Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά πριν 10 μέρες έπαθα ολική ρήξη πρόσθιου χιαστου στην μπάλα.Αυτό το καιρό είμαι φανταρος στο πολεμικο Ναυτικό και το Νοσοκομείο θα καλύψει όλα τα έξοδα της εγχείρησης.Ηδη έχω βρει δυο παρα πολυ καλους γιατρούς το πρόβλημα μου έιναι οτι ο ενας χρησιμοποιει την καινουργια μεθοδο και κανει την εγχειρηση με αρθροσκόπηση ανοιγοντας 3 τρυπούλες στο γόνατο (οι 2 για τις καμερες και η άλλη για το τυπάνι).Παράλληλα κάνει μια τομη κάτω όμως απο το γονατο για να παρει το μοσχευμα,ενώ ο άλλος κάνει την εγχείρηση με την παλιά μέθοδο ανοίγωντας το γόνατο με τον παραδοσιακό τροπο.Ξέρετε ποια από τις 2 μεθοδους είναι καλύτερη και αποτελεσματικότερη για να καταληξω που να παω??? Και η αλλη μου ερωτηση είναι αν είναι προτιμοτερο να παρω το μόσχευμα απο τον οπίσθιο μηριαίο, 'η τον επιγονατιδικό.Ο ένας γιατρος προτιμάει από τον επιγονατιδικό γιατι όπως μου πε η περιοχη αυτη που αφαιρείτε το μοσχευμα δένει πιο γρήγορα ενω ο αλλος από τον οπίσθιο (Οι πιο πολοί ξέρω όμως ότι παίρνουν από τον οπίσθιο).Ποιο είναι προτιμότερο??? Ευχαριστώ πολύ

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομίζω για κάτι τέτοιο είναι αρμόδιοι οι γιατροί, να σου πουν τα υπέρ και τα κατά τις κάθε επέμβασης.

Τι ψάχνετε μερικοί σε τεχνολογικά forums...

• Like 1
Δημοσ.

Απευθυνομαι κυριως σε άτομα που εχουν κανει ηδη την εγχειρηση και θα μπορεσουν να με βοηθησουν σε κατι παρταπανω σε σχεση με σενα.Εννοειται οτι θα παρω και γνωμες γιατρων.Το κακό με τους γιατρούς είναι ότι όλοιι στηριζουν την μέθοδο τους όπως είναι λογικο για να σε αναλαβουν αυτοι

Δημοσ.

Ακόμα κι αν κάποιος έχει πάθει ρήξη χιαστών, δε σημαίνει ότι είναι ακριβώς ίδια περίπτωση με τη δική σου.

Ως προς τη μέθοδο, ο κάθε γιατρός σου προτείνει τη μέθοδο που ξέρει καλύτερα. Γενικά, πάντως, σκέψου ποιοι σου απαντάνε εδώ. Είναι άτομα που δεν ξέρεις καθόλου. Εγώ μπορεί να σου προτείνω αρθροσκόπηση, αλλά να είμαι εντελώς... μπιπ. Γιατί να με λάβεις υπ' όψη σου;

Δημοσ.

Ξερω σιγουρα οτι οι αθλητες κανουν αρθροσκοπιση. Δεν γνωριζω αν το κανουν αυτο για να επανελθουν πιο γρηγορα ή γιατι ειναι οντως καλυτερη σαν μεθοδος.

Δημοσ.
Παιδιά πριν 10 μέρες έπαθα ολική ρήξη πρόσθιου χιαστου στην μπάλα.Αυτό το καιρό είμαι φανταρος στο πολεμικο Ναυτικό και το Νοσοκομείο θα καλύψει όλα τα έξοδα της εγχείρησης.Ηδη έχω βρει δυο παρα πολυ καλους γιατρούς το πρόβλημα μου έιναι οτι ο ενας χρησιμοποιει την καινουργια μεθοδο και κανει την εγχειρηση με αρθροσκόπηση ανοιγοντας 3 τρυπούλες στο γόνατο (οι 2 για τις καμερες και η άλλη για το τυπάνι).Παράλληλα κάνει μια τομη κάτω όμως απο το γονατο για να παρει το μοσχευμα,ενώ ο άλλος κάνει την εγχείρηση με την παλιά μέθοδο ανοίγωντας το γόνατο με τον παραδοσιακό τροπο.Ξέρετε ποια από τις 2 μεθοδους είναι καλύτερη και αποτελεσματικότερη για να καταληξω που να παω??? Και η αλλη μου ερωτηση είναι αν είναι προτιμοτερο να παρω το μόσχευμα απο τον οπίσθιο μηριαίο, 'η τον επιγονατιδικό.Ο ένας γιατρος προτιμάει από τον επιγονατιδικό γιατι όπως μου πε η περιοχη αυτη που αφαιρείτε το μοσχευμα δένει πιο γρήγορα ενω ο αλλος από τον οπίσθιο (Οι πιο πολοί ξέρω όμως ότι παίρνουν από τον οπίσθιο).Ποιο είναι προτιμότερο??? Ευχαριστώ πολύ

όταν λες "να ανοίξει το γόνατο με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο" εννοείς να ανοίξει το γόνατο από πάνω ως κάτω, ή να εφαρμόσει κάποια παλιότερη αρθροσκοπική τεχνική; Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ γόνατο ανοιγμένο για αποκατάσταση χιαστού, στα 12 χρόνια που δουλεύω σαν φυσικοθεραπευτής. Αν αυτό εννοείς, τότε η αρθροσκόπηση (οποιαδήποτε τεχνική) έχει τεράστια πλεονεκτήματα έναντι της ανοιχτής μεθόδου.

Ως προς τις διάφορες τεχνικές αρθροσκοπικής αποκατάστασης, όπως είπε και ο Φίλιππος, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, και επίσης κάθε γιατρός προτείνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Πιό πολύ σημασία έχει η τεχνική να εφαρμοστεί σωστά από έναν καλό γιατρό, παρά το ποια είναι η τεχνική.

Δημοσ.
το μονο σιγουρο ειναι πως η καινουργια μεθοδος εινια πιο εποδινη...

Ακριβώς το αντίθετο... :rolleyes:

Δημοσ.

Σημερα αποκατασταση εκλογης για τη ρηξη χιαστων και γενικα για την αντιμετωπιση διαταραχων του γονατος ειναι η αρθροσκοπικη μεθοδος. Ανοιχτη επεμβαση απαιτειται σπανια εκτος αν προκειται για ολικη αντικατασταση αρθρωσης ή επιγοναδεκτομη ή αποκατασταση συνδεσμων μερικες φορες. Ηαποκατασταση ειναι γρηγοροτερη (για αυτο την επιλεγουν οι αθλητες) και διενεργειται μονο μεσω δυο μικρων οπων (δηλ συνολικα τρεις οπες: μια για το αρθροσκοπιο και δυο για τα εργαλεια χωρις αυτο να ειναι απολυτο)

Μειονεκτηματα της αρθροσκοπησης ειναι οτι απαιτειται γενικη αναισθησια (αν μπορει να θεωρηθει αυτο μειονεκτημα) και οτι ο ορθοπεδικος πρεπει να ειναι εμπειρος και καλα εκπαιδευμενος.

Το τι επιλεγει ο καθενας εξαρταται απο τοπεριστατικο και την τεχνικη που επιλεγει ο γιατρος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μειονεκτηματα της αρθροσκοπησης ειναι οτι απαιτειται γενικη αναισθησια (αν μπορει να θεωρηθει αυτο μειονεκτημα) και οτι ο ορθοπεδικος πρεπει να ειναι εμπειρος και καλα εκπαιδευμενος.

Ρε μάγκες άμα δεν ξέρετε μην γράφετε οτι σας κατεβαίνει, ειδικά για τέτοιου είδους θέματα. :-(

edit:

http://hcd2.bupa.co.uk/fact_sheets/html/arthroscopy.html

Βιάστηκα να κρίνω. :X Απο ότι φαίνεται στο λινκ λέει πως συνήθως χρειάζεται γενική αναισθησία, όχι πάντα όμως.

Περίεργο μου φαίνεται για να είμαι ειλικρινής, έιχα την εντύπωση πως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων την κανουν με τοπική. Γράψε λάθος. :o

Επεξ/σία από gus
Δημοσ.

σόρρυ κιόλας, αλλά η αρθροσκόπηση μειονεκτεί στο ότι απαιτεί ολική νάρκωση; Δηλαδή η ανοιχτή μέθοδος δεν απαιτεί ολική, και πλεονεκτεί;;; Δουλευόμαστε;;;

Δημοσ.
σόρρυ κιόλας, αλλά η αρθροσκόπηση μειονεκτεί στο ότι απαιτεί ολική νάρκωση; Δηλαδή η ανοιχτή μέθοδος δεν απαιτεί ολική, και πλεονεκτεί;;; Δουλευόμαστε;;;

Πραγματικα δεν καταλαβαινω τι λες:rolleyes:

Δημοσ.

εσύ το έγραψες. Μειονέκτημα είναι ότι η αρθροσκόπηση απαιτεί γενική αναισθησία. Ποιά μέθοδος δηλαδή δεν απαιτεί γενική αναισθησία, οπότε πλεονεκτεί;

Δημοσ.
εσύ το έγραψες. Μειονέκτημα είναι ότι η αρθροσκόπηση απαιτεί γενική αναισθησία. Ποιά μέθοδος δηλαδή δεν απαιτεί γενική αναισθησία, οπότε πλεονεκτεί;

Συνηθως (απο οσο γνωριζω) στις επεμβασεις που αφορουν τα κατω ακρα η αναιααθησια ειναι περιοχικη οπως για παραδειγμα σε μια αρθροπλαστική γόνατος δηλ σε ανοιχτες επεμβασεις. Στην αρθροσκοπηση κανονας (δηλ τις περισσοτερες φορες) ειναι η γενικη αναιασθησια.

Αυτο το στοιχειο απο μονο του βεβαια δεν σημαινει οτι υπολειπεται η αρθροσκοπηση. Αντιθετα πλεονεκτει. Εχει γρηγοροτερη αποκατασταση, ειναι αναιμακτη και το αισθητικο αποτελεσμα ειναι καλυτερο.

Δημοσ.

σόρυ κιόλας, αλλά δεν γνωρίζεις καλά. Αρθροπλαστική δεν γίνεται με τοπική. Στην αρθροπλαστική επί 1+ ώρα δουλεύουν πάνω στο γόνατο μαχαίρια, πριόνια, τσεκούρια, τρυπάνια κλπ. Τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω κανέναν που να έκανε αρθροπλαστική με τοπική. Ούτε αρθροσκόπηση για χιαστό έχω δει με τοπική.

Δεν ξέρω, μπορεί να κάνω λάθος. Πάντως, αν επιμένεις ότι η αρθροσκοπική αποκατάσταση χιαστού μειονεκτεί (επειδή απαιτεί ολική) έναντι της αρθροπλαστικής γόνατος (ακόμα κι αν αυτή δεν απαιτούσε ολική), κάπου μπερδεύεσαι..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...