FarCry Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Ελπίζω να συνειδητοποιείς ότι αυτό το quote που παρέθεσες έξυπνα-έξυπνα είναι κριτική στη λέξη "θεός", επειδή αυτή προκαλεί παρεξηγήσεις. Ο Weinberg είναι άθεος. δεν ειπα αυτο. απλα το δικο σου bold δεν κολλαει με το δικο μου. γιαυτο το εκανα να καταστει σαφες he says, is really just "an abstract principle of order and harmony", a set of mathematical equations He makes the rather profound point that "if language is to be of any use to us, then we ought to try and preserve the meaning of words, and 'god' historically has not meant the laws of nature a set of mathematical equations != has not meant the laws of nature αν δε πιστευει κατι τετοιο τοτε κακως εδωσε αυτη την εξηγηση στην ιστορικη σημασια της λεξης θεος γιατι την αποδεχεται (και τη χρησιμοποιει κατα αυτον τον τροπο)
liopyr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Να ρωτήσω.... όσοι είστε τόσο κάθετοι (εγκάθετοι) και λέτε ότι η βίβλος είναι για την πλάκα και οτι το θαύμα είναι που την πιστεύετε.... Την έχετε διαβάσει ποτέ σας ολόκληρη? Seriously man, τι είδους επιχείρημα είναι αυτό? Δηλαδή με την ίδια λογική,θα κάποιος πρέπει να κάτσει να διαβάσει ολόκληρα τα βιβλία του Λιακό π.χ για να έχει άποψη πως λέει μαλακίες? Όχι, δεν έχω διαβάσει όλη την βίβλο, και ούτε έχω σκοπό. Προτιμώ να σκοτώνω κάπως ουσιαστικότερα τον ελεύθερο χρόνο μου. καλα παρε να διαβασεις τεκνον μου και κατι διαφορετικο περα απο τους atheists Βάση όσων έγραψα και στην από πάνω παράθεση, καταλαβαίνεις πως άμα κάτσω και το διαβάσω όλο αυτό το κατεβατό και καταλήξω πως λέει παπαριές θα βάλω τα κλάμματα και δεν θα σου ξαναμιλήσω εε?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Με αφορμή αυτήν την κουβέντα αλλά και τις όσες έχουν προηγηθεί στο αγαπημένο μας religion-bashing, μήπως να αφαιρεθεί ο παρακάτω ο όρος από τους κανόνες του μπλα-μπλα, γιατί πολύ απλά ούτε θέλουμε, ούτε μπορούμε να τον εφαρμόσουμε; * Δεν επιτρέπονται εκφράσεις που θίγουν φιλοσοφικές, σεξουαλικές, πολιτικές, αθλητικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
Toufas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 οι χριστιανοι φωναζανε καποτε οτι δεν τους αποδεχοντουσαν οι ρωμαιοι...τωρα φωναζουν οτι δεν αποδεχοντε αλλες αποψεις.
pournaras Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Κακώς κάνεις και διαβάζεις μαθηματικά...ΕΙΠΑΜΕ... η γή είναι επίπεδη και ο ήλιος περιστρέφεται γύρω της... τι άλλο χρειάζεται να ξέρεις? Το ποσο παει το συγχωροχαρτι σε ευρω και μετα απο τη διεθνη κριση, για να κανω τα κουμαντα μου για εκεινο το συγχωροδανειο
Wolfidis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Seriously man, τι είδους επιχείρημα είναι αυτό?Δηλαδή με την ίδια λογική,θα κάποιος πρέπει να κάτσει να διαβάσει ολόκληρα τα βιβλία του Λιακό π.χ για να έχει άποψη πως λέει μαλακίες? Όχι, δεν έχω διαβάσει όλη την βίβλο, και ούτε έχω σκοπό. Προτιμώ να σκοτώνω κάπως ουσιαστικότερα τον ελεύθερο χρόνο μου. Οκ συμφωνώ! Αλλά δεν μιλάμε απλά γιά ένα ακόμα βιβλίο. Μιλάμε για 5 δις αντίτυπα συνολικά σε 2500 γλώσσες και διαλέκτους. Πλάκα πλάκα η γραφή κάθε χρόνο είναι το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις.... νομίζω ότι αξίζει τον κόπο... Και μην ξεχνάς την επιρροή της στις τέχνες. Μερικά απο τα σπουδαιότερα έργα στον κόσμο, όπως πχ πίνακες ζωγραφικής, μουσική, λογοτεχνία έχουν επηρεαστεί απο αυτό το βιβλίο. Απο την άλλη τα βιβλία του Λιακό (τι να κάνει και αυτός τόσα παιδιά έχει να θρέψει) το πολυ πολυ να δώσουν καμιά ιδέα για κανα νεό επεισόδιο για τους Παλιοχαμένους (Lost)
Super Moderators Snoob Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Εγώ θα πρότεινα σε όποιον έχει χρόνο να διαβάσει και το Κοράνι (αλλά όχι στην Ελληνική μετάφραση του Ιδύματος του Βασιλιά Φαχντ, είναι μετριότατη).
FarCry Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Οκ συμφωνώ!Αλλά δεν μιλάμε απλά γιά ένα ακόμα βιβλίο. Μιλάμε για 5 δις αντίτυπα συνολικά σε 2500 γλώσσες και διαλέκτους. Πλάκα πλάκα η γραφή κάθε χρόνο είναι το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις.... νομίζω ότι αξίζει τον κόπο... και οχι μονο.... In 1999, Wycliffe Bible Translators announced Vision 2025. This project aims to see Bible translation begun by 2025 in every remaining language community that needs it. They currently estimate that 2,251 languages, representing 193 million people, need a Bible translation http://en.wikipedia.org/wiki/Bible_translations
insomniaK Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Και αμέσως μετά να διαβάσετε το Quotations From Chairman Mao Tse-Tun, διότι έρχεται δεύτερο και χωρίς να είναι στα κομοδίνα όλων των ξενοδοχείων των ΗΠΑ...
liopyr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Οκ συμφωνώ! Αλλά δεν μιλάμε απλά γιά ένα ακόμα βιβλίο. Μιλάμε για 5 δις αντίτυπα συνολικά σε 2500 γλώσσες και διαλέκτους. Πλάκα πλάκα η γραφή κάθε χρόνο είναι το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις.... νομίζω ότι αξίζει τον κόπο... Απόλυτα φυσιολογικό μου φαίνεται να έχει τόσες πωλήσεις για ευνόητους λόγους. Από εκεί και πέρα, ο αριθμός αντιτύπων και πωλήσεων δεν είναι παράγοντας που κάνει ένα βιβλίο αξιοδιάβαστο. (για μένα). Ξέρεις πόσα αντίτυπα πούλησαν τα "Harry Potter"? Αν δεν είχα ιδέα για το τι λέει η βίβλος, ίσως για εγκυκλοπαιδικούς λόγους να την διάβαζα. Αλλά μιας και τυχαίνει μέχρι τώρα να την έχω ακούσει και "διδαχθεί" μπόλικες φορές, νομίζω πως μπορώ να έχω σαφή άποψη χωρίς να μπω στον κόπο να την διαβάσω ολόκληρη. Και μην ξεχνάς την επιρροή της στις τέχνες. Μερικά απο τα σπουδαιότερα έργα στον κόσμο, όπως πχ πίνακες ζωγραφικής, μουσική, λογοτεχνία έχουν επηρεαστεί απο αυτό το βιβλίο. Απο την άλλη τα βιβλία του Λιακό (τι να κάνει και αυτός τόσα παιδιά έχει να θρέψει) το πολυ πολυ να δώσουν καμιά ιδέα για κανα νεό επεισόδιο για τους Παλιοχαμένους (Lost) Δεν συγκρίνω την βίβλο τις πίπες που λέει ο Λιακό ρε συ. Ένα παράδειγμα έφερα για να καταλάβεις αυτό που ήθελα να πω. Άσχετα αν θεωρώ πως και η βίβλος πίπες λέει.
FarCry Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Και αμέσως μετά να διαβάσετε το Quotations From Chairman Mao Tse-Tun, διότι έρχεται δεύτερο και χωρίς να είναι στα κομοδίνα όλων των ξενοδοχείων των ΗΠΑ... αυτα ειναι quotes τι σχεση εχουν με τι βιβλο? (εχει σχεση με θρησκεια? )
Wolfidis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Και αμέσως μετά να διαβάσετε το Quotations From Chairman Mao Tse-Tun, διότι έρχεται δεύτερο και χωρίς να είναι στα κομοδίνα όλων των ξενοδοχείων των ΗΠΑ... οχι αυτο το δίνουν με το ζόρι σε όλους τος κινέζους να το διαβάσουν!
BaLsAmoMenos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 1) ηταν παρακουση εντολης απο το θεο. 2) παλι οπως ειδες δεν την αναγκασε να το κανει εξου και γυρισε να δει. οποτε παλι εχουμε free will και σε αυτο το σημειο 3) για την τιμωρια της αποφασισε ο θεος ο οποιος μας χαρισε τη ζωη. ο μονος δηλαδη που εχει το δικαιωμα Ε, φαρ σου φαινεται φυσιολογικο ενας ανθρωπος να μεταμορφωνεται σε αλατι? Ποσο χαμηλα πρεπει να πεσω για να το πιστεψω αυτο? Και φιλε Wolfidis, την εχω διαβασει την "Αγια" Γραφη και μπορω να πω ανετα οτι λεει μεσα πολλε κουταμαρες. Θα μπορουσες να μου εξηγησεις τι το σοβαρο, λογικο και επιστημονικα ορθο περιεχουν οι 2 πρωτες σελιδες της Γενεσις? Γιατι το να πιστεψω σε ομιλουντα φιδια που τα τιμωρησε ο Θεος να σερνονται (πριν δηλαδη μπορει και να πεταγαν) και να τρωνε χωμα (ο Θεος εδω φαινεται αδυναμος γιατι τα φιδια δεν τρωνε χωμα οπως τα διεταξε να κανουν) ειναι χαζο.
teo64x Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 δεν ειπα αυτο. απλα το δικο σου bold δεν κολλαει με το δικο μου. γιαυτο το εκανα να καταστει σαφες a set of mathematical equations != has not meant the laws of nature αν δε πιστευει κατι τετοιο τοτε κακως εδωσε αυτη την εξηγηση στην ιστορικη σημασια της λεξης θεος γιατι την αποδεχεται (και τη χρησιμοποιει κατα αυτον τον τροπο) Όχι, δεν τη χρησιμοποιεί κατά αυτό τον τρόπο. Νιώσε. Ψάξε λίγο να βρεις τις θέσεις του ανθρώπου για να καταλάβεις αν είναι υπέρ θεών και θρησκειών. Ή μάλλον άσε, κακώς ασχολήθηκα εξ αρχής με αυτό το thread.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Ή μάλλον άσε, κακώς ασχολήθηκα εξ αρχής με αυτό το thread. Αρχιζω και εγω να καταλαβαινω οτι δεν κερδιζεις τιποτα με το να λες την γνωμη σου εδω μεσα. Αυτοι που εχουν τις ιδιες αποψεις με εσενα θα σου βαλουν κανα +10000 και οι υπολοιποι ,οι οποιοι ειναι αντιθετοι με αυτα που λες, θα σε κραξουν η θα σου απαντησουν με σεντονια και διαφορα λινκς κανοντας προσφυγες σε "αυθεντιες". Κανενας δεν προκειται να αλλαξει πιστευω. Κανενας δεν προκειται να αποδειξει στους αλλους οτι εχει δικιο και κανενας δεν θα παραδεχτει οτι εκανε λαθος*. Ποτε. Ακομα και αυτοι που αργοτερα θα μπουν να διαβασουν τι λεει αυτο το γαμημενο τοπικ θα ειναι ηδη προκαταλημενοι και θα γερνουν προς την μια απο τις 2 αληθειες. *(Εδω ο Χριστος δεν παραδεχτηκε οτι τα εκανε χειροτερα απο οτι ηταν )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα