Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Η διαφορά μας δεν είναι στη βιολογική λειτουργία. Η διαφορά μας είναι ότι στο σώμα σου είσαι εσύ και όχι εγώ. Επίσης, ΑΛΛΟ εσύ και ΑΛΛΟ εγώ. Αν είμασταν το ίδιο, τότε αν κάποιος μας ένωνε με καλώδιο, θα ήταν μια σκέψη και μια συνείδηση.Είναι έτσι?? ΣΑΦΩΣ ΟΧΙ. Άρα κάτι ΑΛΛΟ υπάρχει , πέρα από έναν επεξεργαστή που λέγεται εγκέφαλος. (Άσε το θεό παραπέρα, δεν ασχολούμαστε με αυτό τώρα)

Jimara σου έχει περάσει από το μυαλό ποτέ το ενδεχόμενο τα πάντα να εξηγούνται μόνο υλιστικά? Τα πάντα να εξηγούνται λόγω αλληλεπιδράσεων της ύλης και των διάφορων σωματιδίων μεταξύ τους και να μην υπάρχει τίποτα ανώτερο?

Ήδη έχει αποδειχτεί πχ ότι ο έρωτας είνα μια καθαρά χημική διαδικασία και αλληλεπίδραση ορμονών, τίποτα παραπάνω, τίποτα ανώτερο. Πικρό να σκέφτεσαι έτσι βέβαια και να μην αφήνεις μερικά αισθήματα να θεωρούνται ανεξήγητα, αλλά αν είναι τελικά αυτή η αλήθεια?

Μπορεί τελικά η συνείδηση, η σκέψη το υποσυνείδητο όλα να εξηγούνται με την κατανόηση κάποιων μηχανισμών που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα. Γι' αυτό μην βιάζεσαι να βγάζεις συμπεράσματα, κράτα και μια πισινή.

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

My indisputable Biblical proof that atheists are deluded and stupid. (Yes, this is a SATIRE.) το κατάλαβα από το checkmate που είπε στην αρχή :P:p:p

Δημοσ.
Jimara σου έχει περάσει από το μυαλό ποτέ το ενδεχόμενο τα πάντα να εξηγούνται μόνο υλιστικά? Τα πάντα να εξηγούνται λόγω αλληλεπιδράσεων της ύλης και των διάφορων σωματιδίων μεταξύ τους και να μην υπάρχει τίποτα ανώτερο?

Ήδη έχει αποδειχτεί πχ ότι ο έρωτας είνα μια καθαρά χημική διαδικασία και αλληλεπίδραση ορμονών, τίποτα παραπάνω, τίποτα ανώτερο. Πικρό να σκέφτεσαι έτσι βέβαια και να μην αφήνεις μερικά αισθήματα να θεωρούνται ανεξήγητα, αλλά αν είναι τελικά αυτή η αλήθεια?

Μπορεί τελικά η συνείδηση, η σκέψη το υποσυνείδητο όλα να εξηγούνται με την κατανόηση κάποιων μηχανισμών που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα. Γι' αυτό μην βιάζεσαι να βγάζεις συμπεράσματα, κράτα και μια πισινή.

Αν είχες προσέξει τα λεγόμενά μου θα έβλεπες πως εγώ δεν αρνούμαι το δικό σου υλιστικό κόσμο. Μάλιστα κάπου ανέφερα πως ακόμα και η συνείδηση είναι μια ηλεκτροχημική διαδικασία. Δεν περιμένω καν να αποδειχθεί όπως εσύ. Όλο το σύμπαν είναι υλικό. Δεν υπάρχει ούτε ένα μόριο θεικής παρέμβασης ή ενέργειας.

Αυτό που λέω είναι πως από μόνο του αυτό δε φτάνει, αφού άλλο συνείδηση και άλλο μοναδικότητα συνείδησης. Για αυτό και έθεσα τα ερωτήματα.

Προσπάθησε να περιγράψεις εμένα και εσένα, κάνοντας χρήση ακόμα και μελλοντικών τεχνολογιών, και θα δεις πως ότι και να πεις, το έχουμε και οι δύο. Ωστόσο , άλλο εγώ και άλλο εσύ. Άλλο, όχι με την ένοια ότι εσύ είσαι άσπρο και εγώ μαύρο, αλλά με την έννοια της ολότητας.

Η μόνη εξήγηση που εγώ βρίσκω είναι η πολυπλοκότητα, δηλαδή πολυπλοκότητα = μοναδικότητα συνειδητού, το οποίο σημαίνει πως κάποτε τα ρομποτ θα έχουν δικαιώματα.

Αλλά ακόμα και τότε, ενώ υπάρχει φυσική εξήγηση για το συνειδητό, δεν θα υπάρχει εξήγηση για τη μοναδικότητα. Δηλαδή ενώ η φύση έχει ενσωματωμένη στος νόμους της τη δυνατότητα για δημιουργία μοναδικού συνειδητού, ακόμα δεν έχουμε βρει ποιος μηχανισμός αποτελεί την πηγή της μοναδικότητας.

Δημοσ.
Έχω ήδη απαντήσει:

Αντιθέτως οι επιστήμες βασίζονται σε παρατηρήσεις και πειράματα και χωρίς φυσικά να υποστηρίζω ότι η λογική είναι πανίσχυρη, είναι σίγουρα πολύ καλύτερο εργαλείο από το θρησκευτικό παραλήρημα ή τον χριστιανουπαρξισμό.

Σαν να μιλάω με παιδάκι 4 ετών, τα ίδια και τα ίδια στοιχειώδη.

Αν θες να πιστεύεις ότι υπάρχει δυνατότητα να εμφανιστεί ξαφνικά μπροστά σου ο διάβολος και να σου ρουφήξει την ψυχή, τότε πρόβλημά σου, τέλος με τις παπαρολογίες.

Έχεις σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας. :/

Δημοσ.
Δεν είμαστε μοναδικοι?? Άρα εγώ και εσύ είμαστε το ίδιο? Τότε γιατί δε βλέπω ότι βλέπεις???
Δηλαδή αυτός που αναρωτιέται "ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ" είναι άκυρος? Δεν υπάρχει?

Η φύση δεν είναι νεκρή, αν ήταν τότε δε θα διαφέραμε από τα transformers........
Η μόνη εξήγηση που εγώ βρίσκω είναι η πολυπλοκότητα, δηλαδή πολυπλοκότητα = μοναδικότητα συνειδητού, το οποίο σημαίνει πως κάποτε τα ρομποτ θα έχουν δικαιώματα..
Αν είμασταν το ίδιο, τότε αν κάποιος μας ένωνε με καλώδιο, θα ήταν μια σκέψη και μια συνείδηση.Είναι έτσι?? ΣΑΦΩΣ ΟΧΙ.

Ελεήμων Θεός και μπούρδες.

Δημοσ.

Ο Εσπανιά υποστηρίζει ότι η έσχατη πραγματικότητα δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από την επιστήμηΌπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ιδρύματος Τέμπλτον, «πρέπει να υπάρχει, πέρα από τα απλά φαινόμενα [...] μια 'συγκεκαλυμμένη πραγματικότητα' την οποία η επιστήμη δεν περιγράφει αλλά απλώς κοιτά φευγαλέα και με αβεβαιότητα. Αλληλοδιαδόχως, αντίθετα σε όσους υποστηρίζουν ότι η ύλη είναι η μόνη πραγματικότητα, η πιθανότητα να υπάρχουν και άλλα μέσα, όπως η πνευματικότητα, τα οποία ανοίγουν ένα παράθυρο στην έσχατη πραγματικότητα, δεν μπορεί να αποκλειστεί, ακόμα και από αδιάσειστα επιστημονικά επιχειρήματα».

Γάλλος Φυσικός

Δείτε και εδώ http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=995858&lngDtrID=252

Δημοσ.
Αλλά ακόμα και τότε, ενώ υπάρχει φυσική εξήγηση για το συνειδητό, δεν θα υπάρχει εξήγηση για τη μοναδικότητα. Δηλαδή ενώ η φύση έχει ενσωματωμένη στος νόμους της τη δυνατότητα για δημιουργία μοναδικού συνειδητού, ακόμα δεν έχουμε βρει ποιος μηχανισμός αποτελεί την πηγή της μοναδικότητας.
Kάνεις μεγάλο λάθος .

Μπερδεύεις στην επιχειρηματολογία σου το αίτιο με το αιτιατό και τανάπαλιν .

Tο DNA δεν μπορεί να αντιγράψει τον εαυτό του τέλεια.

Kάνει λάθη.

H εξέλιξη συμβαίνει γιατί αυτά τα λάθη περνούν στην επόμενη γενιά ως νέα εξελικτικά χαρακτηριστικά. Aν τα νέα αυτά χαρακτηριστικά ενισχύουν τη δυνατότητα ενός οργανισμού να επιβιώνει , τότε παραμένουν και διαιωνίζονται...

O Δαρβίνος αντιλαμβανόταν την εξέλιξη ως την αφήγηση αυτών των "επιτυχημένων λαθών"...

Όμως στην περίπτωση του ανθρώπου υπάρχει ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που διαμορφώνει το εξελικτικό μας μέλλον και αυτός είναι

η συμπεριφορά μας

...μια αλλαγή στο μυαλό μας μπορεί να αλλάξει το εξελικτικό μας μέλλον...

Δεν υπάρχει ανάγκη να αλλάξει το σώμα μας προκειμένου να επιβιώσει εφόσον αλλάζει το μυαλό μας. Tο πεδίο δράσης της εξέλιξης έχει μετακινηθεί από το σώμα στο πνεύμα.

Δημοσ.

Kάνει λάθη.

H εξέλιξη συμβαίνει γιατί αυτά τα λάθη περνούν στην επόμενη γενιά ως νέα εξελικτικά χαρακτηριστικά. Aν τα νέα αυτά χαρακτηριστικά ενισχύουν τη δυνατότητα ενός οργανισμού να επιβιώνει , τότε παραμένουν και διαιωνίζονται...

O Δαρβίνος αντιλαμβανόταν την εξέλιξη ως την αφήγηση αυτών των "επιτυχημένων λαθών"...

Μία μικρή διόρθωση: αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε σαν λάθη, είναι ο τρόπος που λειτουργεί η φύση, απλά, αυθόρμητα και αποδοτικά.

Επίσης συμμετρίες στη φύση δεν υπάρχουν, με μια μικρή εξαίρεση του κρυσταλλικού πλέγματος, το οποίο και αυτό δεν είναι απόλυτα συμμετρικό.

Δημοσ.
Kάνεις μεγάλο λάθος .

Kάνει λάθη.

Όμως στην περίπτωση του ανθρώπου υπάρχει ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που διαμορφώνει το εξελικτικό μας μέλλον και αυτός είναι

η συμπεριφορά μας

Δεν υπάρχει ανάγκη να αλλάξει το σώμα μας προκειμένου να επιβιώσει εφόσον αλλάζει το μυαλό μας. Tο πεδίο δράσης της εξέλιξης έχει μετακινηθεί από το σώμα στο πνεύμα.

1)Μάλλον και αυτός δεν καταλαβαίνει:

Ο Εσπανιά υποστηρίζει ότι η έσχατη πραγματικότητα δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από την επιστήμηΌπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ιδρύματος Τέμπλτον, «πρέπει να υπάρχει, πέρα από τα απλά φαινόμενα [...] μια 'συγκεκαλυμμένη πραγματικότητα' την οποία η επιστήμη δεν περιγράφει αλλά απλώς κοιτά φευγαλέα και με αβεβαιότητα. Αλληλοδιαδόχως, αντίθετα σε όσους υποστηρίζουν ότι η ύλη είναι η μόνη πραγματικότητα, η πιθανότητα να υπάρχουν και άλλα μέσα, όπως η πνευματικότητα, τα οποία ανοίγουν ένα παράθυρο στην έσχατη πραγματικότητα, δεν μπορεί να αποκλειστεί, ακόμα και από αδιάσειστα επιστημονικά επιχειρήματα».

Γάλλος Φυσικός

Δείτε και εδώ http://www.in.gr/news/article.asp?ln...8&lngDtrID=252

2)Ποιος σου μίλησε για απόλυτη αντιγραφή DNA. Εγώ είπα ότι το dna δεν αρκεί από μόνο του να εξηγήσει τη μοναδικότητα. Εγώ λέω ακριβώς ότι λες και εσύ. Άρα, το δικό μου dna είναι μοναδικό, δεν αντιγράφεται και ουσιαστικά είναι μια συγκεκριμένη ομάδα φυσικών σωματιδίων με τέτοια διάταξη που βγάζει εμένα και ΟΧΙ εσένα, σωστά? Άρα είναι η συνταγή μου σωστά???

Δημοσ.

Νομίζω jimarass ότι υπάρχει κενό μεταξύ μας ακατάληπτο .

Σου έγραψα αυτό :

για όλα σου τα post συνολικά .

Και σου έγραψα αυτό :

η συμπεριφορά μας

σαν απάντηση στον προβληματισμό σου :
ακόμα δεν έχουμε βρει ποιος μηχανισμός αποτελεί την πηγή της μοναδικότητας

Μετά απο αυτά πως είναι δυνατόν να λες ;;; :

Εγώ λέω ακριβώς ότι λες και εσύ

Να καταλαβαίνουμε τι γράφουμε .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...