gargas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Παιδια θα ήθελα την βοηθεια καποιου γνωστη της c++, για μια ασκηση που πρεπει να λυσω.Δυστυχώς δεν εχω πολλές γνωσεις σε κλάσεις κ μου ειναι δυσκολο να υλοποιήσω προγράμματα...Οποιος εχει το χρονο κ τη διάθεση ας βοηθησει. " Να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί το λογισμικό το οποίο διαχειρίζεται έναν τραπεζικό λογαριασμό. Στο λογισμικό να δίνεται η δυνατότητα, με το άνοιγμα ενός λογαριασμού να εισάγονται ο αριθμός του λογαριασμού, το όνομα του δικαιούχου και το pin για τη διαχείριση του λογαριασμού. Το λογισμικό να διαθέτει τις κατάλληλες συναρτήσεις για την κατάθεση ή την ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό καθώς και την εκτύπωση του υπολοίπου του λογαριασμού. Για την εφαρμογή του λογισμικού να γραφεί η συνάρτηση main η οποία να δημιουργεί έναν πίνακα από 10 λογαριασμούς και στη συνέχεια να ζητά τον αριθμό ενός από αυτούς και να καταθέτει σε αυτόν ένα ποσό 1000 ευρώ εκτυπώνοντας και το νέο υπόλοιπο του λογαριασμού. Σημείωση: Το λογισμικό να πληροί την αρχή της ενσωμάτωσης και να παρέχει ασφάλεια στο λογαριασμό από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες."
Wise_One Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δεν είμαι γνώστης της C++ αλλά μπορώ να σε βοηθήσω κάπως. Αρχικά διαβάζεις από εδώ. Μετά (έτσι όπως βλέπω την εκφώνηση) κάνεις απλά μια κλάση για το λογαριασμό και το χρησιμοποιείς στη main. Θα έχεις ένα αντικείμενο Account και θα δουλεύεις μ' αυτό στη main. Παραπάνω δυστυχώς δε μπορώ να σου πώ καθώς ελάχιστα ξέρω από C++ και δεν έχω δουλέψει σ' αυτή τη γλώσσα με κλάσεις.
evabb Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Παιδια θα ήθελα την βοηθεια καποιου γνωστη της c++, για μια ασκηση που πρεπει να λυσω.Δυστυχώς δεν εχω πολλές γνωσεις σε κλάσεις κ μου ειναι δυσκολο να υλοποιήσω προγράμματα...Οποιος εχει το χρονο κ τη διάθεση ας βοηθησει." Να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί το λογισμικό το οποίο διαχειρίζεται έναν τραπεζικό λογαριασμό. Στο λογισμικό να δίνεται η δυνατότητα, με το άνοιγμα ενός λογαριασμού να εισάγονται ο αριθμός του λογαριασμού, το όνομα του δικαιούχου και το pin για τη διαχείριση του λογαριασμού. Το λογισμικό να διαθέτει τις κατάλληλες συναρτήσεις για την κατάθεση ή την ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό καθώς και την εκτύπωση του υπολοίπου του λογαριασμού. Για την εφαρμογή του λογισμικού να γραφεί η συνάρτηση main η οποία να δημιουργεί έναν πίνακα από 10 λογαριασμούς και στη συνέχεια να ζητά τον αριθμό ενός από αυτούς και να καταθέτει σε αυτόν ένα ποσό 1000 ευρώ εκτυπώνοντας και το νέο υπόλοιπο του λογαριασμού. Σημείωση: Το λογισμικό να πληροί την αρχή της ενσωμάτωσης και να παρέχει ασφάλεια στο λογαριασμό από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες." πρεπει να εχεις μια κλαση λογαριασμο μια χρηστη και δεν ξερω αν χρειαζεται κατι αλλο. σε αναλογες περιπτωσεις προσωπικα χρησιμοποιουσα λιστες για τον καταλογο τον χρηστων και τον λογαριασμων. στην κλασση χρηστων πρεπει να περασεις τον ποιντερ που δειχνει την λιστα των λογαριασμων, χρειαζεσαι μια συναρτηση που να της δινεις τον αριθμο λογαριασμου και απο κει να στα βρισκει ολα. το θεμα ειναι οτι μαλλον δεν εχεις κανει τπτ οποτε πως να σε βοηθησουμε; ποια ειναι τα δεδομενα σου; και τι δεν ξερεις απο κλασσεις;
Directx Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Αν η άσκηση επιτρέπει την χρήση STL containers (πχ. vector) και αλγορίθμων (πχ. find) μπορεί να λυθεί πολύ κομψά και εύκολα (με μια C++ class και μερικές class functions), σε 125 γραμμές (κώδικας & τεκμηρίωση). Το πρόβλημα είναι ότι το forum δεν επιτρέπει πια την ανάρτηση ολοκληρωμένων λύσεων όπως παλιά ενώ τίθενται και ηθικά ζητήματα (δεν γίνεται ανεκτή ως πρακτική και από άλλους users!) όπως καταλαβαίνεις.. Γενικά, δεν είναι δύσκολο θέμα, μπορείς εύκολα να το λύσεις αρκεί να ασχοληθείς έστω και λίγο με την C++.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.