Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μερικοί δεν μπορούν να καταλάβουν οτι κάποιος που είναι άθεος έχει κάποια "πιστεύω" όσο παράλογο και αν ακούγεται αυτό.Και θα προσπαθήσει να τα υπερασπιστεί όπως και ένας θεοσεβούμενος.Άθεος δε σημαίνει ανήθικος ή σατανιστής ή αναρχικός.

Μου θύμησες το documentary "Root of all Evil" του Richard Dawkins -πολύ καλό btw, μεταξύ άλλων δείχνει πόσο μάταιο είναι να επιχειρήσει κάποιος να κάνει λογικό διάλογο με θρησκόληπτους και τι προκατάληψη αντιμετωπίζει αν αποκαλύψει ότι δε μοιράζεται την ίδια πίστη, όσο κι αν προσπαθήσει να είναι ανοικτός και να βρει μια κοινή βάση για επικοινωνία-.

Επεξ/σία από nske
  • Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Περίεργο...στην δικιά μου περίπτωση φύτρωναν σπασμένα τζάμια,πεσμένοι σοφάδες και καρούμπαλα.

Λαθος κανεις με τον αγενη τροπο που απαντας .

Δέν είμαι αγενής,είμαι καυστικός.Υπάρχει μια λεπτή διαφορά που προφανώς δέν διακρίνεις :whistle:

Εντελώς καλοπροαίρετα και χωρίς να θέλω να θίξω τα πιστεύω κανενός, να σου κάνω μια ερώτηση.Τι θα γινόταν αν η οντότητα "Θεός" όπως την έχουμε συλλάβει στο μυαλό μας οι περισσότεροι,απλά δέν υπάρχει;Τι θα γινόταν αν αύριο κι'όλας υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία οτι ο Μεσσίας-Χριστός δέν αναστήθηκε (ή ακόμα χειρότερα δέν έζησε ποτέ) και όλα όσα διαιωνίζονται μέχρι τiς μέρες μας είναι ένα καλά οργανωμένο ψέμα που βασίζεται σε δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις;Τι θα γινόταν άραγε αν μια σκληρή "αλήθεια" παρουσιαζόταν ξαφνικά,οτι δέν υπάρχει ελπίδα,δέν υπάρχει ζωή μετέπειτα,δέν θα κριθούμε απο κανέναν και εν τέλη δέν υπάρχει λύτρωση;Το μόνο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η κατάρρευση του πολιτισμού μας όπως τον γνωρίζουμε.

Ο άνθρωπος θα γίνει Θεός την ημέρα που θα μάθει την αλήθεια της ύπαρξής του,το τι θα γίνει μετά απο αυτό είναι άλλο ζήτημα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Θα απαντησω ειλικρινα και εξισου καλοηθης .

Προφανως εννοεις τι θα μεινει απο εμενα αν μου παρουν το θεατρο, την μουσικη , τις τεχνες , την φιλοσοφια , τις επιστημες κ.λ.π ?

Οτι θα μεινει και σε εσενα κ σε ολους μας .Ενα μεγαλο τιποτα .

Γιατι τιποτα δεν θα ηταν το ιδιο χωρις το φως της Μεγαλης Ελλαδας του πολιτισμου κ των επιστημων .

Και επισημαινω οτι αυτα δεν τα υποστηριζω εγω , αλλα κορυφαιοι Ευρωπαιοι ολων των εποχων.

Boring Unoriginal FANFARA ALERT!trumpets1.JPG

Μάλλον σε ρώτησε αν σου απαγορεύσουν να χρησιμοποιείς τη σκέψη άλλων τι θα καταφέρεις να παράγεις αλλά από την άλλη μάλλον του απάντησες.

Και επισημαινω οτι αυτα δεν τα υποστηριζω εγω

Για να είμαι ξεκάθαρος δεν έχω ιδέα τι εννοούσε ο Lucifer αλλά με βόλευε το ποστ του για να πω αυτό που εννοώ ΕΓΩ

Επεξ/σία από frenzy
Δημοσ.
Μέσα σε όλα αυτά περιγράφει μήπως αν ο θεος "έφτιαξε" και άλλους ανθρώπους πλην του αδαμ και της έυας, ή έγινε της αιμομιξίας το κάγκελο?

Απο μικρός την έχω την απορία...

ΡΕ δε ξέρεις την Λίλιθ;Tη παλεύεις;

Δημοσ.
ΡΕ δε ξέρεις την Λίλιθ;Tη παλεύεις;

Σε παρακαλώ αυτά είναι κατάλοιπα μη-πραγματικών καθολικοθρησκειών (χριστιανικών μεν) Σε λίγο θα μιλάμε για σουκουμπάκια και ινκουμπάκια:devil:

Δημοσ.
Δέν είμαι αγενής,είμαι καυστικός.Υπάρχει μια λεπτή διαφορά που προφανώς δέν διακρίνεις :whistle:

Εντελώς καλοπροαίρετα και χωρίς να θέλω να θίξω τα πιστεύω κανενός, να σου κάνω μια ερώτηση.Τι θα γινόταν αν η οντότητα "Θεός" όπως την έχουμε συλλάβει στο μυαλό μας οι περισσότεροι,απλά δέν υπάρχει;Τι θα γινόταν αν αύριο κι'όλας υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία οτι ο Μεσσίας-Χριστός δέν αναστήθηκε (ή ακόμα χειρότερα δέν έζησε ποτέ) και όλα όσα διαιωνίζονται μέχρι τiς μέρες μας είναι ένα καλά οργανωμένο ψέμα που βασίζεται σε δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις;Τι θα γινόταν άραγε αν μια σκληρή "αλήθεια" παρουσιαζόταν ξαφνικά,οτι δέν υπάρχει ελπίδα,δέν υπάρχει ζωή μετέπειτα,δέν θα κριθούμε απο κανέναν και εν τέλη δέν υπάρχει λύτρωση;Το μόνο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η κατάρρευση του πολιτισμού μας όπως τον γνωρίζουμε.

Θα γινοταν , οτι στην βιασυνη σου να "καυτηριασεις" , απαντησες σε εμενα ,χωρις προφανως να διαβασεις κανενα προηγουμενο μου μυνημα.Δεν μιλησα ποτε για Μεσιες κ.λ.π και ουτε προσπαθησα να προσωποποιησω αυτο που λεω Θεο.

Ο άνθρωπος θα γίνει Θεός την ημέρα που θα μάθει την αλήθεια της ύπαρξής του,το τι θα γίνει μετά απο αυτό είναι άλλο ζήτημα...

Αυτο ειναι και το μεγαλο ζητουμενο καθε φιλοσοφου να πλησιασει το Θειο , ποσο μαλλον δε να ταυτιστει με αυτο αν αυτο ειναι αληθεια .

Φιλοσοφια ειναι η ερευνα για την μονη Αληθεια (Θεος) .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα στοιχεία που ανέφερα σε προηγούμενο ποστ μου περί θεοπνευστίας της Γραφής, σε σχέση ιδιαίτερα με τις πάρα πολλές εκπληρωμένες προφητείες της, όπου και η Αρχαιολογία αλλά και η Ιστορία επιβεβαιώνουν ότι αυτά έχουν συμβεί, με κάνει να πιστεύω ότι δεν θα μπορούσαν να προέλθουν από ανθρώπινη πηγή, αλλά απο έναν Θεό που ενδιαφέρεται πάρα πολύ για τους ανθρώπους και για αυτό τους αποκαλύπτει τους σκοπούς του.

Το να γράψουν μερικοί άνθρωποι ιστορία εκ των προτέρων, σε τόσες πολλές περιπτώσεις και με τόσες πολλές λεπτομέρειες και να πέσουν μέσα σε όλα αυτά 100%, ξεπερνάει την οποιαδήποτε ανθρώπινη ικανότητα.

Όλοι αυτοί οι συγγραφείς της Γραφής, οι οποίοι πίστευαν στον ίδιο Θεό, και οι οποίοι αναγνώρισαν με ταπεινότητα ότι αυτά που γράψανε δεν ήταν δικά τους αλλά πληροφορίες που τους μεταβιβάστηκαν από τον Θεό (και μάλιστα πολλές φορές παραδέχτηκαν πως ούτε οι ίδιοι δεν καταλάβαιναν αυτά που έγραφαν), είναι κάτι που εμένα με πείθει.

Επίσης καθώς όλες αυτές η προφητείες εκπληρώθηκαν και εκπληρώνονται, δείχνουν σε κάποιον που φυσικά γνωρίζει την Γραφή στο σύνολο της, πως οι εκπληρώσεις τους έχουν άμεση σχέση με το κεντρικό θέμα που διαπνέει ολόκληρη την Γραφή. Δηλαδή φαίνεται ότι υπάρχει Θεϊκή κατεύθυνση ώστε να εκπληρωθεί ο αρχικός σκοπός του Θεού για την γη και τον άνθρωπο.

Υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που υποστηρίζουν την ύπαρξη του Θεού! Η αληθινή επιστήμη δεν απορρίπτει την ιδέα ενός δημιουργού, μιας νοήμον οντότητας που θέσπισε τους φυσικούς νόμους που διέπουν το σύμπαν κτλ κτλ...

Το αξιοσημείωτο είναι ότι και πολλοί επιστήμονες οι οποίοι είναι υπέρμαχοι τις εξέλιξης διατυπώνουν τώρα σχόλια που ίσως να μην τα έκαναν παλιότερα. Αλλά τώρα βλέπουν τα πράγματα με περισσότερη ειλικρίνεια (παρά με εγωπάθεια) κι αρχίζουν και αναθεωρούν...

Ορίστε μερικές δηλώσεις τους:

Όταν επρόκειτο να δημοσιευθεί μια ειδική έκδοση της εκατοστής επετείου του βιβλίου του Δαρβίνου Origin of Species, ο Γ. Ρ. Τόμσον, που ήταν τότε διευθυντής του Κοινοπολιτειακού Ινστιτούτου Βιολογικού Ελέγχου, στην Οττάβα του Καναδά, προσκλήθηκε να γράψει τον πρόλογό της. Εκεί ανάφερε: «Όπως γνωρίζουμε, υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων ανάμεσα στους βιολόγους, όχι μόνο για τα αίτια αλλά ακόμη και για την ίδια τη διαδικασία της εξέλιξης. Αυτή η διάσταση υπάρχει επειδή οι αποδείξεις είναι ανεπαρκείς και δεν οδηγούν σε κανένα αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα. Επομένως είναι σωστό και κατάλληλο να επιστήσουμε την προσοχή τού μη επιστημονικού κοινού στις διαφωνίες για την εξέλιξη»

----------------------

Το επιστημονικό περιοδικό Discover έθεσε την κατάσταση ως εξής: «Η εξέλιξη . . . δεν υφίσταται επίθεση μόνο από τους θεμελιωτιστές Χριστιανούς, αλλά αμφισβητείται ακόμη και από φημισμένους επιστήμονες. Όλο και περισσότερο οι παλαιοντολόγοι, οι επιστήμονες που μελετούν το αρχείο των απολιθωμάτων, διαφωνούν με την επικρατούσα άποψη του δαρβινισμού». Ο Φράνσις Χίτσινγκ, εξελικτής και συγγραφέας του βιβλίου The Neck of the Giraffe (Ο Λαιμός της Καμηλοπάρδαλης), δήλωσε: «Παρ’ όλη την αποδοχή του από τον επιστημονικό κόσμο σαν την πρώτιστη ενοποιητική αρχή της βιολογίας, ο δαρβινισμός, ύστερα από τόσα πολλά χρόνια, αντιμετωπίζει απροσδόκητες δυσκολίες»

«Βρήκα πολλούς επιστήμονες οι οποίοι προσωπικά είχαν αμφιβολίες, καθώς και μερικούς που έφτασαν μέχρι το σημείο να πουν ότι η δαρβινική εξελικτική θεωρία είχε αποδειχτεί ότι δεν είναι καν επιστημονική θεωρία».

--------------------

Ο παλαιοντολόγος Νάιλς Έλντρετζ, ένας κορυφαίος εξελικτής, είπε: «Η αμφιβολία που έχει διεισδύσει στην υπεροπτικά ακράδαντη αυτοπεποίθηση που είχε η εξελικτική βιολογία τα περασμένα είκοσι χρόνια έχει ανάψει τα πάθη». Μίλησε για «έλλειψη πλήρους συμφωνίας ακόμη και μέσα στο καθένα από τα αλληλομαχόμενα στρατόπεδα», και πρόσθεσε, «τα πράγματα βρίσκονται πραγματικά σε αναβρασμό αυτές τις μέρες . . . Μερικές φορές φαίνεται ότι υπάρχουν τόσες παραλλαγές για κάθε [εξελικτικό] ζήτημα όσοι είναι και οι βιολόγοι»

------------------------

Ο Τ. Χ. Τζανάμπι ερεύνησε τα επιχειρήματα που παρουσιάζουν οι εξελικτές. «Διαπίστωσα ότι η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από εκείνη την οποία μας καθοδηγούν να πιστεύουμε», λέει ο ίδιος. «Οι αποδείξεις είναι πολύ ανεπαρκείς και πολύ ατελείς για να υποστηρίξουν μια τόσο περίπλοκη θεωρία όσο αυτή που ασχολείται με την προέλευση της ζωής».

-------------------------

Ο καθηγητής βιοχημείας Μάικλ Μπίχι, ο οποίος δαπάνησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μελετώντας τις περίπλοκες εσωτερικές λειτουργίες των ζωντανών κυττάρων, εξήγησε ότι όσοι διδάσκουν την εξέλιξη της δομής του κυττάρου δεν έχουν βάση για τους ισχυρισμούς τους. Θα μπορούσε να λάβει χώρα εξέλιξη σε αυτό το μικροσκοπικό, μοριακό επίπεδο; «Η μοριακή εξέλιξη δεν έχει επιστημονική βάση», έγραψε. «Δεν υπάρχει κανένα έντυπο στην επιστημονική βιβλιογραφία—σε έγκυρα περιοδικά, σε εξειδικευμένα περιοδικά ή σε βιβλία—που να περιγράφει είτε πώς συνέβη είτε ακόμη και πώς θα μπορούσε να συμβεί μοριακή εξέλιξη οποιουδήποτε πραγματικού, περίπλοκου βιοχημικού συστήματος. . . . Ο ισχυρισμός περί δαρβινικής μοριακής εξέλιξης είναι απλώς φανφαρονισμός».

Αν οι εξελικτές στερούνται εξηγήσεων, γιατί υποστηρίζουν με τόσο σθένος τις απόψεις τους; Ο Μπίχι εξηγεί: «Πολλοί άνθρωποι, περιλαμβανομένων πολλών σημαντικών και ευυπόληπτων επιστημόνων, απλώς δεν θέλουν να υπάρχει κάτι πέρα από τη φύση».

----------------------------

Ο Κάρλο Ρούμπια κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Φυσικής παραδέχτηκε τα εξής όταν ρωτήθηκε για το αν πιστεύει στον Θεό. (αν και δεν αναγνωρίζει έναν προσωπικό θεό) «Όσο περισσότερο παρατηρείς την φύση τόσο περισσότερο βλέπεις ότι υπάρχει καταπληκτική οργάνωση σε όλα τα πράγματα. Η νοημοσύνη είναι τόσο μεγάλη ώστε, παρατηρώντας και μόνο τα φυσικά φαινόμενα, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι υπάρχει Δημιουργός»

--------------------------

Υπάρχουν πάρα πολλά για να παραθέσω απο λόγια επιστημόνων που υποστηρίζουν την εξέλιξη αλλά που πλέον δεν δογματίζουν με θρησκευτική ευλάβεια υπέρ της και το συμπέρασμα που εγω βγάζω είναι ότι : "εντάξει δικαίωμα του καθενός να πιστεύει στην εξέλιξη, αλλά μην μας το παρουσιάζει σαν γεγονός"

Αυτή η έλλειψη αποδείξεων κάνει τον Τ. Χ. Τζανάμπι να αποκαλεί τη θεωρία της εξέλιξης «μια απλή ‘πίστη’».

Ο φυσικός Φρεντ Χόιλ την αποκαλεί «το κατά Δαρβίνον Ευαγγέλιο».

Ο Δρ Έβαν Σουτ προχωρεί περισσότερο. «Υποψιάζομαι ότι ο οπαδός της θεμελιωτιστικής δημιουργίας θα είναι υποχρεωμένος να εξηγήσει λιγότερο μυστήριο από ό,τι ο ολόψυχος εξελικτής», λέει αυτός.

Άλλοι ειδικοί συμφωνούν. «Όταν συλλογίζομαι τη φύση του ανθρώπου», παραδέχεται ο αστρονόμος Ρόμπερτ Τζάστροου, «η εμφάνιση αυτού του καταπληκτικού όντος μέσα από χημικές ουσίες, διαλυμένες σε μια λίμνη θερμού νερού, φαίνεται τόσο σαν θαύμα όσο και η Βιβλική αφήγηση της προέλευσής του».

Δεν το κάνω για αυτό. Απλά πλέον είμαι πεπεισμένος οτι ο Θεός σαν Δημιουργός και Κατασκευαστής του ανθρώπου ξέρει πολύ καλύτερα απο τον καθένα τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να ζήσει ικανοποιητικά την ζωή του. Οι αρχές που Αυτός έχει δώσει μέσα στην Γραφή είναι οι καλύτερες που μπορούν να βρεθούν και επεκτείνονται σε κάθε τομέα τις καθημερινότητας, οικογένεια, εργασία, φίλοι κτλ....

(Και παρεμπιπτόντως αν σκεφθεί κανείς ότι αυτές οι αρχές και οι νόμοι γράφτηκαν πριν χιλιάδες χρόνια και ωστόσο είναι τόσο επίκαιροι σήμερα αλλά και πρακτικά εφαρμόσιμοι, είναι ένας ακόμα λόγος που εμένα προσωπικά με κάνει να αποδέχομαι την Γραφή ως θεόπνευστη).

--------------------------

Το να λες σε κάποιον που κάνει μια έρευνα και παρουσιάζει τα στοιχεία που βρίσκει "εξαπάτηση" δείχνει το λιγότερο εμπάθεια, προκατάληψη και αμάθεια απο μέρος σου.

Όσον αφορά την Αγία Γραφή δεν σου λέω να μου βρεις 20 αλλά 1 μόνο παράδειγμα κάποιας προφητείας της που η Αρχαιολογία απέδειξε ότι δεν ήταν έτσι και ότι αυτά που αναφέρει η Γραφή ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας....

Και η πίστη δεν είναι δυαδική, όπως λες, είτε πιστεύεις είτε όχι. Υπάρχουν και οι αγνωστικιστές.

Απλοϊκά σκεπτόμενη.

Υπάρχουν ας πούμε τα μυρμήγκια.Τα μυρμήγκια προφανώς δεν μπορούν να συλλάβουν τις δυνατότητες και τη φύση του ανθρώπου.

Ενδεχομένως ο άνθρωπος ως ον ,να μην μπορεί αντίστοιχα να συλλάβει τις δυνατότητες μιας οντότητας πέρα από τα πεδία αντίληψης

και δράσης του(βάζουμε μέσα ΚΑΙ το διάστημα).Άρα, αναλογικά, υφίσταται το ενδεχόμενο να υπάρχει "κάτι" και επομένως,ας πούμε ότι συμφωνούμε ως προς την ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης.

Αυτό το "κάτι" ,τώρα, αλλάζει ταυτότητα όχι μόνο μέσα στους αιώνες αλλά κι από ήπειρο σε ήπειρο.

Όλες οι ταυτότητες όμως ,μένουν πιστές στην ανθρωπομορφική προσέγγιση.Υποθέτω ότι αν και τα μυρμήγκια είχαν αναπτύξει τον λόγο,θα υπήρχε θεός-μυρμήγκι.

Δεν υπάρχει με λίγα λόγια καθολική συμφωνία ως προς τη μορφή και την υπόσταση του θεού.Όλες οι ράτσες ανθρώπων τον έκοψαν και τον έραψαν στα μέτρα τους.

Αν υπήρχε ο θεός των γραφών και αν υπήρχαν αδιάσειστα επιχειρήματα που να το αποδεικνύουν ,θεωρώ δεδομένο ότι θα τον αποδέχονταν όλοι ανεξαρτήτως εποχής και καταγωγής.

Δηλαδή τι,ο θεός έφτιαξε το σύμπαν και τα παρελκόμενα και ξαφνικά μετά από χιλιάδες χρόνια παρουσίασε τον χριστό σαν κίντερ έκπληξη??Δε μπαίζει.Απλά.

Οπότε να δεχθώ την ύπαρξη κάποιας ανώτερης και ασύλληπτης δύναμης (λίγο δύσκολο να αντιληφθεί τα πάντα ο ανθρώπινος νους), αλλά το να δεχθώ ότι είναι αυτός που περιγράφουν οι γραφές, είναι αδύνατον.Η παναγία με τον κρίνο και οι 10 εντολές με τον βάτο και ...597649

Αν υπάρχει κάποια ανώτερη δύναμη ,δίνω ένα ποσοστό στο να έχει τη μορφή που προκύπτει από τον συνδυασμό "συνθήκες-μοριακά σωματίδια-ταχύτητες αυτών-θερμοκρασίες μπλα μπλα", παρά από τον από ανθρώπους φτιαγμένο συνδυασμό "πατήρ υιός και άγιο πνεύμα".

Επεξ/σία από MsquitoPrincess
οι εντολές είναι 10 και όχι 12 ,όπως με διόρθωσε ο Toufas =p
Δημοσ.
Δηλαδή τι,ο θεός έφτιαξε το σύμπαν και τα παρελκόμενα και ξαφνικά μετά από χιλιάδες χρόνια παρουσίασε τον χριστό σαν κίντερ έκπληξη??Δε μπαίζει.Απλά.

Και τι ήθελες δηλαδή; Να πεταχτεί μέσα από τετραόροφη τούρτα και να φωνάζει "Σουρπράιζ";

Δημοσ.
Και τι ήθελες δηλαδή; Να πεταχτεί μέσα από τετραόροφη τούρτα και να φωνάζει "Σουρπράιζ";

:whistle: δεν'κακό... δεν'κακό....

Ακόμα και οι αντίχριστοι θα αναφωνούσαν ΤΖΖΖΖΖΖΖΖΖΙΙΙΙΙΖΟΥΣ! :shock:

Δημοσ.
μην βιασετε τον αγγελο, βιαστε την κορη μου!

Και αυτος ηταν ο καλος Λωτ. :devil:

Αργοτερα οταν φευγουν απο το Γομορα ,τα οποια καιγωντουσαν απο την "αγαπη" του Θεου και την δυναμη της "ελευθερης" βουλησης, η γυναικα του Λωτ κοιταξε να δει την καιγομενη Πολη και μετατραπηκε σε στηλη αλατος

26 καὶ ἐπέβλεψεν ἡ γυνὴ αὐτοῦ εἰς τὰ ὀπίσω καὶ ἐγένετο στήλη ἁλός.

Και αυτες τις @π@ριες καποιοι τις πιστευουν. Τι να πει κανεις. :rolleyes:

Δημοσ.
η γυναικα του Λωτ κοιταξε να δει την καιγομενη Πολη και μετατραπηκε σε στηλη αλατος

Ρε αυτή γυναίκα του Λωτ μήπως είναι πρόγονος του Νικοπολίδη;

Απο κει να το πήρε το χούι; :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...