althegre Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Γεια σας παιδες.Πριν μερικες μερες συνεβη το εξης... Εχω σαν δευτερο,ενα παλιο μηχανηματακι εποχης pentium 4@2,66.Το εχω ξαναστησει με καινουριο κουτι και δουλευε μια χαρα για κανα μηνα.Μια μερα ξαφνικα δεν bootαρε και εκανε διαφορα περιεργα στα post messages.Το θεμα ειναι οτι ειχε καει ο σκληρος τον οποιο αντικατεστησα οντας εντος εγγυησης.Το θεμα ειναι οτι αναγνωριζει μια χαρα τον καινουριο σκληρο αλλα βγαζει συνεχεια το γνωστο μηνυμα : ''primary master drive atapi incompatible''.Το θεμα ειναι οτι δεν πειραξα καθολου τα jumpers η την καλωδιοταινια του ide.Ξεχασα να αναφερω πως ο σκληρος ειναι sata κ η μονη ide συσκευη που εχω πανω ειναι ενα αντιγραφικο plextor το οποιο πριν το ολο προβλημα δουλευε μια χαρα.Δεν παει το μυαλο μου πουθενα...Τι μπορει να φταιει?Φλιπαρε η μητρικη??Θα κανω μερικους πειραματισμους και θα σας ενημερωσω.Ευχαριστω προκαταβολικα...
phanispal Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Πριν αλλάξεις το δίσκο τον είχες σα master και το plextor σα slave;
althegre Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Ναι φιλε phanispal.Οπως ανεφερα ομως ο σκληρος ειναι sata.Θα κανω πειραματισμους στην συνδεσμολογια και θα ενημερωσω περεταιρω...
phanispal Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Όταν έβαλες το sata δίσκο, άλλαξες το Plextor από slave σε master;
althegre Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Οχι δεν πειραξα τιποτα αλλα το θεμα ειναι οτι απο πριν που δουλευε κανονικα ετσι το χα...
phanispal Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Βάλε το αντιγραφικό σα master να δούμε τι θα γίνει.
althegre Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Φιλε μου συμβαινει το απιστευτο.... αποσυνδεω ολες τις συσκευες,sata+ide, βγαζω και τα καλωδια απτην μητρικη και ακομα βγαζει το σφαλμα και δεν λεει να bootαρει.Μενει στην Post screen και ξεκιναει μονο αν απενεργοποιησω απτο bios εντελως τα ide και sata... Τραγικο... Μαλλον κατι παιζει οντως με την μητρικη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.