Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με το PC....

Riddler

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παίδες,έχω ένα μεγάλο πρόβλημα με το PC μου.

Λοιπόν,ανοίγω το PC και μου βγάζει συνέχεια το ίδιο μήνυμα:A disk read error occurred.Press ctrl+alt+del to restart.Έκανα format αλλά πάλι το ίδιο.

Μήπως ξέρει κανείς πού οφείλεται το πρόβλημα αυτό;

Δημοσ.

...πλάκα θα έχει να έχεις floppy drive, η ρύθμιση του ΒΙΟS να είναι να ξεκινάει το pc από εκεί, και να έχεις ξεχασμένη μέσα καμμιά δισκέτα....(γιατί αν είχε πρόβλημα ο δίσκος, λίγο δύσκολα θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το format...)

Δημοσ.

...δεν υπάρχει "κάτι" ως "ΤΟ ΣΜΑΡΤ ΟΝ" - εννοούσε (υποθέτω)να τσεκάρεις μέσα από το BIOS αν (εφ' όσον υπάρχει) σε κάποιο υπομενού του η ένδειξη S.M.A.R.T. και να επιλέξεις να είναι ενεργοποιημένη.

...Τώρα σε ΤΙ θα εξυπηρετήσει αυτό...

*[s.M.A.R.T. είναι τεχνολογία ενσωματωμένη στους δίσκους της τελευταίας δεκαετίας, που δίνει δυνατότητα στον χρήστη να ξέρει τί ρόλο βαράει η κατάσταση "υγείας" του δίσκου. Συνήθως ενεργοποιείται από το BIOS και διαβάζεται μέσω windows και σχετικών προγραμμάτων (πχ HDTune), ή από το διαγνωστικό της εταιρίας του δίσκου, μέσω δισκέτας]

...και μιας και λέγαμε για δισκέτα...Αυτό που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ, παίζει να παίζει ;

Δημοσ.

...για το δικό σου το καλό, ελπίζω η διαπίστωσή σου να είναι βιαστική (δεν μας λες και κάτι πιο συγκεκριμένο γι' αυτή).

Πάντως, όπως είπα και πριν, είναι κομμάτι δύσκολο να τα έχει φτύσει ο δίκος αφ' ενός- να έχεις καταφέρει να του κάνεις ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ φορμάτ δε.

Δημοσ.

...αν το φορμάτ έγινε χωρίς ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα το πιό πιθανό είναι να μην έχει πρόβλημα ο δίσκος (πάλι είσαι φειδωλός, αλλά δικό σου θέμα είναι), άσχετα αν ΜΕΤΑ σου βγάζει πρόβλημα.

Τέλος πάντων, γνώμη μου να τον ελέγξεις με το διαγνωστικό της εταιρίας του από φλόπυ, αν δεν σου βγάλει σφάλμα, να κάνεις write zeros, μετά ξανά φορμάτ/εγκατάσταση. Τέλος αν είσαι εντός εγγύησης ζήτα να στον αλλάξουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...