Προς το περιεχόμενο

Αξίζει server σύνθεση για χρήση desktop?

SpyrosR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θέλω το επόμενο PC μου να μην έχει τα κουσούρια των desktop συστημάτων, τα οποία δεν είναι και λίγα. Συγκεκριμένα, θέλω να:

- είναι απόλυτα σταθερό και να μη "παγώνει" ποτέ χωρίς αιτία.

- η απόδοσή του να μένει σταθερή και να μη μειώνεται -επίσης αναίτια- όσο περνάει ο καιρός.

- να έχει μεγάλες δυνατότητες επέκτασης (πολλή μνήμη, δίσκοι, κλπ).

- να είναι γρήγορο. κι αυτό δε σημαίνει fps σε games φυσικά.

Έως τώρα δε μπόρεσα να "χτίσω" σύστημα που να τα πληρεί αυτά με desktop parts, οπότε σκέφτηκα να μεταπηδήσω στην κατηγορία των servers. Επεξεργαστής Opteron/Xeon, μνήμες registered, δίσκοι SAS πάνω στον ενσωματωμένο controller, κλπ.

Θα άξιζε ένα τέτοιο εγχείρημα πιστεύετε?

Για χρήση ελάχιστα office - surfing και πιο πολύ coding - web design/development - κλπ θα μου απέδιδε πράγματι καλύτερα από ένα κοινό desktop σύστημα ή θα με πονοκεφάλιαζε ακόμα κι'αυτό?

Και φυσικά... αξίζει να στήσω ένα τέτοιο σύστημα ή είναι προτιμόμερο με τα ίδια λεφτά να έπαιρνα ένα MAC Pro (ή έστω iMac, αν πληρεί κι'αυτός τις προδιαγραφές)?

Δημοσ.
Καλησπέρα.

Θέλω το επόμενο PC μου να μην έχει τα κουσούρια των desktop συστημάτων, τα οποία δεν είναι και λίγα. Συγκεκριμένα, θέλω να:

- η απόδοσή του να μένει σταθερή και να μη μειώνεται -επίσης αναίτια- όσο περνάει ο καιρός.

Γεια σου Σπύρο.

Απόλυτα σταθερό μηχάνημα που να μην παγώνει ποτέ, δεν υπάρχει.

Από την άλλη, με το mac ποτέ δεν μου κόλλησε όλο το σύστημα επειδή κόλλησε κάποια άλλη εφαρμογή.

Σταθερή απόδοση που να μην μειώνεται όσο περνάει ο καιρός, θα την βρεις σε όλα τα mac.

Αλλά επεκτασιμότητα μεγάλη θα βρεις μόνο στο Mac Pro. Το οποίο όμως πιστεύω πως είναι διαστημικά ακριβό. Αν θες όλα τα καλά του mac pro αλλά όχι την τιμή, ίσως στην περίπτωσή σου άξιζε να φτιάξεις ένα hackintosh, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δημοσ.
Καλησπέρα.

Έως τώρα δε μπόρεσα να "χτίσω" σύστημα που να τα πληρεί αυτά με desktop parts, οπότε σκέφτηκα να μεταπηδήσω στην κατηγορία των servers. Επεξεργαστής Opteron/Xeon, μνήμες registered, δίσκοι SAS πάνω στον ενσωματωμένο controller, κλπ.

Θα άξιζε ένα τέτοιο εγχείρημα πιστεύετε?

Για χρήση ελάχιστα office - surfing και πιο πολύ coding - web design/development - κλπ θα μου απέδιδε πράγματι καλύτερα από ένα κοινό desktop σύστημα ή θα με πονοκεφάλιαζε ακόμα κι'αυτό?

Και φυσικά... αξίζει να στήσω ένα τέτοιο σύστημα ή είναι προτιμόμερο με τα ίδια λεφτά να έπαιρνα ένα MAC Pro (ή έστω iMac, αν πληρεί κι'αυτός τις προδιαγραφές)?

όχι είναι η σύντομη απάντηση αλλά διάβασε παρακάτω να δεις το πρόβλημα σου καλύτερα

η σταθερότητα γενικότερα σχετίζεται περισσότερο με το software και κυρίως το λειτουργικό

ίσως έχεις τη λανθασμένη εντύπωση που έχουν πολλοί ότι οι mac ή οι server είναι πιο αξιόπιστοι λόγω του hardware ενώ δεν είναι έτσι, τον πρώτο λόγο τον έχει το software

έχεις δει σε κανένα server xp και vista? ή σε mac?

μάλλον όχι, άρα γιατί πιστεύεις ότι είναι θέμα hardware?

για παράδειγμα τα windows server 2003, πολλές διανομές linux, το mac os θεωρούνται σταθερά και αξιόπιστα

το λέω γιατί μιλάς για mac και ταυτόχρονα για hardware αλλά το mac φοράει intel πάνω, τι διαφορετικό περιμένεις από ένα mac, ότι θα είναι διαλεγμένα τα κόμματια?

προφανώς όχι, η διαφορά είναι στο λειτουργικό αλλά δεν μπορεί να μην σου αρέσουν τα xp και να πηγαίνει το μυαλό σου κατευθείαν σε mac os ενώ υπάρχουν ένα σωρό άλλα λειτουργικά που μπορείς να δεις

τώρα οι server έχουν προβλήματα?

εξαρτάται τι θα χρησιμοποιείς πάνω αν του βάλεις vista προφανώς θα έχει τα ίδια προβλήματα με το desktop σου

παλιότερα ίσως να μπορούσες να πεις ότι οι επιδόσεις στον server βοηθούσαν να παρακαμφθούν κάποια προβλήματα αλλά σήμερα τα desktop συστήματα είναι αρκετά δυνατά και δεν τίθεται θέμα σχέσης μεταξύ επιδόσεων και error, άποψή μου

αυτό είναι απάντηση και στο θέμα ταχύτητα που έθεσες, ποιος σου είπε ότι ένας server είναι πιο γρήγορος από ένα desktop σε όλα? αν οι εφαρμογές σου δεν εκμεταλλεύονται πολλούς πυρήνες και επεξεργαστές όχι πιο γρήγορος αλλά πιο αργός μπορεί να είναι

από hardware, δε χρειάζεσαι server μητρική για να βάλεις μια κάρτα raid αν δεν κάνω λάθος

τώρα για τις server μνήμες, υπάρχει μεγάλη διαφωνία στο κατά πόσο είναι αναγκαίες για την ασφάλεια δεδομένων λόγω του error correction καθώς τα νούμερα είναι πολύ μικρά

δλδ λόγος για να πας σε server hardware αν δεν το εκμεταλλεύονται οι εφαρμογές σου δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει λόγος να πας σε server software αν αυτό σε ικανοποιεί και αν είναι συμβατό με τις εφαρμογές σου

οπότε όπως καταλαβαίνεις σε γενικές γραμμές τα κουσούρια αυτά δεν είναι τόσο των "desktop συστημάτων"

για μένα δεν είναι λογική να δώσεις για παράδειγμα 3000-7000 ευρώ επειδή δεν έχεις ασχοληθεί και απλά θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

αν τώρα όντως καταλήξεις να φτιάξεις server τότε η διαφορά στην τιμή μεταξύ ενός έτοιμου συστήματος (δλδ dell, compaq, hp, intel, box, supermicro κλπ - δεν υπάρχουν μόνο οι mac pro προφανώς) και diy έγγειται και πάλι στο αν έχεις τη διάθεση και την υπομονή να ασχοληθείς ο ίδιος ή όχι

αυτό είναι θέμα δική σου επιλογής, στην ελλάδα δεν θα βρεις κομμάτια αναγκαία για μια τέτοια σύνθεση που καθιστούν σχεδόν απαγορευτικό το diy, αλλά η διαφορά στο κόστος είναι τόσο μεγάλη που είναι μία η άλλη

τώρα για την επεκτασιμότητα, δεν βλέπω που υπάρχει το πρόβλημα, πάει ανάλογα με το κόστος και σε desktop και σε server σύστημα μπορείς να έχεις πολύ μεγάλη επεκτασιμότητα και σίγουρα μεγαλύτερη ευελιξία από ότι σε ένα mac

anyway αυτά είχα να πω για να σε βάλω σε σκέψη, δεν είμαι απόλυτος βέβαια, κατά περίπτωση μάλιστα έχω γράψει διαφορετική άποψη πάνω στο θέμα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...