Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
οχι πιστευω (παραυτα θεωρω οτι εχει αρκετα κενα που πρεπει να συμπληρωθουν και δεν ειναι πληρης ως θεωρια)

Ναι, πρέπει να συμπεριλάβει την ιδέα του θεού-δημιουργού για να είναι πλήρης...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ψάχνεις αποδείξεις για τον θεό σου στις επιστήμες.

Αφού ο θεός σου δεν έχει ανάγκη αποδείξεων επιστημονικών, αντιτίθεται στις επιστήμες για να το πω απλά. Η αιτία είναι η ανασφάλειά σου. Όσο για την "επιχειρηματολογία" σου, αμφιβάλλω αν μπορεί να πείσει ακόμα και 5χρονο.

Υπάρχουν άπειρες αποδείξεις ότι ο θεός σου δεν υπάρχει. Για να επιδρά κάτι στο όλον σημαίνει ότι αποτελεί μέρος του. Αλλιώς πολύ απλά δεν μπορεί να επηρεάζει τίποτα. Αλλά ακόμα και αν υπήρχε ένα άυλο ον έξω από το όλον (που δεν υπάρχει), δεν θα μπορούσε να κατευθύνει το υλικό σύμπαν. Εκτός και αν πιστεύεις στη μαύρη μαγεία.

ΥΓ: παρεμπιπτόντως ο τριαδικός θεός είναι παγανιστικό στοιχείο, μια και επί αρχαιότητας υπήρχαν πολλές τέτοιες τριάδες, όπως Δίας-Ήρα-Αθηνά. Πολυθεϊσμός δηλαδή.

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η ανασφάλεια είναι κοινό χαραχτηριστικό και των δύο άκρων*.

Κάποιες φορές υπάρχει ο φόβος του θανάτου, κάποιες ο φόβος για το άγνωστο, και κάποιες ο φόβος να χαθούν τα κεκτημένα.

* αυτοί που θέλουν να πιστεύουν ότι έχουν τις απαντήσεις

Δημοσ.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ψάχνεις αποδείξεις για τον θεό σου στις επιστήμες.

Αφού ο θεός σου δεν έχει ανάγκη αποδείξεων επιστημονικών, αντιτίθεται στις επιστήμες για να το πω απλά.

Kαι το ακόμα πιο εξωφρενικό είναι ότι υπάρχει και έδρα στα πανεπιστήμια , θεολογίας !!!!!!!!!!!!!!!

Γιατί να μην υπάρχει και έδρα "ουφολογίας " ή "μυστηριολογίας" κλπ ;

Το πουσάρισμα απίστευτο .

Δημοσ.
Η ανασφάλεια είναι κοινό χαραχτηριστικό και των δύο άκρων*.

Κάποιες φορές υπάρχει ο φόβος του θανάτου, κάποιες ο φόβος για το άγνωστο, και κάποιες ο φόβος να χαθούν τα κεκτημένα.

* αυτοί που θέλουν να πιστεύουν ότι έχουν τις απαντήσεις

Συμφωνώ, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση η ανασφάλεια είναι από τη μια πλευρά μόνο. Που όταν τους αναιρείς τρέχουν να σε γεμίσουν με ένα κάρο ερωτήσεις υπαρξιακού χαρακτήρα. Όμως η ερώτηση δεν έχει ισχύ επιχειρήματος. Από τέτοιες μαλακιούλες είναι γεμάτες το site του απολογητή. Αυτά κάθονται και διαβάζουν και νομίζουν ότι έχουν οπλοστάσιο, ποιο οπλοστάσιο; την ακατάσχετη ερωτησιολογία;

Προσωπικά ανέφερα κάποια πράγματα. Ας μας αναφέρει και η άλλη πλευρά τί ακριβώς υποστηρίζει για να κάνουμε σύγκριση...

ΥΓ: ένα απλό, χαλαρό διάβασμα αρκεί: http://godisimaginary.com/

Δημοσ.
Συμφωνώ, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση η ανασφάλεια είναι από τη μια πλευρά μόνο.

Το ότι υπάρχει λιγότερο από την άλλη πλευρά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθόλου.

Προσωπικά ανέφερα κάποια πράγματα. Ας μας αναφέρει και η άλλη πλευρά τί ακριβώς υποστηρίζει για να κάνουμε σύγκριση...

Αν εννοείς εμένα νομίζω έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν ανήκω σε καμία πλευρά. Είμαι με αυτούς που πιστεύουν ότι είμαστε πολύ μικροί και ασήμαντοι για να μπορούμε να ξέρουμε. Πιστεύω στην επιστημονική έρευνα ως έναν βαθμό και δεν πιστεύω στις θρησκείες, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ σαν απόλυτη αλήθεια κάτι που είναι απλά προιόν ανθρώπινης σκέψης. Δεν ξέρω είναι η απάντησή μου, και δεν είνα ιυπεκφυγή, είναι το μόνο πράγμα που μπορώ να πω με βεβαιότητα.

Δημοσ.

ναι μικροι δεν ειμαστε, καλως ή κακως ειμαστε στην κορυφη της τροφικης αλυσιδας λόγω της εξέλιξης

ναι με τα κολπα της φυσης μπορει να τα "πινουμε" καπως αλλα και παλι αντεχουμε.

και η επιστημονικη ερευνα δεν ειναι προιον σκεψης με τον τροπο που το λες, η θρησκεια ειναι το προιον σκεψης

Δημοσ.
επειδη ξερω απο επιστημες γιαυτο και τα λεω

Μην προκαλείς την πραγματικότητα.

Απέδειξες στις προηγούμενες σελίδες (όποιος θέλει τα αντίστοιχα λινκς, να το πει) ότι όχι μόνο είσαι ανίδεος, αλλά και ότι προσπαθείς να πείσεις και, κυρίως, να πειστείς εσύ ο ίδιος (και μόνο το δεύτερο καταφέρνεις, αν και αμφιβάλλω ακόμα και γι' αυτό), επικαλούμενος μόνο εκλαϊκευμένα επιστημονικά άρθρα, τα οποία (ακόμα χειρότερα) δεν καταλαβαίνεις πλήρως. Όταν, δε, κληθείς να αποδείξεις αν έχεις καταλάβει για τι πράγμα μιλάς, κάνεις τον τρελό και μας το γυρνάς σε δράκους και "ακατάληπτες" (για σένα) έννοιες.

Επιπλέον, με χαρακτηριστικό υφάκι μας λες να μη σε προκαλούμε για τις θετικές επιστήμες, γιατί -λες- είναι προσβολή. Προφανώς αγνοείς το πόσο μεγάλη προσβολή είναι για τις ίδιες τις θετικές επιστήμες (και αυτούς που ξέρουν όντως ένα-δυο πράγματα πάνω σ' αυτές) οι αβάσιμες, διαστρεβλωμένες και αφελείς προτάσεις που πετάς συνεχώς.

Με λίγα λόγια, έχεις αποδείξει περίτρανα την ασχετοσύνη σου σε ό,τι θέμα κι αν καταπιάνεσαι, από όποια σκοπιά μπορώ να φανταστώ (αν και κάτι μου λέει πως μπορείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και τη φαντασία μου). Επομένως, χρησιμοποίησε τις εκφράσεις σου πιο προσεκτικά, γιατί γενικώς όλη αυτή η μπουρδολογία (που κυρίως είναι πόλεμος φθοράς της εμφάνισης των λεγομένων των συνομιλητών σου, παρά της ουσίας τους) αγγίζει (ή μάλλον, σκάβει) τα όρια της γελοιότητας.

Δημοσ.
ναι μικροι δεν ειμαστε, καλως ή κακως ειμαστε στην κορυφη της τροφικης αλυσιδας λόγω της εξέλιξης

ναι με τα κολπα της φυσης μπορει να τα "πινουμε" καπως αλλα και παλι αντεχουμε.

και η επιστημονικη ερευνα δεν ειναι προιον σκεψης με τον τροπο που το λες, η θρησκεια ειναι το προιον σκεψης

Σε σχέση με τους δισεκατομμύρια γαλαξίες που υπάρχουν στο σύμπαν και σε σχέση με τα δισεκατομμύρια χρόνια που αυτό υπάρχει, είμαστε όχι απλά μικροί, θα σου λεγα τι είμαστε....

Και δεν το λέω με κάποιον τροπο. :P Μόνοι μας φτιάξαμε τις φυσικές επιστήμες για να μελετάμε τον κόσμο γύρω μας.

Δημοσ.

ναι αλλα τον μελεταμε οπως τον αντιλαμβανομαστε. ναι συμφωνω με οσα λες για γαλαξιες κλπ αλλα λεμε για τον δικο μας πλανητη μιας και αυτον εχουμε σαν μετρο συγκρισης για τα παντα.

Δημοσ.

Αυτό λέω κι εγώ, ότι τον μελετάμε όπως τον αντιλαμβανόμαστε και με μέσα που έχουμε δημιουργήσει μόνοι μας.

Δημοσ.

Όχι.

Και δεν πιστεύω κανέναν άνθρωπο και καμμία θεωρία που αναφέρονται στο πως ήταν ο κόσμος

πριν 50.000 χρόνια και λίγα λέω. Μερικοί «γνωρίζουν» και τι γίνονταν πριν εκατομμύρια χρόνια. :lol:

Ήταν κάποιος εκεί πριν χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια όταν γίνονταν όσα προσπαθούν να μας παραμυθιάσουν;

Όταν κάποιος δεν γνωρίζει αν θα ζεί αύριο πως μπορεί να γνωρίζει τι έγινε πριν χιλιάδες χρόνια;

Άσε που για να κυριολεκτώ δεν δίνω φράγκο για αυτές τις θεωρίες και για τον αν υπάρχει ή όχι εξέλιξη των ειδών.

Σε όλη την διάρκεια της ζωής μου δεν είδα κανένα είδος να εξελίσσεται ούτε πρόκειται να δώ.

Εϊδα μόνο παραμορφώσεις της φύσης και των ανθρώπων και τίποτε άλλο.

Δημοσ.
Όχι.

Και δεν πιστεύω κανέναν άνθρωπο και καμμία θεωρία που αναφέρονται στο πως ήταν ο κόσμος

πριν 50.000 χρόνια και λίγα λέω. Μερικοί «γνωρίζουν» και τι γίνονταν πριν εκατομμύρια χρόνια. :lol:

Ήταν κάποιος εκεί πριν χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια όταν γίνονταν όσα προσπαθούν να μας παραμυθιάσουν;

Όταν κάποιος δεν γνωρίζει αν θα ζεί αύριο πως μπορεί να γνωρίζει τι έγινε πριν χιλιάδες χρόνια;

Έχεις ακούσει ποτέ τις λέξεις γεωλογία, βιολογία, φυσική, χημεία, αστροφυσική; :P

Άσε που για να κυριολεκτώ δεν δίνω φράγκο για αυτές τις θεωρίες και για τον αν υπάρχει ή όχι εξέλιξη των ειδών.

Σε όλη την διάρκεια της ζωής μου δεν είδα κανένα είδος να εξελίσσεται ούτε πρόκειται να δώ.

Εϊδα μόνο παραμορφώσεις της φύσης και των ανθρώπων και τίποτε άλλο.

Ah, ok.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...