Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.
βλασφημε εσυ δεν ειπες οτι δεν διαβαζεις το thread? το ψεμα ειναι αμαρτια ακομα και μεσω msn :P

εσύ φταις που το ανέφερες :P

Δημοσ.

Και αυτες τις @π@ριες καποιοι τις πιστευουν. Τι να πει κανεις. :rolleyes:

Ντάξει μερικοί είστε τελείως απαράδεκτοι! (δεν ξέρω ίσως φταίνε η ορμόνες που κάνουν την ζημιά ή φταίει ή αυτή καθ' αυτή η εξέλιξη... δεν ξέρω... )

Βρέθηκαν δυό τρία άτομα που παρουσίασαν και την άλλη πλευρά με επιχειρήματα και παραθέσεις και το 90% τους την έπεσε κανονικά. Πολύ ειρωνεία ρε παιδί μου. (καλό το χιούμορ άλλα όταν προσβάλλεις τον άλλον....? Κοίτα καλύτερα την μάπα σου στον καθρέφτη πρώτα) Πάντως εκπλήσσομαι που όταν ένας εξελικτής βλέπει κάποιον άλλον εξελικτή δεν γελάει... ειρωνεία και γω

Για μένα το θέμα δεν είναι αστείο, και έχω ψαχτεί αρκετά με διάφορα θρησκευτικά και μη βιβλία. Έχω διαβασει αρκετά απο βίβλο μέχρι σουφισμό, ταοϊσμό, ερμή τρισμέγιστο, σεραφίνο, τομ και τζέρι, βούδα, γούδα, ιησού κι ιούδα, διογένη, άρλεκιν που το μυστήριο τους σε συναρπάζει!

Λοιπόν, περισσότερη αλήθεια έχω βρει στην βίβλο παρά οπουδήποτε αλλού.

Να ρωτήσω.... όσοι είστε τόσο κάθετοι (εγκάθετοι) και λέτε ότι η βίβλος είναι για την πλάκα και οτι το θαύμα είναι που την πιστεύετε.... Την έχετε διαβάσει ποτέ σας ολόκληρη?

Τώρα όσον αφορά τις αποδείξεις, καλές είναι και οι αποδείξεις που παρατέθηκαν δεν λέω, και αρκετά πειστικές, αλλά δεν φτάνουν για να πείσουν "ανθρώπους" που δεν τους ενδιαφέρει το θέμα. πχ ενω σύμφωνα με την βίβλο ο Ιησούς έκανε θάυματα μπροστά σε χιλιάδες, ελάχιστοι τον ακολούθησαν. Άρα? καλές και η αποδείξεις αλλά παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο...

Και μιας και οι παραθέσεις είναι τις μόδας απο οτι βλέπω, να γράψω μία δήλωση του Χάινριχ Χάινε ο οποίος ήταν γερμανός συγγραφέας του 19ου αώνα.

"Οφείλω τη διαφώτιση μου απλούστατα στην ανάγνωση ενός βιβλίου. Ενός βιβλίου? Ναι, και πρόκειται για ένα παλιό απλό βιβλίο, σεμνό όπως η ίδια η φύση, αλλά εξίσου φυσικό...Και το όνομα αυτόυ του βιβλίου είναι, απλά, η Βίβλος"

Φιλικά (πάντα)

Δημοσ.

Προσωπικά την έχω διαβάσει δύο φορές. Αλλά τη δεύτερη πηδούσα παραγράφους από τους ψαλμούς, πολύ filler υλικό.

Δημοσ.
Αλλά τη δεύτερη πηδούσα παραγράφους από τους ψαλμούς, πολύ filler υλικό.

Σαν τον ζαμπέτα σε ελληνικές ταινίες ένα πράγμα :-)

Δημοσ.
Αυτό απο που προκύπτει?

Δεν δημιουργώ εγώ το "παράδοξο" της υπόθεσης, εγώ απλά το αναφέρω.

προκυπτει αυτοματως οταν λες οτι ηταν ολα προσυμφωνημενα. τοτε δεν υπαρχει free will και ερχεται σε κρουση με τα λεγομενα του ιδιου του θεου.

θυμασαι με τον πετρο και τον αλεκτωρ ετσι? του ειπε ο χριστος οτι θα τον απαρνηθει 3 φορες και αυτος ελεγε αποκλειεται. ειχε βεβαια τη δυνατοτητα να μη το κανει αλλα το εκανε. αλλο το να προβλεπω το μελλον και αλλο να μη δινω την ελευθερια στον αλλο. και στη συγκεκριμενη περιπτωση ο πετρος γνωριζε εκ των προτερων τα μελλοντα και παρολα αυτα αναιρεσε τα ιδια λεγομενα του. θελω να σου πω οτι δεν ειναι δεσμευτικο. δεν εβαλε τους ανθρωπους να τον σταυρωσουν. τοτε γινεσαι μοιρολατρης

Δημοσ.

Παράθεση:

Αφού ο Αδάμ και η Εύα ήταν οι πρώτοι ( και μοναδικοί) άνθρωποι, τα παιδιά τους δεν είχαν άλλη επιλογή εκτός το να στεφανωθούν μεταξύ τους. Ο Θεός απαγόρεψε τον γάμο μεταξύ των στενών μελών της οικογένειας πολύ αργότερα, όταν στη Γη ήδη υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι και δεν χρειαζόταν να γίνονται γάμοι εντός της οικογένειας (Λευιτικόν 18:6-18). Ο λόγος ότι η αιμομιξία συνήθως προκαλεί γενετικές ανωμαλίες στα παιδία, είναι αυτός ότι όταν δύο άτομα που έχουν τα ίδια γονίδια ( παράδειγμα αδερφός και αδερφή ) έχουν παιδιά – γενετικές ανωμαλίες εμφανίζονται συχνότερα αφού και δύο γονείς έχουν τα ίδια γενετικά ελαττώματα. Όταν άνθρωποι από διαφορετικές οικογένειες έχουν παιδιά – η πιθανότητα είναι μικρή να έχουν και οι δύο τις ίδιες γενετικές ελλείψεις. Καθ’ όλη τη διάρκεια των αιώνων ο ανθρώπινος γενετικός κώδικας έγινε πολύ “μολυσμένος”, αφού οι γενετικές ελλείψεις πολλαπλασιάστικαν, αυξήθηκαν, και μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά. Ο Αδάμ και η Εύα δεν είχαν καθόλου γενετικές δυσμορφίες, γεγονός που έδωσε την δυνατότητα στις πρώτες γενιές οι απόγονοί τους να έχουν πολύ καλύτερη υγεία παρά εμείς σήμερα. Τα παιδιά του Αδάμ και της Εύας είχαν μερικές, αν είχαν, γενετικές δυσμορφίες. Ως αποτέλεσμα αυτού, για αυτούς ήταν σίγουρα να στεφανώνονται μεταξύ τους. Ίσως μας φαίνεται παράξενο ή και απαίσιο αν σκεφτούμε ότι η γυναίκα του Κάϊν ήταν αδελφή του. Στην αρχή, επειδή ο Θεός ξεκίνησε με έναν άνθρωπο και μια γυναίκα, η δεύτερη γενιά δεν είχε άλλη επιλογή παρά να στεφανωθούν μεταξύ τους.

http://www.gotquestions.org/Greek/Greek-Cains-wife.html

Αυτο τελικα δε συμπεριλαμβανεται στα "συμβολικα"; Θεωρειται απο αυτους που πιστευουν οτι ειναι πραγματικο γεγονος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αυτο τελικα δε συμπεριλαμβανεται στα "συμβολικα"; Θεωρειται απο αυτους που πιστευουν οτι ειναι πραγματικο γεγονος;

http://oodegr.com/oode/genesis/adam6.htm

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=75&artid=122219

FarCry απο τo υπεβολικο σου ζηλο να σωσεις τις ψυχες μας απο τα καζανια της κολασεως, μπερδευεις οχι μονο το νοημα των παραθεσεων, αλλα και αυτους που εγραψαν τα post... :P

καλα παρε να διαβασεις τεκνον μου και κατι διαφορετικο περα απο τους atheists :-)

http://www.phys.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/explanatory/george_lekatis_god_exists.htm

Επεξ/σία από FarCry
Δημοσ.
Τα ειπαμε 200 φορες αλλα μερικοι εχουν ξεπερασει τους επιστημονες στους οποιους νομιζουν οτι πιστευουν και με το να κρινουν καποια γραπτα 1000αδων ετων νομιζουν οτι απεδειξαν την ανυπρξια του θεου

assets_LARGE_t_420_1624895_type11104.jpg

ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος στοιχημάτισε χθες 300 στερλίνες ότι ένα από τα βασικά αιτήματα των πειραμάτων στο CERN, δηλαδή ο εντοπισμός του μποζονίου του Χιγκς (γνωστό και ως «Σωματίδιο του Θεού») δεν θα γίνει πραγματικότητα.

Μάλιστα ο Χόκινγκ θα προτιμούσε να μη βρεθεί το μποζόνιο του Χιγκς, γιατί, όπως τόνισε ο ίδιος, κάτι τέτοιο «θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον, αφού θα έδειχνε ότι κάτι δεν πάει καλά και πως πρέπει να επανεξετάσουμε τη σκέψη μας».

Σύμφωνα με το Καθιερωμένο Μοντέλο, το μποζόνιο του Χιγκς θεωρητικά αποτελεί το σωματίδιο που δίνει μάζα σε όλα τα άλλα σωματίδια τα οποία δημιουργούν τον κόσμο μας, το Σύμπαν μας.

Ο Χόκινγκ, σε μία συνέντευξή του πέρυσι στο Reuters είχε υποστηρίξει ότι δεν πιστεύει στον Θεό με την κανονική έννοια. «Πιστεύω πως το σύμπαν διέπεται από τους νόμους της επιστήμης,» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. «Οι νόμοι αυτοί μπορεί να θεσπίστηκαν από τον Θεό , αλλά ο Θεός δεν παρεμβαίνει για να διαλύσει τους νόμους.»

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/science/article4715761.ece

χτες=2000?

και ναι, ας αποδεχτω οτι η εποχη που τα γραφανε αυτα τα παραμυθια ειχε την ιδια γνωση με εμας τωρα. ε ναι ο βοσκος και ο αγραμματος ξερανε πιο πολλα απο τους επιστημονες της εποχης. καλα λες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
προκυπτει αυτοματως οταν λες οτι ηταν ολα προσυμφωνημενα. τοτε δεν υπαρχει free will και ερχεται σε κρουση με τα λεγομενα του ιδιου του θεου.

Δεν ισχυρίζομαι εγώ φίλε μου οτι είμαι παντογνώστης, η εκκλησία το ισχυρίζεται για τον θεό. Άρα σύμφωνα με αυτό, ή γνωρίζεις το μέλλον ή δεν το γνωρίζεις. Γνωρίζεις δηλαδή (σύμφωνα με την λογική μου) οτι θα γίνει κάτι στο μέλλον όταν δεν υπάρχει η ελεύθερη βούληση (ως αστάθμητος παράγοντας που δεν σου επιτρέπει να "προ-βλέπεις" το μέλλον) και ΔΕΝ μπορείς να γνωρίζεις το μέλλον όταν υπάρχει ελεύθερη βούληση.

Το παράδοξο λοιπόν είναι οτι δεν μπορείς να είσαι παντογνώστης/προφήτης και να υπάρχει και το free will.

Αν ο τζίζους έλεγε στον πέτρο, πριν ο αλέκτωρ λαλήσει, θα με απαρνηθείς και ο πέτρος δεν το έκανε, τότε εκτός απο το free will που θα είχαμε ως απόδειξη (οτι υπάρχει), θα είχαμε και το γεγονός οτι ο τζίζους (και κατ'επέκταση ο θεός) δεν είναι παντογνώστης.

Άρα επειδή πιστεύω στην ελεύθερη βούληση δεν μπορώ και να πιστεύω στον θεό, αυτοανερούμαι!

Ο Χόκινγκ, σε μία συνέντευξή του πέρυσι στο Reuters είχε υποστηρίξει ότι δεν πιστεύει στον Θεό με την κανονική έννοια. «Πιστεύω πως το σύμπαν διέπεται από τους νόμους της επιστήμης,» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. «Οι νόμοι αυτοί μπορεί να θεσπίστηκαν από τον Θεό , αλλά ο Θεός δεν παρεμβαίνει για να διαλύσει τους νόμους.»

Αυτό τι είναι πάλι?

Όταν μοιράζει κάποιος την θάλασσα στα 2, για να περάσουν οι εκλεκτοί του θεού, αυτό τι είναι? δεν είναι παρέμβαση που διαλύει τους νόμους της επιστήμης?

Φάσκουμε και αντιφάσκουμε....

Επεξ/σία από Timour21
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
Δημοσ.

Εφόσον υπάρχουν οι προφητείες, όλα είναι προδιαγεγραμμένα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει την μάχη τελικά ο αντίχριστος και ο διάβολος.

Ούτε υπάρχει περίπτωση να αναβληθεί το τέλος του κόσμου σε περίπτωση που οι άνθρωποι αλλαξοπιστήσουν και γίνουν όλοι καλοί χριστιανοί.

Τουλάχιστον αυτή η περίπτωση θα άφηνε ένα θετικό μύνημα και μια ελπίδα σε όσους προσπαθούν!

Είναι προτιμότερο για μια θρησκεία να έχει τον τρόμο της κολάσεως και της καταστροφής, γιατί με αυτό τον τρόπο ελέγχει καλύτερα τους πιστούς.

Δημοσ.
Εφόσον υπάρχουν οι προφητείες, όλα είναι προδιαγεγραμμένα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει την μάχη τελικά ο αντίχριστος και ο διάβολος.

Ούτε υπάρχει περίπτωση να αναβληθεί το τέλος του κόσμου σε περίπτωση που οι άνθρωποι αλλαξοπιστήσουν και γίνουν όλοι καλοί χριστιανοί.

Τουλάχιστον αυτή η περίπτωση θα άφηνε ένα θετικό μύνημα και μια ελπίδα σε όσους προσπαθούν!

Είναι προτιμότερο για μια θρησκεία να έχει τον τρόμο της κολάσεως και της καταστροφής, γιατί με αυτό τον τρόπο ελέγχει καλύτερα τους πιστούς.

Με καλύπτεις απόλυτα, εκτός απο τους "πιστούς", "πελάτες" θα έβαζα εγώ.

Δημοσ.

Αν ο τζίζους έλεγε στον πέτρο, πριν ο αλέκτωρ λαλήσει, θα με απαρνηθείς και ο πέτρος δεν το έκανε, τότε εκτός απο το free will που θα είχαμε ως απόδειξη (οτι υπάρχει), θα είχαμε και το γεγονός οτι ο τζίζους (και κατ'επέκταση ο θεός) δεν είναι παντογνώστης.

μα δε με καταλαβες. η αποφαση του πετρου ηταν ελευθερης βουλησης. γιαυτο ζητησε και μετανοια. αλλιως θα δεχοταν τα λεγομενα του Χριστου. δεν ηταν επιτηδευμενη. δεν ηταν προγραμματισμενος απο το θεο. αλλο το γνωριζω και αλλο μεθοδευω/χειραγωγω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...