SMIRNOFF Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Έλεος πια.. Δεν έχουν τον Θεό τους.. Eshop και plaisio έχουν στήσει καρτέλ και ανεβάζουν οργανωμένα τις τιμές μέσα σε μια νύχτα ακόμα και με αυξήσεις 34 ευρώ στα ίδια προϊόντα.. Συγκεκριμένα τα τελευταία προϊόντα που παρατήρησα τέτοια αύξηση είναι η μητρικές asus της σειράς p5q. Το μοντέλο "P5Q" κόστιζε μέχρι χθες βράδυ 90 ευρώ σε eshop και plaisio, ενώ σήμερα και οι δύο εκτίναξαν την τιμή στα 124 ευρώ!!!! Το μοντέλο "P5QL-E" κόστιζε 73,89 ευρώ και σήμερα κάνει 98.50 ευρώ!!! Το μοντέλο "P5Q SE" κόστιζε 91,90 ευρώ και σήμερα κοστίζει 100.80 ευρώ. Και πάει λέγοντας.. Αυτά πρόσεξα τώρα μιας και ετοιμαζόταν να κάνει παραγγελία σήμερα ένας φίλος μου για καινούργιο pc.. δεν ξέρω αν είναι οι μοναδικές αυξήσεις.. Πρέπει να αντιδράσουμε.. το έχουν ξανακάνει και στο παρελθόν.. είναι απαράδεκτοι!!!
washcloud Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 ...και σαν τί να κάνουμε δηλαδή...αποχή αγορών .......;
nickolas Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Νομίζω πως κάτι τέτοιο θα πρέπει με κάποιο τρόπο να καταγγελθεί στην επιτροπή ανταγωνισμού ή όπως αλλιώς λέγεται το αρμόδιο όργανο. Πέραν της σατανικής ακρίβειας και συγχρονισμού στις αυξήσεις των τιμών, οι 2 εταιρείες ελέγχουν το 50%++ της ελληνικής αγοράς ηλεκτρονικών ειδικά μέσω internet. Όπως (σχεδόν) έγινε με τα γάλατα θα πρέπει να γίνει και εδώ. Πρέπει να κόψουν κ@λους αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Lemuria Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Εγω παλι νομιζω οτι τους εχουν μεινει στα ραφια ...προιοντα για amd pc's οποτε ανεβαζοντας τιμες....κινουν το κοσμο να αγορασει αυτα τα προιοντα..
tectonator Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Νομίζω πως κάτι τέτοιο θα πρέπει με κάποιο τρόπο να καταγγελθεί στην επιτροπή ανταγωνισμού ή όπως αλλιώς λέγεται το αρμόδιο όργανο. Ναι!Σε λίγο θα ζητήσουμε να μπει σε διατίμηση και η τιμή των motherboard... Σαν τις τυρόπιτες και το φραπέ στις καντίνες των πλοίων....
Sotosgl Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Επιτελους δεν ειμαι ο μονος που γκρινιαζει! Το ιδιο επαθα και εγω που την προηγουμενη εβδομαδα που πηρα καινουργιο pc... Σκοπευα να παρω τον 6600 και σε μια μερα ανεβηκε 40€ δλδ ελεος μετα ειπα να παω σε AMD αλλα προτιμησα να συμβιβαστω με τον Ε5200 clockarismeno σιγα που θα καθομουν να σκασω.. Μητρικη απο την P5Q που σκοπευα να παρω διαλεξα GIGABYTE αλλωστε εχουν ξεφυγει πλεον με τα χρηματα που ζητανε για αυτα που προσφερουν οι Asus.. (Ασχετο το Eshop απο πληροφοριες του καταστηματος στο Ηρακλειο ειναι γεματο με ελλατωματικες mobo Asus...) Καρτες γραφικων μονο και πολυ τους ειναι συγκεκριμενα την 4670 που για την τιμη της ειναι τοπ! Θα κατσει νομιζεις η Infoquest(Eshop) και το καθε Πλαισιο να αλλαξουν στρατηγικη με 100 καταγγελιες oσο υπαρχουν θυματα που τα βλεπουν ως μονοδρομο?
giorgosa5 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 παιδια μην ανχωνεσται τα πραγματα ειναι απλα. ο κοσμος δεν εχει λεφτα να αγοραση, τα καταστηματα ακριβαινουν τις τιμες για να εχουν τα ιδια εσοδα ωστε να αντιπεξελθουν στα εξοδα,και αυτοι που εχουν ακομα λεφτα καλουνται να πληρωσουν παραπανω. εμενα δεν με ξινιζη αυτο γιατι και μειωση τιμων να κανανε εγω προσωπικα δεν εχω να αγορασω pc.
caution Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Και εγώ σε αυτά τα 2 μαγαζάκια όλο "συμπτώσεις" και περίεργες τιμές βλέπω... Και αυτό πάλι που πολλά προϊόντα έχουν ολόιδια τιμή (αλλά στο cent μιλάμε!)... Έχει φτάσει η κεφαλαιοποίηση τους στα 7 ευρώ (και των δύο μαζί ) τώρα με την κατρακύλα του χρηματιστηρίου και κάνουν ότι και ο πνιγμένος Κάτσε να κλείσουν τα εξάμηνα και θα τα πάρουν τα χαμπάρια τους
ArisG88 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Καλα μιλαμε παμε απο το κακο στο χειροτερο.
phanispal Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα που το e-shop είχε το Logitech Rumblepad 2 στα 21 ευρώ, τόσο το είχε και το Πλαίσιο. Με το που εξαφανίστηκε από e-shop, το Πλαίσιο με συνοπτικές διαδικασίες το ανέβασε στα 25... Και να πω οτι μιλάμε για καμια τηλεόραση ή κάτι τέτοιο στα 1000+ ευρώ, να πω "άντε", αλλά για gamepad των ~20 ευρώ;
The_Judas Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Τα καταστήματα αυτά εχουν ολόκληρα παραρτήματα που ασχολούνται με τον ανταγωνισμό. Γι'αυτό άλλωστε και το πλαίσιο έχει βάλει τελευταία και τις τιμές για online αγορές που είναι ίδιες ακριβώς με του eshop. Αλλιώς θα το είχαν κλείσει το μαγαζί. ...και σαν τί να κάνουμε δηλαδή...αποχή αγορών .......; Γιατί όχι? Το pc δεν είναι και είδος πρώτης ανάγκης. Μπορούμε να αντέξουμε μερικούς μήνες χωρίς αναβάθμιση.
mohic4n Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Για τα περιφερειακα δεν μπορω να σκευτω καποιον λογο για να ανεβουν οι τιμες των, μαλλον θα πρεπε να πεφτουν. Οσο για CPUs και Mobos, σκευτητε το εξης: Σε λιγο καιρο ερχοντε οι Intel I7 επεξεργαστες και οτι αυτο συνεπαγεται. Νεες μητρικες, νεες μνημες, κλπ. Επειδη ξερουν απο τωρα οτι οι τιμες θα ειναι ανεβασμενες και λιγοι θα ειναι αυτοι που θα πανε να χτυπησουν ενα τετοιο μηχανημα, επιπλεον θα πρεπει να ριξουν και τις τιμες των σημερινων προιοντων. Οποτε για να μη χασουν απο τωρα καποια εσοδα, ανεβαζουν παλι τις τιμες ωστε οταν ερθει εκεινη η ωρα (η ωρα της μειωσης δλδ), να ξαναφτασουν οι τιμες στα χθεσινα επιπεδα ή αντε λιγο χαμηλωτερα... Τα καταστήματα αυτά εχουν ολόκληρα παραρτήματα που ασχολούνται με τον ανταγωνισμό. Γι'αυτό άλλωστε και το πλαίσιο έχει βάλει τελευταία και τις τιμές για online αγορές που είναι ίδιες ακριβώς με του eshop. Αλλιώς θα το είχαν κλείσει το μαγαζί. Γιατί όχι? Το pc δεν είναι και είδος πρώτης ανάγκης. Μπορούμε να αντέξουμε μερικούς μήνες χωρίς αναβάθμιση. 2 χρονια κανω υπομονη, στους 3 μηνες θα κολλησω; Και εκτος αυτου στα @@ μου για το marketing της καθε εταιρειας. Το θεμα, σε εναν υγιη ανταγωνισμο, ειναι να φτανει το τελικο προιον στα χερια του καταναλωτη φθηνα !! Κατι το οποιο στην Ελλαδα δεν γινεται, δυστηχως. Ωρες-ωρες αγανακτω που εφυγα απο UK για να γυρισω πισω...
caution Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513347 Την πήρα <150€ πριν 1+ μήνα. Την στιγμή που ποστάρω: e-shop: 162.2€ πλαίσιο: 162.2€ Βρε κάτι συμπτώσεις :rolleyes:
caution Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Εγώ την πήρα πριν 3 ώρες στα 139 ευρώ... 17% αύξηση; Ααα δεν είναι σοβαροί...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.