Aris_21r Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Καλησπερα! Υπαρχει κανεισ στο forum που να εχει εμπειρια απο εξετασεισ τισ Auotdesk για το AutoCad inventor? Προσπαθω να μαθω ποσο δυσκολο ειναι να παρεισ την πιστοποιηση πως γινετε η αξιολογιση και γενικοτερες πληροφοριες.... Αν γνωριζει καποιοσ please help...
gtroza Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 ρίξε μιά ματιά σ'αυτά http://www.google.com/search?q=autocad+%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7&sourceid=mozilla-search&start=0&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=mozilla&rls=com.puppylinux:en-US:unofficial .
DarkOrion Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Άλλο το AutoCAD και άλλο το Inventor. To AutoCAD είναι για 2-d σχεδίαση, και λόγω της εξέλιξης τόσων χρόνω, βάλανε και 3-d σχεδίαση, αλλά μόνο για parts. Το inventor από την άλλη είναι καθαρά τριδιάστατο πρόγραμμα. Απευθύνεται κατεξοχήν στον μηχανολόγο μηχανικό, και χρησιμοποιείται στην σχεδίαση parts, assemblies, sheets. Μπορεί να τρέξει finite element analysis (σε συνεργασία με το Ansys), έχει dynamic simulation για εξομοίωση δυναμικών φαινομένων, και έχει και λίγο από CAE, δηλαδή μπορεί να κάνει engineering (π.χ. να σου διαστασιολογήσει μια άτρακτο με βάση τις απαιτούμενες καταπονήσεις και να υπολογίσει την αντοχή της κατά Thum κλπ, να υπολογίσει κοχλίες, σπειρώματα, ελατήρια κλπ). Γενικά το inventor είναι πολύ πιο εξειδικευμένο από το απλό AutoCAD. Αν σε ενδιαφέρει το inventor, θα σου πρότεινα να ασχοληθείς καλύτερα με ένα από τα ακόλουθα: NX 6.0 (πρώην Unigraphics), Catia, Pro Engineer Wildfire. Το τελευταίο είχει ζόρικο user interface και προσωπικά δεν μου άρεσε, το Catia δεν μπορούσα να το κάνω να δουλέψει σε vista 64, οπότε δεν το έχω δει καν, το ΝΧ μου άρεσε πάρα πολύ, και εκτός από τα παραπάνω υποστηρίζει και CAM, δηλαδή manufacturing. Κάνεις το σχέδιο και γράφει τον κώδικα για το πως θα κατασκευαστεί στο CNC μηχάνημα. Βάζεις προώσεις, βάθη κοπής, πάσσα, εργαλεία, Offsets και ένα σωρό πράγματα. Πολύ καλό και πολύ εξειδικευμένο πρόγραμμα, γι αυτό είναι και πανάκριβο. Τώρα, για τις εξετάσεις, για inventor δεν ήξερα οτι υπάρχουν καν. Αλλά δεν έχεις λόγο να πας να δώσεις για Inventor. Oι περισσότερες βιομηχανίες που θέλουν να απασχολήσουν μηχανολόγο μηχανικό ζητάνε κυρίως το ΝΧ. Για AutoCAD πρέπει να είναι σχετικά απλές. Στο κάτω κάτω, σχέδια στο χαρτί θα σε βάζουν να κάνεις. Μπορείς να το κάνεις με 1000 τρόπους. Τώρα αν ζητάνε κάτι εξειδικευμένο δεν ξέρω, την δουλειά σου να μπορείς να κάνεις, και όλες οι πιστοποιήσεις για τα πανυγήρια είναι. Εγώ απλά ήθελα να σε βοηθήσω να καταλάβεις τι κάνει το κάθε πρόγραμμα, διότι έτσι όπως το διατύπωσες, AutoCAD Inventor δεν υπάρχει.... -----Προστέθηκε 25/9/2008 στις 01 : 03 : 14----- 1. Συνήθως ποια Osnaps πρέπει να είναι ενεργοποιημένα στην Dsettings; α. Quadrant, Extension, Tangent β. Center, Extension, Tangent γ. Endpoint, Midpoint, Extension Καλά, τώρα αυτό είναι ερώτηση? Μας δουλεύουν? Η πιστοποίηση έχει κάποιο νόημα ή είναι σαν το ECDL? Δηλαδή γιατί είναι το Γ η σωστή και όχι το Β? Εντελώς ηλίθια λογική. Ό,τι τον βολεύει τον καθέναν ενεργοποιεί στο osnap...
overnontas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 ε,οσο να΄ναι τα endpoint και mindpoint τα χρησιμοποιεις πολυ συχνοτερα απο τα αλλα... απαντηση στο topic:...κατι που θα εχεις ηδη κανει..ψαξε στο site της autodesk>services&support>training
Aris_21r Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Ευχαριστω για την απαντηση και τον χρονο σας. Μπηκα στην διδηκασια να παρω πιστοποιηση για το ΑυτοCad μιας και σπουδαζω μηχανολογια και απο οτι καταλαβα κανοντας την ερευνα μου σχετικα με την αγορα εργασιας αυτη η πιστοποιηση ειναι χρησημη και την ζητανε... Τωρα επειδη μου δημιουργιθηκαν και αλλα ερωτηματα... Οι εξετασεισ για την πιστοποιηση γινονται μπροστα απο pc ή σε κολα χαρτι με ερωτησεισ πολαπλης? Πως μπορω να ασχοληθω και να μαθω καποια πραγματα (σε επιπεδο software) για προγραμματα cad και κωδικα γ? Ευχαριστω εκ των πρωτερων...
DarkOrion Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Για την πιστοποίηση CAD δεν το ήξερα οτι την ζητάνε. Δηλαδή άμα πας και τους πεις οτι ξέρεις αλλά δεν έχεις πιστοποίηση δεν θα σε πάρουν? Δεν εννοώ να πεις ψέματα, τότε καλά θα κάνουν. Για προγράμματα CAD, θα σου συνιστούσα να μάθεις το AutoCAD και το Inventor αφου είσαι αρχάριος, αλλιώς το NX 6.0. Επίσης, καλό θα ήταν να ξέρεις Matlab, ANSYS, Fluent κλπ. Αυτά βέβαια ανάλογα με το τι θες να κάνεις επαγγελαμτικά. δεν πιστεύω οτι θα σου χρειαστούν όλα στον ίδιο βαθμό. Για γλώσσες προγραμματισμού, κατά την γνώμη μου πάντα, ξεκίνα από matlab και θα πρότεινα fortran. Ξέρω οτι πάρα πολλοί θα διαφωνήσουν, αλλά για μηχανικούς είναι ίσως η καλύτερη και η πιο ευέλικτη γλώσσα που υπάρχει.
overnontas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 πιστοποιηση για AUTOCAD δινουν και στην ECDL ..μπες στο site και ψαξε σχετικα http://www.ecdl.gr/ για να το μαθεις,εκει κανουν μαθηματα αλλα μπορεις και μεσω του ιδιου του προγραμματος και του HELP που εχει ,απο βιβλια καθως και σχετικες πηγες απο το internet >her's a couple( http://www.cadtutor.net/ http://www.we-r-here.com/cad/tutorials/index.htm ) ..και πανω απ'ολα πολλη πρακτικη
DarkOrion Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2008 Να σου πω ρε overnontas. Ξέρεις κανα site που να έχει tutorials για το unigraphics (NX 6.0)? Μόνο κάτι lecture notes έχω βρει να κυκλοφορούν. Δεν έψαξα και πάρα πολύ βέβαια λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά θέλω σιγά σιγά να κάτσω να ασχοληθώ...
overnontas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Φιλε με το UGS δεν εχω ασχοληθει και δε ξερω να σου πω κατι σιγουρο...Βρηκα ομως κατι ψαχνοντας στα πεταχτα σε ενα site που εχει αποσπασματα απο βιβλία ανεβασμενα στο internet .. http://www.scribd.com/doc/3251972/Unigraphics-Nx-4 Ειναι ενα κεφαλαιο απο ενα -καλο απότι φαινεται-manual του NX4 (in english ofcourse)...Αν ψαξεις παντως κατι θα βρεις σιγουρα,ορεξη και χρονο να'χεις..Πολλα τα βρησκεις και τυχαια..μια φορα ειχα πετυχει στο youtube ενα video πανω στο unigraphics
DarkOrion Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Σε ευχαριστώ πού, έχω βρει και εγώ μερικές σημειώσεις και κάτι βιβλία, αλλά είτε είναι πολύ περιληπτικά είτε πολύ αναλυτικά... Θα βρω λίγο χρόνο να κάτσω να το μάθω το πρόγραμμα, τουλάχιστον τα βασικά...
melita22 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Παιδιά SOS!!! προσπαθώ να μάθω πόσο είναι τα εξέταστρα σε autocad χωρις δίδακτρα και δεν βρίσκω.. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει??? Είναι ανάγκη!!
Pintsie Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 http://newsedu.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=419:-cad-imagemaker-a-webstarter&catid=96:ecdl&Itemid=91 Εξεταστέα Ύλη [syllabus] ECDL CAD 1.5 Κόστος (χωρίς δίδακτρα): Δεν υπάρχει Κάρτα δεξιοτήτων Εξέταστρα ανά ενότητα: 120€ Μετάφραση πτυχίου ή δίγλωσσο πιστοποιητικό: 25€
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα