AfterForever Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Καλησπέρα. Ο τίτλος του τόπικ τα λέει όλα νομίζω. Αυτή τη στιγμή έχω στο δωμάτιο τον υπολογιστή, την τηλεόραση και έναν αποκωδικοποιητή που βλέπω nova. Για να μην τα πολυλογώ η τηλεόραση θα χρειαστεί να φύγει από το δωμάτιο. Και λέω εγώ τώρα: πως θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω τον υπολογιστή (ή έστω την οθόνη μόνο; ) για να βλέπω τηλεόραση (μέσω του αποκωδικοποιητή φυσικά) , χωρίς την ανάγκη χρήσης της συμβατικής τηλεόρασης; Απ' ό,τι βλέπω, ο αποκωδικοποιητής πίσω έχει και video out & audio out. Οπότε το πρόβλημα της εξόδου το λύσαμε. Πάμε τώρα στο πρόβλημα της εισόδου: η κάρτα γραφικών μου δεν έχει video in. Οπότε αναγκάστικα είτε προβαίνω σε αγορά κάρτας με τέτοια είσοδο, είτε αγοράζω μια κάρτα τηλεόρασης. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808043 Βλέπω λέει ---> Είσοδοι: 75 Ohm (UHF / VHF) TV Antenna, FM Antenna, Video-in και Audio-in. Πως το βλέπετε; Θα την κάνω τη δουλειά μου έτσι; Και μετά με τον τηλεκοντρόλ, κλείνω και τον υπολογιστή όταν βαρεθώ (όπως τη συμβατική τηλεόραση). Για ήχο, κανονικά στην είσοδο της κάρτας ήχου στο line in / aux in δε θυμάμαι πως το λέει. Και καθάρισα. Ακούω απόψεις / προτάσεις / εμπειρίες. Sorry για το κουραστικό post. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Παναγιώτης PS. Δεν ήκξερα αν είναι εδώ το κατάλληλο ή στο hardware γενικά, αλλά επείδη έχει περισσότερο σχέση με κάρτες γραφικών / tv-tuners το έβαλα εδώ.
JIMBOAthens Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Πάρε ένα εξωτερικό δέκτη TV, βάλε πάνω στην είσοδο Line-In το Nova και τα οδηγείς όλα κατευθείαν στο VGA-In (ή στο DVI-In) του monitor. Kαι δεν χρειάζεται καν να έχεις ανοικτό τον υπολογιστή. Μιλάω για κάτι τέτοιο: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=941948&catalog=23&category=69978227
esertas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Πάρε ένα εξωτερικό δέκτη TV, βάλε πάνω στην είσοδο Line-In το Nova και τα οδηγείς όλα κατευθείαν στο VGA-In (ή στο DVI-In) του monitor. Kαι δεν χρειάζεται καν να έχεις ανοικτό τον υπολογιστή. Μιλάω για κάτι τέτοιο: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=941948&catalog=23&category=69978227 Με τόσα χρήματα πέρνει και άλλη τηλεόραση.
JIMBOAthens Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Μα το θέμα ήταν να βγάλει την TV από το δωμάτιο...
AfterForever Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι πως την τηλεόραση θα μου την πάρουν για την ακρίβεια, δεν έχω κάποιο πρόβλημα χώρου ή κάτι τέτοιο. Κ επίσης έχω ήδη άλλη μία αλλά τη θέλω όπωσδήποτε στο σαλόνι. Οπότε δε με συμφέρει η λύση που λες (που επίσης θα έπρεπε κάθε φορά να ξεσυνδέω την οθόνη από το πισί κτλ). Αυτό που πρότεινα εγώ, δηλαδή tv-tuner με video-in παίζει σα λύση; Το έχετε δοκιμάσει;
JIMBOAthens Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. που επίσης θα έπρεπε κάθε φορά να ξεσυνδέω την οθόνη από το πισί κτλ Αυτό που πρότεινα εγώ, δηλαδή tv-tuner με video-in παίζει σα λύση; Το έχετε δοκιμάσει; Δεν χρειάζεται να συνδέεις και να ξεσυνδέεις τίποτα. Το κουτί-Tv-tuner έχει VGA Loop που σημαίνει ότι δεν χάνεις ουσιαστικά την VGA από το Monitor. Και αυτό παίζει σαν λύση αν και πολλές φορές μπορεί να έχεις κολλήματα στην εικόνα (εξαρτάται βέβαια και από την σύνθεση του PC σου)...
AfterForever Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Κολλήματα για ποιο λόγο; Δεν παίρνει απλά η κάρτα κατευθείαν το σήμα και το δίνει; Η διαδικασία αυτή είναι ενεργοβόρα; Έναν Athlon XP 2600+ με 1GB μνήμη και μια 9250 AGP. Παλιό σύστημα αλλά τη δουλίτσα του την κάνει μια χαρά και με το παραπάνω δηλαδή.
JIMBOAthens Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Γιατί το σήμα που λαμβάνει η κάρτα πρώτα το επεξεργάζεται και επομένως χρησιμοποιείται επεξεργαστής, μνήμη Ram κ.τ.λ. και μετά στο αποδίδει στο Monitor...
AfterForever Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Οπότε να την ψιλοξεχάσω αυτή τη λύση; Δεν παίζει; Το έχεις δοκιμάσει;
JIMBOAthens Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Όχι να μην την ξεχάσεις. Το έχω δοκιμάσει σε υποδεέστερο PC από αυτό που παραθέτεις και δούλευε κανονικά. Κολλήματα έκανε όταν πήγαινα να κάνω πολλά πραγματάκια μαζί (Browser + copy files κ.τ.λ.) που για τα σημερινά PC είναι τουλάχιστον γελοία...
AfterForever Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 ΟΚ ρε μάστορα ευχαριστώ για τις συμβουλές. Να υποθέσω ότι με τα προγράμματα που δίνουν, υπάρχει η επιλογή να μου δείχνει ό,τι λαμβάνει από το video-in, έτσι δεν είναι; Δεν πιστεύω να είναι ΜΟΝΟ για capture; (σε φάση να κάνει capture μόνο, να μην έχει επιλογή απλά να βλέπεις ξέρωγω κτλ). Έχεις ιδέα;
JIMBOAthens Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι υπάρχει source selector και επιλέγεις κανονικά αυτό που θέλεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.