Προς το περιεχόμενο

Fight! Acer 5930g vs HP dv5-1020ev vs ???

elysium

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαρακτηριστικά

Intel P7350 (45nm)

9600M GT

15.4"

250gb

hdmi

e-sata

Για να πουν τα ψαγμένα τσακάλια,

ποιό πιστεύετε ότι είναι καλύτερο;

Ή αν πιστεύετε πως υπάρχει κάποια καλύτερη ανταγωνιστική πρόταση (με HDMI) σε παρόμοια τιμή, ρίξτε την στο ταρτάν!

ποιό θεωρείται ότι είναι ανώτερο σε αίσθηση πληκτρολογίου, ποιότητα πλαστικών, απόδοση οθόνης, θερμοκρασία λειτουργίας κλπ;

Linux-friendly;

Η διαφορά στην μνήμη τους μου είναι αδιάφορη γιατί θα μπουν 4gb.

Παρατήρησα ότι το Acer έχει και S/PDIF out, καλύτερα ηχεία (αδιάφορο), είναι βαρύτερο (3KGvs2,65KG)

and the winner is....?

Δημοσ.

acer θα έλεγα εγώ, τα νέα HP είναι κίτς, κι επίσης δύσκολα προσφέρουν κάτι περισσότερο απο το acer...

πολύ πιο όμορφο το σκούρο γκρί της acer...από το νίκελ της hp...από επιδόσεις μην το φοβάσαι, είναι άριστο...και οικονομικό...

Δημοσ.

Αν είχα να επιλέξω αποκλειστικά ανάμεσα στα δύο τότε θα πήγαινα στο 5930G. To HP το βρίσκω τραγικό σχεδιαστικά αν και οι γυναίκες θα ενθουσιαστούν με το γεγονός ότι μπορουν να χρησιμοποιούν τον καθρεφτη-touchpad για το μακιγιάζ τους. Προσωπικά απορώ με τι κριτήρια η HP επιλέγει τα κασώματα που χρησιμοποιεί...τα 3 τελευταία Pavillion αγγίζουν τα όρια του κιτς.

Δημοσ.

ακριβως πάνο συμφωνώ εκατο τα εκατό....απιστευτο άκυρο!!!όσο και να τα βλέπω στα μαγαζιά δεν συνηθίζεται με τίποτα...καγκουρολάπτοπ HP...

Δημοσ.

hp με τα 1000.και σε ποιότητα ανώτερο κ σε υλικά κ πιό μαζεμένο ...όχι χοντρό σαν πατάτα όπως το acer.κ με σοβαρή Έγγυηση(αν σ πάθει κάτι στο αλλάζουν ολοκληρο.στα acer ποτέ δεν γίνετε αυτο).οχι σκέτη πλαστικουρα οπως το acer.Το hp δεν κανει θόριβο μόνο αν το ζορίζεις.θες και άλλα?

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή σας γράφω από το 5930 αλλά με το ισχυρότερο επεξεργαστή.Όποιος λέει πλαστικούρα αυτό το μοντέλο τότε απλά είτε δεν έχει ιδέα από λάπτοπ είτε είναι προκατειλημένος ενάντια των acer.Οι εποχές άλλαξαν παιδιάααααα!!!

Τέλεια οθόνη,πολύ καλή ποιότητα,ιδιαίτερα γρήγορο.Καλά όσο για την καρτούλα την 9600,απλά τα σπάει...Πολύ γρήγορο παίδες.

Δημοσ.
Αυτή τη στιγμή σας γράφω από το 5930 αλλά με το ισχυρότερο επεξεργαστή.Όποιος λέει πλαστικούρα αυτό το μοντέλο τότε απλά είτε δεν έχει ιδέα από λάπτοπ είτε είναι προκατειλημένος ενάντια των acer.Οι εποχές άλλαξαν παιδιάααααα!!!

Τέλεια οθόνη,πολύ καλή ποιότητα,ιδιαίτερα γρήγορο.Καλά όσο για την καρτούλα την 9600,απλά τα σπάει...Πολύ γρήγορο παίδες.

+1 και απο μένα. Το συγκεκριμένο μοντέλο της ACER είναι εξαιρετικό. Διαθέτει ένα από τα καλύτερα configuration, με αρκετά καλα υλικά κατασκευής και φοβερό ήχο. Βέβαια η άνοδος στην ποιότητα μεταφράζεται και σε εξομοίωση με τις τιμές των υπολοίπων "μεγάλων" εταιρειών. Παρόλο αυτά προσωπικά το θεωρώ μια απο τις καλύτερες προτάσεις στα 750-800 ευρώ.

Δημοσ.

εγώ παλι σ μιλάω απο τον hp 1080ev...Εχω πείρα απο φοριτούς εδώ και 10 χρόνια.αρα ιδέα έχω. Όμως Οταν σ χαλάσει κάτι μην σε δω κ κλέγεσε στο forum.

α κ αν σ χαλάσει(μακριά από εμάς) servis στην ιταλία...

Δημοσ.

Λοιπόν, είδα και τους 2 από κοντά.

Ο HP είναι πιο λεπτός και αισθητά πιο ελαφρύς.

Το touchpad έχει ψιλοχάλια απόκριση αλλά ποσός με ενδιαφέρει, άλλωστε ποιος το χρησιμοποιεί εκτεταμένα.

Όσο για τo liquid metal (terminator:) design, σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι.

Θέμα υποκειμενικού γούστου είναι. Προσωπικά, μου είναι ψιλοαδιάφορο.

Το Acer έχει βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα των πλαστικών του σε σχέση με το 5920g, αλλά παραμένει αισθητά πιο "μπόγος" από τον εξολοθρευτή (HP).

ΕΡΩΤΗΣΗ 1 (για αυτούς που έχουν 5930g)

Η γραμμή που φωτίζει αριστερά από το κεντρικό On/Off κουμπί, σβήνει κάπως; Kαι το φορητό να παραμένει σε λειτουργία φυσικά :P

Γιατί μου φαίνεται ενοχλητικό να παραμένει συνέχεια αναμμενο, ακόμα και όταν πχ. βλέπεις ταινία στο σκοτάδι. Ελπίζω να σβήνει!!

ΕΡΩΤΗΣΗ 2

5.1 ηχεία υπολογιστή μπορείς να συνδέσεις σε φορητό; Γιατί δεν είδα τις αντίστοιχές οπές που υπάρχουν στα desktop.

Στα πιο ουσιαστικά τώρα.

Η οθόνη του ACER είναι κλάσης ανώτερη. Πιο φωτεινή και με πιο ζωντανά χρώματα. Καμία σχέση με HP. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα παρακάτω reviews:

http://www.notebookcheck.net/Short-Review-HP-Pavilion-dv5-1032eg-Entertainment-Notebook.10729.0.html

http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-5930G-Notebook.11910.0.html

HP = 157.6 cd/m, 143:1

Acer = 199,7 cd/m, 200:1

Τέλος παρατήρησα και κάτι άλλο, κατ' εμέ σημαντικό, η μνήμη της Nvidia στο HP είναι gddr2, ενώ στο Acer gddr3.

Αυτό μεταφράζεται απ' ότι διάβασα σε +18% επιδόσεις!

Συμπερασματικά, το Acer κερδίζει σε χαρακτηριστικά, έχει εφάμιλλη ποιότητα, αλλά δυστυχώς χάνει αδιαμφισβήτητα σε after-sales support! Αφού από την μία υπάρχει ολόκληρη HP-Hellas αντιπροσωπεία, ενώ από την άλλη απλώς εξουσιοδοτημένο service

Δημοσ.

+1 για αυτά που λέει ο elisium.Εγώ δεν είμαι αφοριστικός σαν μερικούς (ούτε πωλητές HP να ήταν...).Για το service της acer γνωρίζω την κατάσταση...Μόνο η Dell διακρίνεται για το σέρβις της ρε παιδιά.άντε και η toshiba.Λες ότι η acer τα στέλνει ιταλία.Η Sony δεν κάνει μήπως τα ίδια;Αλλά κανένας δεν μιλάει (παρόλο που τα τριπλοχρυσοπληρώνεις τα vaio).Ας μάθουμε να είμαστε λίγο αντικειμενικοί.Μην είστε κολλημένοι.Εγώ απλά κοίταξα να πάρω το μέγιστο με ένα συγκεκριμένο ποσό.Και αυτό αδιαμφισβήτητα μου το έδωσε η acer.

Δημοσ.
+1 για αυτά που λέει ο elisium.Εγώ δεν είμαι αφοριστικός σαν μερικούς (ούτε πωλητές HP να ήταν...).Για το service της acer γνωρίζω την κατάσταση...Μόνο η Dell διακρίνεται για το σέρβις της ρε παιδιά.άντε και η toshiba.Λες ότι η acer τα στέλνει ιταλία.Η Sony δεν κάνει μήπως τα ίδια;Αλλά κανένας δεν μιλάει (παρόλο που τα τριπλοχρυσοπληρώνεις τα vaio).Ας μάθουμε να είμαστε λίγο αντικειμενικοί.Μην είστε κολλημένοι.Εγώ απλά κοίταξα να πάρω το μέγιστο με ένα συγκεκριμένο ποσό.Και αυτό αδιαμφισβήτητα μου το έδωσε η acer.

Θα επαναλάβω ότι το 5930G είναι καταπληκτικό μηχάνημα και σε πολύ λογική τιμή. Οσο αφορά το service, για να είμαι ειλικρινής δεν δίνω και ιδιαίτερη σημασία γιατί έχωντας αλλάξει αρκετές δεκάδες desktop και laptop, δεν είχα ποτέ κάποιο σοβαρό πρόβλημα (μόνο μια κάρτα wifi σε dell).

- Για το service της ACER έχω ακούσει τα χειρότερα και δεν εχω λόγο να το αμφισβητήσω.

- Απο την άλλη η DELL που θεωρείται κορυφή χρησιμοποιεί τεχνικούς από το εξουσιοδοτημένο service της ACER με τη διαφορά ότι τους υποχρεώνει να έρχονται σπίτι σου (στη δική μου περίπτωση ήρθε κάποιος πιτσιρίκος, ο οποίος δεν μου φάνηκε και ιδιοφυία...μάλλον ήξερα περισσότερα απο αυτόν :rolleyes:).

- Τέλος για τη SONY έχω ακούσει τα καλύτερα από ποιότητα service (παραλαβή-παράδοση με κουρίερ και ειδικές συσκευασίες) και μέσο χρόνο επισκευής-παράδοσης τις 10 μερες. Αρκει βέβαια να μην έχεις την ατυχία και είσαι εκτός εγγύησης γιατι τότε σου ζητανε το βάρος του λαπτοπ σε χρυσο για να το επισκευασουν :-)....

Δημοσ.

Ενα απο τα σημαντικα μειονεκτηματα του acer ειναι οι διαστασεις του..

Και δεν αναφερομαι σε παχος και βαρος μονο που κοιτανε οι περισσοτεροι.

Το acer εχει οθονη 15.4" , αλλα διαστασεις σαν λαπτοπ 16" , μην πω 17".

Κοιτας το παχος του κ βλεπεις οτι ειναι μεγαλυτερο απο λαπτοπ 17" κ μεγαλυτερο απο αλλα 15.4".

Κοιτας το βαθος του κ βλεπεις οτι εχει ιδιο με λαπτοπ 17", αλλα 1.5 εκατοστο μεγαλυτερο απο αλλα 15.4"

Κοιτας το μηκος-προσοψη κ βλεπεις οτι ειναι 2.5 εκατοστα μικροτερο απο λαπτοπ 17", αλλα 1 εκατοστο μεγαλυτερο απο αλλα 15.4" .

Στο τελος ,ερχεται κ το βαρος που ειναι απο τα πιο βαρια 15.4" .

Δηλαδη παιρνεις λαπτοπ με οθονη 15.4", αλλα με διαστασεις σχεδον 17" .

Αν καποιον τον ενδιαφερει σχετικα η φορητοτητα(για αυτο αλλωστε παιρνει 15.4" κ οχι 17") θα πρεπει να τα εχει αυτα υποψην του..

Κατα τα αλλα, η σχεση τιμης/χαρακτηριστικων-επιδοσεων ειναι εξαιρετικη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...