Προς το περιεχόμενο

Καινούρια μπαταρία σταματά τη φόρτιση στο 80%


Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τι παίζει ρε παιδιά..; Σταματά η φόρτιση στο 80%, την βλέπει συνδεδεμένη, την υπολογίζει 80% μεν αλλά λέει δεν φορτίζεται.. Το λαπτοπ είναι καινούριο, το sony vaio sr19vn. Το αποφόρτισα πλήρως, αλλά τα ίδια.

 

 

Edit: Ιδέα.. Μήπως είναι το Sony Vaio battery care function..? Κρατά τη μπαταρία σε χαμηλά επίπεδα λέει.. Δηλαδή βοηθά αυτό το πράγμα τη μπαταρία..; Δεν θέλει πλήρεις κύκλους φόρτισης;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνήθως τα power management συστηματάκια έχουν την άλλη ρύθμιση δηλ. να μην ξεκινάνε τη φορτιση αν η μπαταρία δεν πέσει κάτω από ορισμένο επίπεδο π.χ. 90%,

Δοκίμασε να την εκφορτίσεις ως το 10-15% και μετά πλήρη φόρτιση με το laptop κλειστό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ok θα το δοκιμάσω και θα ποστάρω, thanx! :-)

 

 

-----Προστέθηκε 4/10/2008 στις 03 : 15 : 26-----

 

 

Λοιπόν το έψαξα περισσότερο χτες. Στις ρυθμίσεις θαμμένο ήταν. Όντως, το κάνει το vaio για προστασία της μπαταρίας και είχε και περισσότερες επιλογές π.χ. σε περίπτωση που δουλεύεις με ρεύμα πολύ, χαμηλώνει ακόμα περισσότερο το ανώτερο ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας (προφανώς για καλό σκοπό :P ). Το έβαλα στο maximum protection και φορτίζει τη μπαταρία στο 50% και αυτό ήταν. Ελπίζω να έχει καλά αποτελέσματα :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειμαι κατοχος ενος Acer ΑΟ756 και ψαχνω μια εφαρμογη για διαχειριση μπαταριας ωστε να μην φορτιζει η μπαταρια πανω απο το 80% και αυτο γιατι εχοντας ενα netbook samsung n315 και απο την πρωτη φορτιση μεχρι σημερα (εδω και 2 1/2 χρονια) να εχει την λειτουργια αυτη, η μπαταρια δεν εχει πεσει καθολου ή τουλαχιστον κατω απο 80%.

Εβαλα στον acer το προγραμμα του samsung αλλά δυστυχως δεν σταματαει την φορτιση της μπαταριας στο 80% (ωστοσο σαν προγραμμα τρεχει κανονικα με τις λοιπες ρυθμισεις).

Επεξ/σία από tolisspi
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς κάποια αντίστοιχη εφαρμογή στο εμπόριο δεν υπάρχει. Κάποιες μάρκες που επιθυμούν την μακροζωΐα της μπαταρίας τους έχουν κάποιο προγραμματάκι. Οι περισσότερες (όπως η Acer απ' όσο γνωρίζω) δεν έχουν. Για παράδειγμα η Dell έχει επιλογή για να απενεργοποιεί την φόρτιση όποτε το θέλεις, η Lenovo νομίζω έχει επιλογή για ρύθμιση του στυλ να φορτίζει από ...% έως ...%. Η samsung και vaio κάτι του στυλ έως ...% μην φορτίζεις. Έγω έχω ένα Dell inspiron 1120 εδώ και 2,5 χρόνια και επειδή υπάρχει η εφαρμογή αυτή, η μπαταρία του έχει διατηρήσει το 80%-85% της διάρκειας της. Αν δεν υπήρχε και επειδή χρησιμοποιώ πολλές φορές την μπαταρία, καθημερινώς αλλά για λίγα λεπτά κάθε φορά, η μπαταρία θα τα είχε ήδη παίξει εδώ και καιρό (αφού θα φόρτιζε αντιστοίχως ισάριθμες φορές). Για μένα ένα βασικό κριτήριο για αγορά φορητού είναι και η ύπαρξη τέτοιου προγράμματος.   

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ μόλις πήρα ένα sony και έχει αυτή την επιλογή (για 80% και 50%).
Μπορεί να εξηγήσει κάποιος τί ακριβώς κάνει αυτή η εφαρμογή?

Αν κατάλαβα καλά όταν είναι στην μπρίζα δέν αφήνει την μπαταρία να φορτίσει πάνω απο το 50 ή 80% και έτσι αυξάνει την συνολική διάρκειά της στον χρόνο? Εννοείται πως όταν χρειαστούμε την πλήρη φόρτιση (πχ. για ταξίδι) το απενεργοποιούμε προσωρινά για να φορτίσει πληρως έτσι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...