Προς το περιεχόμενο

Πρώτοι στη φτώχεια οι Ελληνες

kiriak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Xωρια αν βάλουμε κάτω και την λεγόμενη πουλ-μουρ-γυφτιά που έχουμε έμφυτη στην ψυχοσύνθεσή μας σαν λαός.

Δεν είναι λίγοι που κυκλοφορούν με iphone, και χρωστάνε 10 πιστωτικές...

ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ .....

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
είναι και αυτό αλλά όχι και να το λέμε σαν να μην υπάρχουν άνθρωποι που και να θέλουν δεν μπορούν

Nαι βρε Soturin αλλά το θέμα είναι το αυτές οι έρευνες δεν το παρουσιάζουν σαν μειοψηφία...

Πρώτοι στη φτώχεια οι Ελληνες .... Έλεος δηλαδή...

Σου δίνουν την εντύπωση πως ζείς σε μια χώρα φτωχολογιάς,ανέχιας και κακομοιριάς.Για το τελευταίιο θα συμφωνήσω...Άλλο να βγαίνεις τσίμα τσίμα κι άλλο να ΠΕΙΝΑΣ κ να ΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ.Γιατί και ο δημόσιος υπαλληλος με τον μισθό των 1300 ευρώ αν κάθε μέρα είναι στην καφετέρια και ψωνίζει τα πιο ακριβά ρούχα κ γενικά είναι σπάταλος κα βγαίνει τσίμα-τσίμα πάει να πεί είναι φτωχός;Ξαναλέω ,η φτώχια κ η πείνα είναι καθαρά υποκειμενική.

Δημοσ.

Συμφωνώ περι καταστροφολογίας των ειδήσεων

απλά αυτό που λες είναι, όπου βλέπω φτωχός βλέπω δεν έχει να πάρει και δεν παίρνει, η έρευνα μάλλον βάζει στη σούμα κι όποιον έχει αρκετά αλλά τα πετάει από μαλακία και καταλήγει από δικιά του παπαροκρανίαση ταπι

Δημοσ.

καποιος νεοελληνάρας που έχει πέσει θύμα της υπερκαταναλωτικής μανίας και χρωστάει παντού, και δεν καταδέχεται να μαγειρέψει, παρα μόνο ξεσκίζεται - και - στο delivery, δε σημαίνει οτι είναι και πλούσιος.

τώρα νομίζει οτι το "γλεντάει" με ξένα - δανεισμένα δλδ, άσχετο αν ακόμα δεν το έχει καταλάβει - χρήματα απο τις τράπεζες όμως κάποια στιγμή θα καταλήξει να δουλεύει και να ξεζουμίζει τη φαμίλια του μόνο για να πληρώνει, και τότε ο σαχλαμάρας θα κλαίγεται.

το δράμα αυτό το έχω παρακολουθήσει απο πολύ κοντά. ένας κολλητός μου είναι έτσι και μάλιστα κοροϊδεύει και τον υπόλοιπο λαό που δε μπορεί να συγκριθεί μαζί του στον ηλίθιοκαταναλωτισμό.

χαρακτηριστικό πχ: περνούσαμε έξω απο ενα νέο υποκατάστημα μιας ακόμα τράπεζας, οπότε γυρίζει και μου λέει: "νέα τράπεζα, ξέρεις τι σημαίνει αυτό ε;" τι; "νέες κάρτες". ναι ο έλληνας καλοπερνάει, αλλά με ξένα/δανεισμένα φράγκα.

όταν το πάρει πρέφα την "βλέπει" αριστερός και βγαίνει στους δρόμους. κλαπ, κλαπ, χειροκροτήστε τον αγωνιζόμενο λαό, ο οποίος για το σπίτι και την αφεντομουτσουνάρα του έχει δανειστεί περισσότερα απο τον έλληνα επιχειρηματία (άλλος απο εκεί)..

ps: βέβαι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, πολλοί άνθρωποι έχουν καταλήξει στο πεζοδρόμιο εξαιτίας πολλών άλλων παραγόντων και σίγουρα δεν έφταιγαν αποκλειστικά αυτοί.

ps2: για όλα αυτά δε φταίει τίποτε άλλο παρα η έλλειψη παιδείας.

Δημοσ.

εχωντας ζησει στην ευρωπη μπορω να πω οτι εχουμε απτους πιο χαμηλους μισθους....πρωτη βεβαια ερχετα η πορτογαλια και μετα ισπανια αποτι ξερω....ολλανδια που ζουσα εχω να πω οτι ειναι σχεδον ολα πιο φτηνα και το κρατος παρεχει απιστευτες υπηρεσιες!!!βεβαια η φορολογια ειναι απιστευτα υψηλη και η ανεργια μηδαμινη!οποιος παει αμστερνταμ και θελει να βρει δουλεια θα το διαπιστωσει ευκολα!!!στην ελλαδα παλι ολα πανακριβα....αλλα οχι και οι πιο φτωχοι....δεν νομιζω!

Δημοσ.
παντως λεφτα για τα μπουζουκια εχουν ολοι...

αντε βαριά να βγαίνανουν σε μπουζουκλερί 1μύριο άτομα, με συχνότητα απο κάθε μέρα μέχρι 1 φορά το μήνα (για να βάλουμε και τα κατεστραμμένα συμ-φοιτητόπουλα που κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να τα "σπάσουν" και αυτά τα κακόμοιρα), οι υπόλοιποι 9 μύρια πέρα απο συνταξιούχοι και πιτσιρίκια είναι είτε πιο σοβαροί άνθρωποι (δε λέω οτι όποιος πάει σε μπουζούκια κτλ δεν είναι) και επιλέγουν σπίτι, βόλτα, φίλους κ γενικότερα πιο "ανθρώπινη" και φτηνότερη διασκέδαση, είτε είναι μικροαστοί που ζουν τον περίφημο τρόπο ζωής "μεροδούλι μεροφάι". είναι μπανάλ το ξέρω.

Δημοσ.
αντε βαριά να βγαίνανουν σε μπουζουκλερί 1μύριο άτομα, με συχνότητα απο κάθε μέρα μέχρι 1 φορά το μήνα (για να βάλουμε και τα κατεστραμμένα συμ-φοιτητόπουλα που κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να τα "σπάσουν" και αυτά τα κακόμοιρα), οι υπόλοιποι 9 μύρια πέρα απο συνταξιούχοι και πιτσιρίκια είναι είτε πιο σοβαροί άνθρωποι (δε λέω οτι όποιος πάει σε μπουζούκια κτλ δεν είναι) και επιλέγουν σπίτι, βόλτα, φίλους κ γενικότερα πιο "ανθρώπινη" και φτηνότερη διασκέδαση, είτε είναι μικροαστοί που ζουν τον περίφημο τρόπο ζωής "μεροδούλι μεροφάι". είναι μπανάλ το ξέρω.

Χμ... δε νομιζω να ειναι πολυ μπαναλ... μπορει να μην ειμαστε αιθιοπια, ομως η κοινωνικοοικονομικη μας κατασταση θυμιζει επικινδυνα μερες αργεντινης 2001...

βασικα στην παρεα μου, εχω πολυ καιρο να ακουσω ατομο να μου πει πως βγηκε βραδυ. απο ολους τους συγγενεις και φιλους μου ΜΟΝΟ ενα ζευγαρι πηγε φετος διακοπες συν απο τα ζευγαρια που παντρευτηκαν φετος, κανενα δεν πηγε γαμηλιο ταξιδι...αυτο μπορει να μη σημαινει και τπτ, ομως γεννιουνται καποιες σκεψεις... στη γειτονια μου -περιοχη της μεσαιας ταξης ανεκαθεν- καθε μερα εδω και πολυ καιρο ακους τσακωμους στα ζευγαρια και στις οικογενειες με αφορμη παντα το οικονομικο...

Οι οικονομολογοι διακρινουν δυο ειδη φτωχιας

1) σχετικη φτωχια: δυσκολευομαι να τα φερω περα, δεν εχω χρηματα για πολυτελειες και δεν εχω τη δυνατοτητα αποταμιευσης

2)απολυτη φτωχια: βρισκομαι στο σταδιο της ενδειας, δεν μπορω να παρεχω στον εαυτο μου τροφη ενδυση και στεγη

ενα μεγαλο ποσοστο των ελληνων βρισκεται στην πρωτη κατηγορια με τον κινδυνο, ομως, να μετατοπιστει στη δευτερη να ειναι ορατος.σημερα οι ειδησεις του αλτερ ειχαν ρεπορταζ για τη διανομη του πετρελαιου θερμανσης. οι διανομεις ανεφεραν πως εχουν να λαμβανουν χρωστουμενα απο το χειμωνα του 2006! η δε αμεση και ειδικα η εμμεση φορολογια εχει τσακισει τις ασθενεις οικονομικα ομαδες και δεν υπαρχουν περιθωρια να καλυτερευσει η κατασταση, αν συνεχισει το πραγμα ως εχει.

Υ.Γ:οσο για τα μπουζουκια: το οτι μεγαλοι "αστερες" της πιστας οπως βανδη, κοκκινου κ.α. φετος θα απεχουν, γιατι οπως οι ιδιοι δηλωσαν υπαρχει μεγαλη κριση και τα κεντρα δε γεμιζουν ουτε τα σαββατα, νομιζω πως ειναι -και αυτη-ενδεικτικη κατασταση της κρισης που επικρατει

Δημοσ.

Φαντάζομαι περιλαμβάνονται και τα μαύρα; Μάλλον όχι.

Το μυστικό είναι ένα και εξηγεί τα πάντα.

Φοροδιαφυγή.

Και μια και πηγαίνω συχνά Πολωνία, μην τρώτε το παραμύθι ότι είμαστε σε χειρότερη μοίρα κτλ. Όταν ο επίσημος minimum μισθός είναι στα 300 ευρώ και δεν τα πέρνει κανένας και για να νοικάσεις μια αξιοπρεπή γκαρσονιέρα (όχι κομμουνιστικής κατασκευής αχούρι δηλαδή) χρειάζεσαι 350, ε μάλλον τη βγάζεις δύσκολα. Και όχι, δεν είναι τα πάντα πιο φθηνά εκεί, μόνο ότι έχει να κάνει με χειρονακτική εργασία (να πας για κούρεμα πχ).

Δημοσ.

To κυριότερο, σε κάθε περίπτωση, είναι να ξέρουμε για ποιο πράγμα συζητάμε. Όπως είπε και η elena blue, αναφερόμαστε στη σχετική φτώχεια, η οποία εξαρτάται από τον μέσο (ή διάμεσο) μισθό. Άρα, αν ξαφνικά έλεγε η κυβέρνηση ότι αυξάνει 20% τους μισθούς των μεσαία αμειβόμενων στη χώρα (θεωρητικά πάντα), χωρίς να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, το ποσοστό των "φτωχών" θα αυξανόταν δραματικά σε μια νύχτα. Άρα, σύμφωνα και με το παράδειγμα του KSWN_Men, το "πρώτοι οι Έλληνες στη φτώχεια" δε λέει και πολλά για την κατάστασή μας σε σχέση με άλλες χώρες.

Βλέπω τώρα, η Κίνα έχει 4,6% φτωχούς, σύμφωνα με τον δείκτη της σχετικής φτώχειας. Ααααααααα, η τέλεια χώρα δηλαδή! Ναι, αλλά το 40% του πληθυσμού, λέει επίσης, ζει με κάτω από 2 δολλάρια τη μέρα. Δηλαδή ούτε 200 ευρώ το μήνα για 4μελή οικογένεια. Για να μην τρελαθούμε κιόλας.

Δημοσ.
Βλέπω τώρα, η Κίνα έχει 4,6% φτωχούς, σύμφωνα με τον δείκτη της σχετικής φτώχειας. Ααααααααα, η τέλεια χώρα δηλαδή! Ναι, αλλά το 40% του πληθυσμού, λέει επίσης, ζει με κάτω από 2 δολλάρια τη μέρα. Δηλαδή ούτε 200 ευρώ το μήνα για 4μελή οικογένεια. Για να μην τρελαθούμε κιόλας.

κατ' αρχήν, σαν αξίωμα, δεν πιστευω οτιδήποτε λέει επίσημα το κινεζικό κράτος. Το ψέμα πρέπει να ειναι γραμμένο κάπου στο σύνταγμα της χώρας τους, ως υποχρέωση καθε καλου πατριώτη.

το "οριο της φτώχιας" το οριοθετεί καθε χώρα μόνη της.

οι καλοί κινέζοι λοιπον, θεωρουν οτι κάτω απο το όριο της "απόλυτης φτώχεις" ειναι οποιος βγάζει λιγοτερα απο 90 $ το χρόνο!

αυτο ειναι κάπου 66 ευρώ, ή ... 18 σέντς του ευρώ τη μέρα. :shock: ΕΛΕΟΣ!

το Κόμμα θεωρει απόλυτα φτωχό οποιον δεν εχει να πληρώσει ενα ποτήρι νερό.

Χαμηλό οριο φτώχειας -> λιγότεροι φτωχοί -> λιγότεροι δικαιούνται τα επιδόματα . το λύσαμε το πρόβλημα!

-> το σύγχρονο θαυμα της Κίνας !

ψάχνωντας πρόχειρα, οποτε μπορει να κάνω λάθος ....

στην ΕΕ των 27, όριο φτώχειας ειναι τα 8.000 ευρω/χρόνο

και στην Ελλάδα τα 6.000 / χρόνο ή γυρω στα 400 ευρω το μήνα.

έτσι βγαζουμε το 25% των Ελλήνων φτωχούς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...