθηματικό τύπο .

Γι' αυτο θέλω να είναι μερικά κελία χρωματισμένα.

Πάράδειγμα

20080926115834io2.png

Δημοσ.

Άρα η Access είναι αρκετή. Βασικά αφού σε ενδιαφέρει το να έχεις έναν όμορφο τρόπο να βλέπεις τα δεδομένα που περνάς τότε το Excel είναι προτιμότερο. Κάποια στιγμή όμως τα δεδομένα που θα βάλεις θα είναι πάρα πολλά και ίσως να το Excel να "κολλάει" με αποτέλεσμα να μην είναι χρηστικό.

Με την Access μπορείς να φτιάξεις κάποιες φόρμες για να εισάγεις, τροποποιείς και να διαβάζεις δεδομένα αλλά για να φτιάξεις τις φόρμες που θέλεις θα παιδευτείς περισσότερο. Το πόσο περισσότερο δεν το ξέρω, εξαρτάται με το τι θέλεις να φτιάξεις και το πόσο χρόνο θέλεις να ξοδέψεις. Προτείνω λοιπόν να ξεκινήσεις να δουλεύεις με Access και εφόσον δεις ότι τα καταφέρνεις συνέχισε το εκεί.

Δημοσ.
Άρα η Access είναι αρκετή. Βασικά αφού σε ενδιαφέρει το να έχεις έναν όμορφο τρόπο να βλέπεις τα δεδομένα που περνάς τότε το Excel είναι προτιμότερο. Κάποια στιγμή όμως τα δεδομένα που θα βάλεις θα είναι πάρα πολλά και ίσως να το Excel να "κολλάει" με αποτέλεσμα να μην είναι χρηστικό.

Με την Access μπορείς να φτιάξεις κάποιες φόρμες για να εισάγεις, τροποποιείς και να διαβάζεις δεδομένα αλλά για να φτιάξεις τις φόρμες που θέλεις θα παιδευτείς περισσότερο. Το πόσο περισσότερο δεν το ξέρω, εξαρτάται με το τι θέλεις να φτιάξεις και το πόσο χρόνο θέλεις να ξοδέψεις. Προτείνω λοιπόν να ξεκινήσεις να δουλεύεις με Access και εφόσον δεις ότι τα καταφέρνεις συνέχισε το εκεί.

Ευχαριστω για την απάντηση. Μπορεις να μου λύσεις άλλες δύο απορίες?

α)Με την access μπορω να χρωματίζω τα κελια β)μπορώ απο excel νζ το μετατρεψω σε access

Δημοσ.
Ευχαριστω για την απάντηση. Μπορεις να μου λύσεις άλλες δύο απορίες?

α)Με την access μπορω να χρωματίζω τα κελια β)μπορώ απο excel νζ το μετατρεψω σε access

Ναι, μπορείς να χρωματίσεις κελιά. Ναι, μπορείς να μεταφέρεις δεδομένα από excel σε access. Κάνεις στην access import από excel και θα είσαι οκ. Πάντως κράτα και ένα αντίγραφο του αρχείου για να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις όταν θα μεταφέρεις τα δεδομένα.

Δημοσ.
Ναι, μπορείς να χρωματίσεις κελιά. Ναι, μπορείς να μεταφέρεις δεδομένα από excel σε access. Κάνεις στην access import από excel και θα είσαι οκ. Πάντως κράτα και ένα αντίγραφο του αρχείου για να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις όταν θα μεταφέρεις τα δεδομένα.

Ευχαριστω πολύ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...