jimarass Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Έχω κουραστεί να το λέω και όλο τις ίδιες λαλακίες επαναλαμβάνουν κάποιοι. είπαμε, η Αγία Γραφή δεν είναι users manual αλλά σκοπό έχει να παρουσιάσει την ενάρετη ζωή σε ανθρώπους. Οι ιστορίες της απευθύνονται και είναι προσαρμοσμένες σε ανθρώπους διαφορετικών εποχών. Είναι δε κατά κύριο λόγο γέννημα ανθρώπου, θεόπνευστο. Εγώ θέλω να μου βρείτε ΜΙΑ ιστορία που είπε ο Χριστός .ΜΙΑ, η οποία να προκαλεί ακόμα και σημερινές αντιλήψεις. ΜΙΑ βρείτε....... Τώρα, τι αντιλαμβάνονται 1 δισ λαλάκες δεν με ενδιαφέρει καθόλου! Άλλωστε αν η ΠΔ ήταν οκ, δεν θα ερχόταν ο Χριστός για να τη συμπληρώσει/διορθώσει...... Τώρα, η ΑΓ δεν αποδεικνύει ότι υπάρχει θεός, αλλά δεν μπορεί και ΚΑΝΕΙΣ να απορρίψει ότι δεν υπάρχει θεός, από τα λεγόμενά της.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Εγώ θέλω να μου βρείτε ΜΙΑ ιστορία που είπε ο Χριστός .ΜΙΑ, η οποία να προκαλεί ακόμα και σημερινές αντιλήψεις. ΜΙΑ βρείτε....... 3 σου κανουν ? 1) Τι ηθελε να πει ο ποιητης-Χριστος οταν καταραστηκε την συκια? 2) Τι ηθελε παλι να πει ο ποιητης-Χριστος οταν ελεγε πως οταν επιστρεψει, αυτοι που δεν θελουν να βασιλεψει να τους φερουν και να τους σφαξουν μπροστα του? 3) Τελος, τι ηθελε ο ποιητης-Χριστος να μας πει οταν ελεγε οτι δεν ηρθε για να φερει ειρηνη αλλα διχωνια? Οι απαντησεις μεσω παραπομπων σε λινκ θεολογων τα εχω διαβασει και ειναι αστεια. Καθετι που "βρομαει" το αλλαζουμε σε συμβολισμο. Νυσαφι πια.
tacticalcube138 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Αλληγορία το λένε, όχι συμβολισμό, πάρ' τ' αυγό και κούρευτω δηλαδή. Όσον αφορά τον Χριστό και τί είπε, δεν έχει και τόση σημασία, διότι το ιερατείο ακολουθεί τα νάματα του Παύλου και των "πατέρων" της εκκλησίας, δεν υπάρχει χριστιανισμός, παυλιανισμός είναι.
washcloud Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Η Κόλαση πάντως, αν υπάρχει, πρέπει να είναι ένα δωμάτιο, μέσα η Αγία Γραφή, ένα μικρόφωνο, κι ο jimarass.
De@th L0rd Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Εδώ τα έχει πιο αναλυτικά: http://www.e-shop.gr/show_bks.phtml?id=BKS.0360037 .....Το μενού της σκατοφαγίας!...
jimarass Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 3 σου κανουν ? 1) Τι ηθελε να πει ο ποιητης-Χριστος οταν καταραστηκε την συκια? 2) Τι ηθελε παλι να πει ο ποιητης-Χριστος οταν ελεγε πως οταν επιστρεψει, αυτοι που δεν θελουν να βασιλεψει να τους φερουν και να τους σφαξουν μπροστα του? 3) Τελος, τι ηθελε ο ποιητης-Χριστος να μας πει οταν ελεγε οτι δεν ηρθε για να φερει ειρηνη αλλα διχωνια? Οι απαντησεις μεσω παραπομπων σε λινκ θεολογων τα εχω διαβασει και ειναι αστεια. Καθετι που "βρομαει" το αλλαζουμε σε συμβολισμο. Νυσαφι πια. Θέλω να μου πεις τα ακριβή του λόγια. Αν δε βαριέσαι να ψάξεις στην ΚΔ βέβαια!!
BaLsAmoMenos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Ωχ ρε ανθρωπε......βαριεμαι αφανταστα. Τελοσπαντων. Παρε να εχεις 1) 18 Και όταν το πρωί γύριζε στην πόλη, πείνασε· 19 και βλέποντας μια συκιά επάνω στον δρόμο, ήρθε κοντά της, και δεν βρήκε τίποτε επάνω της, παρά μονάχα φύλλα· και της λέει: Να μη γίνει πλέον καρπός από σένα στον αιώνα. Κι αμέσως η συκιά ξεράθηκε. Ματθ. 21 2) 27 Πλην, εκείνους τους εχθρούς μου, που δεν με θέλησαν να βασιλεύσω επάνω τους, φέρτε τους εδώ, και κατασφάξτε τους μπροστά μου. Μτ. 25:14-30 Πρεπει να διαβασεις ολη την παρβολη με τις 10 μνες. Πολυ γελιο. Ειδικα οταν οι "πατερες" σε δικα τους σαιτς προσπαθουν να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα. 3) 34 Μη νομίσετε ότι ήρθα να φέρω ειρήνη στη γη. Δεν ήρθα να φέρω ειρήνη αλλά μαχαίρα. 35 Γιατί ήρθα να διχάσω τον άνθρωπο κατά του πατέρα του και την κόρη κατά της μητέρας της και τη νύφη κατά της πεθεράς της Μτ. 10: 34-42 Εντιτ: Στανταρ θα μου μιλησεις για συμβολισμο σε ολα. Βασικα με την παραβολη των 10 μνων συμβολιζει κατι, π@π@ρια βεβαια, αλλα μπορουμε να πουμε οτι ειναι συμβολισμος. Η διαφορα με τα αλλα 2 ειναι οτι ο Χριστος το λεει ξεκαθαρα "Τωρα μαλακες, θα σας πω μια παραβολη η οποια συμβολιζει κατι" ενω αντιθετα στις αλλες περιπτωσεις δεν φαινεται αυτο. Οι "πατερες" της εκκλησιας ας κρατησουν τις ερμηνειες τους για τις γριες που πατανε στην εκκλησια. Δευτερο εντιτ: Την τελευταια μου προταση μην την παρεις κυριολεκτικα. Οι λεξεις "γριες" ειναι συμβολισμος καθως επισης και το "πατερες" και το "εκκλησια". Σε λιγο καιρο θα φτιαξω μια ψευτοερμηνεια η οποια θα πεσει συρμα και στους υπολοιπους αθεους-αγνωστικιστες-σαταναδες-αντιχρηστους-νεοπαγανιστες-νεοειδωλολατρες και θα σου πω τι συμβολιζουν. Τριτο εντιτ: Αν δεν υπηρχε το δευτερο εντιτ θα την επερνες σαν βρισια την τελευταια μου προταση και γενικα κατι με ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. Λογω υπαρξης του δευτερου εντιτ ξεκαθαριζεται οτι μιλαω για συμβολισμο. Τι στο διαολο ηταν ο Χριστος? O στιχουργος των Paradise Lost που δεν υπαρχει περιπτωση να καταλαβεις το νοημα? Πως γινεται αυτα που γραφουν τα Ευαγγελια τα οποια ειναι γραμμενα με πεδαριωδες υφακι να εχουν (τυχαια μονο τα πικαντικα εδαφια?) συμβολικη σημασια. Κατι βρωμαει εδω? Και ασχημα. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2009 από BaLsAmoMenos
jimarass Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Ωχ ρε ανθρωπε......βαριεμαι αφανταστα. Τελοσπαντων. Παρε να εχεις 1) 18 Και όταν το πρωί γύριζε στην πόλη, πείνασε· 19 και βλέποντας μια συκιά επάνω στον δρόμο, ήρθε κοντά της, και δεν βρήκε τίποτε επάνω της, παρά μονάχα φύλλα· και της λέει: Να μη γίνει πλέον καρπός από σένα στον αιώνα. Κι αμέσως η συκιά ξεράθηκε. Ματθ. 21 2) 27 Πλην, εκείνους τους εχθρούς μου, που δεν με θέλησαν να βασιλεύσω επάνω τους, φέρτε τους εδώ, και κατασφάξτε τους μπροστά μου. Μτ. 25:14-30 Πρεπει να διαβασεις ολη την παρβολη με τις 10 μνες. Πολυ γελιο. Ειδικα οταν οι "πατερες" σε δικα τους σαιτς προσπαθουν να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα. 3) 34 Μη νομίσετε ότι ήρθα να φέρω ειρήνη στη γη. Δεν ήρθα να φέρω ειρήνη αλλά μαχαίρα. 35 Γιατί ήρθα να διχάσω τον άνθρωπο κατά του πατέρα του και την κόρη κατά της μητέρας της και τη νύφη κατά της πεθεράς της Μτ. 10: 34-42 Εντιτ: Στανταρ θα μου μιλησεις για συμβολισμο σε ολα. Βασικα με την παραβολη των 10 μνων συμβολιζει κατι, π@π@ρια βεβαια, αλλα μπορουμε να πουμε οτι ειναι συμβολισμος. Η διαφορα με τα αλλα 2 ειναι οτι ο Χρηστος το λεει ξεκαθαρα "Τωρα μαλακες, θα σας πω μια παραβολη η οποια συμβολιζει κατι" ενω αντιθετα στις αλλες περοπτωσεις δεν φαινεται αυτο. Οι "πατερες" της εκκλησιας ας κρατησουν τις ερμηνειες τους για τις γριες που πατανε στην εκκλησια. 1)Πολλά στη ζωή των εβραίων και γενικά στην ΑΓ έχουν να κάνουν με παραβολές. Ας πούμε η έξοδος των Ιουδαίων από την Αίγυπτο, όπου με το αίμα αμνού έβαψαν τα σπίτια τους και σώθηκαν, συμβολίζει τη θυσία του Χριστού. Έτσι και εδώ , ο θάνατος της συκιάς συμβολίζει τον πνευματικό θάνατο του ΜΗ ενάρετου ανθρώπου ο οποίος ζει εις βάρος των αδελφών του. Ο θεός δεν σου έδωσε τη ζωή για να βασανίζεις τους αδερφούς σου. Επομένως πρέπει να προστατεύσει τους απροστάτευτους. Είναι κακό αυτό? 2)Αναφέρεσαι στην παραβολή με τα τάλαντα όπου ο ένας υπηρέτης δεν επένδυσε όσα του έδωσε ο κύριος?? Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που θέλει να πει είναι πως αν ο άνθρωπος χρησιμοποιήσει τις αρετές του με κακό τρόπο, τότε θα υπάρξει τιμωρία. Δηλαδή αν εγώ γεννηθώ ιδιοφυία και κατασκευάσω πυρηνική βόμβα και τη σκάσω πάνω σου, αντί να φτιάχνω φάρμακα, τότε είμαι τριςκατάρατος. Αυτό είναι το κακό μήνυμα??? Αλλά ξέχασα, έπρεπε να τους μιλήσει για την πολιτεία του πλάτωνα, θα καταλάβαιναν αμέσως!!!!!!!!! 3)Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως οι νεοτερισμοί του Χριστού θα διχάσουν οικογένειες. Αυτό άλλωστε τον σκότωσε. Ο νεοτερισμός του. Σε λίγο θα μου φέρεις παράδειγμα το ότι τα έσπασε στο ναό του Σολομώντα. Τουλάχιστον αστεία αυτά που ανέφερες!!! Και τώρα μιλάμε για έναν άνθρωπο που θυσιάστηκε και να μας σώσει.
Toufas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 και μετα να βγει ο παυλος και να πει οτι δεν υπηρχε προπατορικό αμαρτημα, αρα δεν χρειαζομασταν αφεση αμαρτιων, και να χρειαζομασταν γιατι να μην ελεγε ο θεος, θα σας σωσω εγω ολους μην τρομαζετε και οχι να στειλει καποιον να παθαίνει για να εντυπωσιάσει ποιον?
BaLsAmoMenos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω που με δικαιωσες με αυτα που λες. Οταν μαθεις να ξεχωριζεις τι ειναι πιστευτο και τι δεν ειναι, ξαναμιλαμε. Οι Θεοι δεν θυσιαζονται. Ειναι αθανατοι. Εντιτ: 1) Γινεσαι αιρετικος φιλε μου. Η ερμηνειες που δινουν οι "πατερες" ειναι διαφορετικες. Πρεπει να μαθεις οτι και οι αιρετικοι θα καουν στην κολαση. 2) Δεν μιλαω για τα ταλαντα αλλα για τις 10 μνες. Παρε να εχεις. Καπου προς το τελος ειναι. 3) Με λιγα λογια μας λες οτι ηξερε οτι θα αποτυχει. Μηπως κατι δεν κολαει? Το νοημα δεν ηταν να υπαρξει διχονοια στην οικογενειες με τον ερχομο του. Σοβαρα εχεις και αλλα τετοια επιχειρηματα? Η ερμηνεια σου (και των "μπαμπαδων της εκκλησιας") ειναι χειροτερη και απο την κυριολεκτικη σημασια της προτασης γιατι βγαζετε ενα ανικανο και αυτοκαταστροφικο Θεο που ενω ξερει οτι δεν θα πετυχει και θα τα κανει ΚΑΙ χειροτερα το επιχειρει. Δεν μπορω να σας καταλαβω πια. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2009 από BaLsAmoMenos
jimarass Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Ευχαριστω που με δικαιωσες με αυτα που λες. Οταν μαθεις να ξεχωριζεις τι ειναι πιστευτο και τι δεν ειναι, ξαναμιλαμε. Οι Θεοι δεν θυσιαζονται. Ειναι αθανατοι. Εντιτ: 1) Γινεσαι αιρετικος φιλε μου. Η ερμηνειες που δινουν οι "πατερες" ειναι διαφορετικες. Πρεπει να μαθεις οτι και οι αιρετικοι θα καουν στην κολαση. 2) Δεν μιλαω για τα ταλαντα αλλα για τις 10 μνες. Παρε να εχεις. Καπου προς το τελος ειναι. 3) Με λιγα λογια μας λες οτι ηξερε οτι θα αποτυχει. Μηπως κατι δεν κολαει? Το νοημα δεν ηταν να υπαρξει διχονοια στην οικογενειες με τον ερχομο του. Σοβαρα εχεις και αλλα τετοια επιχειρηματα? Η ερμηνεια σου (και των "μπαμπαδων της εκκλησιας") ειναι χειροτερη και απο την κυριολεκτικη σημασια της προτασης γιατι βγαζετε ενα ανικανο και αυτοκαταστροφικο Θεο που ενω ξερει οτι δεν θα πετυχει το επιχειρει. 1)Κανείς δεν είναι τέλειος. Ειδικά οι παπάδες...... 2)Για λεφτά είναι πάλι. Αυτοί που έκαναν καλή χρήση των πνευματικών τους ικανοτήτων και προόδευσαν, ανταμοίφθηκαν. Όσοι δεν έκαναν καλή χρήση και χρησιμοποίησαν τις ικανότητές τους για την εκμετάλευση των ανθρώπων (πχ δες golden boys) αυτοί θα τιμωρηθούν..... Ο εωσφόρος ήταν το πιο ισχυρό δημιούργημα, με απίστευτες ικανότητες. Ωστόσο δεν έκανε καλή χρήση των, αλλά ήταν παρτάκιας και τελικά τον ήπιε. Όχι θα είχε τσάμπα ψυχή και χαρίσματα και δεν θα πλήρωνε κανένα τίμημα για τις μαλακίες του..... 3)Όλα έχουν να κάνουν με την ελευθερία του ανθρώπου. Το γιατί ο θεός δεν κάνει μια μαγική κίνηση για να σωθούμε όλοι πιστεύων το καταλαβαίνεις, αλλιώς να σου το αναλύσω. Το γιατί όμως έπρεπε να πεθάνει αυτός για να μας σώσει, πιστεύω έχει να κάνει με το γεγονός πως οτιδήποτε σε αυτόν τον κόσμο έχει ένα τίμημα. πχ για να κινηθείς πρέπει να κάψεις πετρέλαιο. Εφόσον ο άνθρωπος επέλεξε να ζήσει μακρυά από το θεό, θα βίωνε τον πνευματικό θάνατο μέσω του υλικού θανάτου ενός ζώου (πιθανώς ήταν η στιγμή της πτώσης και ενσωμάτωσης του συνειδητού στον ανθρώπινο εγκέφαλο του τότε πιθήκου- πιθανώς ήταν η στιγμή του big bang όπου η φύση αναδημιουργείται με νέους κανόνες που συμπεριλαμβάνουν την φθορά-εντροπία) Αν ο θεός έδινε δεύτερη ευκαιρία στον άνθρωπο, τότε η έννοια της ελευθερίας θα γελειοποιούνταν. Όπως και με τους αγγέλους που ξεπέσανε, έτσι και ο άνθρωπος έπρεπε να αντιμετωπιστεί το ίδιο και όχι σα μαριονέτα-σκυλάκι. Άρα ο άνθρωπος έπρεπε να επωμιστεί τις συνέπειες των πράξεών του. Τη φθορά. Η μόνη λύση για να σωθεί ήταν να πληρώσει κάποιος το τίμημα για τη σωτηρία. Παίρνωντας λοιπόν ο θεός τη μορφή του ανθρώπου και πεθαίνοντας, πλήρωσε το τίμημα της πτώσης αφού ουσιαστικά πέθανε για όλους τους ανθρώπους και πια ο άνθρωπος έχει μια δεύτερη ευκαιρία προς τη θέωση, μέσω άλλης οδού.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 1) Ασχολιαστο 2) Ρε φιλε, αλλα διαβαζεις? Λοιπον το βαζω για να το δουν και αλλοι insomniaks και ολοι μαζι να δουμε τι εννουσε ο Χρηστος. Η παραβολή με τις δέκα μνες 11 Και ενώ αυτοί τα άκουγαν αυτά, προσθέτοντας είπε μια παραβολή, επειδή ήταν κοντά στην Ιερουσαλήμ, κι αυτοί νόμιζαν ότι η βασιλεία τού Θεού επρόκειτο να φανεί αμέσως. 12 Είπε, λοιπόν: Κάποιος ευγενής άνθρωπος πήγε σε μια μακρινή χώρα, για να πάρει για τον εαυτό του βασιλεία, και να επιστρέψει. 13 Και αφού κάλεσε δέκα από τους δικούς του δούλους, τους έδωσε δέκα μνες, και τους είπε: Πραγματευθείτε μέχρις ότου έρθω. 14 Οι συμπολίτες του, όμως, τον μισούσαν, και έστειλαν πίσω απ' αυτόν πρέσβεις, λέγοντας: Δεν θέλουμε να βασιλεύσει αυτός επάνω σε μας. 15 Και όταν γύρισε, παίρνοντας τη βασιλεία, είπε να κληθούν κοντά του οι δούλοι εκείνοι, στους οποίους έδωσε το ασήμι, για να μάθει τι κέρδησε κάθε ένας. 16 Και ήρθε ο πρώτος, λέγοντας: Κύριε, η μνα σου κέρδησε δέκα μνες. 17 Και του είπε: Εύγε, δούλε αγαθέ επειδή στο ελάχιστο φάνηκες πιστός, έχε εξουσία επάνω σε δέκα πόλεις. 18 Και ήρθε ο δεύτερος λέγοντας: Κύριε, η μνα σου έκανε πέντε μνες. 19 Είπε δε και σε τούτον: Κι εσύ, γίνε εξουσιαστής επάνω σε πέντε πόλεις. 20 'Ηρθε και άλλος, λέγοντας: Κύριε, να! η μνα σου, που είχα φυλαγμένη μέσα σε μαντήλι 21 επειδή, σε φοβόμουν για τον λόγο ότι, είσαι αυστηρός άνθρωπος παίρνεις ό,τι δεν έβαλες, και θερίζεις ό,τι δεν έσπειρες. 22 Και λέει σ' αυτόν: Από το στόμα σου θα σε κρίνω, δούλε πονηρέ ήξερες ότι εγώ είμαι άνθρωπος αυστηρός, παίρνοντας ό,τι δεν έβαλα, και θερίζοντας ό,τι δεν έσπειρα 23 γιατί, λοιπόν, δεν έδωσες το ασήμι μου στην τράπεζα, ώστε εγώ μόλις ερχόμουν να το έπαιρνα μαζί με τον τόκο; 24 Και είπε στους παραβρισκόμενους: Αφαιρέστε του τη μνα, και δώστε την σ' αυτόν που έχει τις δέκα μνες. 25 (Και του είπαν: Κύριε, έχει ηδη δέκα μνες). 26 Πραγματικά σας λέω, στον καθένα που έχει, θα δοθεί. Eνώ από εκείνον που δεν έχει, κι εκείνο που του έχει δοθεί, θα αφαιρεθεί απ' αυτόν.. 27 Πλην, εκείνους τους εχθρούς μου, που δεν με θέλησαν να βασιλεύσω επάνω τους, φέρτε τους εδώ, και κατασφάξτε τους μπροστά μου. 3) Η ελευθερη βουληση χα? Και τοτε τι ρολο παιζει η βασιλεια των ουρανων επι της Γης? Ποιος ο λογος να οδηγηθουμε στην θεωση? Επισης αν η Δευτερα Παρουσια δεν ειναι Η ΜΑΓΙΚΟΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ? Κατα τα αλλα ο Θεος δεν παρεμβαινει στην ελευθερη βουληση μας. Τα "θαυματα" τι υποδηλωνουν? Αναποφασιστος ο Θεος.
jimarass Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 1) Ασχολιαστο 2) Ρε φιλε, αλλα διαβαζεις? Λοιπον το βαζω για να το δουν και αλλοι insomniaks και ολοι μαζι να δουμε τι εννουσε ο Χρηστος. Η παραβολή με τις δέκα μνες 11 Και ενώ αυτοί τα άκουγαν αυτά, προσθέτοντας είπε μια παραβολή, επειδή ήταν κοντά στην Ιερουσαλήμ, κι αυτοί νόμιζαν ότι η βασιλεία τού Θεού επρόκειτο να φανεί αμέσως. 12 Είπε, λοιπόν: Κάποιος ευγενής άνθρωπος πήγε σε μια μακρινή χώρα, για να πάρει για τον εαυτό του βασιλεία, και να επιστρέψει. 13 Και αφού κάλεσε δέκα από τους δικούς του δούλους, τους έδωσε δέκα μνες, και τους είπε: Πραγματευθείτε μέχρις ότου έρθω. 14 Οι συμπολίτες του, όμως, τον μισούσαν, και έστειλαν πίσω απ' αυτόν πρέσβεις, λέγοντας: Δεν θέλουμε να βασιλεύσει αυτός επάνω σε μας. 15 Και όταν γύρισε, παίρνοντας τη βασιλεία, είπε να κληθούν κοντά του οι δούλοι εκείνοι, στους οποίους έδωσε το ασήμι, για να μάθει τι κέρδησε κάθε ένας. 16 Και ήρθε ο πρώτος, λέγοντας: Κύριε, η μνα σου κέρδησε δέκα μνες. 17 Και του είπε: Εύγε, δούλε αγαθέ επειδή στο ελάχιστο φάνηκες πιστός, έχε εξουσία επάνω σε δέκα πόλεις. 18 Και ήρθε ο δεύτερος λέγοντας: Κύριε, η μνα σου έκανε πέντε μνες. 19 Είπε δε και σε τούτον: Κι εσύ, γίνε εξουσιαστής επάνω σε πέντε πόλεις. 20 'Ηρθε και άλλος, λέγοντας: Κύριε, να! η μνα σου, που είχα φυλαγμένη μέσα σε μαντήλι 21 επειδή, σε φοβόμουν για τον λόγο ότι, είσαι αυστηρός άνθρωπος παίρνεις ό,τι δεν έβαλες, και θερίζεις ό,τι δεν έσπειρες. 22 Και λέει σ' αυτόν: Από το στόμα σου θα σε κρίνω, δούλε πονηρέ ήξερες ότι εγώ είμαι άνθρωπος αυστηρός, παίρνοντας ό,τι δεν έβαλα, και θερίζοντας ό,τι δεν έσπειρα 23 γιατί, λοιπόν, δεν έδωσες το ασήμι μου στην τράπεζα, ώστε εγώ μόλις ερχόμουν να το έπαιρνα μαζί με τον τόκο; 24 Και είπε στους παραβρισκόμενους: Αφαιρέστε του τη μνα, και δώστε την σ' αυτόν που έχει τις δέκα μνες. 25 (Και του είπαν: Κύριε, έχει ηδη δέκα μνες). 26 Πραγματικά σας λέω, στον καθένα που έχει, θα δοθεί. Eνώ από εκείνον που δεν έχει, κι εκείνο που του έχει δοθεί, θα αφαιρεθεί απ' αυτόν.. 27 Πλην, εκείνους τους εχθρούς μου, που δεν με θέλησαν να βασιλεύσω επάνω τους, φέρτε τους εδώ, και κατασφάξτε τους μπροστά μου. 3) Η ελευθερη βουληση χα? Και τοτε τι ρολο παιζειη βασιλεια των ουρανων επι της Γης? Ποιος ο λογος να οδηγηθουμε στην θεωση? Επισης αν η Δευτερα Παρουσια δεν ειναι Η μαγικη κινηση σωτηριας μας ΤΙ ΕΙΝΑΙ? 2)Η μνα ασήμι δεν είναι?? 3)Η δευτέρα παρουσία είναι η στιγμή της κρίσης, όχι η θέωση. Είναι η στιγμή κατά την οποία το σύμπαν θα επιστρέψει στην άφθαρτη κατάσταση. Η θέωση είναι άλλο πράγμα, θα γίνει αργότερα και εφόσον ο άνθρωπος το καταφέρει..... Ο Αδάμ άφθαρτος ήταν αλλά δεν είχε πετύχει τη θέωση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα