allucard7 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 καλημέρα παιδιά..πήρα πρόσφατα υπολογιστή με vista.έβαλα σκληρό έναν western digital 640 gb..θέλω να τον χωρίσω σε 2 μέρη πχ..να βάλω στο ένα προγράμματα και στο άλλο τραγούδια και φωτό...αυτό γίνεται μέσα απο τα vista? ή μόνο με φορμάτ??
washcloud Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Φορμάτ = δημιουργία (ή επαναδημιουργία) συστήματος αρχείων (χωρίς σύστημα αρχείων, ένα μέσο αποθήκευσης είναι το ίδιο χρήσιμο όπως είναι πχ ένα φόρουμ χωρίς μέλη κι επισκέπτες) Το φορμάτ μπορείς να το κάνεις είτε μέσα από "το cd των windows", είτε μέσα από ένα ήδη εγκατεστημένο λειτουργικό (με την προϋπόθεση ότι το μέσο που προορίζεται να φορμαριστεί δεν είναι ο δίσκος που έχει το λειτουργικό, απλά γιατί το λειτουργικό θα έχει κάθετες αντιρρήσεις στην προοπτική αυτή). Αν βέβαια εννοείς ότι : ο 640άρης είναι ο μόνος δίσκος σου έχει μόνο ένα partition έχεις ήδη εγκαταστήσει τα Βίστα εκεί ...και αυτό που θέλεις είναι να χωρίσεις το ένα και μοναδικό partition του δίσκου σε τουλάχιστον 2 (στα xp μέχρι και 26 μπορείς πάντως, όσα είναι τα γράμματα του alphabet), τότε χρειάζεσαι κάποιο third party program όπως το Partition Manager ή το Partition Magic (τα οποία είμαι της εντύπωσης πως ενίοτε - δεν ξέρω το γιατί - δημιουργούνε προβλήματα ) (πχ εξαφανίζονται partitions και τα ψάχνεις, δεν μπουτάρει το λειτουργικό και 'συ τα βάζεις με τη μάνα του κτλ) (και για τους παραπάνω λόγους θα πρότεινα να ξαναχωρίσεις σε όσα partitions θέλεις τον δίσκο πλέον, μέσω του "σιντιού των γουίντοους", και να ξαναπεράσεις το λειτουργικό σε ένα από αυτά, αν έχεις τη δυνατότητα. Έτσι τα partitions σου θα έχουν "λιγότερο φόβο" να τα ψάχεις σε κάποια φάση)
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 τότε χρειάζεσαι κάποιο third party program όπως το Partition Manager ή το Partition Magic Για vista paragon partition manager. Απροβληματιστο οσες φορες το χρησιμοποιησα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.