Praetorianos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 οποτε οποιος πιστεύει στην εξέλιξη των ειδών, αφού μέσω αυτής φαινεται να προέκυψε αυτή η ανάγκη, τότε πιστεύει και στο θεο. άρα όλοι όσοι δεν πιστεύουν μαλλον θα εξαφανιστούν από την ίδια την εξέλιξη. η επιστημη τιμωρει τον εαυτο της Η αυθαιρετότητα αυτής της παρατήρησης είναι αυταπόδεικτη νομίζω. Το άρα σου μου άρεσε πολύ, λες και είναι απόλυτα λογικό αυτό που λες. Σύμφωνα με μια παλαιότερη είδηση, όσοι πιστοί κοιτάζουν μια θρησκευτική εικόνα νοιώθουν λιγότερο σωματικό πόνο από τους άπιστους. Μήπως έχεις και γι' αυτό καμιά ωραία θεωρία-συμπέρασμα να αραδιάσεις? Μήπως το ότι ο θεός "παίρνει" τον πόνο από το σώμα τους? οποτε ας ελπιζουμε το ειδος σου να εξαφανιστει εν καιρω Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά μάλλον το αντίθετο γίνεται. Σήμερα όλο και πιο λίγοι άνθρωποι πιστεύουν, πάνε στην εκκλησία, διαβάζουν παραμυθάκια στα παιδιά τους και γενικά έχουν ανάγκη θεούς και δαίμονες.. Οπότε μάλλον θα έρθει μια μέρα που αντί για μήλα, φίδια και ιστορίες για αγρίους θα αποκτήσουμε λογική (τουλάχιστον οι περισσότεροι).
teo64x Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) thanks for pointing the obvious Κανένα πρόβλημα. Χαρά μου να σου κάνω σαφή τα αυτονόητα, μιας και έχεις αποδείξει ότι δεν τα βλέπεις μόνος σου. η μηχανη φτιαχτηκε απο το θεο Αναπόδεικτο. ειναι λογικο να πιστευω στη συνειδηση παραλογο να πιστευω στη μηχανηκαι επισης λογικο να πιστευω στο θεο «Πάσα επιστήμη χωριζομένη της αρετής, πανουργία ού σοφία φαίνεται.» Πλάτων Πάλι λάθος διαχωρισμός, γιατί δεν κατανοείς πως και ο άνθρωπος είναι αναπόφευκτα μηχανή. Επίσης, δεν καθόρισες τι εννοείς "πιστεύω στη συνείδηση" και "πιστεύω στη μηχανή" και υπό ποιες περιπτώσεις. Εγώ, για εξομοίωση πολύπλοκων κυκλωμάτων χιλιάδων ηλεκτρονικών στοιχείων, πιστεύω στη μηχανή, και συγγνώμη κιόλας. εκανα ενα σφαλμα και το ομολογω. ξεχασα οτι τη λογικη μας τη δινει ο θεος. γιαυτο και εχει ορια ορισμενα απο το θεο και τη βουληση του. Από αυτό το σημείο, προφανώς μας το παίζεις τρελός επειδή είδες ότι αλλιώς δε σε παίρνει. Αν κάνω λάθος, σου ζητώ συγγνώμη, αλλά εξήγησέ μας πώς έφτασες σ' αυτό το συμπέρασμα. ξεχνας βεβαια οτι και το δικο σου ειναι δογμα αλλα επειδη σου φαινεται λογικο παυει να ισχυει κατι τετοιο και το θεωρεις αληθεια Εφόσον δεν το θεωρώ ως μη αποδείξιμο και μη καταρρίψιμο, δεν είναι δόγμα. Μην κρίνεις από τον εαυτό σου (για τον οποίο εσύ παραδέχτηκες ότι πιστεύει σε δόγμα). Στην πραγματικότητα, είμαι πεπεισμένος ότι η θέση μου έχει κενά, αλλά δεν τα πλησίασες καθόλου (και λογικό είναι να μην πήγε καν το μυαλό σου σ' αυτά, εφόσον προσπαθείς να αποδείξεις ένα συγκεκριμένο "κάτι άλλο"), επομένως μέχρι να τα αποδείξεις, οι υποδείξεις σου είναι περιττές. Άσε τις ατάκες εντυπωσιασμού, λοιπόν. μαλλον κατι κανεις λαθος εδω. βαλε γυαλια αν δε βλεπεις καλα http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2609134&postcount=904 Οι υπολοιποι που ανεφερες τηρησαν σιγην ιχθυος Οι ατυχείς εξυπνάδες, αλλού. Όπως ούτε η Msquito δέχτηκε αυτά που λες, έτσι δε δέχτηκαν και οι άλλοι (οι οποίοι άλλοι ήταν "τυχαία" παραδείγματα). οταν καταφερεις να μαθεις σε ενα πουλι μαθηματικα τα ξαναλεμε για να το παω στα δικα σου μετρα. λυσε μου το halting problem Είναι σαφές ακόμα και στον πιο νοητικά δυσκίνητο, ότι είμαστε εντελώς διαφορετικοί οργανισμοί από τα πουλιά, με εξαιρετικά διαφορετικές δυνατότητες. Προφανώς, για παράδειγμα, δε σκέφτηκες ότι το πουλί μπορεί να πετάει ενώ εμείς όχι (άρα θα μπορούσε, με λίγη τρελή λογική, να είναι τα πουλιά πιο "εκλεκτοί" από εμάς). Επίσης, αυτό το επιχείρημα δείχνει πλήρη άγνοια της φύσης του εγκεφάλου των ζωντανών οργανισμών, άγνοια που πιστεύω πως ακόμα κι εσύ δε θα επικαλεστείς απλά για να το παίξεις τρελός. Η επίκληση του halting problem, δείχνει ακόμα παραπέρα την αδυναμία σου να κατανοήσεις τα επιχειρήματά μου, εφόσον (τώρα που, μετά από αυτή τη συζήτηση, έμαθες και ποιος είναι ο Turing) επικαλείσαι ένα πρόβλημα που είναι μη επιλύσιμο σε μηχανές συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής, αγνοώντας πως μια μηχανή άλλης αρχιτεκτονικής, αν και διαφορετική, παραμένει μηχανή (άρα έχεις πλήρη άγνοια σε οτιδήποτε αφορά μηχανές και τη φύση τους). Επίσης, προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα είδος αρχιτεκτονικής, είναι απολύτως λογικό να τα ξεπερνάει μία άλλη. 1) η μηχανη δεν εχει συνειδηση. οποτε ειναι αδυνατον να καταλαβει την εννοια χρονος και την διαδοχη των γεγονοτων καθως και την υπαρξη τους 2) Ειναι προφανες γιατι ειπα να ξηλωσουμε το χρονο αλλα δε καταλαβε ο Jimaras τι ηθελα να πω http://www.dreammanifesto.com/free-will-operates-outside-the-confines-of-time-space.html Δυστυχώς, δεν είναι γνωστό το τι ακριβώς είναι και από πού προκύπτει η συνείδηση. Αυτό, φυσικά, απέχει έτη φωτός από το να στηρίζει τις θέσεις σου. Παρόλα αυτά, τα όρια της συνειδητής δράσης και τα όρια των εγκεφαλικών περιορισμών, αν και ασαφή ακόμα, υπάρχουν. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=994135&lngDtrID=252 αυτό το κείμενο εξηγεί ότι εγκεφαλικά προκύπτει αυτή η ανάγκη και την ανάγει στην εξέλιξη διότι είμαστε fitter σε σχέση με τους απιστους. όχι βεβαια ως αποδεικτικό στοιχειο αλλα ως μια ένδειξη. οποτε οποιος πιστεύει στην εξέλιξη των ειδών, αφού μέσω αυτής φαινεται να προέκυψε αυτή η ανάγκη, τότε πιστεύει και στο θεο. άρα όλοι όσοι δεν πιστεύουν μαλλον θα εξαφανιστούν από την ίδια την εξέλιξη. η επιστημη τιμωρει τον εαυτο της οποτε ας ελπιζουμε το ειδος σου να εξαφανιστει εν καιρω Εγώ, από την άλλη, πίστευα μέχρι που τα έβαλα κάτω λογικά (Γυμνάσιο ή Λύκειο πρέπει να ήταν) και είδα ότι δεν έβγαιναν τα πράγματα. Αν για σένα το να πιστεύεις στο Θεό είναι hardcoded στον εγκέφαλό σου, να χαίρεσαι την ελευθερία σου (την οποία μόλις έριξες κάτω και έσπασες, στη βιασύνη σου να φύγεις). Το πώς είστε fitter, είναι κάτι που μου προκαλεί γαργαλητά σε όλο το σώμα όσο σκέφτομαι πώς θα το αποδείκνυε κανείς, αν γινόταν. Θα ήθελα, πάντως, να σου υπενθυμίσω ότι fittest δεν είναι απαραίτητα ένας οργανισμός που χρησιμοποιεί όλες του τις δυνατότητες, εφόσον εξελικτικά αυτές μπορούν να εξαφανιστούν (ως άχρηστες). Ατυχής επίκληση στην εξέλιξη, λοιπόν, όπως σου απάντησαν γλαφυρότατα οι προλαλήσαντες. εχεις δικιο. κακως ασχοληθηκα μαζι σου. κερδισες μια θεση στην ignore list (Άφησα το καλύτερο για το τέλος.) Φυσικά και έχω δίκιο, αλλά θέλω να παρατηρήσω ότι έβγαλες μία φράση μου από το context της, ακριβώς γιατί σε συμφέρει να σταματήσεις τη συζήτηση μαζί μου. Αυτό, βεβαίως, είναι εξαιρετικά κακό για σένα, γιατί παρά το επιθετικό ύφος μου, είμαι από τους τελευταίους που συνέχισαν να ασχολούνται μαζί σου πιστεύοντας ακράδαντα ότι έχεις τη νοημοσύνη να αναγνωρίσεις σε ποια σημεία έχεις δίκιο (εγώ, στο προηγούμενο ποστ μου, σου επισήμανα και ένα) και σε ποια όχι. Φυσικά, είναι παραπάνω από προφανές το για ποιο λόγο μπλοκάρεις έναν άνθρωπο που συνεχίζει να ασχολείται μαζί σου. Σε όσους δεν ήταν σαφές, θα αναδημοσιεύσω αυτό που πραγματικά σε έκανε να τρέξεις να κρυφτείς στο άλλοθι του "δεν ξέρω τι λέει, τον έχω στην ignore list". Περιέχεται στο ακόλουθο spoiler. Σε όσους δεν είχαν την "τιμή" να συμμετάσχουν, θα εξηγήσω εγώ τι έγινε. Διαβάστε το, είναι άκρως διασκεδαστικό. Όταν, πριν μερικές σελίδες, είπαμε πως λήγουμε το θέμα περί free will ([1] [2]), εσύ θεώρησες έξυπνο να στείλεις, λίγο αργότερα, ένα μαζικό προσωπικό μήνυμα σε κάποια άτομα που συμμετείχαν στη συζήτηση. Το μήνυμα αυτό, περιείχε το τελευταίο "επιχείρημα" που είχες, στο θέμα του free will. Το επιχείρημα αυτό, ασφαλώς, δεν έστεκε (το γνωρίζω μιας και μου το κοινοποίησαν κάποια άτομα κι έτσι είχα την τύχη να το διαβάσω), αλλά εσύ παρόλα αυτά το έστειλες. Για να το κάνω πιο σαφές, είδες ότι ήταν αδύνατο να φανείς πειστικός όσο έκανες διάλογο μαζί μου (επειδή δε μπορούσες να στηρίξεις κανένα σου επιχείρημα) κι έτσι, με τον πιο δειλό και ύπουλο τρόπο που θα μπορούσε να κάνει κάποιος, "απομόνωσες" τους συμμετέχοντες στη συζήτηση και προσπάθησες να τους πείσεις πίσω από την πλάτη μου (και άρα στερώντας μου την ικανότητα να απαντήσω και να αποδείξω δημοσίως ότι έκανες και πάλι λάθος). Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2009 από teo64x
jimarass Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Κανένα πρόβλημα. Χαρά μου να σου κάνω σαφή τα αυτονόητα, μιας και έχεις αποδείξει ότι δεν τα βλέπεις μόνος σου. Αναπόδεικτο. Πάλι λάθος διαχωρισμός, γιατί δεν κατανοείς πως και ο άνθρωπος είναι αναπόφευκτα μηχανή. Επίσης, δεν καθόρισες τι εννοείς "πιστεύω στη συνείδηση" και "πιστεύω στη μηχανή" και υπό ποιες περιπτώσεις. Εγώ, για εξομοίωση πολύπλοκων κυκλωμάτων χιλιάδων ηλεκτρονικών στοιχείων, πιστεύω στη μηχανή, και συγγνώμη κιόλας. Από αυτό το σημείο, προφανώς μας το παίζεις τρελός επειδή είδες ότι αλλιώς δε σε παίρνει. Αν κάνω λάθος, σου ζητώ συγγνώμη, αλλά εξήγησέ μας πώς έφτασες σ' αυτό το συμπέρασμα. Εφόσον δεν το θεωρώ ως μη αποδείξιμο και μη καταρρίψιμο, δεν είναι δόγμα. Μην κρίνεις από τον εαυτό σου (για τον οποίο εσύ παραδέχτηκες ότι πιστεύει σε δόγμα). Στην πραγματικότητα, είμαι πεπεισμένος ότι η θέση μου έχει κενά, αλλά δεν τα πλησίασες καθόλου (και λογικό είναι να μην πήγε καν το μυαλό σου σ' αυτά, εφόσον προσπαθείς να αποδείξεις ένα συγκεκριμένο "κάτι άλλο"), επομένως μέχρι να τα αποδείξεις, οι υποδείξεις σου είναι περιττές. Άσε τις ατάκες εντυπωσιασμού, λοιπόν. Οι ατυχείς εξυπνάδες, αλλού. Όπως ούτε η Msquito δέχτηκε αυτά που λες, έτσι δε δέχτηκαν και οι άλλοι (οι οποίοι άλλοι ήταν "τυχαία" παραδείγματα). Είναι σαφές ακόμα και στον πιο νοητικά δυσκίνητο, ότι είμαστε εντελώς διαφορετικοί οργανισμοί από τα πουλιά, με εξαιρετικά διαφορετικές δυνατότητες. Προφανώς, για παράδειγμα, δε σκέφτηκες ότι το πουλί μπορεί να πετάει ενώ εμείς όχι (άρα θα μπορούσε, με λίγη τρελή λογική, να είναι τα πουλιά πιο "εκλεκτοί" από εμάς). Επίσης, αυτό το επιχείρημα δείχνει πλήρη άγνοια της φύσης του εγκεφάλου των ζωντανών οργανισμών, άγνοια που πιστεύω πως ακόμα κι εσύ δε θα επικαλεστείς απλά για να το παίξεις τρελός. Η επίκληση του halting problem, δείχνει ακόμα παραπέρα την αδυναμία σου να κατανοήσεις τα επιχειρήματά μου, εφόσον (τώρα που, μετά από αυτή τη συζήτηση, έμαθες και ποιος είναι ο Turing) επικαλείσαι ένα πρόβλημα που είναι μη επιλύσιμο σε μηχανές συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής, αγνοώντας πως μια μηχανή άλλης αρχιτεκτονικής, αν και διαφορετική, παραμένει μηχανή (άρα έχεις πλήρη άγνοια σε οτιδήποτε αφορά μηχανές και τη φύση τους). Επίσης, προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα είδος αρχιτεκτονικής, είναι απολύτως λογικό να τα ξεπερνάει μία άλλη. Δυστυχώς, δεν είναι γνωστό το τι ακριβώς είναι και από πού προκύπτει η συνείδηση. Αυτό, φυσικά, απέχει έτη φωτός από το να στηρίζει τις θέσεις σου. Παρόλα αυτά, τα όρια της συνειδητής δράσης και τα όρια των εγκεφαλικών περιορισμών, αν και ασαφή ακόμα, υπάρχουν. Εγώ, από την άλλη, πίστευα μέχρι που τα έβαλα κάτω λογικά (Γυμνάσιο ή Λύκειο πρέπει να ήταν) και είδα ότι δεν έβγαιναν τα πράγματα. Αν για σένα το να πιστεύεις στο Θεό είναι hardcoded στον εγκέφαλό σου, να χαίρεσαι την ελευθερία σου (την οποία μόλις έριξες κάτω και έσπασες, στη βιασύνη σου να φύγεις). Το πώς είστε fitter, είναι κάτι που μου προκαλεί γαργαλητά σε όλο το σώμα όσο σκέφτομαι πώς θα το αποδείκνυε κανείς, αν γινόταν. Θα ήθελα, πάντως, να σου υπενθυμίσω ότι fittest δεν είναι απαραίτητα ένας οργανισμός που χρησιμοποιεί όλες του τις δυνατότητες, εφόσον εξελικτικά αυτές μπορούν να εξαφανιστούν (ως άχρηστες). Ατυχής επίκληση στην εξέλιξη, λοιπόν, όπως σου απάντησαν γλαφυρότατα οι προλαλήσαντες. (Άφησα το καλύτερο για το τέλος.) Φυσικά και έχω δίκιο, αλλά θέλω να παρατηρήσω ότι έβγαλες μία φράση μου από το context της, ακριβώς γιατί σε συμφέρει να σταματήσεις τη συζήτηση μαζί μου. Αυτό, βεβαίως, είναι εξαιρετικά κακό για σένα, γιατί παρά το επιθετικό ύφος μου, είμαι από τους τελευταίους που συνέχισαν να ασχολούνται μαζί σου πιστεύοντας ακράδαντα ότι έχεις τη νοημοσύνη να αναγνωρίσεις σε ποια σημεία έχεις δίκιο (εγώ, στο προηγούμενο ποστ μου, σου επισήμανα και ένα) και σε ποια όχι. Το πρόβλημα με μερικούς είναι πως πιστεύουν πως αν μια μέρα κάποιος αποδείξει ότι πχ δεν υπάρχει θεός, εμείς θα βάλουμε τα κλάμματα........ Η αυθαιρετότητα αυτής της παρατήρησης είναι αυταπόδεικτη νομίζω. Το άρα σου μου άρεσε πολύ, λες και είναι απόλυτα λογικό αυτό που λες. Σύμφωνα με μια παλαιότερη είδηση, όσοι πιστοί κοιτάζουν μια θρησκευτική εικόνα νοιώθουν λιγότερο σωματικό πόνο από τους άπιστους. Μήπως έχεις και γι' αυτό καμιά ωραία θεωρία-συμπέρασμα να αραδιάσεις? Μήπως το ότι ο θεός "παίρνει" τον πόνο από το σώμα τους? Η απάντηση σε αυτό ίσως (λέω ίσως) μπορεί να τη βρεις σε αυτό που είπε κατευθείαν ο Χριστός: Η πίστη σε έσωσε, όχι εγώ. Το θέμα είναι, πως ορίζεται η πίστη. Ορίζεται ως τυφλή πίστη σε ένα παππούλη ή πίστη στο θεό, με την έννοια του συμπαντικού όλου? Αν είναι το δεύτερο, μήπως με αυτόν τον τρόπο ο Χριστός προσπάθησε να διδάξει τους ανθρώπους τους 30μχ έναν τρόπο αυτόέλέγχου, αυθυποβολής αν θες, όπου ο πόνος φεύγει ή ελέγχεται? Και απλά κάτι παπαδαριά, επειδή τότε δε γνώριζε ο κόσμος φυσιολογία εγκεφάλου, απλά το μετέφρασε στην Καινή διαθήκη όπως ήθελε? Ο Χριστός ας πούμε δεν είπε ποτέ ότι έκανε θαύμα. Άρα ,ότι έκανε, ήταν στα πλαίσια του εφικτού ή αν θες του λογικού. Δεν ισχυρίζομαι ότι όσα σου είπα είναι η αλήθεια, απλά με απλές σκέψεις σου αποδεικνύω ότι δεν είναι τόσο εύκολο να απορρίψεις τα επιχειρήματα μια ομάδας ανθρώπων που εσύ πιστεύεις ότι κοιμούνται όρθιοι.
teo64x Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Το πρόβλημα με μερικούς είναι πως πιστεύουν πως αν μια μέρα κάποιος αποδείξει ότι πχ δεν υπάρχει θεός, εμείς θα βάλουμε τα κλάμματα........ Είχα μια σκασίλα αν θα βάλουν τα κλάματα... (Αν και δεν πιστεύω πως είσαι μέσα σ' αυτούς εσύ προσωπικά.)
FarCry Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Το πρόβλημα με μερικούς είναι πως πιστεύουν πως αν μια μέρα κάποιος αποδείξει ότι πχ δεν υπάρχει θεός, εμείς θα βάλουμε τα κλάμματα........ αστον μωρε ο εγωισμος εχει πηδηξει απο το ταβανι ξεχναει κατι ομως οτι η εξελιξη δε γυριζει πισω Science is nothing but developed perception, interpreted intent, common sense rounded out and minutely articulated http://www.veoh.com/collection/SympanS02/watch/v13817918gZNd7Ad Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2009 από FarCry
labros1988 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 αστον μωρε ο εγωισμος εχει πηδηξει απο το ταβανιξεχναει κατι ομως οτι η εξελιξη δε γυριζει πισω Ώστε φταίει ο εγωισμός του teo64x που εσύ δεν μπορείς να υποστηρίξεις τα επιχειρήματα σου... Και αυτό το άρθρο που λες δεν φαίνεται να αντικρούει τίποτα για τη θεωρία της εξέλιξης. Αντίθετα, δείχνει ότι συμβαίνει αυτό που αναμέναμε...Ξεχνάς ότι οι αλλαγές στο DNA είναι τυχαίες και ουσιαστικά ο νόμος της επιβίωσης του ισχυρότερου καθορίζει ποιες αλλαγές θα περάσουν και στις επόμενες γενιές και ποιες όχι αναλόγως αν επιβιώσει το είδος ή εξαφανιστεί. Αυτό κάνει την επιστροφή σε πρότερη κατάσταση εξαιρετικά απίθανη. Αλλά ξέχασα...GodDidIt
De@th L0rd Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Science is nothing but developed perception, interpreted intent, common sense rounded out and minutely articulated http://www.veoh.com/collection/SympanS02/watch/v13817918gZNd7Ad Ωραία εφόσον είναι μόνο αντίληψη η επιστήμη,όσοι δεν είναι επιστήμονες δεν έχουν αντίληψη.Ή αν έχουν όλοι ας χτίσουμε έναν ουρανοξύστη.Μου αρέσει που άλλος λέει "Η επιστήμη δεν είναι ΤΙΠΟΤΕ άλλο παρά ανεπτυγμένη αντίληψη,κατανοήση,κοινή λογική μπλα μπλα μπλα -Λέξη κλειδί -ΤΙΠΟΤΕ άλλο και αράδιασε ένα σωρό πράγματα. Ωραία λοιπόν και η θρησκεία δεν είναι τίποτε άλλο από ένα παράλογο μέσο χειραγώγησης συνειδήσεων και έχει ώς βάση το μεταφυσικό και το αναπόδεικτο.Κάτι σαν τις πύλες του ανεξήγητου δηλαδή.
FarCry Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Ωραία εφόσον είναι μόνο αντίληψη η επιστήμη,όσοι δεν είναι επιστήμονες δεν έχουν αντίληψη.Ή αν έχουν όλοι ας χτίσουμε έναν ουρανοξύστη.Μου αρέσει που άλλος λέει "Η επιστήμη δεν είναι ΤΙΠΟΤΕ άλλο παρά ανεπτυγμένη αντίληψη,κατανοήση,κοινή λογική μπλα μπλα μπλα -Λέξη κλειδί -ΤΙΠΟΤΕ άλλο και αράδιασε ένα σωρό πράγματα. Ωραία λοιπόν και η θρησκεία δεν είναι τίποτε άλλο από ένα παράλογο μέσο χειραγώγησης συνειδήσεων και έχει ώς βάση το μεταφυσικό και το αναπόδεικτο.Κάτι σαν τις πύλες του ανεξήγητου δηλαδή. αλλο ηθελα να θηξω λεγοντας αυτο. οτι καποια πραγματα επειδη ξεπερνουν την αντιληψη μας δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν. http://www.veoh.com/collection/SympanS02/watch/v13817918gZNd7Ad http://www.physics4u.gr/articles/2009/GEO600.html http://www.dreammanifesto.com/free-will-operates-outside-the-confines-of-time-space.html Consciousness is the one phenomenon that we know of, according to which time seems to 'flow'. In the block universe time is treated in essentially the same way as space, and events are laid out in a static space ± time; that is, there is no flow. Penrose claims that there is something illusory about the temporal ordering of our perceptions, and that our psychological time does not really flow in quite the way we perceive it to. For Penrose, the temporal ordering of our perception of the world is something we impose upon our perception in order to make sense of it in the context of the uniform forward time-progression of an external physical reality Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2009 από FarCry
Timour21 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 αλλο ηθελα να θηξω λεγοντας αυτο. οτι καποια πραγματα επειδη ξεπερνουν την αντιληψη μας δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν. http://www.veoh.com/collection/SympanS02/watch/v13817918gZNd7Ad http://www.physics4u.gr/articles/2009/GEO600.html http://www.dreammanifesto.com/free-will-operates-outside-the-confines-of-time-space.html Consciousness is the one phenomenon that we know of, according to which time seems to 'flow'. In the block universe time is treated in essentially the same way as space, and events are laid out in a static space ± time; that is, there is no flow. Penrose claims that there is something illusory about the temporal ordering of our perceptions, and that our psychological time does not really flow in quite the way we perceive it to. For Penrose, the temporal ordering of our perception of the world is something we impose upon our perception in order to make sense of it in the context of the uniform forward time-progression of an external physical reality Τα έχεις κάνει τόσο πολύ αχταρμά τα πράγματα που θα χρειαστούν πολλοί επιστημονικοί ανθρωπομήνες για να τα ξεμπερδέψουν. Να προτείνω μια επίσκεψη στον πνευματικό σου για περαιτέρω κατευθύνσεις? Αν πας τελικά προσοχή, τοίχο τοίχο να πηγαίνεις...
Lucifer Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Εντελώς offtopic, στην υπογραφή σου έχεις ατάκα του Πλάτωνα στα Αγγλικά και του Valery στα Ελληνικά.
liopyr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 αλλο ηθελα να θηξω λεγοντας αυτο. οτι καποια πραγματα επειδη ξεπερνουν την αντιληψη μας δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν. Σημαίνει πως υπάρχουν?
Praetorianos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Σημαίνει πως υπάρχουν? Πες μου ότι δεν πιστεύεις σε δεισιδαιμονίες και φαντάσματα να με τρελάνεις τώρα...
teo64x Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Αποδείξτε μου ότι δεν υπάρχει το ιπτάμενο μακαρονοτέρας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα