Praetorianos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Αποδείξτε μου ότι δεν υπάρχει το ιπτάμενο μακαρονοτέρας. Δεν αναφέρει κάτι τέτοιο η Αγία Γραφή. Πως σου φάνηκε?
frenzy Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Αποδείξτε μου ότι δεν υπάρχει το ιπτάμενο μακαρονοτέρας. Έχει ένα συμμαθητή η κόρη μου στο νηπιαγωγείο που μπορεί να σου αποδείξει το αντίθετο χρησιμοποιώντας ένα δάχτυλο και τη μύτη του...
liopyr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δεν αναφέρει κάτι τέτοιο η Αγία Γραφή. Πως σου φάνηκε? Δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα.
teo64x Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Δεν αναφέρει κάτι τέτοιο η Αγία Γραφή. Πως σου φάνηκε? Μα η Αγία Γραφή δεν είναι ο Λόγος του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος, γι' αυτό δε μπορεί κανείς διαβάζοντάς την να αντιληφθεί την αλήθεια Του. Έχει ένα συμμαθητή η κόρη μου στο νηπιαγωγείο που μπορεί να σου αποδείξει το αντίθετο χρησιμοποιώντας ένα δάχτυλο και τη μύτη του... Προφανώς, ο εν λόγω μαθητής δε μπορεί να κατανοήσει το ΙΜΤ, μέσα από την περιορισμένη λογική που Αυτό του χάρισε. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2009 από teo64x
De@th L0rd Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα. Που τα βρίσκεις ρε θεΐλα...<---------
washcloud Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2009 από washcloud
MiltoZ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Έχει ποσταριστεί παλιότερα και σε άλο thread, αλλά έχει πλάκα και νομίζω κολλάει κι εδώ.
nske Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Επίσης ωραία μαθήματα συλλογιστικής σκέψης πάνω σε ένα κοντινό θέμα: http://oyc.yale.edu/philosophy/death/content/class-sessions
Garnele Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Η οντοπικ πρόταση της ημέρας: Religulous Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η στάση των καθολικών μεγαλοπαπάδων (sos η άποψη του αστρονόμου του Βατικανού -!-) οι οποίοι αναγνωρίζουν την επιστημονική άποψη, πλας αποκαλούν hell business την εκκλησία. (αγαπημένη σκηνή η συνέντευξη του πρωην gay και νυν θρήσκου-ιδιοκτήτη-γραφείου-αποκατάστασης-πληγωμένων-καρδιών-και-ελπίδας.)
MsquitoPrincess Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Ένα έχω να πω.Το κακορίζικο το κοπελάκι.
tacticalcube138 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Η οντοπικ πρόταση της ημέρας: Religulous Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η στάση των καθολικών μεγαλοπαπάδων (sos η άποψη του αστρονόμου του Βατικανού -!-) οι οποίοι αναγνωρίζουν την επιστημονική άποψη, πλας αποκαλούν hell business την εκκλησία. (αγαπημένη σκηνή η συνέντευξη του πρωην gay και νυν θρήσκου-ιδιοκτήτη-γραφείου-αποκατάστασης-πληγωμένων-καρδιών-και-ελπίδας.)
Praetorianos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Όπως παρακολουθούσα μερικά blogs, έπεσε το μάτι μου σε μερικά κείμενα σχετικά με το παρών thread. Παραπέμπω εδώ ένα απόσπασμα γιατί μου άρεσε αρκετά. Το λεξιλόγιο δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και το ύφος δεν το λες επιστημονικό αλλά δεν πειράζει πιστεύω. [...]Εδώ θα παραθέσω μερικές ιστορίες από την Π. Διαθήκη, ιστορίες που μάλλον δεν θα έχετε ακούσει καν αφού μεθοδευμένα έχουν αποσιοποιηθει λογά της βαναυσότητας και της φαιδρότητας τους και που θα δείξουν ότι ο Θεός αλλά και οι εκλεκτοί του εκείνες τις εποχές ήταν μεγάλα Μ....ΠΑΝΑ (λογοκρισία). 1 ) Όλοι γνωρίζεται την ιστορία του Αβραάμ και της θυσίας του Ισαάκ. Ο Θεός διέταξε τον Αβραάμ να Του παραδώσει ολοκαύτωμα τον πολύτιμο γιο του που τόσο είχε επιθυμήσει να αποκτήσει. Ευρισκόμενος λοιπόν ο Αβραάμ πάνω από το γιο του με το φονικό μαχαίρι στο χέρι, ένας άγγελος παρεμβαίνει φέρνοντας το μήνυμα ότι ο Θεός τελικά αστειευόταν, πλακίτσα έκανε μωρέ, απλά ήθελε να δοκιμάσει την πιστή του. Κάθε σημερινός ηθικολόγος θα αναρωτιόταν φυσικά πως θα μπορούσε ένα παιδί να συνέλθει ποτέ από ένα τέτοιο σοκ και από το ψυχικό τραύμα. Για τα σημερινά πρότυπα ηθικής ένα τέτοιο αποτρόπαιο παράδειγμα θα αποτελούσε παιδική κακοποίηση. Και πάλι, οι σύγχρονοι θεολόγοι θα εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους ότι δεν πρέπει να λαμβάνουμε την ιστορία αυτή κατά κυριολεξία. Τότε πως πρέπει να την κατανοήσουμε ; Ως αλληγορία; Και αν την κατανοήσουμε έτσι , τι μήνυμα παίρνουμε; Μα τι είδους ηθικές αρχές μπορεί να αποκομίσει κάνεις από αυτήν την αποτρόπαια ιστορία; Θυμηθείτε απλά ότι εκατομμύρια άτομα αντιλαμβάνονται τις Γραφές κατά λέξη. 2 ) Όταν καταστράφηκαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα, ο Θεός διάλεξε δυο άτομα και τις οικογένειες τους να σωθούν επειδή ήταν ΕΝΑΡΕΤΟΙ(κρατείστε το ειδικά για το Λωτ), και τους υπόλοιπους τους έκανε μπριζόλες με το θεϊκό του θειάφι. Βεβαία η γυναίκα του Λωτ είχε την ιδία τύχη αφού ο Θεός την μετέτρεψε σε στήλη άλατος επειδή έκανε το λάθος να γυρίσει και να δει τα πυροτεχνήματα!! Πραγματικά αυτός ο Θεός ήταν και γαμώ τα παιδιά μιλάμε. Πριν φύγουν ,λοιπόν, δυο αρσενικοί άγγελοι απεσταλμένοι του Θεού έφτασαν στα Σόδομα να προειδοποιήσουν το Λωτ να φύγει από την πόλη. Ο Λωτ καλωσόρισε και φιλοξένησε τους αγγέλους , αλλά λίγο αργότερα συγκεντρώθηκαν γύρω από το σπίτι του όλοι οι άντρες των Σοδόμων ζητώντας του να τους παραδώσει τους αγγέλους να τους (τι άλλο σοδομίσουν. «Που είναι εκείνοι οι άνθρωποι που ήρθαν σπίτι σου απόψε; Φερ’ τους έξω να συνευρεθούμε μαζί τους» (Γενεσις, 19:5). Ο ΕΝΑΡΕΤΟΣ φυσικά Λωτ και εκλεκτός του Θεού, δεν μπορούσε να απαρνηθεί το θεσμό της φιλοξενίας, και έτσι τους αντιπρότεινε: «Σας παρακαλώ αδέλφια μου μην κάνετε κάνα κακό. Να έχω δυο θυγατέρες, που δεν έχουν γνωρίσει άνδρα στη ζωή τους. Θα σας τις φέρω και σεις κάντε τους ότι θέλετε. Μόνο στους ανθρώπους αυτούς μην κάνετε κακό είναι φιλοξενούμενοι μου». ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ και αν δεν το πιστεύετε κοιτάξτε στη (Γενεσις , 19:7-8). Όποιο νόημα και αν έχει αυτή η περίεργη ιστορία , σίγουρο είναι ότι μας δίνει μερικές πληροφορίες για την θέση της γυναικάς εκείνες τις εποχές αλλά και για το ηθικό ποιων των ενάρετων εκλεκτών του Θεού. Υπάρχει και μια μικρή συνεχεία σε αυτή την ιστορία. Αφού έφυγαν από τα Σόδομα ο Λοτ και οι κόρες του ζούσαν σε μια σπήλια. Εκεί ένα βράδυ τον μέθυσαν και κοιμήθηκαν μαζί του. Ο Λοτ ήταν αρκετά μεθυσμένος ώστε να καταλάβει ότι οι κόρες του χώθηκαν μέσα στα σκεπάσματα του αλλά όχι τόσο ώστε να μην τις αφήσει εγκύους. Αν τούτη η προβληματική οικογένεια ήταν ότι καλύτερο είχαν να αναδείξουν τα Σόδομα από άποψη χρηστών ηθών, μερικοί ίσως αρχίσουν να νιώθουν με κάποια κατανόηση το Θεό και το ακριβοδίκαιο θειάφι Του. Χαχαχαχα. 3 ) Μια παρομοια με αυτή του Ισαάκ αλλά πολύ πιο ανατριχιαστική ιστορία και χωρίς happy end περιγράφεται στο βιβλίο Κριται την οποία θα αφηγηθώ συντόμως γιατί κουράστηκα και είναι αργά. Ο ηγέτης του ισραηλινού στρατού, Ιαφθαε, κάνει τάμα στο Θεό ότι αν νικήσει στον πόλεμο με τους Αμμωνίτες θα Του προσφέρει ολοκαύτωμα το πρώτο άτομο που θα βγει να τον προϋπαντήσει στο γυρισμό. Να μη πολυλογώ, νικάει στον πόλεμο και στο γυρισμό πρώτη να τον χαιρετήσει βγαίνει η κόρη του. Ο Ιαφθαε διέρρηξε τα ιμάτια του βεβαία αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, φαίνεται πως ο Θεός ανυπομονούσε να λάβει τη θυσία Του. Στο τέλος, λοιπόν, ο Ιαφθαε πολύ υπάκουα την έκανε μπάρμπεκιου. Σε τούτη την περίπτωση ο Θεός φαίνεται πως δεν θεώρησε πρέπον να επέμβει. Ή μήπως τον έστειλε τελικά τον Άγγελο να ακυρώσει τη θυσία αλλά αυτός δεν πολυβιαστηκε; …σιγά μωρέ κόρη ήταν δεν ήταν και κάνας γιος. ΥΓ Ολόκληρο το κείμενο εδώ: http://koblopoulos.blogspot.com/2008/04/blog-post_21.html
Toufas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Όπως παρακολουθούσα μερικά blogs, έπεσε το μάτι μου σε μερικά κείμενα σχετικά με το παρών thread. Παραπέμπω εδώ ένα απόσπασμα γιατί μου άρεσε αρκετά. Το λεξιλόγιο δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και το ύφος δεν το λες επιστημονικό αλλά δεν πειράζει πιστεύω. ΥΓ Ολόκληρο το κείμενο εδώ: http://koblopoulos.blogspot.com/2008/04/blog-post_21.html και διαβαζα αυτα που λεγες και ελεγα μα καπου τα εχω δει και εγω ετσι γραμμενα, και ειδα το source του κειμενου στο site o dawkins εχει πει οτι το god delusion ειναι γραμμενο ετσι που το αρχιζεις θρησκος και εχεις τελειωσει αθεος
tacticalcube138 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Εδώ τα έχει πιο αναλυτικά: http://www.e-shop.gr/show_bks.phtml?id=BKS.0360037
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα