FarCry Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Αλλά ξέχασα και σε αυτό έχει η Θρησκεία λόγο. "Πίστευε και μη ερεύνα". Με αυτό θα είμασταν ακόμα στις σπηλιές και θα μας τρώγανε τα άγρια θηρία της Αφρικής. (Γιατί από εκεί προερχόμαστε). αυτο το ειπε ο πλατωνας. εχει αναφερθει προηγουμενως http://oodegr.com/oode/dogma/erevna1.htm Εγώ βλέπω οτι η παρακάτω ατάκα, "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστιν η βασιλεία των ουρανών" τα λέει όλα.... πρέπει να είσαι τουλάχιστον φτωχός στο πνεύμα (καθυστερημένος στην καθουμιλουμένη) για να πιστεύεις σε αυτά τα παραμύθια σήμερα... http://www.oodegr.com/oode/grafi/kd/ptwxoi1.htm το quote σου ειναι απαντηση..... επειδη εγινε ορθογραφικο λαθος? σιγα. καλα εκει κολλησες?
Lucifer Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 «καίπερ άνευ τε εικότων και αναγκαίων αποδείξεων» Αυτή η φράση' date=' είναι: "πίστευε και μη ερεύνα", με άλλα λόγια. Δεν χρειάζονται αποδείξεις δηλαδή για να δεχθεί την πίστη αυτή.[/size'] Δέκα στα δέκα. Καταπληκτική δουλειά. Και φυσικά δε λείπει και το κλασσικό ανεξήγητο και ασύλληπτο του πράγματος: Το Χριστιανικό "πίστευε και μη ερεύνα", ισχύει ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΚΤΙΣΤΟΥ. Δηλαδή ισχύει μόνο για το: "ΠΩΣ" της Αγίας Τριάδος. Για τίποτα άλλο! Και ο λόγος είναι ότι αυτά τα ζητήματα είναι καταστάσεις εκτός χρόνου, έξω από την εμπειρία μας, και είναι ασύλληπτα. Και γίνονται κατανοητά, μόνο για όσους ΤΑ ΒΙΩΣΟΥΝ όταν ενώνονται με τον Θεό και καθίστανται άχρονοι, συνεπώς ΘΕΟΛΟΓΟΙ.
FarCry Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 εδω λεει το παρακατω. δεν εχω προβλημα αν καποιος μπορει να κανει μεταφραση του αρχαιου κειμενου διοτι δεν γνωριζω αρχαια. να καταλαβω που εγκειται η διαφωνια διοτι διεγνωσα μια δοση ειρωνιας.... Ολοκληρώνοντας τη μικρή μας… έρευνα για το αν πρέπει να… ερευνούμε και τι, αξίζει, νομίζω, να αναφερθεί ότι όταν επρόκειτο για θέματα πίστης, ακόμα κι ο Πλάτων καλούσε τους Αθηναίους να αποδεχόνται και να πιστεύουν τις θρησκευτικές παραδόσεις που διέσωσαν οι πρόγονοί τους, ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι αναγκαίες αποδείξεις για το αληθές των παραδόσεων αυτών: http://anazitiseis-hh.blogspot.com/2008/04/blog-post.html αυτο δεν ειναι πιστευε και μη ερευνα κατα τον πλατωνα? δεν ειπε κανεις οτι ειναι μεταφραση του κειμενου του πλατωνα αν εκει πηγαινε η ειρωνια
kirileman Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Και φυσικά δε λείπει και το κλασσικό ανεξήγητο και ασύλληπτο του πράγματος: Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει... Αξίωμα Αξίωμα2
frenzy Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Τούτο το thread αναφέρεται στην επιστήμη ως μια διαδικασία που ξεκινάει με ερωτήσεις, βρίσκει απαντήσεις, στηρίζει υποθέσεις σε αυτές, τις τεστάρει εμπειρικά και τέλος σχηματίζει θεωρίες που περιλαμβάνουν αυτές τις υποθέσεις. Τούτο το thread επηδήχθη από ανθρώπους που ξεκίνησαν με μια θεωρία, βρήκαν απαντήσεις που να ταιριάζουν σε αυτή τη θεωρία, κράτησαν μόνο τις υποθέσεις που ταιριάζουν σε αυτή τη θεωρία και δεν έκαναν καμία ερώτηση.
kirileman Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Είναι η κλασσική παγίδα της αρχαιολογικής έρευνας που όταν θες διακαώς να αποδείξεις κάτι, πετάς οποιοδήποτε εύρημα αντιτίθεται σε αυτό και κρατάς τα ευρήματα εκείνα που σε "εξυπηρετούν" και μόνο!
tacticalcube138 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 εδω λεει το παρακατω. δεν εχω προβλημα αν καποιος μπορει να κανει μεταφραση του αρχαιου κειμενου διοτι δεν γνωριζω αρχαια. να καταλαβω που εγκειται η διαφωνια διοτι διεγνωσα μια δοση ειρωνιας.... αυτο δεν ειναι πιστευε και μη ερευνα κατα τον πλατωνα? Αν είναι έτσι τότε γιατί ρωτάς? Εμείς θα αποδείξουμε αυτό που εσύ ισχυρίζεσαι? Όπως έχω πει οι αποσπασματικές γνώσεις σου δεν οδηγούν πουθενά. Κουτσού-κουτσού μπας και βάλεις λίγο χριστό από την πίσω πόρτα.
FarCry Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Αν είναι έτσι τότε γιατί ρωτάς? Εμείς θα αποδείξουμε αυτό που εσύ ισχυρίζεσαι?Όπως έχω πει οι αποσπασματικές γνώσεις σου δεν οδηγούν πουθενά. Κουτσού-κουτσού μπας και βάλεις λίγο χριστό από την πίσω πόρτα. γιατι ο αλλος πεταξε ειρωνια που σημαινει οτι ξερει παραπανω. εαν το εκανε απλα για να πιασει ψαρια πασο. εσυ ασε το χριστουλι και κανε μετανοιες στο τελειο συστημα σου
teo64x Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 γιατι ο αλλος πεταξε ειρωνια που σημαινει οτι ξερει παραπανω. εαν το εκανε απλα για να πιασει ψαρια πασο. εσυ ασε το χριστουλι και κανε μετανοιες στο τελειο συστημα σου Τι θέλει να πει ο ποιητής;
insomniaK Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Ότι ακούει Γαρμπή, το γνωστό χριστουγεννιάτικο άσμα που ομοιοκαταληκτεί το χριστούλη με το τούλι.
tacticalcube138 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Θέλετε να ενισχύσετε την πίστη σας ή θέλετε αληθινά να δείτε την πραγματικότητα, όχι να δείτε την εμπειρία της, αλλά πραγματικά να τη δείτε με ένα νου και μια καρδιά που είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και διαυγείς; Άλλο πράγμα είναι το πιστεύω και εντελώς άλλο το βλέπω. Η πίστη οδηγεί στο σκοτάδι. Σας οδηγεί στην εκκλησία, στους σκοτεινούς ναούς και στους ευχάριστους αισθησιασμούς των τυπικών. Σε αυτό το δρόμο δεν υπάρχει πραγματικότητα, υπάρχει μόνο φαντασία και τα φανταχτερά στολίδια που γεμίζουν την εκκλησία. Αν αρνηθείτε τον φόβο η πίστη είναι περιττή. Αλλά αν προσκολλάστε στην πίστη και στο δόγμα τότε παρισφρύει ο φόβος. Η πίστη δεν υπάρχει μόνο σύμφωνα με τα θρησκευτικά καθιερωμένα, δημιουργείται ακόμα και όταν δεν ανήκετε σε καμιά θρησκεία. Μπορεί να έχετε τη δική σας ατομικιστική, αποκλειστική πίστη, αλλά δεν είναι το φως της διαύγειας. Η σκέψη προσεταιρίζεται την πίστη για να προστατεύσει τον εαυτό της από τον φόβο, που η ίδια έχει δημιουργήσει. Κρισναμούρτι - Στη σιγή του νου σελ.63
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 πάνω που το είχαμε ξεχάσει...γιατί? γιατί?
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 πάνω που το είχαμε ξεχάσει...γιατί? γιατί? Θα συμφωνήσω!
teo64x Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 πάνω που το είχαμε ξεχάσει...γιατί? γιατί? Ρίξτε όλοι +1 στο ποστ του Thresh
frenzy Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Ρίξτε όλοι +1 στο ποστ του Thresh Εγώ δεν ρίχνω τίποτα σε κανέναν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα