Προς το περιεχόμενο

Καρτέλ στα online καταστήματα υπολογιστών - Αντιδράστε τώρα!

SMIRNOFF

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
φιλε αυτο που λες αποτελει οντος μια μεγάλη απορια,αλλα για οσους έχουν δουλέψει σε εργοστάσια σε τμηματα παραγωγης θα ξέρουν οτι τα προίοντα που βγενουν χωριζονται σε 3 ή 4 διαλογες και αναλογα παει και η τιμη τους.Τα προιοντα Β και Γ διαλογής μη φανταστειτε οτι εχουν μεγαλη διαφορα απο τα Α διαλογης μερικες φορες πρεπει να εισαι ειδικος για να το καταλαβεις,οι τιμες πεζουν περιπου στο 20% και στα Γ διαλογης στο 30-35% κατω απο το Α διαλογης.Μια λογικη εξηγηση για το πως μπορει να πουλουν κατω των συνηθισμενων τιμων για διαφορα ειδη ;););););) :-).

σωστό, μία από τις πολλές βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να γίνει αυτό που αναρωτιέται ο φίλος, δεν είναι κάτι πολύπλοκο

• Απαντ. 236
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
σωστό, μία από τις πολλές βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να γίνει αυτό που αναρωτιέται ο φίλος, δεν είναι κάτι πολύπλοκο

βαβαια και υπαρχουν και αλλοι τροποι, ανεφερα τον ποιο πανω γιατι εχω δουλεψει σε εργοστασια παραγωγης cd-dvd εκει μαλιστα υπηρχαν 5 διαλογες, α με β διαλογη στο cd την εβρισκε μονο το κομπιουτερ της μηχανης και α με γ διαλογης η διαφορα 8α ηταν μια μικρη βουλιτσα που θα μπορουσε να την δει μονο το δικο μου ματι που δουλευε στη διαλογη πανω απο απειρα cd καθε μερα :-) και φυσικα δεν υπηρχε προβλημα αποδοσεις και λειτουργειας του cd το οποιο πακεταριζοταν και πουλιοταν ως γ διαλογη σε εμπορους.και τα 5 διαλογης δουλευαν κανονικα και απροβληματιστα,και αυτα μη φανταστειτε λιγες παραπανω ψιλες ψιλες γραμμες απο την αναπλαση του ασημιου κατα την παραγωγη τους,αυτα πηγεναν στον καθε μητσο που εχει τους μαυρους και πουλουν,και στο εξωτερικο αφρικη..., σε μετρησεις απο ειδικο μηχανημα του εγοστασιου τα γ διαλογης πηγαιναν μια χαρα στα test για να βγουν παραγωγη μετα.το ιδιο υσχειε και σε ενα εργοστασιο πλαστικων σωληνων που δουλευα.για να ερθω στο 8εμα τωρα το ιδιο 8α συμβαινει και για τις καρτες γραφικων επεξεργαστες κλπ.περιτο να σας πω οτι ειχα παρει απο το ε-σοπ το κουτι της υπογραφης μου το στακερ το 812.τοτε εκανε 160 ευρο και αποτελουσε απορια που οι αλλοι το ειχαν +25 ευρο, μολις κουμποσα την ΑΤΧ μητρικη ειδα οτι στην εξοδο της δε εφηρμοζε σωστα ,αλλά λιγο πολυ λιγο στραβα,πραγμα που με εκανε να πιεσω λιγο την μητρικη στο σφηξιμο των βιδων πανω στην βαση της.πηρα τηλ τους εσοπ-αρχες και μου ειπαν απ το κουτοσερβις που εχουν, οτι αυτα τα κουτια βγηκαν ελλατοματικα σαν φουρνια αυτου του μοντελου, και οτι το ειχαν παρατησηση και αυτοι σε παραγγελιες πελατων που ηθελαν να τους στησουν οι ιδιοι το μηχανημα.αυτο εν ετη 2005,τοτε δεν ειχα την πονηρια να τους το στειλω πισω.τι διαλογης 8α ηταν λοιπον αυτο το κουτι για να ερθω στο 8εμα,--> ΔΕΛΤΑ :lol: πιστευω

Δημοσ.

Νομίζω πως είναι λίγο υπερβολικό αυτό με τη διαλογή. Άλλο να μιλάμε για δισκάκια και κουτιά από σίδερο. Αδυνατώ να πιστέψω πως όλα τα κομμάτια του H/W (για υπολογιστές δε λέει το θέμα?) μπορεί να είναι δυο-τριών-τεσσάρων κατηγοριών. Διότι αν κάποια προϊόντα βγουν ελαττωματικά σε μεγάλο ποσοστό, πχ μια παραλαβή καρτών με 4870 της ΑΤΙ, ταυτόχρονα θίγεται και το brand name της κάρτας και η ΑΤΙ (πιο πολύ η ΑΤΙ κι ας μην έχει σχέση!). Ρισκάρουν τόσο οι σοβαρές εταιρείες (οι εταιρείες λέω, όχι οι μεταπωλητές) να αμαυρώσουν το όνομά τους με εν δυνάμει ελαττωματικά προϊόντα στην αγορά? Τόσο μεγάλη αστοχία υπάρχει στις γραμμές παραγωγής? Δε μου φαίνεται καθόλου λογικό.

Θα προτιμούσα πιο συγκεκριμένα στοιχεία για το θέμα κι επιπλέον σχετικά links αν έχει κάποιος, παρά υποθέσεις.

Δημοσ.
Νομίζω πως είναι λίγο υπερβολικό αυτό με τη διαλογή. Άλλο να μιλάμε για δισκάκια και κουτιά από σίδερο. Αδυνατώ να πιστέψω πως όλα τα κομμάτια του H/W (για υπολογιστές δε λέει το θέμα?) μπορεί να είναι δυο-τριών-τεσσάρων κατηγοριών. Διότι αν κάποια προϊόντα βγουν ελαττωματικά σε μεγάλο ποσοστό, πχ μια παραλαβή καρτών με 4870 της ΑΤΙ, ταυτόχρονα θίγεται και το brand name της κάρτας και η ΑΤΙ (πιο πολύ η ΑΤΙ κι ας μην έχει σχέση!). Ρισκάρουν τόσο οι σοβαρές εταιρείες (οι εταιρείες λέω, όχι οι μεταπωλητές) να αμαυρώσουν το όνομά τους με εν δυνάμει ελαττωματικά προϊόντα στην αγορά? Τόσο μεγάλη αστοχία υπάρχει στις γραμμές παραγωγής? Δε μου φαίνεται καθόλου λογικό.

Θα προτιμούσα πιο συγκεκριμένα στοιχεία για το θέμα κι επιπλέον σχετικά links αν έχει κάποιος, παρά υποθέσεις.

δυστηχος φιλε δεν προσεξες καλα ή δεν καταλαβες αυτα που ειπα:mad:,αν διαβασεις παλι θα δεις οτι γραφω οτι οι διαφορες στις προδιαγραφες των προιοντων εν οψη (διαλογων) ειναι πολυ μικρες και τις περισοτερες φορες δεν επηρεαζουν την λειτουργεια του προιοντος αλλα δεν παυει η σοβαρη εταιρεια οπως ειπες να το βγαζει β' ή γ' διαλογη γιατι κουμπωθηκε 2 μοιρες δεξια η ψυκτρα της καρτας γραφικων και αυτο για να το δεις πρεπει να κατσεις το ψηριζεις ωρα το θεμα.τετοιου ειδους λαθοι 8α μπορουσαν να τα καληψουν οι εταιρειες βαζοντας τα ειδη αυτα ως α΄διαλογη, αλλα επειδη σεβονται τον πελατη και το ονομα τους δεν το κανουν, τελος παντων δεν με νοιαζει αν με πιστευεις ή οχι,καποια αναφορα στο ιντερνετ για αυτο το θεμα δεν εχω ψαξει να βρω αλλα στην τηλεοραση και στο νοβα που ειχα ποιο παλια εχω δει πολλα ντοκιμαντερ στο θεμα (παραγωγη και διαλογη ηλεκτρονικων προιοντων) και πιστεψε με υπαρχουν και λειτουργικες διαφορες στα προιοντα οχι μονο εμφανισιακες. Οπου μετροντας την αποδοση των προιοντων οι εταιρειες, γιατι σε ολα μετρουν την αποδοση πριν βγουν παραγωγη στα εργοστασια παραγωγης, μια διαφορα λοιπον 1ms -2ms δε 8α την καταλαβεις στην αποδοση αν υπαρχη μια μικρη αστοχια κατασκευαστικη ή αστοχία υλικου το μηχανημα ελενχου της παραγωγης ομως θα την δει ναι ;) .και μην ανοιξουμε το θεμα αν μπορει να γινει αστοχια κατασκευων γιατι θα γραφω ωρες, μαζι με την πρωσοπικη μου πειρα λοιπον σε εργοστασια ειμαι σιγουρος οτι οι διαλογες χωριζονται σε λειτουργικες και εμφανισιακες .οι λειτουργικες ειναι οι χειροτερες γιατι δεν φενονται και εμενουμε στο φιλοτιμο των κατασκευαστων των εταιριων.Δε μιλαω ποτε με υποθεσεις οπως λες και αν δεν εχεις ψαξει ενα θεμα μη κατηγωρεις τον αλλο οτι κανει υποθεσεις.Εγω ποιο πανω λεγοντας τις πρωσοπικες μου εμπειριες και λεγοντας μετα την φραση οτι αυτο σημβαινει και στα ηλ/κα, με την πρωτη φραση παραθετο ενα παραδειγμα που ειδα εγω ο ιδιος και με την δευτερη λεω(αυτο γινεται και στα ηλ/κα)εννοωντας οτι το εχω διαπιστωση απο πηγες χωρις να εξηγω ομως, οπως εξηγησα τωρα αφου με αναγκασες εσυ να πω ποιο πανω οτι εχω δει απειρα ντοκιμαντερ γιατι μου αρεσουν τα ντοκιμαντερ του ειδους (βοιομηχανια και λειτουργεια της)και ετσι εβγαλα τα συμπερασματα μου.

Δημοσ.

Συμβαίνει να είμαι πολύ καλός γνώστης της ελληνικής γλώσσας.

Συμφορουμίτη μην αρπάζεσαι κι εξάλλου τίποτα από αυτά που αναφέρεις δεν σχετίζεται με την απορία μου. Άσε το αν πχ κολλήθηκε 2 μοίρες στραβά το θηλυκό της τροφοδοσίας σε μια πλακέτα, άσε και το αν πχ ένας επεξεργαστής χρονίζεται 5MHz χαμηλότερα από το ονομαστικό. Αυτά είναι χαρακτηριστικά ανοχής και όχι κρίσιμα, αν πρόκειται για τέτοια ποσώς με ενδιαφέρει. Όταν μιλάμε για ηλεκτρονικά κυκλώματα υψηλής τεχνολογίας, κακές κολλήσεις ή ελαττωματικά εξαρτήματα ή ελαττωματικές ενεργητικές ψήκτρες κ.ά. αποτελλούν σοβαρά ελαττώματα και αν δεν δείξουν αμέσως πρόβλημα θα το κάνουν εντός σύντομου διαστήματος κατά τη χρήση. Άρα όταν μου λες πχ για μητρικές πλακέτες δεύτερης και τρίτης διαλογής (!) καλό θα ήταν να μου το εξηγήσεις πιο συγκεκριμένα και ίσως με μια-δυο τεχνικές αναφορές έστω και αναφορικά μόνο. Διότι εκτός από συνομιλητής σου είμαι και καταναλωτής. ;)

Δημοσ.
Συμβαίνει να είμαι πολύ καλός γνώστης της ελληνικής γλώσσας.

Συμφορουμίτη μην αρπάζεσαι κι εξάλλου τίποτα από αυτά που αναφέρεις δεν σχετίζεται με την απορία μου. Άσε το αν πχ κολλήθηκε 2 μοίρες στραβά το θηλυκό της τροφοδοσίας σε μια πλακέτα, άσε και το αν πχ ένας επεξεργαστής χρονίζεται 5MHz χαμηλότερα από το ονομαστικό. Αυτά είναι χαρακτηριστικά ανοχής και όχι κρίσιμα, αν πρόκειται για τέτοια ποσώς με ενδιαφέρει. Όταν μιλάμε για ηλεκτρονικά κυκλώματα υψηλής τεχνολογίας, κακές κολλήσεις ή ελαττωματικά εξαρτήματα ή ελαττωματικές ενεργητικές ψήκτρες κ.ά. αποτελλούν σοβαρά ελαττώματα και αν δεν δείξουν αμέσως πρόβλημα θα το κάνουν εντός σύντομου διαστήματος κατά τη χρήση. Άρα όταν μου λες πχ για μητρικές πλακέτες δεύτερης και τρίτης διαλογής (!) καλό θα ήταν να μου το εξηγήσεις πιο συγκεκριμένα και ίσως με μια-δυο τεχνικές αναφορές έστω και αναφορικά μόνο. Διότι εκτός από συνομιλητής σου είμαι και καταναλωτής. ;)

το παραδειγμα που ειπα για το στακερ κουτι που πηρα ποιο πανω οπου εκανα 2-3 πατεντες για να μπορεσω να δεσω την μητρικη στην βαση που αν ηταν κανας ασχετος θα την ειχε σπασει :fear:.κοιτα αρκετα πραγματα εχω ακουσει για θερμοκρασιες κολληματα με λιγα λογια δησλητουργειες κλπ, τωρα αν θες να σου πω το κυκλωμα της vga με νουμερο 2054G παρουσιασε προβλημα σην συνεργασια του με το κυκλωμα 3118Β της συγκεκριμενης vga και ετσι σηκωνε 75 με 80 βαθμους γιατι ο πυκνωτης ταδε ηταν αστοχια υλικου αλλα βγηκε στην αγορα και ασ το ηξεραν ολοι, δε νομιζω να θες αυτο γιατι αυτο δε θα βρεις καποιον που να το γνωριζει αν δε δουλευει μεσα στην nvidia πχ ;).

αστοχιες σε ηλεκτρονικα εχω δει πολλες στα χερια μου,και ξερω να ξεχωρισω οτι προκειτε για (χαμηλες διαλογές) απο την εμπειρια μου ως τεχνολογος μηχανικος απο θεμα γνωσεων και πειρας μεσα σε εργοστασια και αλλες δουλειες, με βαση αυτα μπορω να καταλαβω οτι αυτο που πηρα ειναι γ εθνικης(διαλογης) και κατω.τωρα μη ζητας παραπανω να σου πω, ανατρεξε αν θες σε ντοκιμαντερ του ειδους,ηλ/νικη βοιομηχανια και παραγωγη και κατι 8α βρεις.στραβα που επηρεαζουν τις λειτουργιες 8α δεις πολλα παρα πολλα (σκληροι δισκοι,μητρικες,κλπκλπ)

Δημοσ.

Ωραία συμβαίνει κατά καιρούς "ανακατωσούρα" σε κάποιο προϊόν, όπως πχ ανέφερες κι εσύ. Προσωπικά δεν θεωρώ πως αφορά "βλαμμένες" παρτίδες, αλλά κατά κανόνα ολόληρη τη σειρά (μοντέλο) λόγω κακού σχεδιασμού/επιλογής υλικών/αβλεψίας του κατασκευαστή, αλλά πάλι δεν είναι το θέμα.

Στο παρόν θέμα έφερες ξεκάθαρα το διαχωρισμό σε κλάσεις διαλογής ως υπαίτιο για τις διαφορές τιμών που βλέπουμε στην αγορά!

Θεωρείς λοιπόν πως αν εγώ στο e-shop βρω πχ μία μητρική πλακέτα στα 150Ε και σε άλλα μικρότερα καταστήματα στα 180Ε πως εκείνη του e-shop είναι β' διαλογής παρτίδα? Δηλαδή με βάση αυτή τη σκέψη, ένα μεγάλο κατάστημα μπορεί και βρίσκει τόσο μεγάλες παρτίδες β' διαλογής για να γεμίσει τις αποθήκες του και μάλιστα σε τόσα πολλά είδη? Τόση "φύρα" έχουν τα εργοστάσια βρε συμφορουμίτη? Τέτοια αστοχία στις γραμμές παραγωγής? Σου φαίνεται λογικό αυτό που υποστηρίζεις?

Υ.Γ. Αλουμίνιο είναι...

...ψιλες ψιλες γραμμες απο την αναπλαση του ασημιου κατα την παραγωγη τους...

:rolleyes:

Δημοσ.
Όσο αφορά τα μικρομάγαζα, έτυχε να έχω γνωστό, και να έχω έναν χαλασμένο σκληρό δίσκο, ο οποίος ήταν μέσα στην εγγύηση, και το παλικάρι, αν και δεν τον είχα αγοράσει από αυτόν, τον πήρε και μου έφερε καινούριο!! Αυτός δεν είχε να χάσει κάτι, και δεν ξέρω αν οι επιστροφές γίνονται βάση τιμολογίων με τους εισαγωγείς, αλλά εγώ κατάλαβα οτι όταν ο άλλος θέλει, τα μικρομάζα είναι παραπάνω από μια χαρά...ποιός άραγε έχει αλλάξει hardware απο πλαίσιο ή e-shop χωρίς να το έχει αγοράσει από εκεί; ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ...5-10 ευρώ όπως έχω πει, μπορεί να τα σκέφτεσαι, αλλά τελικά χίλιες φορές να αγοράσω από τον γείτονα λίγο ακριβότερα...στο κάτω κάτω, οι άλλοι πλουτίσαν ρε παιδιά! (ξέφυγα κι εγώ λίγο, αλλά με βάση αυτά που γίνονται, πρέπει να αλλάξουμε λογική!) Σεβασμός στον συνάνθρωπο.

babbar μαζί σου! Αν και αυτό θα πρεπε να το είχαμε κάνει εδώ και χρόνια. Βολευτήκαμε όλοι με eshop και πλαίσιο και τώρα τους κατηγορούμε κιόλας? Εμείς είμαστε οι γελοίοι και τα κορόιδια. Έπρεπε να ψωνίζουμε από τις μικρομεσσαίες εταιρείες ύστερα από έρευνας αγοράς που οι περισσότερες στηρίζονται προσωποκεντρικά. Ας αργούν λίγο ας είναι πιο ακριβές.. μακροπρόθεσμα είμαστε κερδισμένοι από πολλές απόψεις.

Δημοσ.

http://www.corfu-shop.gr/

Το είχα ξεχάσει αυτό το site... ;)

Γνωρίζετε άλλα sites ακρητικά; (λόγο φόρου είναι αρκετά πιο φθηνά)

ωπ....άκυρο! μόλις είδα το άλλο θέμα με το συγκεκριμένο κατάστημα!!

Αν και είδα οτι στέλνει και με αντικαταβολή...αλλά σιγά μην δώσω χρήμα σε τέτοιον απατεώνα που εξαπάτησε τόσους συνανθρώπους...

Δημοσ.

και το παιχνίδι συνεχίζεται.....

αλλαγές προς τα κάτω....ταυτόχρονα...δηλαδή σκεπτικό..."δεν βάζω την τιμή που μου εξασφαλίζει το Χ κέρδος που θέλω να έχω, αλλά το Χ μεγαλύτερο κέρδος που με παίρνει (βάση ανταγωνισμού)....και συνεχίζω να είμαι το αφεντικό..."

Τελείωσε, εγώ προσωπικά ΔΕΝ ξαναδίνω λεφτά σε τέτοια κ#θίκια... τα 5-10 παραπάνω ευρώ, θα τα δώσω εκεί που γουστάρω εγώ...

Απλά επανέρχομαι στο θέμα (δεν είμαι βλ@κας κολλημένος, δεν μου αρέσει να κοροϊδεύουν), γιατί ΑΥΤΟΙ έχουν το θράσος να συνεχίζουν τα λειτουργούν με αυτόν τον τραμπουκιστικό τρόπο...

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Η παράνοια στο πλαίσιο συνεχίζεται.. Ευτυχώς δεν ακολούθησαν κι άλλοι..

Χθες αποφάσισε αύξηση 27 ευρώ στο (ενσύρματο) πληκτρολόγιο Logitech Wave.. Όταν όλα τα καταστήματα το έχουν 40-41, το πλαίσιο είπε να πρωτοτυπήσει.. 61 στο internet και 67 στο κατάστημα(η οποία τιμή online αναφέρεται ως topweb offer αχαχα).. Το eshop δεν το είχε στην σελίδα του εκείνη την ώρα.. Το έβαλε όμως κάποιες ώρες μετά με 40 ευρώ..

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1031414

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.575131 PER.575131.jpg

Το πιο αστείο της όλης υπόθεσης είναι ότι ακριβώς το ίδιο πληκτρολόγιο, αλλά σε ασύρματο, μαζί και με ασύρματο ποντίκι κοστίζει 61 ευρώ.. Η τιμή ήταν 61.90 στο multirama και το eshop το έφερε και το έβαλε στο site με 61(την ίδια ακριβώς με την online του ενσύρματου στο πλαίσιο) αφού είχε προχωρήσει το πλαίσιο στην αύξηση

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.575119PER.575119.jpg

Να διευκρυνίσω ότι δεν πρόκειται για λάθος στην ιστοσελίδα του πλαίσιο, καθώς πήγε ένας φίλος μου από το κατάστημα και είχε περαστεί η αύξηση στο ενσύρματο πληκτρολόγιο.. Μάλλον για λάθος στο κεφάλι κάποιου πρόκειται.. Μήπως όμως με το λάθος αυτό ξεσκεπάστηκε κάποια συνενόηση που είχαν; Λέω μήπως; Δεν ξέρω.. μήπως δηλαδή είχαν πει 61 στο logitech wireless desktop wave, και το πλαίσιο μπερδεύτηκε και την έβαλε στο logitech wave μιας και δεν είχε το wireless στο stock... Για αυτό και υπάρχει η διαφορά στην τιμή online και καταστήματος;

Συνοψίζοντας:

Logitech Wave: eshop - 40.17 €

Logitech Wave: plaisio - 61.0 € online, 67.0 € στο κατάστημα

Logitech Wireless Desktop Wave: eshop - 61.0 €

Δημοσ.

Τυχαίνει να έχουν ίδιες τιμές το plaisio με το e-shop σε πάρα πολλά προϊόντα :P

Πχ κινητά που έψαχνα αυτές τις μέρες...

Nokia N79 374.50 €

Nokia N82 349.90 €

SE c905 445.00 €

Nokia E51 224.00 €

Nokia E66 373.00 €

....

σχεδόν όλα τα κοινά μοντέλλα ίδιες τιμές έχουν. Στο cent.

Μα πως τυχαίνει

Δημοσ.

Παιδια και εγω συμφωνω μαζι σας ΑΛΛΑ ξεχνατε 1 σοβαρο ζητημα. Τα 10ε πανω σε καθε κομματι απο το πλαισιο η το eshop οταν καποιος θα χτισει συστημα ειναι 100+ ευρω και οχι 10ε.....Δηλαδη πρεπει να σκασει 100ε παραπανω για να υποστηριξει τα μικρομαγαζα ? Οκ αν το φυσαει το χρημα καλως αλλα το 90% της Ελλαδας δεν ειναι ετσι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...