Προς το περιεχόμενο

Βάφτιση

VitamineQ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παραβρέθηκα στη βάπτιση της ανιψιάς μου σήμερα.

Αυτό που συζήταγα έξω από την εκκλησία είναι ότι δε πρόκειται να βαφτίσω το παιδί μου . Για πιο λόγο αλώστε; Να του δώσω ένα όνομα και μια θρησκεία; Να το υποχρεώσω να γίνει χριστιανός με το ζόρι; Και αυτά που λένε στη βάπτιση απεταξαμην τον σατανά κλπ κλπ… τι γελοιότητες είναι αυτά;

Με έκπληξη μου ομολογουμένως, αρκετά άτομα είχαν την ίδια άποψη με έμενα. Και μάλιστα άνθρωποι μεγαλύτεροι από μένα από τους οποίους περίμενα μια πιο συντηρητική άποψη.

τελικά και το θέμα της βάπτισης είναι εμπορικό και συνάμα απάτη.

Θαθελα τη γνώμη σας (σαν δημοσκόπηση ένα πράγμα). Τι πιστεύετε για το μυστήριο της βάπτισης; Έμενα για πιο λόγο με έκαναν χριστιανό; Για πιο λόγο θα κάνετε το παιδί σας χριστιανό με το ζόρι;

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για τον ιδιο λογο που παντρευεσαι σε εκκλησια. Για να σε δουν διαφοροι συγγενεις και γνωστοι των συγγενων σου που δεν ξερεις και δεν θελεις να γνωρισεις. Η βαπτιση και ο γαμος γινονται για το εφε... Απλως στη βαπτιση κανεις θεωρητικα χριστιανο εναν ανθρωπο που δεν το επελεξε...

Δημοσ.

Το έχω πει άπειρες φορές και έχω παρεξηγεί τις περισσότερες από αυτές:

Η Εκκλησιά είναι μια επιχείρηση η οποία μάλιστα δεν φορολογείται, αντίθετος ενισχύεται από το κράτος. Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει να κάνει μονό με την εμπορευματοποίηση της θρησκεία.

Κραυγαλέο παράδειγμα το θέμα της βάπτισης. Συμφωνά πάντα με την θρησκεία που αντιπροσωπεύει η εκκλησιά (Χριστιανισμός) αυτός ο οποίος θα βαπτιστεί πρέπει να διαθέτει ώριμη σκέψη (30 χρόνος, οπούς και ο Χρηστός) και να το επιλέξει.

Στην πράξη βλέπουμε την εκκλησιά να διασφαλίζει τα μέλη της με την σφραγίδα του Χριστιανισμού χωρίς να το έχουν επιλέξει οι ίδιοι.

Στις αναφορές μου για την εκκλησιά δεν είμαι απόλυτος και δεν τα ισοπεδώνω όλα διότι υπάρχει και μια μερίδα κληρικών οι οποίοι πραγματικά επιτελούν κοινωνικό έργο.

Δίστιχος είναι η μειοψηφία.

Δημοσ.

Εγώ βασικά δεν ήξερα καν ότι γίνεται να μην βαφτιστεί κάποιος. Δηλαδή ήξερα για πολιτικό γάμο, αλλά να μείνει ένα παιδί αβάφτιστο μου φαίνεται ανήκουστο.

Anyway είχα ρωτήσει παλιά τον καθηγητή στο γυμνάσιο για ποιο λόγο βαφτίζεται κάποιος σε τόσο μικρή ηλικία χωρίς να έχει το δικαίωμα να επιλέξει και μου είχε πει ότι παλιά πέθαιναν πολλά παιδιά αβάφτιστα (σιγά τα ωα) και για να μπεις στην βασιλεία του θεού έπρεπε να βαφτιστείς (π1π35 μπλε, σόρρυ για τους θρησκευόμενους) με συνέπεια να γίνει παράδοση να βαφτίζεται κάποιος πολύ μικρός.

Εγώ πιστεύω και ελπίζω σε καμιά 20αριά χρόνια από τώρα όταν τα πράγματα θα είναι πιο χαλαρά από θέμα θρησκείας/παραδόσεων ιδιαίτερα οι γάμοι αλλά και οι βαφτίσεις θα αρχίζουν να γίνονται και χωρίς την "ευλογία" της εκκλησίας.

Δημοσ.

Εχω την εντυπωση οτι το παιδι δηλωνεται με καποιο ονομα στο ληξιαρχειο με τη γεννηση του. Αρα εχει ονομα. Η Βαπτιση γινεται για να βαπτιστει χριστιανος και εχει να κανει με τη θρησκεια.

Δημοσ.

και γιατι να εχουμε ονομα?

οποιος δε θελει μπορει να λεει το παιδι του με ενα νουμερο πχ 123546

επισης γιατι να υποχρεωνουμε το παιδι να μαθει με το ζορι Ελληνικα

μπορει αργοτερα να καταλαβει οτι του αρεσουν τα κινεζικα και μονο

Δημοσ.

Απο την αλλη αν και δεν ειμαι καθολου της εκκλησιας, οταν μεγαλωσετε τι ζορι τραβατε να πειτε οτι γραφετε στα παπαρια σας την Εκκλησια, την βαφτιση, το Πασχα και να γινετε Βουδιστες?

Θελω να πω περα της δογματικης παπαριας του θεματος αν το καλοσκεφτεις σιγα την επιδραση που εχει η βαφτιση. Ακομα και προαιρετικη να ηταν οι οικογενειες που θα μεγαλωναν το παιδι Χριστιανικα θα εκαναν και βαφτιση, οι αλλες ετσι κιαλλιως μια που τωρα το βαφτιζουν και μια στον στρατο στην ορκομωσια

Θελω να πω δηλαδη οτι η ιδια η βαφτιση δεν εξασφαλιζει οτι θα γινεις χριστιανος. Ειτε σπορακι 1,5 ετους είτε 30χρονος, αν η οικογενεια σου σε πιπιλισει και εσυ γουσταρεις Χριστιανισμο θα γινεις Χριστιανος και θα βαφτιστεις καποια στιγμη. Οποτε αφενως την βρισκω περιττη αφετερου ομως ενταξει, μην λεμε και οτι λογω βαφτισης αναγκαζομαστε και πηγαινουμε στην Εκκλησια. Παπαρια, καιγω εχω βαφτιστει, και ο διπλα και ο παραδιπλα αλλα την εκκλησια την ξερουμε μονο γιατι ειχε παρκο και παιζαμε μπαλιτσα πιτσιρικια

-----Προστέθηκε 28/9/2008 στις 07 : 25 : 45-----

επισης γιατι να υποχρεωνουμε το παιδι να μαθει με το ζορι Ελληνικα

Δεν νομιζω οτι μαθαινει Ελληνικα με το ζορι. Αφενως τα παιδια μαθαινουν ζωντας. Κανενα Ελληνοπουλο δεν εχει τα Ελληνικα στο DNA, αν ενα Ελληνακι το μεγαλωσει Κινζεικη οικογενεια προφανως Κινεζικα θα μιλαει. Οποτε το κλασικο Ελληνοπουλο μαθαινει Ελληνικα επειδη ολοι του μιλανε Ελληνικα. Δεδομενου πως δεν ξερουμε αλλη γλωσσα τοσο κοινα διαδεδομενη και πως με καποιο τροπο πρεπει να μιλησεις σε ενα παιδι 5 και 6 ετων, δεν ειναι ακριβως option να μην μαθει Ελληνικα

Δημοσ.

Συμφωνώ μαζί σας. Ουσιαστικά όλη η υπόθεση είναι μια παρωδία.

Το κλου της τελετής ήταν ένας μπάρμπας τουρίστας (άσπρα μαλλιά, τον χάρτη της Αθήνας στη τσέπη) ο οποίος ένας θεός ξέρει πως βρέθηκε και τράβαγε συνεχεία φωτογραφίες και βίντεο. Πολύ γέλιο.

Το να υποχρεώνουμε έναν άνθρωπο να ακολουθήσει μια θρησκεία, είναι κατά τη γνώμη μου φασιστικό και προσηλυτισμός.

και επιτέλους γιατί είναι υποχρεούμενο το ζευγάρι να πληρώσει παπά – φωτογράφο – διακόσμηση κλπ ; για να μην πει η κοινωνία (οι γείτονες δηλαδή) ότι είναι αντίχριστοι;

Τελικά υπάρχει ανεξηθρισκεία (το σκότωσα;) στην Ελλάδα ή ...

Σκάφτομαι ότι όλα αρχίζουν από το τρίπτυχο πατρίς – θρησκεία – οικογένεια.

-----Προστέθηκε 28/9/2008 στις 07 : 30 : 14-----

KaizerSoze το θέμα είναι αυτό.

ότι αφού η βάπτιση τελικά δε καθορίζει για το αν γίνεις χριστιανός ή όχι, τότε γιατί είναι υποχρεωτική;

υποχρεωτική με την έννοια ότι όλοι το κάνουν. Άσε που αν δεν είσαι βαπτισμένος υπάρχει η πιθανότητα να μην δεχτούν να σε θάψουν καν…

Γιατί να υποστηρίζουμε μια βιομηχανία που κάποιοι βγάζουν τρελό κέρδος;

Δημοσ.

Δεν είναι υποχρεωτική η βάπτιση. Οποιος θέλει μπορεί να κάνει ονοματοδοσία στο παιδί του στο ληξιαρχείο νομίζω. Για να μην γρινιάζουν οι μπαμπάδες-μαμαδες συνήθως το κάνουν στην εκκλησία:-D

Οι βαφτίσεις, οι γάμοι και οι λοιπές τελετές, υποτίθεται οτι είναι ιερά μυστήρια της εκκλησίας, αν και τώρα πια έχουν καταντήσει επίδειξη πλούτου και ισχύος.

Δημοσ.

Vitamine γιατι εχεις κολλησει οτι θα γινεις Χριστιανος λογω της ιδιας της τελετης της βαφτισης?

Εαν δεν υπηρχε ρε παιδι μου, ουτε Ιωαννης ουτε Ιορδανης ποταμος ουτε τιποτα, και δεν υπηρχε η βαφτιση. Αλλα ολα τα αλλα κυριλε, οπως τα ξερεις, Πασχα, Σαρακοστη, Πεντηκοστη, Φωτα, Βατοπαιδι, παπαροκαδες κτλ...Επειδη δεν θα βαφτιζοσουν δεν θα γινοσουν Χριστιανος λογω οικογενειας?

Το ξερεις οτι δεν ειναι τατου ετσι?Δηλαδη πιο ευκολα ξε-γινεσαι Χριστιανος παρα βγαζεις τατουαζ με λεηζερ. Το οτι σε βαφτισανε δεν εχει καποιο πραγματικο δεσμο επανω σου.

Δημοσ.

Αν βαλεις μoνο τα παιχνιδια που θα του πηγαινεις καθε χρονο και τις λαμπαδες που θα το συνοδευουν, κρινεται ασυμφορο να γινεις νονος :lol:

Δημοσ.

Όσα ο ίδιος θέλει. Εκτός και αν το πιτσιρίκι απαιτήσει bulgari σταυρό και ένδυση απο τα Armani bebe.

Όσον αφορά το θέμα: "Δουλειά δεν είχε ο διάολος πηδούσε τα παιδιά του (για να είμαι και μέσα στο θέμα χ2)

Δημοσ.

η εκκλησια παιρνει χρηματα? και ποσα?

απλα ρωταω μηπως καποιος εχει βαφτισει και μπορει να μου πει ποσο του κοστισε..

ευχαριστω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...