CptBill Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Μετα το σαλο που εχει ξεσπασει, γνωριζουμε ποιες τραπεζες εχουν προβεί σε αυξησεις επιτοκιων σε πιστωτικές και δάνεια; Πχ μια ειναι η Εθνική Τράπεζα στην οποια εχω πιστωτικη και μου εστειλε αυτο το μηνα ενημερωτικο με τους νεους ορους και χρεώσεις. Δεν θα τους χαλασει ιδιαιτερα ομως που θα φαει ακυρωση η καρτα. Οι αλλες; Να υποθεσω eurobank?
axaxouxas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Κι εσυ γιατι να χρησημοποιεις ΚΑΡΤΑ ? Να ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ και να μην δανειζεσαι ..... Σοβαρα τωρα πιστεψες ποτε οτι οι τραπεζες χαριζουν χρημα ? Σκεψου οτι τον ΣεπτεΜβριο και τον Οκτωβριο οι τραπεζες αυξησαν τα επιτοκια ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ στο 6% ....!!! και μαλλον θα αυξηθουν κι αλλο επομενο δεν ειναι λοιπον να ανεβουν και τα ΔΑΝΕΙΑ ?
gf030 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Απο οτι ακουσα πριν απο λιγο στις ειδησεις (Αντ1) ολες ... Μαλιστα ο προεδρος Επαγγελματικων Επιμελητηριων τις κατηγορησε, μεταξυ των αλλων, και για συνεννοηση.
CptBill Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Κι εσυ γιατι να χρησημοποιεις ΚΑΡΤΑ ? Να ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ και να μην δανειζεσαι ..... Σοβαρα τωρα πιστεψες ποτε οτι οι τραπεζες χαριζουν χρημα ? Σκεψου οτι τον ΣεπτεΜβριο και τον Οκτωβριο οι τραπεζες αυξησαν τα επιτοκια ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ στο 6% ....!!! και μαλλον θα αυξηθουν κι αλλο επομενο δεν ειναι λοιπον να ανεβουν και τα ΔΑΝΕΙΑ ? Γιατι οταν θελω να αγορασω πχ απο το play.com η οποιοδηποτε δικτυακο καταστημα στο εξωτερικο με εξυπηρετει αφανταστα. Τη συγκεκριμενη καρτα στην Εθνικη την εχω 10+ χρονια απλα με αφορμη τα προσφατα γεγονοτα αποφασισα πως παει για διακοπη. Οι καρτες ειναι μια χαρα αρκει να ξερεις να τις χρησιμοποιεις κατι που αντιστοιχει στο 0,0001% των χρηστων καρτων. Συνηθως προσωπικα οταν αγοραζω κατι φροντιζω να πληρωσω αμεσα τη πιστωτικη μου.
kfyros Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Γιατι οταν θελω να αγορασω πχ απο το play.com η οποιοδηποτε δικτυακο καταστημα στο εξωτερικο με εξυπηρετει αφανταστα.Τη συγκεκριμενη καρτα στην Εθνικη την εχω 10+ χρονια απλα με αφορμη τα προσφατα γεγονοτα αποφασισα πως παει για διακοπη. Οι καρτες ειναι μια χαρα αρκει να ξερεις να τις χρησιμοποιεις κατι που αντιστοιχει στο 0,0001% των χρηστων καρτων. Συνηθως προσωπικα οταν αγοραζω κατι φροντιζω να πληρωσω αμεσα τη πιστωτικη μου. Οπότε άστηνε ρε σύ. Αν δεν αφήνεις να τρέχουν οι τόκοι, ποιος ο λόγος να την κόψεις ? Αν δεν έχει συνδρομή, και μπαίνει συχνά και σε καταλόγους με προσφορές - άτοκες γιατί δεν την κρατάς?? Έχω και εγώ δύο κάρτες visa , οι οποίες έχουν μηδενικά υπόλοιπα σχεδόν πάντα. Έβγαλα και μια τρίτη amex χωρίς συνδρομή (και αυτή μηδενισμένη σχεδόν πάντα), αλλά τις κρατάω όλες γιατί κάποια sites για ανεξήγητους λόγους μπορεί να δέχονται τη μια visa αλλά όχι την άλλη, ενώ όπου δέχονται την amex βάζω αυτήν... Επίσης , επειδή τα πλαφόν τους είναι μικρά και περνάνε κάποιες μέρες μέχρι να ενημερωθούν με την πληρωμή , μπορεί να θέλω να κάνω συναλλαγή και να μην έχει υπόλοιπο η κάρτα. Θα χρησιμοποιήσω μια από τις άλλες τότε.
FarCry Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, η εμφάνιση του διοικητή της διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Τ.Αράπογλου στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της οποίας προανήγγειλε νέα αύξηση επιτοκίων στα καταναλωτικά δάνεια, καθώς και οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ Τ.Αθανασόπουλου για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια προκάλεσαν θύελλα διαμαρτυριών από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ αλλά και νέες βολές κατά των προϊσταμένων τους υπουργών Γ.Αλογοσκούφηκαι Χρ. Φώλιαπου τους διατηρούν στις θέσεις τους. «Οι υπουργοί πρέπει να τους μαζέψουν» είχε πει πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Αθηναίων Ν.Κακλαμάνηςκαι συμφώνησε μαζί του την Παρασκευή ο πρώην υφυπουργός Γερ.Γιακουμάτος, καθώς και ο βουλευτής Αργολίδας Γ.Μανώλης. Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιοσταθμό City ο υπουργός Υγείας Δ.Αβραμόπουλος υπενθύμισε ότι οι διοικητές των ΔΕΚΟ και των τραπεζών είναι διορισμένοι από την κυβέρνηση και δεν μπορούν να αποφασίζουν χωρίς να συμβουλεύονται εκείνους που τους διόρισαν. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=955639&lngDtrID=244 :lol::lol::lol:
kfyros Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Αυτός ο Αράπογλου εδώ μου έχει κάτσει. Πιο πολύ κι από τον Βγενόπουλο... Με ξένα κόλλυβα το παίζουν όλοι μάγκες. Για να την δω την εθνική έτσι και κάνουν μια και τραβήξουν τα λεφτά τους μερικές χιλιάδες από τους καταθέτες της (μπαρμπάδες συνήθως που δεν αλλάζουν τράπεζα με τίποτα)... Μας ανέβασαν το επαγγελματικό 0,75 σε ένα μήνα.. Τα @ρχίδι@ μου θα πάρουν, δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω. Έχω σε άλλες δύο τράπεζες και θα τραβάω από εκεί που με συμφέρει περισσότερο...
pappous_soulis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Απο οτι ακουσα πριν απο λιγο στις ειδησεις (Αντ1) ολες ...Μαλιστα ο προεδρος Επαγγελματικων Επιμελητηριων τις κατηγορησε, μεταξυ των αλλων, και για συνεννοηση. Μα και βέβαια είναι συνεννοημένες. Απ'τη στιγμή που στο εξωτερικό όλες ρίχνουν τα επιτόκια,αν εδώ τα αυξάναν δυο-τρεις θα τους έπαιρνε ο διάολος.Όταν όμως είναι κανονισμένα όλα κι έχουν και πλάτες απο κυβερνήσεις οι πολίτες τρώνε το φόλα.
CptBill Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Οπότε άστηνε ρε σύ. Αν δεν αφήνεις να τρέχουν οι τόκοι, ποιος ο λόγος να την κόψεις ?Αν δεν έχει συνδρομή, και μπαίνει συχνά και σε καταλόγους με προσφορές - άτοκες γιατί δεν την κρατάς?? Έχω και εγώ δύο κάρτες visa , οι οποίες έχουν μηδενικά υπόλοιπα σχεδόν πάντα. Έβγαλα και μια τρίτη amex χωρίς συνδρομή (και αυτή μηδενισμένη σχεδόν πάντα), αλλά τις κρατάω όλες γιατί κάποια sites για ανεξήγητους λόγους μπορεί να δέχονται τη μια visa αλλά όχι την άλλη, ενώ όπου δέχονται την amex βάζω αυτήν... Επίσης , επειδή τα πλαφόν τους είναι μικρά και περνάνε κάποιες μέρες μέχρι να ενημερωθούν με την πληρωμή , μπορεί να θέλω να κάνω συναλλαγή και να μην έχει υπόλοιπο η κάρτα. Θα χρησιμοποιήσω μια από τις άλλες τότε. true και συμφωνω 1000% μαζι σου, αυτος ειναι ο σωστος τροπος να χρησιμοποιείς πιστωτικη. Τι γινεται ομως οταν εχεις ετησια συνδρομη την οποια η Εθνικη αποφασιζει να αυξησει; Οπως και να έχει, πάει για ακύρωση για να πάρει το μήνυμα η Εθνικη και καθε Εθνική. Απο την αλλη η Κυπρου (την οποια και εχω σε εκτιμηση) μεχρι στιγμης δεν εχει προχωρησει (τουλαχιστον σε πιστωτικες καρτες) σε καμία αυξηση.
axaxouxas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Ελα μου ομως που πολλοι τις καρτες τις θεωρουν πασατεμπο και τις δουλευουν κατα κορον ..... Αυτοι λοιπον με ποιο δικαιωμα διαμαρτυρωνται τωρα ? Αφου ουτως η αλλως ειναι καμενα χαρτια απο τον τροπο που λειτουργουν ..... Οι καρτες θελουν και συνεση την οποια αν δεν κατεχεις καλυτερα να μην μπλεξεις .... Τα μεταξωτα βρακια θελουν κι επιδεξιους κ....ς Οσο για τις τραπεζες .... Οταν σου αυξανουν το επιτοκιο καταθεσεως στο 6-6,5% για ετος τοτε τι περιμενεις να γινει με τα καθε λογης δανεια ? Να τα μειωσουν ? Δεν νομιζω ....... Καποτε ενας φιλος τραπεζιτικος σε υψηλη θεση μου ειχε πει οτι η τραπεζα δεν θελει το χρημα αλλα το ακινητο του πιστωτη για μεταπωληση σε αλλοδαπους ........ Και καποτε παλι ειχα διαβασει μια ταμπελα στην Σαλαμινα (ΣΕΛΙΝΙΑ) που εγραφε ΨΗΦΙΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΝΑ ΦΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ (τοτε ημουν 7-8 ετων και τωρα καταλαβα τι εννοουσε) Βεβαια εγω εχω τα χερια μου καθαρα καθως δεν ψηφιζω ποτε μεγαλα κομματα με την λογικη του οτι οποιος εχει το ΜΕΛΙ χε χε χε χε χε ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ......... Αυτα .....
KWSN_Men Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Αυτός ο Αράπογλου εδώ μου έχει κάτσει. Πιο πολύ κι από τον Βγενόπουλο... Με ξένα κόλλυβα το παίζουν όλοι μάγκες. Για να την δω την εθνική έτσι και κάνουν μια και τραβήξουν τα λεφτά τους μερικές χιλιάδες από τους καταθέτες της (μπαρμπάδες συνήθως που δεν αλλάζουν τράπεζα με τίποτα)... Μας ανέβασαν το επαγγελματικό 0,75 σε ένα μήνα.. Τα @ρχίδι@ μου θα πάρουν, δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω. Έχω σε άλλες δύο τράπεζες και θα τραβάω από εκεί που με συμφέρει περισσότερο... Μια ερώτηση. Τι σχέση έχει ο Αράπογλου με το Βγενόπουλο; -----Προστέθηκε 9/11/2008 στις 06 : 03 : 34----- Καποτε ενας φιλος τραπεζιτικος σε υψηλη θεση μου ειχε πει οτι η τραπεζα δεν θελει το χρημα αλλα το ακινητο του πιστωτη για μεταπωληση σε αλλοδαπους ........ Θα μπορούσες να το αναλύσεις αυτό;
axaxouxas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Φυσικα και θα στο αναλυσω .... Υποτιθεται οτι για να παρεις δανειο για σπιτι θα πρεπει να εχεις καποια-ες εγγυησεις χωρια ενα ποσοστο ανα την χρηματοδοτηση πχ .... Εστω οτι το σπιτι που θελεις να παρεις ηταν πριν 6-7 ετη στα 150.000 ευρω και εσυ πρεπει να εχεις το 30% του δανειου αρα 45.000 ευρω μετρητα παιρνεις δηλαδη 105.000 ευρω δανειο Η τραπεζα σου υποθηκευει το ακινητο ως εγγυηση μαζι με την εγγυηση εργασιας σου (υποτιθεται οτι δουλευεις η εχεις καποια εισοδηματα) Και σου δινει μια υποτιθεμενη περιοδο ''χαριτος'' (μηδενικο επιτοκιο για ενα διαστημα και μηδαμινη δοση για 1 ετος) Μετα αρχιζει το αγριο ξυλικι .... Απο 3% το επιτοκιο παει στο 5-6-7-10% και μεχρι να παει σε αυτα τα νουμερα ολο και κατι θα σου εχει τραβηξει η τραπεζα (δοσεις) Εστω λοιπον οτι εσυ αδυνατεις να αποπληρωσεις το δανειο σε 5-6 χρονια και σου πανε ολα στραβα λογω κλιματος (κριση-κτλ) Ποσα σου εχει παρει η τραπεζα μεχρι τωρα και τι αξια εχει το ακινητο βαση των αυξησεων στις αντικειμενικες ? Δηλαδη πριν 6-7 χρονια ενα διαμερισμα που εκανε 150.000 ευρω τωρα κανει 220.000 ευρω Εσυ δεν θα εχεις δωσει στην τραπεζα περιπου 60-80.000 ευρω σε διαστημα 6-7 ετη ? προσθεσε και το 30% της αξιας του ακινητου που επρεπε να εχεις για να παρεις το δανειο αρα εσυ εχεις δωσει συνολικα σε 6-7 χρονια απο 105.000 - 125.000 ευρω και η τραπεζα σου βγαζει στον πλειστηριασμο το ακινητο για το υπολοιπο των δοσεων που απομενουν και εσυ αδυνατεις να αποπληρωσεις που με τους τοκους μπορει να εχει φτασει στο συγκεκριμενο σημειο αλλο 40 % της αξιας του δανειου και λιγα λεω αρα παιρνωντας σου το ακινητο μεσω ''πλειστηριασμου'' για υπολοιπο πχ 25.000-45.000 ευρω και λιγα λεω βαλε τωρα τι κερδος εχει η τραπεζα που (μπορει μεσω πλειστηριασμου να το δωσει σε δικον της ανθρωπο) για 180.000 ευρω ...........
DrLo Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Φίλε, δε λέω ότι δε γίνονται μπινίές με δάνεια αλλά η ανάλυσή σου είναι κάπως ... πρόχειρη για να μη πω αστεία.
axaxouxas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 ενταξει δεν εκατσα να μελετησω το θεμα προχειρα τα εγραψα ..... αλλα για πες μου εσενα που θα πηγαινε το μυαλο σου αν σου ελεγαν οτι η τραπεζα δεν θελει να εξοφλησεις αλλα να σου αρει το ακινητο μαζι με οτι εχεις δωσει μεχρι την ημερα που δεν θα μπορεις να δωσεις αλλα ?
KWSN_Men Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Καταρχήν δε μας είπες ποιοι είναι αυτοί οι αλλοδαποί στους οποίους γίνεται η μεταπώληση. Από εκεί και πέρα: 1. Πριν από 6-7 χρόνια τα δάνεια δίνονταν συνήθως για το 100% της αξίας του ακινήτου. 2. Ψάξε καλύτερα για να μάθεις το πόσο πωλούνται τα ακίνητα στις δημοπρασίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.