@@sos@@ Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Φυσικά τότε θα είναι πολύ αργά οπότε η μεταμέλεια δεν θα έχει νόημα, αλλά βαθιά μέσα θα τους θα είναι ικανοποιημένοι ότι ανακάλυψαν την αλήθεια, την Μοναδική Αλήθεια και ότι οι επιστήμες δεν ήσαν τίποτα άλλο παρά ανθρώπινες επινοήσεις του μυαλού για να παρασυρθούν μακριά από το Βασίλειο. Πέσαμε δλδ στην παγίδα του σατανά .... Και εγώ που νόμιζα πως 6935 Πάτερ ημών θα με καθάριζαν . Άφερειμ Praetorianos .
jimarass Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Επειδη καλο ειναι να μην αφηνουμε τις συζητησεις στην μεση θα συνεχισω μεχρι να καταληξουμε καπου (που δεν προκειται αλλα κουβεντα να γινεται). 1) Δεν υποννοειται η καταρα της ακαρπης συκιας σαν συμβολισμος. 2) Περιμενω ακομα να με βοηθησεις. 3) Οι χριστιανοι λετε οτι ο Χριστος θυσιαστηκε για τις αμαρτιες μας. Πεθανε αντι για εμας δηλαδη. Τι λογο εχει ενα Θεος να προβει σε μια τετοια πραξη? Θα μπορουσε πολυ απλα να πει οτι οι αμαρτιες μας συγχωρουνται αντι να κανει ενα show(εμφανιση του στην γη) οπως ειπε πριν ο Τουφας. Θυσιαστηκε για εμας για ποιον λογο? Για να αποδειξει στον εαυτο του (αφου αυτος ειναι το υπερτατο ων και σε αυτον επρεπε να απολογηθουμε) οτι συγχωρεθηκαμε? Και μιλαμε για ενα show το οποιο εκανε τα πραγματα χειροτερα στον κοσμο. Και ΗΞΕΡΕ οτι θα γινουν χειροτερα τα πραγματα, αφου κατα την γνωμη σας, αυτα εννουσε ο Χριστος οταν ελεγε πως δεν ηρθε να φερει την ειρηνη αλλα την διχονια. Και παμε και στην απαντηση σε στο δικο σου "ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ". Δεν κατεβηκε στην Γη μονο για να συγχωρεθουν οι αμρτιες μας. Γιατι αν το εκανε γι'αυτο τον λογο δεν θα εστηνε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Δεν θα διδασκε στον κοσμο την αληθεια (παρενεβει μηπως με αυτον τον τροπο στην ελευθερη βουληση μας?), δεν θα εκανε θαυματα, δεν θα ελεγε οτι ειναι ο Υιος του Θεου, δεν, δεν, δεν... Αλλα τα εκανε ολα αυτα, αρα επισκοπουσε και σε κατι αλλο εκτος της εφεση των αμαρτιων. Κατι το οποιο ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ. Ακομα και εγω να ημουν Θεος, καλυτερα θα τα καταφερνα. Φαντασου το. Ποσο ηλιθιο μπορει να ειναι τελικα το σχεδιο του? Η μαλλον καλυτερα, ποσο ηλιθιοι μπορει να ειμαστε εμεις που πιστευουμε σε τετοιους "Θεους"? Έχω απαντήσει σε όλα. Ξαναδιάβασε και αν δεν καταλαβαίνεις , τότε σου λείπει φιλοσοφικό υπόβαθρο. Τα ερωτήματα που θέτεις θέλουν να έχεις βασικές γνώσεις φιλοσοφίας και λογικής. Δες τα και τα ξαναλέμε. Σε λίγο θα με ρωτήσεις γιατί έπρεπε ο θεός να απαγορέυσει τον απαγορευμένο καρπό (συμβολικό), ώστε ο άνθρωπος να είναι ελεύθερος να αποφασίσει. Δε τσαντίζομαι επειδή λες αρλούμπες, τσαντίζομαι επειδή κοροιδεύεις..... Εγώ εδώ και δυο σελίδες πάντως δεν πήρα απάντηση γι' αυτό: 1) Είναι συμβολικά ή αληθινά περιστατικά. 2) Αν είναι αληθινά τότε δεν μπαλώνεται τίποτα στις Γραφές. 3) Αν είναι συμβολικά θα ήθελα να ακούσω ερμηνείες και πως μπορεί να συμβολιστεί η αγάπη του θεού με τέτοιες πράξεις. Πάμε πάλι: Θα σου απαντήσω συνολικά. Ο Χριστός έλεγε ιστοριούλες, σωστά? Το έκρυβε ότι ήταν ιστοριούλες? ΟΧΙ. Ο σκοπός του ήταν παιδαγωγικός. Απευθυνόταν σε ανθρώπους αγράμματους , σωστά? Αν του μιλούσε για τεχνολογία και για την πολιτεία του πλάτωνα, τι θα γινόταν?? Απλά θα πέθαινε πριν πει ότι έπρεπε να πει!! ΚΑι τότε θα αναγκαζόταν να παρέμβει θεικά, σε ανθρώπους ΠΙΑ μαριονέτες...... Όπως καταλαβαίνεις, ο Χριστός έπρεπε να περάσει βασικά μηνύματα στον άνθρωπο για την ενάρετη ζωή, όχι επειδή γουστάρει ο θεός, αλλά για προστασία του συνανθρώπου. (Ότι κάνεις στο συνάνρθωπό σου, κάνεις και σε εμένα. Που γίνεται και: Όταν λατρεύεις τον αδερφό σου, λατρεύεις και εμένα, και ας μην με ήξερες ποτέ). Αυτά τα μηνύματα έπρεπε να τα περάσει στη γλώσσα των ανθρώπων, να αγγίξει τις καρδιές τους. Αν ήταν πολύ προκλητικός, θα τον αγνοούσαν. ΚΑι τι θα έκανε τότε, θα τους διακτίνιζε για να τον προσέξουν??? Για αυτό βλέπεις πχ ο αβραάμ να έχεις 2-3 γυναίκες. Η αγάπη του θεού φαίνεται στην πράξη να ασχοληθεί για τη σωτηρία μας και να πεθάνει για εμάς. Για τους αγγέλους ΔΕΝ το έκανε.Για αυτό και αυτοί είναι τόσο φανατικά "κακοι". Διότι και συγχώρεση να ζητήσουν, η απόφασή τους είναι ειλημμένη. Φιλε, αν δεν το καταλαβες, η Αγια Γραφη δεν διαβαζεται κατα λεξη αλλα με τις ερμηνειες που δινουν οι "πατερες" της εκκλησιας γι'αυτην (ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ) . Με αυτα που λες, γι'αυτους εισαι "σαρκικος". Τα περιστατικα αυτα ανθρωπαθων περιπτωσεων στην Π.Δ ειναι ΑΛΗΘΙΝΑ και οχι συμβολικα. Τωρα, αν εσυ νομιζεις οτι ο Θεος μεσω αυτων των περιστατικων ειναι ειτε τιμωρος ειτε ρατσιστης δεν ειναι επειδη στα αληθεια ειναι αλλα επειδη εσυ, σαν αμαρτωλος ανθρωπος που εισαι, σου φαινεται πως ειναι. Τους σπας τα μουτρα που μας πουλανε και πνευμα η οχι? Μου αρέσει που ασχολείστε με τις συκιές και αγνοέιτε τις καλοσύνες και τα θαύματα. τέλος πάντων, οι Πατέρες που λες ονομάστηκαν ΠΑΤΕΡΕΣ από ανθρώπους. Το τι και ποιος είναι ΑΓΙΟΣ δεν το όρισε ο θεός αλλά ο άνθρωπος, ότι και αν σημαίνει αυτό. Και όντας άνθρωποι κάνουν λάθη, πολλές φορές τραγικά. Αλλά θα ήθελα και εσύ σήμερα να έγραφες κάτι σε χαρτί, να δούμε πως θα σε κρίνανε άνθωποι του 40.000μχ και θα γελούσανε.......εκεί να σε δω... Aς διαβάσουμε καλύτερα (όσο μπορούμε βεβαίως ,λόγω της σιωπηρής απαγόρευσης ) για την ζωή του Απολλώνιου από τα Τύανα . Ας συγκρίνουμε και ας σκεφτούμε τις ομοιότητες . Εκεί θα βρούμε και τις απαντήσεις . Γιατί, 25 Δεκέμβρη γεννήθηκε ο Χριστός?? Τότε έχουμε ηλιοστάσιο. Πολλές φορές, και για λάθος λόγους, οι πατέρες προσπάθησαν να σκοτώσουν άλλες θρησκείες όχι με την πειθώ αλλά με το να αντικαταστήσουν τις δοξασίες τους με τις Χριστιανικές. Ωστόσο κάποια από αυτά έγιναν διότι δεν ήταν εύκολο κάποιος 12θείτης να αρνηθεί βασικές λατρείες. ΠΧ τον ήλιο τον βλέπεις, το Χριστό ΟΧΙ. Άρα Ήλιος = Χριστός..... Μαλακίες, αλλά για τη λαλακία του ανθρώπου δεν φταίει ο θεός. Μα το θέμα δεν είναι οτι διαφωνούν απλώς.Είναι οτι θεωρούν το κόσμο βλάκα,πρόβατο που τρώει κουτόχορτο.Και έχουν δίκιο γιατί ένα 90% του πληθυσμού έτσι είναι,και τους κάνουν ότι θέλουν και ένα 99% των "πιστών" δεν έχουν ιδέα τι λένε οι γραφές και κάνουν ότι τους πεί ο παπάς. Καλά, ο παπάς έχει πεθάνει στη νέα γεννιά. Μόνο κάτι γιαγιούλες ασχολούνται με τα χάλια τους. Ωστόσο υπάρχουν και καλοί , αλλά τους λύπει η γνώση. Δεν μπορεί να σταθεί ένας παπάς σήμερα δίχως βασικές γνώσεις τεχνολογίας. Αλλά η εκκλησία ήταν πάντα ένα βήμα πίσω. Πως όμως να μην είσαι όταν ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ αλλά ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ?? Η ουσία όμως είναι πως, θεός ξε-θεός, ο Χριστός αντιπροσώπευε μια ενάρετη ζωή με αγάπη και αυτοθυσία. Και όσοι τον αγαπούν, ενσωματώνουν αυτόν τον τρόπο ζωής. Τώρα τα βιβλία και οι πατέρες είναι άλλη ιστορία και δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση μπορεί να έχουν με ένα πρότυπο ζωής. Εντάξει, το ότι επιρρεάζουν μάζες, το κάνουν, αλλά ας ξυπνήσουν και οι μάζες. ΜΗν είναι χαιβάνια...... Γιατί;Η θρησκεία της αγάπης (sic) είναι τόσο προχωρημένη και ανοιχτόμυαλη που καίει αιωνίως στα καζάνια όσους διαφωνούν με τις απόψεις της. Σε σύγκριση με αυτό,μια μπουνιά δεν είναι τπτ,δεν νομίζεις; Αν σου σκοτώσω τη γυναίκα , να δούμε τότε τι αντίληψη θα έχεις για τα καζάνια....... Τότε και το κράτος, γιατί τα έχει τα καζάνια? (φυλακές)
Praetorianos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Πάμε πάλι:Θα σου απαντήσω συνολικά. Ο Χριστός έλεγε ιστοριούλες, σωστά? Το έκρυβε ότι ήταν ιστοριούλες? ΟΧΙ. NAI Όπως καταλαβαίνεις, ο Χριστός έπρεπε να περάσει βασικά μηνύματα στον άνθρωπο για την ενάρετη ζωή "Ο Θεός διέταξε τον Αβραάμ να Του παραδώσει ολοκαύτωμα τον πολύτιμο γιο του που τόσο είχε επιθυμήσει να αποκτήσει.""Βεβαία η γυναίκα του Λωτ είχε την ιδία τύχη αφού ο Θεός την μετέτρεψε σε στήλη άλατος" "Σας παρακαλώ αδέλφια μου μην κάνετε κάνα κακό. Να έχω δυο θυγατέρες, που δεν έχουν γνωρίσει άνδρα στη ζωή τους. Θα σας τις φέρω και σεις κάντε τους ότι θέλετε. Μόνο στους ανθρώπους αυτούς μην κάνετε κακό είναι φιλοξενούμενοι μου." "Αφού έφυγαν από τα Σόδομα ο Λοτ και οι κόρες του ζούσαν σε μια σπήλια. Εκεί ένα βράδυ τον μέθυσαν και κοιμήθηκαν μαζί του. " "Στο τέλος, λοιπόν, ο Ιαφθαε πολύ υπάκουα την έκανε μπάρμπεκιου" Μην με βάζεις να επαναλαμβάνομαι. Αν δεν μπορείς να απαντήσεις ευθέως τουλάχιστον πες μου το να μην ταλαιπωρεί ο ένας τον άλλο. (Όλη η απάντηση σου προς εμένα) Πραγματικά δεν βρήκα ούτε μισή φράση να μου απαντάς σε αυτό που σε ρώτησα, όλο αοριστολογίες και πράγματα που έχουν ειπωθεί χιλιάδες φορές. Μου δίνεις την εντύπωση ότι έδωσες στον 21st century να σου συντάξει το κείμενο. Μου αρέσει που ασχολείστε με τις συκιές και αγνοέιτε τις καλοσύνες και τα θαύματα. Παίρνεις ως δεδομένο κάτι για το οποίο δεν έχεις καμία απόδειξη Αλλά θα ήθελα και εσύ σήμερα να έγραφες κάτι σε χαρτί, να δούμε πως θα σε κρίνανε άνθωποι του 40.000μχ και θα γελούσανε.......εκεί να σε δω... Εδώ το έκανε ένας και μόλις 2000 χρόνια μετά αντί να γελάνε πεθαίνουν για χάρη του, έτσι ..άκριτα. Τώρα τα βιβλία και οι πατέρες είναι άλλη ιστορία και δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση μπορεί να έχουν με ένα πρότυπο ζωής. Εντάξει, το ότι επιρρεάζουν μάζες, το κάνουν, αλλά ας ξυπνήσουν και οι μάζες. ΜΗν είναι χαιβάνια...... Όπου ξυπνήσουν βάλε "συνεχίσουν να κοιμούνται" και είμαστε σύμφωνοι.
liopyr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Αν σου σκοτώσω τη γυναίκα , να δούμε τότε τι αντίληψη θα έχεις για τα καζάνια.......
@@sos@@ Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Γιατί, 25 Δεκέμβρη γεννήθηκε ο Χριστός?? Τότε έχουμε ηλιοστάσιο. Πολλές φορές, και για λάθος λόγους, οι πατέρες προσπάθησαν να σκοτώσουν άλλες θρησκείες όχι με την πειθώ αλλά με το να αντικαταστήσουν τις δοξασίες τους με τις Χριστιανικές. Ωστόσο κάποια από αυτά έγιναν διότι δεν ήταν εύκολο κάποιος 12θείτης να αρνηθεί βασικές λατρείες. ΠΧ τον ήλιο τον βλέπεις, το Χριστό ΟΧΙ. Άρα Ήλιος = Χριστός..... Μαλακίες, αλλά για τη λαλακία του ανθρώπου δεν φταίει ο θεός. Mάλλον δεν έχεις διαβάσει για τον Απολλώνιο από τα Τύανα . Την θεωρία του Ευήμερου του Μεσσήνιου (317-297 π.Χ.) την γνωρίζεις ; Aν ναι τότε καταλαβαίνεις την ανάγκη προς θεοποίηση που έχουν οι άνθρωποι .Τώρα , αν βάλεις τα οικονομικά συμφέροντα και την γοητεία που ασκεί η εξουσία έλυσες το πάζλ του χριστιανισμού μία και δια παντός .
jimarass Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 1)NAI 2)Παίρνεις ως δεδομένο κάτι για το οποίο δεν έχεις καμία απόδειξη 3)Εδώ το έκανε ένας και μόλις 2000 χρόνια μετά αντί να γελάνε πεθαίνουν για χάρη του, έτσι ..άκριτα. 1)Τι ΝΑΙ?? Δεν τους έλεγε ιστορίες στις ομιλίες του? ΜΗ τρελαθούμε τώρα... 2)Δεν το παίρνω ως δεδομένο. Απόδειξη δεν έχω καν ότι υπάρχεις εσύ..... 3)Εγώ θα πέθαινα για το Χριστό, για τον Καποδίστρια, για τον Λεωνίδα, για το παιδάκι που πινάει στην Ινδία. Άλλοι/Άλλες βολεύουν τις κολάρες τους. Τι να κάνουμε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
elven Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Και δε μπορούν να σου πουν και ότι τα καζάνια (ή η όποια τιμωρία) είναι ψέμα, γιατί θα αυτοαναιρεθούν. Logical checkmate. My respects, sir. Θα θελες;Χάσαμε απο τον Κασπάροφ Αν σου σκοτώσω τη γυναίκα , να δούμε τότε τι αντίληψη θα έχεις για τα καζάνια....... Τότε και το κράτος, γιατί τα έχει τα καζάνια? (φυλακές)
Praetorianos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 1)Τι ΝΑΙ?? Δεν τους έλεγε ιστορίες στις ομιλίες του? ΜΗ τρελαθούμε τώρα...2)Δεν το παίρνω ως δεδομένο. Απόδειξη δεν έχω καν ότι υπάρχεις εσύ..... 3)Εγώ θα πέθαινα για το Χριστό, για τον Καποδίστρια, για τον Λεωνίδα, για το παιδάκι που πινάει στην Ινδία. Άλλοι/Άλλες βολεύουν τις κολάρες τους. Τι να κάνουμε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. 1) Τους έλεγε ότι αυτά που τους λέει είναι παραμύθια της Χαλιμάς ή τα παρουσίαζε σαν πραγματικά γεγονότα? Πιάσε 10 ανθρώπους στην εκκλησία και ρώτα τους τι πιστεύουν για τον Αδαμ/Εύα και για τα θαύματα και έλα μετά να μου πεις περί συμβολικότητας. Άντε γιατί βρήκαμε γλειφιτζούρι τόσα ποστ τώρα. 2) Να σου στείλω φώτο τη φάτσα μου και μια ταυτότητα? 3) Ότι, μα ό,τι να ΄ναι είσαι. btw γενική συμβουλή σε μελλοντικές απαντήσεις. Οι αστείες έως γελοίες επικλήσεις στο συναίσθημα ως μέσο απόδειξης και έκφρασης απόψεων με αφήνουν παγερά αδιάφορο. (όπως πιστεύω και τους περισσότερους ορθολογιστές)
washcloud Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Εγώ θα πέθαινα για το Χριστό, για τον Καποδίστρια, για τον Λεωνίδα, για το παιδάκι που πινάει στην Ινδία. ...για τον Παπαχελά, τίποτα ;;; don't worry, δεν είναι παπάς
liopyr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Εσύ πρέπει να είσαι σατανιστής. Σκατανιστής αυτοαποκαλούμαι.
tacticalcube138 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Αυτά που συζητάτε στα τελευταία posts υπάρχουν αναλυτικά στο βιβλίο: Εβραϊκή μυθολογία. Ελληνική ιστορία
washcloud Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Εσύ πρέπει να είσαι σατανιστής. απ' όσο ξέρω πάντως, στον καφέ του μαύρη ζάχαρη βάζει
tacticalcube138 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Αυτό είναι άτοπο! Παρακαλώ μην μπερδεύετε τον θεό της ΠΔ με τον θεό της ΚΔ. Ο θεός της ΠΔ είναι ο τιμωρός θεός, ενώ της ΚΔ ο φιλεύσπλαχνος και ελεήμων θεός που έλεγε και ο Χριστόδουλος όταν επισκεπτόταν τα σχολεία. Βέβηλοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα