Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γιατί πάλι εγώ? Άρα στο σύμπαν υπάρχει μια 1-1 αντιστοιχεία μεταξύ αυτού του dna και εμένα. Σωστά? Τι καθορίζει αυτήν την αντιστοιχία??? Το ότι είμαι άσπρο χαρτί είναι θέμα συμπεριφοράς και διαμόρφωσης χαρακτήρα. Δηλαδή αν θα γίνω έξυπνος ή βλάκας ή ευέξαπτος. Δεν καθορίζει αν θα γίνω εσύ ή εγώ.

Είσαι μέρος της κοινωνίας που μεγάλωσες, μέρος της κουλτούρας που ζεις, μέρος του περιβάλλοντος και έχεις και συναισθήματα, ενδεχομένως και φοβίες που έχεις αναπτύξει ή θετικά ή αρνητικά παιδικά βιώματα κ.λπ. Το DNA είναι ότι ο σπόρος για το λουλούδι.

Ναι υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ DNA και του εμβρύου θα έλεγα, μετά υπεισέρχονται τόσες πολλές μεταβλητές που δεν ξέρεις τί θα γίνεις.

Άλλο ένα μυστικό της φύσης, οι πολλοί παράγοντες που αλληλεπιδρούν και δίνουν ποικιλία και πολυπλοκότητα.

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Bug είναι το μυαλό σου, όχι το σύστημα.

"Ο Αϊνστάιν με τη θεωρία της σχετικότητας έθεσε ένα όριο - την ταχύτητα του φωτός - στη ροή κάθε σήματος που μεταφέρει πληροφορίες.

Ο Χάιζενμπεργκ με τη θεωρία της κβαντομηχανικής έθεσε όριο στην ακρίβεια των μετρήσεων στο μικρόκοσμο - δεν μπορούμε να μετρήσουμε ακριβώς τη θέση, την ενέργεια και την ορμή των σωματιδίων όταν επιχειρούμε να τα παρατηρήσουμε.

Τέλος ο Γκέντελ με το θεώρημα της μη πληρότητας έδειξε ότι υπάρχει ένα όριο στη γνώση μας για το κάθε τι, γιατί πάντα θα απαιτούνται περισσότερα στοιχεία που αναγκαστικά θα μας δίνονται μόνο απ' έξω από το υπό μελέτην σύστημα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό ποτέ δεν θα συλλάβουμε το σύνολο των μαθηματικών αληθειών με μια πεπερασμένη ή αναδρομική λίστα καθαρά τυπικών αξιωμάτων."

http://www.physics4u.gr/articles/2008/Goedel.html

ξέχασες όμως γιατί είπε ο einstein ότι ο θεός δεν παίζει ζάρια. γιατί βρήκε ότι η κβαντομηχανική ως θεωρία είναι ελλιπής. έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για την ενοποίηση τον δυνάμεων. δε μπορείς να ξέρεις τo μέλλον. το μυαλό μας είναι και αυτό μέρος του συστήματος. αν έχει bug αυτό τότε έχει και το όλο σύστημα :P

Επίσης σε προηγούμενο σχόλιό μου έγραψα το προφανές: η επιστήμη τροφοδοτεί την τεχνολογία και αυτή μας βοηθάει να ζούμε άνετα.

σε βρίσκω πολύ υλιστή

Την υπευθυνότητα μην την μπερδεύεις με την τελολογία σου. Το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" μας έφερε το μεσαίωνα. Δεν δόθηκε σε κανέναν ζωή, δεν χρωστάμε σε κανέναν τη ζωή μας, ούτε καν στους γονείς μας, δεν έχουμε ανάγκη από νταβατζήδες και κατευθυντήριες γραμμές για να ζήσουμε ήρεμα και ευτυχισμένα. Η γη δεν μας δόθηκε από τους γονείς μας, την δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Άρα και οι γονείς μας την δανείστηκαν από εμάς.

αφού δε χρωστάμε σε κανένα τότε γιατί προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο? αφού δε μας νοιάζει. εσύ για να γεννηθείς χρειάστηκαν κάποιες προϋποθέσεις. αν θεωρείς τους γονείς σου νταβατζήδες δεν έχω να πω κάτι άλλο. εγώ ζω ήρεμα και ευτυχισμένα και τώρα. βεβαια σε αυτό τον κόσμο να ζεις ήρεμα και ευτυχισμένα συνεχώς είναι κατιτίς δύσκολο εκτος αν πας σε κανένα έρημο νησί και κλείσεις την πραγματικότητα. ευθύνες έχεις παντού. δε μπορείς να το γλιτώσεις. οποτε απλά συμφιλιώνεσαι. τα ίδια πέρασαν οι γονείς σου και θα περάσουν τα παιδιά σου

ο σκοπός φυσικά και δεν αγιάζει τα μέσα. αυτό είναι γνωστό. πρώτα από όλα ότι κανεις δε το κανεις με αυτή τι λογική. τότε είσαι χαμένος. σου ξαναλέω η διαφορετικότητα τον απόψεων δεν υποδηλώνει την ύπαρξη σωστού και λάθους

πως τι δανειστικές από τα παιδιά σου? ξέρεις ότι θα κανεις παιδιά? πολύ σίγουρο σε βρίσκω :P

Δημοσ.
σε βρίσκω πολύ υλιστή

Δικαίωμα του

αν θεωρείς τους γονείς σου νταβατζήδες δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Νταβατζήδες εννοεί το Θεό σου, αυτό που είπες είναι άκρως προσβλητικό..

εγώ ζω ήρεμα και ευτυχισμένα και τώρα.

Μακάριοι οι ....

ο σκοπός φυσικά και δεν αγιάζει τα μέσα. αυτό είναι γνωστό. πρώτα από όλα ότι κανεις δε το κανεις με αυτή τι λογική. τότε είσαι χαμένος.

Ο Θεός σου και πάλι έχει μια μικρή διαφωνία επ' αυτού.

Συνεχίστε...

Δημοσ.
Είσαι μέρος της κοινωνίας που μεγάλωσες, μέρος της κουλτούρας που ζεις, μέρος του περιβάλλοντος και έχεις και συναισθήματα, ενδεχομένως και φοβίες που έχεις αναπτύξει ή θετικά ή αρνητικά παιδικά βιώματα κ.λπ. Το DNA είναι ότι ο σπόρος για το λουλούδι.

Ναι υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ DNA και του εμβρύου θα έλεγα, μετά υπεισέρχονται τόσες πολλές μεταβλητές που δεν ξέρεις τί θα γίνεις.

Άλλο ένα μυστικό της φύσης, οι πολλοί παράγοντες που αλληλεπιδρούν και δίνουν ποικιλία και πολυπλοκότητα.

1)ΟΚ, αλλά αυτή η αλληλεπίδραση γίνεται εφ'όρου ζωής. Εγώ παραμένω όμως στο ίδιο σώμα!!! Δεν έγινα Θοδωρής! Μήπως μπερδεύεσαι με την συμπεριφορά η οποία ορίζεται τόσο από το dna όσο και από το περιβάλλον?

2)Αν εννοείς αντιστοιχία έμβρυου dna ανάλογα με την αντιστοιχία dna σπόρου που έθεσες σύμφωνώ, αφού αναφέρεσαι μόνο στις προδριαγραφές σωματικής-πνευματικής ανάπτυξης. Πιστεύω όμως ότι συμπεριλαμβάνεις και την "ταυτότητα", οπότε πρέπει να εξηγήσεις γιατί υπάρχει αυτή η αντιστοιχία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@FarCry

Πάλι η θεωρία του άσπρου-μαύρου, επειδή ο Αϊνστάϊν είπε μια μπαρούφα πρέπει σώνει και καλά και όλα τα άλλα που είπε να είναι μπαρούφες. Αλλιώς όλα είναι σωστά. Δεν λειτουργεί έτσι.

Η κβαντομηχανική δεν είναι ελλιπής, αυτό το λές εσύ που δεν έχεις ιδέα από επιστήμες. Ούτε το σύστημα είναι bug, το μυαλό σου είναι bug, παρόλα αυτά η φύση θα είναι καλή μαζί σου. Σου επιτρέπει να παίρνεις και εσύ μέρος στον κύκλο του άνθρακα, αζώτου, οξυγόνου κ.λπ. :)

Άλλο η ανθρώπινη κοινωνία και άλλο η φύση ή το σύμπαν. Εξακολουθείτε εσείς οι ιδεαλιστές να τα μπερδεύετε. Η κοινωνία είναι καθαρά ανθρώπινο δημιούργημα και δεν είναι δυνατόν να ζει με νόμους του 500 π.Χ., πρέπει συνεχώς να τους αλλάζουμε και να τους προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας.

Η εσωτερική ηρεμία είναι σημαντικό πράγμα για να σκεφτόμαστε λογικά και να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα, για αυτό υπάρχουν προβλήματα για να τα λύνουμε. Ξεκινάμε από τα εύκολα, αποκτάμε πείρα και επιμονή και πάμε προς τα δύσκολα. Σε προσωπικό επίπεδο μιλάω.

Άλλο οι στόχοι που βάζει ο καθένας μας εντός της κοινωνίας και άλλο ο "σκοπός" που πρέπει να έχει σώνει και καλά το σύμπαν. Πάλι τα μπερδεύεις όσο δεν πάει. Αδυνατείς να βγάλεις τον εαυτό σου από το κέντρο του κόσμου, για αυτό τα μπερδεύεις. Βασικά δεν καταλαβαίνεις και πολλά από θετικές επιστήμες, οπότε γιατί χώνεσαι σε άγνωστα χωράφια;

Φάσκεις και αντιφάσκεις, έχεις μανία με το μεσσιανισμό-σωτηρία και είσαι και ανθρωποκεντριστής.

Ο φιλόλογος λέει θαύμα!

Ο φιλόσοφος λέει απάτη..

Φ. Νίτσε

1)ΟΚ, αλλά αυτή η αλληλεπίδραση γίνεται εφ'όρου ζωής. Εγώ παραμένω όμως στο ίδιο σώμα!!! Δεν έγινα Θοδωρής! Μήπως μπερδεύεσαι με την συμπεριφορά η οποία ορίζεται τόσο από το dna όσο και από το περιβάλλον?

2)Αν εννοείς αντιστοιχία έμβρυου dna ανάλογα με την αντιστοιχία dna σπόρου που έθεσες σύμφωνώ, αφού αναφέρεσαι μόνο στις προδριαγραφές σωματικής-πνευματικής ανάπτυξης. Πιστεύω όμως ότι συμπεριλαμβάνεις και την "ταυτότητα", οπότε πρέπει να εξηγήσεις γιατί υπάρχει αυτή η αντιστοιχία.

Δεν είναι μόνο η συμπεριφορά, το φαί που τρως και ο αέρας που αναπνέεις από το DNA προέρχονται; Οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, τα άλατα, τα μικρόβια που κουβαλάς.

Οι αδαείς λένε ότι το δέρμα μας προστατεύει από το περιβάλλον. Αυτό είναι μια αρρωστημένη αντίληψη. Το δέρμα μας φέρνει σε επαφή με το περιβάλλον, αυτή είναι η δουλειά του, διότι είμαστε αναπόσπαστο μέρος αυτού και άσχετα αν έχουμε εξελιχθεί τεχνολογικά, συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μέρος σε όλους τους κύκλους που λαμβάνουν χώρα στη βιόσφαιρα (C, N, O2 κ.λπ).

Θέλεις ταυτότητα, μα έχεις ταυτότητα. Αν κάνεις κάτι παράνομο, η αστυνομία θα σε ταυτοποιήσει και θα σε συλλάβει. Μόνο μην πέσεις σε τίποτα αγροίκους χουντικούς και βάλουν το γκλομπ τους μέσα στον πρ.... σου, όπως έκαναν στον Λόρενς, αλλά ας μην επεκτείνομαι τόσο πολύ.

Επεξ/σία από tacticalcube138
Δημοσ.

Νταβατζήδες εννοεί το Θεό σου, αυτό που είπες είναι άκρως προσβλητικό..

ωπα δε το καταλαβα γιατι κατευθυντηριες γραμμες δινουν και οι γονεις...:o

Ο Θεός σου και πάλι έχει μια μικρή διαφωνία επ' αυτού.

Συνεχίστε...

ποιος το λεει αυτο? :rolleyes:

οπως τα ρασα δεν κανουν τον παπα ετσι και αυτο.

Δημοσ.
ωπα δε το καταλαβα γιατι κατευθυντηριες γραμμες δινουν και οι γονεις...:o

ποιος το λεει αυτο? :rolleyes:

οπως τα ρασα δεν κανουν τον παπα ετσι και αυτο.

Το "ποιος το λέει αυτό" όπως και άλλες ερωτησούλες που χρησιμοποιείς μετά βουλιμίας δεν συνιστούν επιχειρήματα.

Η πραγματικότητα άλλα δείχνει. Και όποιος ξέρει ιστορία, γνωρίζει τί συνέβει στο μεσαίωνα, δεν θα διαπραγματευθούμε τα ιστορικά γεγονότα επειδή κάποιος έχει πάθει αμφιβολίτιδα και υπαρξίτιδα.

Οι άσκοπες και άσχετες ερωτησούλες και γενικά οι ερωτήσεις δεν έχουν ούτε είχαν ποτέ ισχύ επιχειρήματος. Αν ξέρεις κάτι το λες, αλλιώς σωπαίνεις, είναι καλύτερα έτσι παρά να παίζεις με τα νεύρα του άλλου.

Δημοσ.
@FarCry

Πάλι η θεωρία του άσπρου-μαύρου, επειδή ο Αϊνστάϊν είπε μια μπαρούφα πρέπει σώνει και καλά και όλα τα άλλα που είπε να είναι μπαρούφες. Αλλιώς όλα είναι σωστά.

δεν καταλαβες. απλα σου εξηγησα γιατι το ειπε

Η κβαντομηχανική δεν είναι ελλιπής, αυτό το λές εσύ που δεν έχεις ιδέα από επιστήμες.

http://www.physics4u.gr/articles/epr.html

επειδη ξερω απο επιστημες γιαυτο και τα λεω

Ούτε το σύστημα είναι bug, το μυαλό σου είναι bug, παρόλα αυτά η φύση θα είναι καλή μαζί σου. Σου επιτρέπει να παίρνεις και εσύ μέρος στον κύκλο του άνθρακα, αζώτου, οξυγόνου κ.λπ. :)

σε πια διασταση ζεις τρισμεγιστε? :P

Η κοινωνία είναι καθαρά ανθρώπινο δημιούργημα και δεν είναι δυνατόν να ζει με νόμους του 500 π.Χ., πρέπει συνεχώς να τους αλλάζουμε και να τους προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας.

ανθρωπινο δημιουργημα δεν ειναι. προεκυψε απο την εξελιξη. δημιουργια της φυσης ειναι. ειναι χαρακτηριστικο του ανθρωπου. δεν διαφωνω ως προς τους νομους και τους κανονες απλα ενα δογμα δε μπορει να αλλαξει. δε ξερω και καποιο απο τα αλλα δογματα να εχει εκμοντερνιστει

Η εσωτερική ηρεμία είναι σημαντικό πράγμα για να σκεφτόμαστε λογικά και να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα, για αυτό υπάρχουν προβλήματα για να τα λύνουμε. Ξεκινάμε από τα εύκολα, αποκτάμε πείρα και επιμονή και πάμε προς τα δύσκολα. Σε προσωπικό επίπεδο μιλάω.

εαν καποιος βρισκει εσωτερικη ηρεμια πιστευοντας στο θεο του τι του λες?

Άλλο οι στόχοι που βάζει ο καθένας μας εντός της κοινωνίας και άλλο ο "σκοπός" που πρέπει να έχει σώνει και καλά το σύμπαν.

συγνωμη εσυ δεν εχεις αναρωτηθει ποτε για ολο αυτο το οικοδομημα που μας εκανε οπως λες τη χαρη να ειμαστε εδω και να γραφουμε στο insomnia?

Πάλι τα μπερδεύεις όσο δεν πάει. Αδυνατείς να βγάλεις τον εαυτό σου από το κέντρο του κόσμου, για αυτό τα μπερδεύεις.

δε καταλαβαινω τι λες. ποτε ειπα εγω οτι ειμαι το κεντρο του κοσμου?

Βασικά δεν καταλαβαίνεις και πολλά από θετικές επιστήμες, οπότε γιατί χώνεσαι σε άγνωστα χωράφια;

Φάσκεις και αντιφάσκεις, έχεις μανία με το μεσσιανισμό-σωτηρία και είσαι και ανθρωποκεντριστής.

και τα 2 που λες ανηκουν στις θεωρητικες επιστημες. αυτα δεν τα κατεχω αλλα οχι να μου λες και για τις θετικες :P. αυτο ειναι προσβολη

Ο φιλόλογος λέει θαύμα!

Ο φιλόσοφος λέει απάτη..

Φ. Νίτσε

και ο νιτσε τι λεει?

Η πραγματικότητα άλλα δείχνει. Και όποιος ξέρει ιστορία, γνωρίζει τί συνέβει στο μεσαίωνα, δεν θα διαπραγματευθούμε τα ιστορικά γεγονότα επειδή κάποιος έχει πάθει αμφιβολίτιδα και υπαρξίτιδα.

τι σχεση εχουν τα γεγονοτα του παρελθοντος με το οτι ο θεος εχει διαφωνια με αυτο? νιωθεις καθολου η μπα?

Δημοσ.

Μαν αφού είσαι άσχετος από επιστήμες γενικά, τί κάθεσαι και τις κατακρίνεις, πρώτα δοκιμάζουμε κάτι και μετά αποκτούμε άποψη.

Πού λέει ότι οι επιστήμες είναι ελλιπείς;

Ανθρώπινο δημιούργημα είναι, όπως η δημοκρατία, η ολιγαρχία, ο φασισμός.

Ψάξε να βρεις αντίστοιχα στη φύση για να ηδονιστείς.

Πάλι άσχετη ερώτηση, τί πάει να πει τί του λέω.

Οι κοπροερωτησούλες δεν συνιστούν λογικά επιχειρήματα, αν έχεις κάτι να πεις, πέστο ευθέως.

Για όλο αυτό το οικοδόμημα που λες υπάρχει η θεωρία της εξέλιξης, η κοσμολογία κ.λπ. Αν θες αρχίζεις το διάβασμα χωρίς παρωπίδες και προσκολλήσεις. Αν πάλι δεν θες, δεν πρόκειται να στενοχωρηθούμε.

Δεν χρειάζεται να σε κάνω να ομολογήσεις ότι πιστεύεις ότι είσαι το κέντρο του κόσμου...

Δεν έχω την ανασφάλεια να σε κάνω να ομολογήσεις για να αποδείξω ότι είμαι κάτι καλύτερο.

Απλά το βλέπω στον τρόπο που γράφεις και σε αυτά που γράφεις.

Είναι φανερό ότι έχεις μπερδέψει τις επιστήμες με τη θεολογία και άγιος ο θεός..

Σε λίγο θα μας πει ότι είσαι η φωνή του θεού...

Δημοσ.
Όσον αφορά τον σκοταδισμό τον βαράμε ανελέητα, διότι αν ποτέ σηκώσει κεφάλι, θα το μετανιώσουμε όλοι ομαδικά.

Σκοταδιστής: όποιος έχει αντίθετη άποψη από τον tacticalcube138 και αφήνει ένα παράθυρο στην "πνευματικότητα", κάτι που υποδηλώνει ότι είναι θρησκόλυπτος, πιθανότατα Χριστιανός, και φοβάται μην του πεταχτεί μπροστά του ο Σατανάς να του ρουφήξει την ψυχή. Είναι ύπουλος και επικύνδινος και βγαίνει πολλές φορές την νύχτα και τρώει παιδάκια. Όποτε τον βρούμε τον βαράμε ανελέητα διότι αν ποτέ σηκώσει κεφάλι, θα το μετανιώσουμε όλοι ομαδικά.

Δημοσ.
Σκοταδιστής: όποιος έχει αντίθετη άποψη από τον tacticalcube138 και αφήνει ένα παράθυρο στην "πνευματικότητα", κάτι που υποδηλώνει ότι είναι θρησκόλυπτος, πιθανότατα Χριστιανός, και φοβάται μην του πεταχτεί μπροστά του ο Σατανάς να του ρουφήξει την ψυχή. Είναι ύπουλος και επικύνδινος και βγαίνει πολλές φορές την νύχτα και τρώει παιδάκια. Όποτε τον βρούμε τον βαράμε ανελέητα διότι αν ποτέ σηκώσει κεφάλι, θα το μετανιώσουμε όλοι ομαδικά.

Αστέρι μου αναφερόμουν στον σκοταδισμό.

Σκοταδισμό λέει στο σχόλιό μου αστέρι μου.

Σκοταδισμός, τρόπος αντίληψης, όχι σκοταδιστής.

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο η συμπεριφορά, το φαί που τρως και ο αέρας που αναπνέεις από το DNA προέρχονται; Οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, τα άλατα, τα μικρόβια που κουβαλάς.

Οι αδαείς λένε ότι το δέρμα μας προστατεύει από το περιβάλλον. Αυτό είναι μια αρρωστημένη αντίληψη. Το δέρμα μας φέρνει σε επαφή με το περιβάλλον, αυτή είναι η δουλειά του, διότι είμαστε αναπόσπαστο μέρος αυτού και άσχετα αν έχουμε εξελιχθεί τεχνολογικά, συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μέρος σε όλους τους κύκλους που λαμβάνουν χώρα στη βιόσφαιρα (C, N, O2 κ.λπ).

.

H συμπαντική "ταυτότητα" του καθενός δεν ορίζεται μόνο :

α)Από το dna, διότι το dna είναι η αρχιτεκτονική του οργανισμού, η οποία αλλάζει ΚΑΙ κατά τη διάρκεια της ζωής (πχ εγκεφαλική βλάβη)

β)Από το περιβάλλον ή το φαγητό (γενικά όλα τα άλλα) για τους ίδιους λόγους με το α

....υπάρχει και κάτι άλλο, άγνωστο μέχρι τώρα, που δένει με τα παραπάνω. Αν το ξέραμε θα είχαμε λύσει τα υπαρξιακά προβλήματα.

Δημοσ.

Αυτό που κάνει τον Άγιο Βασίλη χοντρό, δεν είναι τα γλυκά και τα κοψίδια, αλλά μια άλλη τροφή, άγνωστη σε μας.

Δημοσ.
H συμπαντική "ταυτότητα" του καθενός δεν ορίζεται μόνο :

α)Από το dna, διότι το dna είναι η αρχιτεκτονική του οργανισμού, η οποία αλλάζει ΚΑΙ κατά τη διάρκεια της ζωής (πχ εγκεφαλική βλάβη)

β)Από το περιβάλλον ή το φαγητό (γενικά όλα τα άλλα) για τους ίδιους λόγους με το α

....υπάρχει και κάτι άλλο, άγνωστο μέχρι τώρα, που δένει με τα παραπάνω. Αν το ξέραμε θα είχαμε λύσει τα υπαρξιακά προβλήματα.

Η αποψή μου είναι ότι τα υπαρξιακά προβλήματα είναι μια επινόηση των εσχατολογικών-αποκαλυπτικών θρησκειών. Βάζοντάς σε στο λούκι να ψάχνεις κάτι φανταστικό, καταλήγεις στο θεό τους.. με μαθηματική ακρίβεια. Είναι ο λεγόμενος χριστιανοϋπαρξισμός.

Αυτό είναι καρέκλα, το άλλο τραπέζι και εσύ είσαι εσύ, υπάρχει καμία αμφιβολία; Εξάλλου στον μακρόκοσμο ζούμε, όχι στον μικρόκοσμο. Παραμυθάκια περί σπηλαίου ή κόσμου των ιδεών δεν μπορούμε να τα πάρουμε στα σοβαρά.

Αυτό που τα δένει, είναι οι σχέσεις και μεταξύ τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πού λέει ότι οι επιστήμες είναι ελλιπείς;

ειπα εγω οτι ειναι οι επιστημες ελλιπεις? ειπα για την κβαντομηχανικη. τι λεξη παραδοξο την καταλαβαινεις?

Σήμερα, οι συζητήσεις οδηγούν σε ένα νέο κλάδο την μετα-κβαντική φυσική

Ανθρώπινο δημιούργημα είναι, όπως η δημοκρατία, η ολιγαρχία, ο φασισμός.

Ψάξε να βρεις αντίστοιχα στη φύση για να ηδονιστείς.

αστο δε προκειται να καταλαβεις. ανθρωπινο δημιουργημα ειναι κατι που το εφτιαξε ο ανθρωπος

artifact: a man-made object taken as a whole

wordnet.princeton.edu/perl/webwn

πηγαινε πρωτα να μαθεις ελληνικα

Like most higher primates, humans are social by nature
η φυση ευθυνεται για την κοινωνια οχι οι ανθρωποι. δεν ασχολουμαι με αυτο το θεμα.

Πάλι άσχετη ερώτηση, τί πάει να πει τί του λέω.

Οι κοπροερωτησούλες δεν συνιστούν λογικά επιχειρήματα, αν έχεις κάτι να πεις, πέστο ευθέως.

το ρωτησα απλα για να δω τι αξιολογεις περισσοτερο σε καποιον. την ηρεμια του η κατι το οποιο εσυ θεωρεις αναιτιο? :P

Για όλο αυτό το οικοδόμημα που λες υπάρχει η θεωρία της εξέλιξης, η κοσμολογία κ.λπ. Αν θες αρχίζεις το διάβασμα χωρίς παρωπίδες και προσκολλήσεις. Αν πάλι δεν θες, δεν πρόκειται να στενοχωρηθούμε.

δεν βαζω παρωπιδες. εσυ βαζεις παρωπιδες οταν υποστηριζεις οτι δινουν ολες τις απαντησεις και δεν υπαρχει καμια αναγκη θεου.

αλλα βεβαια ξεχασα εχεις θεοποιησει τη φυση ;)

Δεν χρειάζεται να σε κάνω να ομολογήσεις ότι πιστεύεις ότι είσαι το κέντρο του κόσμου...

Δεν έχω την ανασφάλεια να σε κάνω να ομολογήσεις για να αποδείξω ότι είμαι κάτι καλύτερο.

Απλά το βλέπω στον τρόπο που γράφεις και σε αυτά που γράφεις.

:lol::lol::lol:

Είναι φανερό ότι έχεις μπερδέψει τις επιστήμες με τη θεολογία και άγιος ο θεός..

Σε λίγο θα μας πει ότι είσαι η φωνή του θεού...

ασχολιαστο :P

Η αποψή μου είναι ότι τα υπαρξιακά προβλήματα είναι μια επινόηση των εσχατολογικών-αποκαλυπτικών θρησκειών. Βάζοντάς σε στο λούκι να ψάχνεις κάτι φανταστικό, καταλήγεις στο θεό τους.. με μαθηματική ακρίβεια

με μαθηματικη ακριβεια απεδειξε ο γκεντελ την υπαρξη θεικου στοιχειου. το ανεφερα σε προηγουμενο ποστ μου. ψαξε να το βρεις

Επεξ/σία από FarCry

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...