takaros1982 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Καλησπέρα. Θέλω να προσθέσω τις αριθμιτικές τιμές των πεδίων σε μια υποφόρμα. Το πρόβλημα είναι οτι για κάθε εγγραφη δεν είναι ο ιδιος αριθμος πεδίων. πχ στην πρώτη εγγραφή εχει 3 πεδια, στην δεύτερη 5, στην τριτη 10 κτλ. πώς γίνεται να προσθεσώ συνολικά τα στοιχεία των πεδίων; η βοηθεία σας θα μου νε πολύτιμη ευχαριστώ πολυ.
quito Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 γινε λιγο πιο επεξηγηματικος για να σε βοηθησουμε
takaros1982 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 το προβλημα μου είναι πώς μπορώ να κάνω μαθηματικες πραξεις στην Access? Θέλω να προσθέσω τα δεδομένα (δηλ τους αριθμούς) που υπάρχουν σε ένα πεδιο, μεταξύ τους. Δηλαδή θέω να κάνω οτι κανει η συνάρτηση sum στο excel. να προσθέτω νούμερα μεταξύ τους και να βρίσκω το άθροισμα τους. φτιάχνω μια βάση όπου άπου ένα μαγαζι αγοραζει προιοντα. Εχουμε την τιμη του προιόντος και την ποσότητα, όποτε βρίσκουμε τα χρήματα που θα δαπανηθούν για αυτό το προιόν. Το ίδιο γίνετα και για το επόμενο προιόν, το επομενο κτλ. Αυτό που δεν μπορώ να κάνω είναι να προσθεσω συνολικά τα χρήματα που δαπανήθηκαν για όλα τα προιόντα προσθέντοντας τα σύνολα των διαφορετικών προιόντων, και το αποτέλεσμα να εμφανίζεται σε μια διαφορετική φορμα σε ένα πλάισιο κειμένου. συγνώμη για το μεγάλο μυνημα. Ελπίζω να έγινα πιο κατανοητός
frikoulo Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Αν κατάλαβα καλά θέλεις να κάνεις πράξεις μεταξύ πεδίων στα tables σου. Θα χρησιμοποιήσεις SQL για να φτιάξεις "ερωτήματα" που ικανοποιούν τις ανάγκες σου Ένα παράδειγμα: > SELECT sum(field) FROM table WHERE criteria; όπου field-> πεδίο, table-> ο πίνακας που περιέχει τα fields/πεδία που χρειάζεσαι και criteria-> τα κριτήρια της επιλογής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.