A453 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 WHAT:shock: Παιδιά εχω το εξής πρόβλημα, έχω εγκαταστήσει πρόσφατα τα Windows XP Pro SP2 και έβαλα το NOD32 Smart Security ως δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών. Έχω ορίσει το firewall ως interactive και διαπιστώνω πως έχω εκτός των άλλων και εισερχόμενες προσπάθειες από IP που ανήκουν στην ΟΤΕΝΕΤ (έκανα και whois και το βγάζει και το ESET). Υπάρχει λόγος να το κάνει αυτό μία εταιρεία; Άλλο παράξενο είναι πως ενώ έχω περάσει αυτή τη φορά τους οδηγούς που δίνει το conn-x (πριν είχα τους generic από τη σελίδα της εταιρείας) για το sagem 800, στα ξαφνικά σβήνει το modem και δεν ανάβει κανένα λαμπάκι. Από ιούς το αντιβιωτικό δεν δίνει κάτι, κατί που είναι φυσιολογικό γιατί δεν μπαίνω σε πολλές σελίδες, παρά μόνο σε γνωστές και αξιόπιστες. Πάει το μυαλό σας κάπου;
mits@kos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα τηλέφωνο κατευθείαν...
Acid-Burn Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Μήπως είναι από πελάτες της OTENET και όχι από την εταιρία; Η κάθε εταιρία έχει κάποιες IPs τις οποίες κάνει assign στους πελάτες της...
Stern Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Ειναι ενας τυπικος ελεγχος που κανουν οι ISP στους συνδρομητές τους.Μη σε φοβιζει αυτο. Για το δεύτερο δοκιμασε μια παλιότερη εκδοση FW.Οι τελευταιες δεν ειναι παντα και οι καλυτερες!
Acid-Burn Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Τί έλεγχος ακριβώς;;;Να δούνε αν είναι οnline? Αν μπορούνε να μπούνε και δεν είναι secure για να τους ενημερώσουν;;; .......
nske Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 - Όπως είπε ο Acid|Burn, είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για εσωτερικής χρήσης διευθύνσεις της Otenet και όχι για διευθύνσεις συνδρομητών της Otenet (δες προσεκτικά το αποτέλεσμα της whois); - Το ότι το IDS/firewall που χρησιμοποιείς θεωρεί κάτι "απόπειρα εισβολής" δε σημαίνει ότι είναι κι όλας, προσπάθησε να δημοσιεύσεις το ακριβές αναλυτικό μήνυμα που περιλαμβάνει τις τεχνικές πληροφορίες του συμβάντος (αν είναι σοβαρό θα έχει κάτι τέτοιο σε κάποιο μέρος). - Ειδικά η Otenet by default φιλτράρει το εισερχόμενα traffic προς privileged ports, αν έχεις αφήσει ενεργοποιημένη αυτή την υπηρεσία σχεδόν όλες οι απόπειρες σύνδεσης δεν πρέπει να φθάνουν καν στο μηχάνημά σου. - Δεν αποκλείεται να συμβαίνει αυτό που λέει ο Stern, αν και δεν το είχα ξανακούσει. Αν το πρόγραμμά σου έχει κρατήσει αρκετά αναλυτικές πληροφορίες πιθανότατα μπορούμε να το διαπιστώσουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.