Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με έξοδα συντήρησης πολυκατοικίας

random

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε πολυκατοικία ηλικιας γυρα στα 22-23 ετών, 5όροφη, με 10 διαμερίσματα, θέλουν να βάψουν το εξωτερικό της, και η πλειοψηφία δέχτηκε.

ακούστηκε ενα πιθανό ποσό κάπου 60.000 ε, αλλα θα ψάξουν και για μικρότερες προσφορές.

1. πως σας φαίνεται το ποσό? πολλά, ή νορμάλ;

2. πόσοι ψήφοι απαιτούνται για να περάσει τέτοια πρόταση? 50%+1 ?

3. αν βγει ενα ποσό γυρω στα 5-6.000 ανα ιδιοκτήτη, ομολογώ οτι δεν έχω τη δυνατότητα για τέτοια έξοδα.

τι μπορώ να κάνω;

σε 1η φάση θα παω στο διαχειριστή και σε συνέλευση και θα πώ ... κύριοι είμαι χαμηλόμισθος, παιρνω τόσα το μήνα, έχω δυο παιδιά, δεν μπορώ να δώσω τέτοιο ποσο για κάτι που δεν ειναι 1ης ανάγκης.

παρακαλώ να μην το προχωρήσετε, αλλιώς θα μπλέξουμε.

αν ήταν μια ζημιά, πχ. ολικη καταστροφή ασανσέρ, να το συζητήσουμε, αλλα για βαψίματα ;

σε 2η φάση, αν δεν δείξουν κατανόηση, τι μπορώ να κάνω (εκτός απο το να μετακομίσω)

Νομικά, μπορώ να κάνω κάτι ?

και μάλιστα πριν αρχίσει να τρεχει το θέμα (πριν συμφωνήσουν με εταιρεία, πριν δώσουν προκαταβολες, πριν αρχισει το βάψιμο και πριν χρεωθει η πολυκατοικια με τιμολόγιο).

να δηλώσω αδυναμία, αλλα γραπτώς, με ενα επίσημο έγραφο που να με ενισχύσει στο μέλλον, αν τελικά "μπλέξουμε".

ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν ξερω αν μπορεις να κανεις κατι παντως 60000 ευρω μου φαινετε εξωπραγματικα υπερβολικο ποσο!

Μηπως εννοεις 6.000?

Και κυνηγησε το, το να δωσεις 6000 ευρω για να βαψιμο μου φαινετε υπερβολη, δλδ μισθοι 6μηνων αν παιρνεις 1000 τον μηνα?

Edit το διαμερισμα ειναι δικο σου ετσι?

Δημοσ.

Εξήντα χιλιάδες, για βαφή πολυκατοικίας. όλόκληρη, απ' έξω.

(απο μέσα έχει ηδη βαφτεί πρόπερσι).

δηλαδή λέμε αν πέσανε σε πολύ κλέφτη, άντε να βρεις μια χαμηλότερη προσφορά και να στη βάψουν με 45-50 χιλ.

πάλι το 1/10 που αναλογεί ειναι μεγάλο ποσό!

Δημοσ.

Βαφη πολυκατοικειας απο εξω = σκαλωσιες και λοιπες ιστοριες. Γιατι δεν βαφετε οπως κανουν ολοι ο καθενας το διαμερισμα του απο εξω, εννοειται επιλεγοντας ολοι μαζι το χρωμα και βρισκοντας καποιον που θα κανει τη δουλεια...

Δημοσ.

Τα χρήματα είναι τραγικά πολλά (ασχολούμαι με κατασκευές). Αν υποθέσουμε ότι το ύψος είναι 18 μέτρα (5 όροφοι συν πιλοτή) και το πλάτος 14 βγαίνουν κάπου 250 μέτρα, επί 4 μας κάνει 1000 μέτρα(άσε που η πολυκατοικία 90% δεν θα βαφτεί και από τις 4 πλευρές μιας και από καπου θα έρχεται σε επαφή με γειτονικό κτίριο) 60 ευρώ το μέτρο δηλαδή???ήμαρτον και έλεος μαζί.

όσον αφορά την σκαλωσιά, αυτή χρειάζεται συνήθως για τις τυφλές και όχι για όλες τις όψεις.

μπορείς χοντρικά να μας πεις για πόσα τετραγωνικά μέτρα επιφάνεις μιλάμε (απλοικά υπολογισμένα όπως τα έβγαλα εγώ παραπάνω - μην αρχίσεις να αφαιρείς παράθυρα κλπ)

Δημοσ.

Απλα να ρωτησω, ποιος εδωσε απο τους συγκατοικους σου, αυτη την τιμη;

@Grigas, και πολλα εβαλες, εκτος και ολα τα διαμερισματα ειναι κοντα στα 90-100τμ. αλλα οπως και να εχει, χοντρικα 60ε το μετρο...

Ψησου να παμε με 50ε εμεις να τους την παρουμε κοψοχρονια :)

Δημοσ.

Νομιζω πως πρεπει να διαθεσεις λιγο προσωπικο χρονο να δεις δυο τρεις ανθρωπους της δουλειας και να σου πουν μια τιμη, νομιζω πως τα 45000Ε θα πανε στον ιδιοκτητη ετσι οπως παει το θεμα...

Δημοσ.

νομικα αν δεν πληρωσεις μπορει να βγει ακομη και σε πληστηριασμο.

60 ισως να ειναι πολλα εφοσον ειναι οροφοδιαμερισματα αλλα δεν νομιζω να κατσει πιο κατω απο 30-40

Δημοσ.

http://www.vres.gr/activity.php?activity_id=1936

Τηλέφωνο σε όλους.. λές ορόφους κτλ τους λές και την κατάσταση και μια (χαμηλότερη απο την πραγματική) τιμή και τους ρωτάς πόσο το αναλαμβανουν αυτοί...

Εκτός του οτι θα σου το κάνουν πολύ χαμηλότερα για να "χτυπήσουν"¨τη δουλειά, θα έχεις και μια γενική ιδέα του τι και πώς γίνεται...

Τώρα νομικά, φαντάζομαι πως στο diaxeiristis.com θα σε καλύψουν περισσότερο :P

Δημοσ.

ρώτησα και τον πατέρα μου που είναι σαφώς πιο έμπειρος και μου είπε ότι ένα πιθανό μεγάλο κοστολόγιο (της τάξης των 10.000 ευρώ) είναι και η άδεια εργασιών που θα πάρετε (εάν πάρετε) από την πολεοδομία για να στηθούν σκαλωσιές κλπ. η τιμή περιλαμβάνει κάγκελα και κουφώματα (εάν δεν είναι αλουμινένια)????

Δημοσ.

ρε παιδια ειναι δυνατον να υπαρχει νομος που να σε ξεσπιτωνει επειδη δεν εχεις λεφτα για να πληρωσεις το βαψιμο της πολυκατοικιας??

δηλαδη αν η πλειοψηφια γουσταρει καθε χρονο να αλλαζει χρωμα στο εξωτερικο οι υπολοιποι τι φταινε?

ή

αν το χρωμα που θα διαλεξει η πλειοψηφια εσυ δεν το γουσταρεις τι γινεται? κουμαντο στο σπιτι σου?

δεν μπορει να ισχυει κατι τετοιο.

θα βαλεις το μαχαιρι στο λαιμο καποιου για κατι μη απαραιτητο ??

Δημοσ.

adamakos καλώς ή κακώς σε κάθε πολυκατοικία υπάρχει (ή πρέπει να υπάρχει) ένα καταστατικό το οποίο προβλέπει ακριβώς αυτά τα πράγματα. random το έχεις τσεκάρει το καταστατικό?

Δημοσ.

Και εγώ πιστεύω ότι 30 άντε το πολύ 40.000 θα πρέπει να σας πάει.

Αν ήμουν στη θέση σου θα ερχόμουν ο ίδιος σε επαφή με άλλες εταιρείες και θα έφερνα και εγώ προσφορές στη συνέλευση.

Δημοσ.
ρε παιδια ειναι δυνατον να υπαρχει νομος που να σε ξεσπιτωνει επειδη δεν εχεις λεφτα για να πληρωσεις το βαψιμο της πολυκατοικιας??

δηλαδη αν η πλειοψηφια γουσταρει καθε χρονο να αλλαζει χρωμα στο εξωτερικο οι υπολοιποι τι φταινε?

ή

αν το χρωμα που θα διαλεξει η πλειοψηφια εσυ δεν το γουσταρεις τι γινεται? κουμαντο στο σπιτι σου?

δεν μπορει να ισχυει κατι τετοιο.

θα βαλεις το μαχαιρι στο λαιμο καποιου για κατι μη απαραιτητο ??

Δεν ειναι σπιτι σου η πολ/κια αλλα ενα μερος της.

αν εισουν σε μονοκατοικια θα μπορουσες να κανεις οτι θελεις.

κ ακομη πιο απλο παραδειγμα ακομη κ αν χρωστας κοινοχρηστα τα ιδια μπορεις να παθεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...