Προς το περιεχόμενο

Φατε τον νεοφιλελευθερο καπιταλισμο σας ...τωρα

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά, τέτοια τιμή για τραπεζικές μετοχές θα δείτε ξανά σε 7-8 χρόνια. Όποιος προλάβει ΤΩΡΑ. Έτσι έγινε και το 2000!!!

Αλλά θα βάλετε λεφτά για ορίζοντα 5ετίας, λεφτά που δε χρειάζεστε!

Δημοσ.
Αν κάποιος απο σας είχε 10.000 στην άκρη, εκτός απο Εθνική, τι θα αγόραζε αυτή την στιγμή σε ορίζοντα 5ετίας-10ετίας?

-Πετρέλαιο

-Κονσέρβες

-Όπλα

Μετά την φούσκα του 2000,μετοχές ποτέ ξανά...

Δημοσ.

Εγώ πάλι γιατί είμαι καχύποπτος για το χθεσινό και μου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά ότι αγόραζε το κράτος μετοχές τραπεζών

Δημοσ.

Το καλό με τις μετοχές είναι ότι οι περισσότεροι φοβούνται, οπότε κυριαρχεί η ψυχολογία του όχλου, άρα αγοράζουμε όταν αγοράζουν όλοι και πουλάμε όταν πουλάνε όλοι. Επομένως όταν ξέρεις να κινείσαι, είσαι στους λίγους και κερδισμένους. Σε ορίζοντα 5ετίας και πάνω, αποκλείεται να χάσεις άμα έχεις τοποθετηθεί σε καλές εταιρίες.

Στην εποχή μας το χρήμα βγαίνει με μυαλό, τύχη και κόπο. Δεν υπάρχουν πια οι καταθέσεις με 15% επιτόκιο όπου ο κάθε μαραγκός έβγαζε ακούραστα χρήμα (δυστυχώς ή ευτυχώς).

Δημοσ.
Ψωνισε κανείς τελικά τπτ σήμερα;

Τη Δευτέρα άρχισε με -0.41%.Κατά τις 09:40 (περίπου...) πήγε -3.40% και δεν είχα κάποιον να αφήσω στο μαγαζί να πάω για βρούβες (όπως αποδείχτηκε αργότερα...),μιας και όταν αποδεσμεύτηκα απ' την υποχρέωση του μαγαζιού,είχε πάει στο +4%.

Είναι για μεγάλα παιδιά τελικά αυτό το sport.Κάποιοι γίνανε μάγκες μέσα σε τρεις ώρες,με διαφορά κατά 8%.Διόλου ευκαταφρόνητο μεροκαματάκι,ιδίως αν διακινούν πολλά...

Όχι,δεν ψώνισα τπτ ακόμη,αν και βλέπω ότι τα 28δις μας που σμπρώξανε απ' το υστέρημά μας,πιάνουν τόπο (8% τώρα,11:20).

Όδσο εξαρτάται από μένα,λέω να κρατηθώ λιγάκι ακόμα στην απ' όξω,περιμένοντας τα Χριστούγεννα.

Δημοσ.

Και σημερα ξεφευγει το πραμα προς τα πανω αλλα νομιζω οτι παιζεται αλλο ενα παιχνιδι εναντιων των μικροεπενδυτων οι οποιοι σπευδουν να αγορασουν και ξαφνικα μολις αρχισουνε τα -10 παλι θα κλαινε.

Τα -10 και +10 δειχνουν οικονομικη ανωριμοτητα και δεν θα προτεινα προς το παρον σε κανεναν να τοποθετηθει. Βεβαια αυτο ειναι προσωπικη μου αποψη και ο καθενας κατι οτι θελει. Απλα νομιζω οτι ο κατήφορος έχει ακομα δρομο να διανυσει ασχετα απο τα ευχαριστα διαλλειματα που βολευουν τους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ σορτακηδες που εχουν αμεση προσβαση στη πληροφορηση...

Δημοσ.

Μια φορά και έναν καιρό σ΄ ένα χωριό, ένας άντρας ο Χάρης ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε

μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία. Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος

πήγαν και τις έπιασαν. Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία όπως είπε.

Το εμπόρευμα όμως λιγόστευε και οι χωρικοί σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες.

Ο Χάρης ξαναανακοινώνει ότι θα αγόραζε μαϊμούδες για 20 δολάρια τη μία.

Οι χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν και άλλες μαϊμούδες. Σύντομα όμως οι μαϊμούδες

λιγόστεψαν κι άλλο, οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήματά τους.

Ο Χάρης ανακοινώνει πάλι ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες

θα αγόραζε τη μία προς 25 δολάρια. Οι χωρικοί πιάνουν και τις λίγες που έμειναν.

Ο Χάρης τούς λέει καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες μαϊμούδες

γι' αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια τη μία. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω

για την πόλη για δουλειές θα αναλάβει την αγοροπωλησία ο βοηθός μου.

Ο βοηθός φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει. Κοιτάξτε τι έκανε ο Χάρης.

Γέμισε ένα στάβλο γεμάτο με μαϊμούδες, θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια

τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης τού τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη μία.

Οι χωρικοί στριμώχτηκαν μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες.

Δεν ξαναείδαν ούτε τον βοηθό ούτε τον Χάρη.

Καλώς ήρθατε στη Wall Street...

Δημοσ.

Παντως υπαρχουν, μιας και μιλαμε για μετοχες, πολυ δυνατοι

παιχτες.

Η Εκκλησια της Ελλαδας πριν μερικες μερες επαιξε ζεστα,

σπαρταριστα, ολοφρεσκα 20 εκατομυρια ευρω σε Εθνικη

αν δεν κανω λαθος.

Μεσα σε μια μερα κερδισε 2 εκατομυρια.

Απο τις ειδησεις του Αντεννα...

Κοντρα ξυρισμα, στεγνο, και μετα πισσα και πουπουλα.

Δημοσ.

Οι πολλοί δυνατοί ρε σεις ήταν αυτοί που αγόρασαν προχθές VW στο DAX και τα πούλησαν...201% άνοδο σε μια μέρα :-)

Δημοσ.

Χμμμμμ ρε σεις μπορείτε να μην κάνετε υποθέσεις;

Μεγάλο και δυνατό fund το οποίο σχεδόν πάντα έπεφτε μέσα, shortαρε τον DAX την προηγούμενη της ανακοίνωσης. Έκανε stop loss πρωι πρωι στο Λονδίνο και έχασε πάνω απο 10 εκ ευρώ.

Στη δουλειά μου σπανίως βλέπω διάφορες εταρίες να παίρνουν outright directional θέσεις. Αλλά μπορώ να πω ότι όταν το κάνουν ΔΕΝ πέφτουν πάντα μέσα ρε μάγκες και όταν (πχ σε άλλη περίπτωση) η ζημιά απο μια αγοραπωλησία ξεπερνά το 30% των κερδών του έτους για τον trader plz πιστέψτε με δεν το κάνουν για να θολώσουν τα νερά.

Σας το έχω ξαναπει. Στη συγκεκριμένη κρίση δεν υπάρχει μεγάλο ψάρι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...